Dingen om te doen Porto Moniz

Porto Moniz: De beste dingen die je niet wil missen

Madeira: dagtrip Skywalk en vulkanische baden in Porto Moniz

1. Madeira: dagtrip Skywalk en vulkanische baden in Porto Moniz

Ontdek een prachtige plek op aarde tijdens deze excursie vanuit Funchal. Je reist eerst langs de noordkust in de richting van San Vicente, bekend om z'n wijngaarden, vulkanische grotten en de productie van madeirawijn. Bij een beroemd uitkijkpunt pauzeer je even. Bij helder weer heb je hier prachtig uitzicht op het eiland Porto Santo. Ook kun je de waterval bekijken die op een bruidssluier lijkt en daarom in het Portugees 'Veu de Noiva' heet. Dan kom je aan bij de natuurlijke vulkanische meren van Seicxal. Plons in het kraakheldere water en badder in de beeldschone natuur. Je bezoekt de lavameren van Porto Moniz, een unieke kans om te weten te komen hoe de vulkaan werkt. Vervolgens gaat het bergopwaarts naar Paul de Serra, het grootste plateau op het eiland met een hoogte van bijna 1500 meter. Deze mooie plek met schitterend uitzicht is meteen de ideale plek om te lunchen. Strijk neer in een van de lokale restaurants.  Je laatste bestemming is Cabo Girão, de hoogste zeeklif van Europa en de op een na hoogste ter wereld, met een hoogte van 589 meter boven zeeniveau. Maak een wandeling over het bekende uitkijkpunt met glazen vloer, waar je spectaculair uitzicht hebt op de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Je 4x4 brengt je ten slotte terug naar je accommodatie in Funchal. 

Vanuit Funchal: hoogtepunten van het westen van Madeira

2. Vanuit Funchal: hoogtepunten van het westen van Madeira

Ontsnap aan de drukte van Funchal tijdens een dagvullende tocht door het westen van Madeira. Na ophaalservice van geselecteerde hotels in Funchal, passeer je het traditionele vissersdorpje Câmara de Lobos. Je gaat verder naar Cabo Girão Skywalk, Europa's hoogste klif op de Skywalk op 589 m. Ga vervolgens naar Ribeira Brava en ga noordwaarts door de diepe en smalle valleien van Serra D'Água. Bij aankomst in Encumeada op de top van de vallei, geniet je van een ongelooflijk uitzicht op de zuid- en noordkust van het eiland. Steek een bergpas over, waar beide zijden van het eiland zichtbaar zijn en reis af naar de ruige schoonheid van de noordkust, waar Atlantische walsen witte branding op de kliffen afzetten. Doorkruis het hoogste plateau van Madeira en bewondert meer spectaculaire panorama's. Vervolgens ga je naar São Vicente aan de noordkust van Madeira. Je bezoekt het dorpje Porto Moniz. Hier heb je ongeveer 1 uur voor de lunch, evenals wat tijd om de vulkanische zwembaden te bewonderen. Ga verder naar Paul da Serra om een van de grootste natuurreservaten ter wereld te zien. Tenslotte rij je terug naar Funchal.

Vanuit Funchal: jeepsafari van een hele dag

3. Vanuit Funchal: jeepsafari van een hele dag

Aan het begin van deze dagexcursie word je door je chauffeur en gids opgehaald uit Funchal. Er is dan een kort moment waarbij alles over de aankomende safari wordt uitgelegd, dan ben je helemaal op de hoogte. Nadat je met je gids uit Funchal bent vertrokken, rijd je richting Ponta do Sol en vanaf daar naar Rochão voor een lekkere koffie en een wc-pauze. Je rijdt over het grote plateau van Paul da Serra, waarna je pauzeert bij het uitkijkpunt Santa om het bijzondere landschap van Porto Moniz te wonderen. Deze unieke plek is normaal gesproken niet toegankelijk voor bussen en auto's, dat maakt het extra speciaal. Vervolgens rijd je nog eens 10 minuutjes om Porto Moniz te bereiken. Wanneer je in Porto Moniz bent aangekomen, heb je alle tijd om heerlijk te zwemmen in de natuurlijk zwembaden. Vervolgens gaat de tocht verder naar Seixal, Veu da Noiva en S. Vicente om de adembenemende watervallen in de buurt te zien. Dat is nog niet alles. Hierna ga je naar Cabo Girão, een indrukwekkende 580 meter hoge zeeklif. Aan het einde van de tocht keer je weer terug naar Funchal waar je om ongeveer 17:00 uur aankomt.

Tour naar het westen van Madeira

4. Tour naar het westen van Madeira

Ontdek de hoogtepunten van de prachtige landschappen en charmante stadjes van Madeira tijdens deze begeleide tour in een comfortabel voertuig, inclusief ophalen en wegbrengen. Stop bij Camara de Lobos, de Ribeira Brava en bezoek het dorp São Vicente. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je op weg naar Camara de Lobos, waar Sir Winston Churchill in de jaren 1950 prachtige landschappen schilderde. De tour voert je langs de oude smalle wegen van Estreito de Camara de Lobos, waar de wijnstokken voor het eerst werden geïntroduceerd en nu nog steeds bestaan. Bewonder de bananenplantages en het suikerriet op de steile terrassen die soms moeilijk te bereiken zijn. Bezoek de trots van Madeira en Cabo Girão, de hoogste zeeklif van Europa en de op één na hoogste ter wereld. Ontdek de adembenemende uitzichten over de bergen en de zee en de oude landbouwterrassen die vandaag de dag nog steeds beplant zijn. Daarna daalt de route af naar Ribeira Brava, waar je oude monumenten bezoekt, zoals de kerk. Zet de rit voort naar Paul da Serra, Madeira's populaire vlakke hoogvlakte op 1500 meter boven de zeespiegel. Geniet van het prachtige uitzicht op de laurierbossen door het kleine groene Schotland van Madeira, waar de oudste laurierbomen en endemische vegetatie groeien en de lange Rabaçal-vallei omarmt, tot aan de Porto Moniz-vallei, bekend om haar natuurlijke vulkanische zwembaden in de zomer. Breng hier 2 uur door en in de winter anderhalf uur. Daarna volgt een stop voor de lunch of een lichte snack (niet bij de prijs inbegrepen). De tour gaat verder langs de noordkust waar watervallen te zien zijn. Je rijdt door het dorp Seixal, bekend om zijn zwarte natuurlijke vulkaanstrand en wijnterrassen, dat doorloopt tot in São Vicente. Geniet van Portugals eigen kleine "Hawai", zo genoemd vanwege de golven in de winter en de surfomstandigheden, en ga naar de Encumeada-pas, waar het noorden het zuiden ontmoet op 1007 meter boven de zeespiegel (deze stop zal afhangen van de weersomstandigheden). Aan het einde van de tour wordt je weer afgezet bij je hotel.

Van Funchal: begeleide reis naar het eiland West Madeira & Laurisilva

5. Van Funchal: begeleide reis naar het eiland West Madeira & Laurisilva

. Câmara de Lobos - De tour begint met een stop van 20 tot 30 minuten in dit prachtige vissersdorp, waar u de vissersboten van schedevissen kunt zien en de beroemde Poncha kunt drinken. . Cabo Girão - De tour gaat verder naar dit geweldige uitkijkpunt over een zeeklif met een hangend glazen platform waar je het panoramische uitzicht op Câmara de Lobos en Funchal kunt bewonderen. .Ribeira Brava - De tour maakt een doorgang door dit charmante dorp. .Fanal - Bij het verlaten van Ribeira Brava gaat de tour verder richting Fanal, waar u de eeuwenoude bomen van een deel van het Laurissilva-bos kunt zien en waarderen. . Ribeira da Janela - Deze halte is een fantastisch uitkijkpunt dat je 60% van de prachtige noordkust laat zien. . Porto Moniz - Daarna gaat de tour naar de grootste halte. Bij Porto Moniz is de stop tussen 1 en een half tot twee uur waar u kunt genieten van uw lunchpauze en een duik in de natuurlijke vulkanische zwembaden. . Seixal - Stop bij de haven van Seixal om te genieten van het uitzicht op de dramatische kliffen die het water verpletteren en de mogelijkheid om een wandeling te maken op een van de meest zwarte zandstranden van het eiland. . Bruidssluier - Om deze prachtige tour af te sluiten is er een uitkijkpunt met een waterval die lijkt op een bruidssluier.

Noordwest-Madeira: dagrondrit per 4x4

6. Noordwest-Madeira: dagrondrit per 4x4

Je geniet van de mooiste uitzichten tijdens een unieke rondrit per 4x4-cabriolet door het noordwesten van Madeira. Je vertrekt in Funchal voor deze 8 uur durende trip. De eerste stopplaats is Serra de Água, een dorp op het prachtige platteland. Je rijdt over oude paadjes, geplaveide wegen en boswegen tot 1.500 meter boven zeeniveau op het plateau van Paul da Serra. Je passeert het Laurissilvawoud en geniet van een korte wandeling langs een levada, ofwel waterkanaal. Je trekt dan richting Porto Moniz om te genieten van de warme baden met vulkanische lava of van het zwarte, vulkanische zandstrand.

Vanuit Funchal: Enchanted Terraces en Porto do Moniz-tour

7. Vanuit Funchal: Enchanted Terraces en Porto do Moniz-tour

Vertrek vanuit Funchal, reis met een 4WD-voertuig naar de noordwestkust van Madeira en passeer een prachtig groen landschap op weg naar gebieden zoals Serra de Água. Reis langs vergeten en betoverende oude wegen en vang een glimp op van het dagelijkse leven op het eiland. Ga naar Encumeada, waar een van de beroemdste wandelpaden van het eiland je naar de hoogste top van Madeira leidt. Wandel door de laurierbossen van Chão dos Louros en bewonder de bergen en valleien van Ginjas en Paul da Serra, met haar adembenemende uitzicht. Vervolg naar Fanal in het midden van het Laurissilva-bos en vervolgens naar Porto do Moniz, beroemd om haar natuurlijke zwembaden. Als het weer meezit kun je genieten van de warmte van de zee, of ga naar Seixal, bekend om zijn zwarte zandstrand. Pauzeer voor de lunch (op eigen kosten) in Seixal, voordat je verdergaat naar de kustplaats São Vicente. Het einde van de excursie brengt je terug naar Funchal.

Vanuit Funchal: dagtocht in een 4x4 naar Porto Moniz

8. Vanuit Funchal: dagtocht in een 4x4 naar Porto Moniz

Je vertrekt al vroeg vanuit Funchal en gaat op weg naar een uitkijkpunt met uitzicht op het dorp Ribeira Brava, de Atlantische Oceaan en op de mooie bergen. Vanaf hier gaat je reis verder noordwaarts naar São Vicente, bekend om zijn wijngaarden, vulkanische grotten en de wijnproductie van Madeira. Vervolgens bezoek je een van de beroemdste uitkijkpunten aan de noordkust. Hier kijk je uit op een waterval die vanwege de grote hoeveelheid water veel weg heeft van een bruidssluier en daarom Véu da Noiva wordt genoemd. Op een heldere dag kun je ook het eiland Porto Santo zien liggen. Je toert verder en pauzeert bij de natuurlijke bassins van Seixal, waar het kristalheldere water uitnodigend wacht op een frisse duik. Geniet al zwemmend van het mooie landschap. Ook de vulkanische baden van Porto Moniz worden niet overgeslagen. Dit is een van de meest bezochte plekken van Madeira. Vervolgens gaat het heuvelopwaarts over een landweg naar Paúl da Serra, het grootstse plateau van het eiland op bijna 1,500 meter hoogte met een spectaculair uitzicht. Hier kun je lunchen in een typisch Madeirees restaurant (niet inbegrepen). Aan het einde van de tour  ga je naar Cabo Girão, met 580 meter de Europa's hoogste zeeklif en de tweede hoogste ter wereld en ook bekend om zijn uitkijkpunt met zwevende glazen vloer.

Madeira: jeeptour van een hele dag door Porto Moniz

9. Madeira: jeeptour van een hele dag door Porto Moniz

Jeeptours op Madeira zijn een leuke en andere manier om het eiland te ontdekken. Hiermee kunt u het hele eiland ontdekken, inclusief moeilijk bereikbare plaatsen die alleen met terreinwagens kunnen worden bereikt. Alle voertuigen zijn Land Rover Discoveries, voertuigen die bekend staan om hun kracht, comfort en stabiliteit. Deze combinatie van kwaliteiten maakt ze ideaal voor geweldige tochten. Je jeeptour door de westkant van het eiland Madeira combineert belangrijke hoogtepunten zoals Paul da Serra (het grootste plateau van Madeira), Porto Moniz en Seixal (bekend om hun natuurlijke zwembaden) en São Vicente, waar je kunt kiezen om de vulkanische grotten. Aan het einde van uw ervaring wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Madeira: noordwestelijke 4x4-tour van een hele dag

10. Madeira: noordwestelijke 4x4-tour van een hele dag

Ontdek het noordwesten van Madeira tijdens een dagexcursie. Zwem in een natuurlijk vulkanisch zwembad in Porto Moniz, bezoek het schilderachtige dorpje Ginjas en bewonder de weelderige natuur van het eiland. Begin uw tour met een comfortabele ophaalservice bij uw hotel of pension in een 4x4-voertuig. Geniet van je rit naar Serra d'Água, waar je de kans krijgt om meer te weten te komen over het eiland Madeira. Ga verder naar het noorden om het kleine stadje Ginjas te bezoeken. Ga vervolgens off-road in je 4x4 en ga naar de top van een berg om Paúl da Serra te bereiken. Verken de natuurlijke schoonheid van dit eiland, ontmoet de mensen en verken de culturen, tradities en lokale gerechten en drankjes. Stop in Porto Moniz om te zwemmen in de natuurlijke zwembaden die zijn gecreëerd door afgekoelde vulkanische lava. Ga verder naar Ribeira da Janela om de torenhoge rotsformatie te bewonderen. Bewonder de prachtige stranden van Seixal en de weelderige bossen van São Vicente. Stop bij een van de dorpen om te genieten van een korte "levada"-wandeling door water en bos voordat je terugkeert naar je hotel.

Sitemap Porto Moniz

Wil je alle activiteiten in Porto Moniz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto Moniz

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 3.481 beoordelingen

Een goed begeleide reis door onze chauffeur en reisleider ineen: Tony. Geen probleem als er mensen even een fotoshoot onderweg wilden nemen wat niet gepland stond. Enige minpunt was dit keer dat wij geen mail hadden ontvangen dat de tijd van ophalen 3 kwartier later was. Gebeld met kantoor, maar daar werden we zeer onvriendelijk te woord gestaan. Bleek later dat zij het mailadres niet helemaal goed hadden.

Fantastische tour. Een enthousiaste gids die veel over het eiland weet te vertellen. Alle highlights inbegrepen en totaal geen tijdsdruk. Overal kregen we ruim de tijd om alles te bewonderen. Fijne service waarbij je opgehaald en teruggebracht word bij je hotel. Geen enkel minpunt te benoemen. Zeker aan te raden, evenals de oost tour.

Geweldige ervaring waarmee je in één dag enkele van de mooiste plekjes van het eiland kunt zien! We zien bergen, bossen, zee, weelderige landschappen en prachtige kleuren! Aanrader +++ vooral als je weinig tijd hebt om het eiland te bezoeken!

Wonderfull tour with the best guide Diogo C. He made us laugh and told many interesting facts about the island and his nature. Unforgettable trip which I would be glad to recommend to everyone!

Het was een fantastische, avontuurlijke tocht. Zeer de moeite waard !