Portree
Tours

Onze aanbevelingen voor Portree

Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Geniet van enkele van de meest dramatische en adembenemende landschappen van Schotland tijdens een eco-gecertificeerde tour vanuit Inverness. Ontdek het Isle of Skye, inclusief de hoofdstad Portree, Lealt Falls en de Old Man of Storr. Bewonder het uitzicht op Loch Ness vanaf Invermoriston, Loch Carron en Eilean Donan Castle. Ontmoet je gids bij Railway Terrace en stap in een bus met airconditioning. Rijd zuidwaarts de stad uit en volg de oevers van Loch Ness naar Invermoriston, waar je stopt voor een korte pauze. Neem een kopje koffie, maak schilderachtige foto's en probeer Nessie, het Monster van Loch Ness, te vinden. Ga dan verder naar Eilean Donan Castle, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland, gelegen op zijn eigen eiland aan de kop van Loch Duich. Je hebt de tijd om het kasteel te bezoeken en meer te leren over de geschiedenis of gewoon de pittoreske buitenkant van het kasteel en de schilderachtige omgeving te bewonderen. Reis vervolgens naar het Isle of Skye. Stop in Portree, een klein kleurrijk stadje omringd door kliffen en glooiende heuvels, dat dienst doet als de hoofdstad van het eiland. Verken dit charmante stadje, neem de tijd om een lunch te kopen en geniet van het uitzicht op de boten in de haven. Ga naar de Old Man of Storr, een iconische rotsformatie. Maak vervolgens een wandeling bij Lealt Falls om de prachtige waterval en kloof te bewonderen. Ga tot slot terug naar Inverness via het panoramische Strome Viewpoint over Loch Carron.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

Ga op een 3-daagse rondleiding met gids door de Schotse Hooglanden en bezoek de hoogtepunten, waaronder Loch Ness en het Isle of Skye. Leer de geschiedenis van deze weelderige regio van je gids en breng twee nachten door in Inverness. Dag 1: Vanuit Edinburgh rijden we eerst een stukje naar het noorden en stoppen we bij de mysterieuze Kelpies. Het grootste openluchtkunstwerk van Schotland met mythische wezens uit de Schotse folklore waar je chauffeur je alles over zal vertellen. We vervolgen onze reis en komen langs Stirling Castle. Laat je inspireren door verhalen van je gids over William Wallace en Robert the Bruce. Verder noordwaarts, naar het Loch Lomond and the Trossachs National Park, bewonder je het landschap terwijl je gids uitleg geeft over de opmerkelijke stammengeschiedenis van de Highlands. Ontdek het prachtige Glencoe, de beroemdste vallei van Schotland, en hoor over de tragische geschiedenis ervan. Bewonder het spectaculaire Glenfinnan Viaduct, ga dan naar het noorden en kom aan op de zuidelijke oever van Loch Ness om foto's te maken van het beruchte monster Nessie! Stop voor foto's van Urquhart Castle voordat je aankomt in Inverness, de hoofdstad van de Highlands, waar je 2 nachten verblijft en kunt kiezen uit een plaatselijk pension, hostel of hotel. Dag 2: Na het ontbijt vertrek je uit Inverness en rijd je over de Kessock Bridge naar het Black Isle en bewonder je het spectaculaire landschap van Achnasheen en Loch Carron. Als je op het Isle of Skye aankomt, ga je naar het noorden om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, zoals de Cuillin Mountains, het Trotternish Peninsula, Portree, de Old Man Storr, Kilt Rock en de beroemde Quiraing. In de late namiddag stop je voor foto's van het mooiste kasteel van Schotland, "Eilean Donan Castle". Als achtergrond voor veel beroemde films, zoals 'Highlander' en 'Made of Honor', is dit kasteel nog zo'n iconische bezienswaardigheid die je gezien moet hebben! Er volgt een mooie rit door het prachtige Glen Shiel, waarna je terugkeert naar Inverness voor je laatste overnachting. De avond is vrij om te doen wat je wilt. Dag 3: Bezoek het slagveld van Culloden, de plaats van de laatste Jakobitische opstand, en vervolgens de 'Clava Cairns', ongelooflijke 4.000 jaar oude staande stenen uit het bronzen tijdperk. Op weg naar het zuiden stop je bij het Highland Folk Museum. Hier ervaar je het leven op de hoogvlakten in de 17e eeuw. Bekijk de gebouwen, de kleding en wapens en hoe de mensen 300 jaar geleden leefden. Rijd vervolgens door het dramatische Cairngorm National Park. Je krijgt de kans om Scotch Whiskey te proeven voordat je het historische dorp Pitlochry bezoekt. Je reis terug naar Edinburgh voert je over de beroemde Forth Bridges. De verwachte aankomsttijd in Edinburgh is rond 18:30 uur.

Vanuit Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye

Vanuit Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye

Vertrek uit Inverness en reis via Loch Ness naar het eiland Skye. Loch Ness is qua volume het grootste Loch op de Britse eilanden, en ook een van de diepste. Wereldwijd beroemd om zijn ongrijpbare monster, herbergt het een van de meest iconische kastelen van Schotland: Urquhart Castle. Bezoek de Fairy Pools. Loop het pad dat je naar de poelen brengt en geniet van een duik met de feeën. Stop vervolgens bij de Talisker Single Malt Scotch-distilleerderij in Carbost. Je gaat door het bezoekerscentrum (niet tijdens de rondleiding) en proeft, indien beschikbaar, een van de fijne whisky's die hier worden geproduceerd. Vervolg uw reis naar het eiland Skye en bezoek het kleine dorpje Portree voor een middagpauze. Portree is een klein havendorp en de hoofdstad van Skye. Voordat je terugreist naar Inverness, kun je genieten van het uitzicht op het machtige Eilean Donan Castle, dat op zijn eigen eiland ligt, en is een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland. Vervolg uw reis naar Inverness, waar uw tour eindigt.

Vanuit Inverness: dagtocht naar Isle of Skye en Fairy Pools

Vanuit Inverness: dagtocht naar Isle of Skye en Fairy Pools

Ontdek het beste van het eiland Skye tijdens een dagtrip vanuit Inverness. Reis in een comfortabel voertuig met airconditioning en geniet van het uitzicht op het pittoreske landschap terwijl je reist om de Fairy Pools in Glenn Brittle, Eilean Donan Castle en meer te zien. Steek de beroemde Skye Bridge over naar het kleine dorpje Kyleakin, waar je uit de bus stapt om je benen te strekken en prachtige foto's te maken. Reis langs het prachtige landschap van de Cuillin Hills en leer over de mysterieuze wateren onder de Sligachan-brug. Je chauffeur-gids zal je vertellen over de geschiedenis en legendes van het eiland Skye. Stop in Portree aan de oostkant van het eiland voor de lunch voordat je een stop van 90 minuten maakt bij de prachtige Fairy Pools. De reis eindigt met een fotostop bij Eilean Donan Castle en een rit langs de oevers van Loch Ness terwijl je terugkeert naar Inverness.

Portree: Het beste van Isle of Skye Dagvullende Tour

Portree: Het beste van Isle of Skye Dagvullende Tour

Ontdek de magie van het Isle of Skye tijdens deze dagtrip vanuit Portree. Reis aan boord van een bus met airconditioning op dit sightseeingavontuur. Probeer wilde dieren te spotten bij Neist Point, of bekijk de fantastische rotsformaties van Quiraing en de stenen pilaar van Old Man of Storr, Word opgehaald bij een centraal gelegen trefpunt in Portree en stap aan boord van de ruime etter. Ontspan tijdens de rit naar de Fairy Pools in de schaduw van de Cuillin Mountains, waar de feeën zouden baden. Neem een duik in de kristalheldere groene poelen van de River Brittle. Bewonder de natuurlijke bogen en watervallen op deze schilderachtige locatie voordat je naar de Talisker distilleerderij in Carbost gaat, een van de drie whiskystokerijen op het Isle of Skye. Neem de tijd om een single malt Scotch te kopen, met een zeer kenmerkende turf-rokerige smaak. Kies ervoor om naar Neist Point of Dunvegan Castle te gaan. Ga op zoek naar walvissen, dolfijnen en haaien bij Neist Point of maak foto's van het op een heuvel gelegen kasteel in middeleeuwse stijl. Stop bij de prachtige Fairy Glen, de belangrijkste ontmoetingsplaats van de feeën op Skye. Wandel tussen ontelbare kegelvormige heuvels, in de Highlands bekend als Fairy Knowes, en leg je oren in het gras om te luisteren naar de feeën die binnen aan het werk zijn. Buk om elfen te zoeken in de miniatuurbossen van de glen. Volg het kronkelige pad naar de top van het feeënkasteel of loop door het faunendoolhof. Ga verder omhoog naar de Trotternish heuvelrug en bewonder het uitzicht op de Quiraing, een landschap van rotsformaties en verbluffende uitzichten op de kust. Ga verder naar de 200 meter hoge stenen pilaar genaamd de Old Man of Storr die in veel films voorkomt, waaronder het epos 'Prometheus' van Ridley Scott.

Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Laat de 'Hoofdstad van de Highlands' achter je voor een dagvullend avontuur naar het magische Isle of Skye. Je rijdt langs het wereldberoemde Loch Ness, de thuisbasis van het ongrijpbare monster, en verder door de bergen naar de westkust. Majestueuze bergen maken plaats voor uitgestrekte zeearmen, die ooit door Vikingen werden gebruikt als toegangsweg. Stop bij het romantische Eilean Donan Castle en neem de tijd om het kasteel te verkennen. Nadat je de Skye Bridge bent overgestoken, leer je meer over de mythen en legenden van het eiland en de waargebeurde verhalen over rivaliserende clans en een voortvluchtige prins. Geniet van de lunch in de hoofdplaats Portree en bezoek de kleurrijke haven. Verken de prachtige kustlijn van Isle of Skye en bewonder de Old Man of Storr, Quiraing en Kilt Rock. Neem de laatste van Skye's buitenaardse landschappen in je op terwijl je door de Highlands terugrijdt naar Inverness.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

Ga op een 3-daagse begeleide reis naar de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh. Bekijk de Glencoe Valley en het Eilean Donan Castle. Bewonder de glooiende weiden van het Isle of Skye en bezoek het meer Loch Ness. Dag 1 Vanuit Edinburgh rijd je naar het westen waar je eerste stop het pittoreske beschermd dorp Luss is, aan de 'Bonny, Bonny' oevers van Loch Lomond. Als je via Tyndrum naar het noorden reist, passeer je het sfeervolle Rannoch Moor voordat je tijd hebt om te wandelen en de dramatische Glencoe vallei te bewonderen, waar in 1692 de MacDonald Clan werd afgeslacht. Na de lunch in de buurt van Fort William wordt er een fotostop gehouden bij de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis. Daarna wordt er gestopt om Glen Garry en de adembenemende bergketen Five Sisters of Kintail te bewonderen. Uw eerste dag eindigt in het charmante dorpje Portree op het Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je vanuit Portree voor een dagvullende tour - opties zijn onder andere Dunvegan Castle, een uitstapje naar Uig en een bezoek aan het graf van Flora MacDonald en de unieke Black Houses, oude woningen van de Schotse Hooglanders. Andere opties zijn het bekijken van Duntulum Castle, genieten van het adembenemende uitzicht op Kilt Rock of misschien een verkwikkende wandeling bij de Lealt Falls. De dag eindigt met de mogelijkheid om de Old Man of Storr te bewonderen, voordat je terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint je laatste dag van de rondreis via het veelgeprezen Eilean Donan Castle, het decor van de film 'Highlander'; (interieur gesloten in de winter) en gaat dan naar het mooie lochdorp Fort Augustus voor de lunch en uitzicht op Loch Ness. De tocht gaat verder zuidwaarts over Laggan en de Grampian bergen met de laatste stop, voor verfrissingen, in het Victoriaanse vakantieoord Pitlochry, voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar de tocht eindigt.

Vanuit Inverness: Isle of Skye en Eilean Donan kasteeltour

Vanuit Inverness: Isle of Skye en Eilean Donan kasteeltour

Na een vroege start verlaat je de stad en reis je langs de Great Glen Fault Line naar Loch Ness. Hier heb je de kans om het monster te zien en het prachtige Castle Urquhart van veraf te bewonderen. Je gaat verder door een dramatisch Highland landschap naar de westkust en Eilean Donan Castle*. Je kunt binnengaan in 'het meest gefotografeerde kasteel van Schotland' of gewoon genieten van het verbluffende uitzicht. En nu is het moment gekomen waarop je hebt gewacht. Want het is over de zee naar het Isle of Skye. Je reist langs de oostkust van het eiland door de prachtige Red Cuillin Mountains naar Sligachan, waar je stopt voor een foto van het heldere bergwater. Als je in het stadje Portree aankomt, heb je vrije tijd om een hapje te eten in een van de vele heerlijke plaatselijke restaurants. Nadat je je buik hebt gevuld, verken je enkele van de beroemdste landschappen van het eiland op het schiereiland Trotternish. De Old Man of Storr, Kilt Rock en de Quiraing zijn allemaal onvergetelijk mooi. Je waagt je naar Kyleakin voor een verfrissing en een kans om de dramatische ruïne Castle Moil of de Skye Bridge en Eilean Ban te bekijken. Over de brug reis je terug naar Inverness. De route terug is anders dan 's ochtends, zodat je nog meer mogelijkheden hebt om van het Highland landschap te genieten.

Inverness: 2-daagse Isle of Skye, Fairy Pools & Castles Tour

Inverness: 2-daagse Isle of Skye, Fairy Pools & Castles Tour

Ervaar de Schotse Hooglanden tijdens een rondreis vanuit Inverness. Bezoek het eiland Skye, Dunvegan Castle, The Fairy Pools en nog veel meer hoogtepunten tijdens een tour onder begeleiding van een chauffeur-gids. Vertrek vanuit Inverness en reis richting Isle of Skye. Stop bij Achnasheen voor een korte pauze. Ga naar Loch Carron voor een snelle fotostop en neem daarna een korte pauze bij Kyle of Lochalsh. Ga naar het 13e-eeuwse Dunvegan Castle, dat al meer dan 800 jaar door dezelfde familie wordt beheerd. Verken het kasteel of ga naar het dorp Dunvegan om wat te lunchen en het dorp te verkennen. Daarna gaat het naar de imposante en dramatische Quiraing-bergketen. Bekijk nog 3 van de meest iconische bezienswaardigheden van Skye, Kilt Rock, Lealt Falls en de Old Man of Storr, en ga naar Portree voor een overnachting. Geniet 's ochtends van het ontbijt en ga naar een van de meest magische plekken in Schotland, de Fairy Pools. Stop bij Sligachan en Sconser en ga naar Broadford om te lunchen. Houd dieren in het wild in de gaten, waaronder otters, zeehonden en zelfs orka's. Bezoek Eilean Donan, gelegen op zijn eigen eiland aan de kop van Loch Duich. Keer terug naar Inverness via het schilderachtige stadje Fort Augustus aan de voet van Loch Ness. Geniet van het uitzicht op het enorme meer, de thuisbasis van Nessie, voordat je 's avonds terugkeert naar het ontmoetingspunt.

Vanuit Inverness: Isle of Skye Scenery Tour met Fairy Pools

Vanuit Inverness: Isle of Skye Scenery Tour met Fairy Pools

Beleef het spectaculaire Isle of Skye tijdens een dagtrip met gids vanuit Inverness. Rijd langs Loch Ness en verken een iconisch Schots landschap van door de wind geteisterde valleien, rotsformaties en kliffen aan de kust. Maak een stop bij de Fairy Pools aan de voet van de Black Cuillin Mountains. Vertrek vanaf een centraal trefpunt in Inverness, waar je je gids ontmoet en aan boord gaat van de minibus. Stop eerst bij Eilean Donan Castle en neem veel foto's terwijl je de majestueuze schoonheid van deze iconische bezienswaardigheid op zijn prachtige locatie aan de kust bewondert. Bij aankomst in Portree ga je naar het uitkijkpunt van de haven waar je de mooie pastelkleurige huizen kunt zien. Geniet hier van een korte stop, waar je ook een lichte lunch kunt kopen. Stop vervolgens bij een uitzichtpunt aan het loch en ontdek de unieke rotsformatie van de Old Man of Storr. Bekijk de 50 meter hoge pinakel die uit de Trotternish Ridge steekt en herkenbaar is uit kaskrakers als Ronin 47, Snow White & The Huntsman, Prometheus en The BFG. Ga verder naar de Fairy Pools, een reeks kristalheldere watervallen en poelen omringd door de prachtige achtergrond van de Cuillin Mountains. Stop ten slotte voor een paar foto's van Urquhart Castle en Loch Ness. Bewonder de aanblik van het kasteel op een opvallend schiereiland dat uitsteekt in het mysterieuze Loch Ness, voordat je terugkeert naar Inverness.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Portree

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Portree?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Portree op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Portree

Activiteiten in Portree

Rondleidingen in Schotland

Wat te doen in Schotland

Andere activiteiten in Portree

Wil je alle activiteiten in Portree bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.