De populairste activiteiten van Portsmouth

Portsmouth: ticket Historic Dockyard Ultimate Explorer

1. Portsmouth: ticket Historic Dockyard Ultimate Explorer

Kies uit individuele of gezinskaartjes voor de Portsmouth Historic Dockyard. Bezoek attracties zoals HMS Victory, HMS Warrior, The National Museum of the Royal Navy, HMS M.33, The Mary Rose Museum, Explosion Museum of Naval Firepower en The Royal Navy Submarine Museum. Bewonder de tentoonstellingen in de Historic Dockyard in Portsmouth en verken in elke gewenste volgorde en op elk gewenst moment binnen een jaar. Kies tussen een familie- of een individueel ticket. Geïntroduceerd voor 2023, ervaar Dive the Mary Rose in 4D en leer meer over de historische duikexpeditie. Stap in het verleden terwijl je historische schepen verkent, waaronder het wereldberoemde vlaggenschip HMS Victory van Lord Nelson, de HMS Warrior van koningin Victoria en de HMS M.33 uit de Eerste Wereldoorlog. Bewonder het Tudor-oorlogsschip van Henry VIII, de Mary Rose, en neem de gratis waterbus naar Gosport om de onderzeeër uit de Koude Oorlog, HMS Alliance, te bezoeken. Geniet van een rondvaart door de haven rond de haven van Portsmouth en bekijk de schepen van de moderne Royal Navy voor een compleet beeld van de marinegeschiedenis van Groot-Brittannië.

Portsmouth: Spinnaker Tower Ticket

2. Portsmouth: Spinnaker Tower Ticket

Ervaar het meest spectaculaire uitzicht van de zuidkust. Spinnaker Tower is 170 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht van 37 mijl over de haven van Portsmouth, de stad, de Solent, de South Downs en het Isle of Wight. Het iconische monument heeft een hogesnelheidslift en drie torenhoge uitkijkplatforms. Waag je over de spannende glazen 'Sky Walk' op 100 meter boven zeeniveau; ontdek verhalen achter de omliggende sites met informatieve touchscreen-displays; probeer duizelingwekkende virtual reality, adem het uitzicht in vanuit de open lucht 'Sky Garden'; relaxen in The Clouds met een kopje koffie, een glaasje bubbels of een decadente High Tea; en geniet van heerlijke maaltijden gemaakt met lokale ingrediënten in het Waterfront Cafe.

Haven van Southampton: Londen via Salisbury, Stonehenge en Windsor

3. Haven van Southampton: Londen via Salisbury, Stonehenge en Windsor

Na een reis door het prachtige landschap en de dorpen van Wiltshire komen we aan voor een korte fotostop in het charmante stadje Salisbury. We lopen door de Middeleeuwse St Ann's Gate en sluiten de kathedraal, waar we een indrukwekkende verzameling historische gebouwen zien, en nemen dan de tijd om de indrukwekkende toren en torenspits te bewonderen - met 404 voet de hoogste van het land - gebouwd in een korte tijdspanne van 1220 tot 1258. Daarna gaan we naar de kloostergang, gebouwd in 1261 en de grootste van het land, om onze wandeling af te ronden. Voordat je bij Stonehenge aankomt, vertelt je gids je over de vele mythen, legenden en feiten rond dit prehistorische bouwwerk. Stonehenge is beschreven als een van de grootste mysteries van de prehistorische wereld. Was het een tempel, een klok, een begraafplaats of iets anders? Bij aankomst heb je tijd voor een bezoek en een rondleiding met audiogids langs de wereldberoemde stenen (toegangsprijs niet inbegrepen), of tijd om rond te snuffelen in de cadeauwinkel. Na 90 minuten in Stonehenge vertrek je naar Royal Windsor, waar je volgens de planning op tijd aankomt voor een late lunch. Daarna heb je wat tijd om de stad en het kasteel te verkennen. Windsor Castle is het grootste continu bewoonde kasteel ter wereld en je gids vertelt je over de geschiedenis vanaf Willem de Veroveraar tot de huidige koningin (toegang niet inbegrepen, gesloten op dinsdag en woensdag). Als je ervoor kiest om Windsor Castle niet te bezoeken, geniet dan van een wandeling door de oude stad en Eton. De bus vertrekt om 16:00 uur uit Windsor en passagiers worden vanaf 16:45 uur afgezet bij grote hotels op Heathrow. Geef bij het boeken je hotel op en de terminal, indien van toepassing. Afzetten is ook mogelijk bij terminals 1-5. Daarna volgt een rit naar Londen, dat op minder dan een uur van Heathrow ligt. De gids beheert de hotelafzettingen, waarbij extra voertuigen of taxi's kunnen worden gebruikt (inbegrepen in de prijs) om ervoor te zorgen dat de hotelafzettingen zo snel mogelijk worden voltooid. Afzetmogelijkheden zijn 250 hotels in Londen en geselecteerde treinstations in Londen.

Portsmouth: Hovercraft-vlucht naar het Isle of Wight

4. Portsmouth: Hovercraft-vlucht naar het Isle of Wight

Stap aan boord van je hovercraft voor een dag vol adrenaline op het Isle of Wight. Wanneer de hovercraft het eiland bereikt, land je op een uitstekende locatie aan zee langs de prachtige en uitnodigende stranden van Ryde. Stap uit en geniet van wat Ryde en het Isle of Wight te bieden hebben, inclusief de stranden, boetiekjes, bars en restaurants, en reisverbindingen naar andere delen van het eiland. Geniet na een dag vol plezier op het eiland van een terugreis op dezelfde dag terug naar de Southsea-terminal. De reis over de Solent duurt ongeveer 10 minuten. Dus leun achterover, ontspan en geniet van uw vlucht met 's werelds enige commerciële hovercraft-service voor passagiers.

HMS Victory: Dagtoegangsbewijs

5. HMS Victory: Dagtoegangsbewijs

Bezoek HMS Victory, het beroemdste slagschip van de Royal Navy. De Victory, vooral bekend om haar rol in de slag bij Trafalgar, is nu het vlaggenschip van de eerste zeeheer en een levend museum voor de Georgische marine. Nieuw voor 2021, HMS Victory Under Hull Walkway. Bezoekers kunnen afdalen in de basis van het droogdok en het schip van onderaf bekijken. Het schip staat als een gedenkteken voor vice-admiraal Lord Horatio Nelson, de grootste zeeheld van Groot-Brittannië, en zijn overwinning in de slag bij Trafalgar in 1805. Klim aan boord van de HMS Victory en ga terug in de tijd naar de Georgische periode. Bekijk de hut waar de Slag bij Trafalgar was gepland. Loop over de eens zo drukke dekken waar meer dan 800 mannen woonden, werkten en vochten. Je kunt zelfs op de plek staan waar Nelson stierf. HMS Victory ondergaat momenteel conserveringswerkzaamheden, maar is nog steeds open en bezoekers kunnen Victory Live! om meer te weten te komen over dit conserveringsproject.

The Mary Rose: Dagtoegangsbewijs

6. The Mary Rose: Dagtoegangsbewijs

Bezoek het nieuwe ultramoderne museum dat is gebouwd rond het vlaggenschip van koning Hendrik VIII dat tijdens de strijd voor de kust van Portsmouth in 1545 zonk. Het schip werd in 1982 van de zeebodem getild en het bekroonde museum werd gebouwd in 2013. Loop door een reeks interactieve displays waarin 9.000 Tudor-artefacten die ook van de zeebodem zijn gered, vanaf het schip zijn herenigd. Zie hoe deze artefacten het verhaal vertellen van het leven aan boord voor de bemanning en officieren in de Tudor-tijd. De Mary Rose is het enige 16e-eeuwse oorlogsschip dat ergens ter wereld te zien is en herbergt de grootste en meest unieke Tudor-collectie objecten. Nieuw voor de zomer van 2021: Ervaar "1545 - When their world ended", een gloednieuwe meeslepende ervaring die je terugvoert naar 19 juli 1545. Beleef de laatste momenten opnieuw aan boord van de Mary Rose terwijl deze zinkt tijdens de Slag om de Solent. Stap terug in de tijd om te horen van koning Hendrik VIII en de bemanning van het beroemdste scheepswrak van Groot-Brittannië. Ervaar hoe het meeslepende Tudor-oorlogsschip zinkt.

Portsmouth: het toegangsbewijs voor D-Day Story

7. Portsmouth: het toegangsbewijs voor D-Day Story

Geniet van een bezoek aan Portsmouth's fascinerende D-Day Story en kom meer te weten over deze cruciale gebeurtenis die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. Verken het museum dat gewijd is aan het vertellen van het verhaal van 6 juni 1944 door middel van tentoonstellingen, interactieve onderdelen en video vanuit het perspectief van degenen die erbij waren. Het D-Day Story is opgedeeld in drie verschillende delen en omvat toegang aan boord van de LCT 7074, de laatst overgebleven tank van een landingsvaartuig die op D-Day tien tanks naar Normandië vervoerde. Bekijk aan boord de Sherman- en Churchill-tanks die een indruk geven van hoe een LCT vol voertuigen eruit zou zien. Leer meer over het verhaal van D-Day, verteld door middel van persoonlijke verhalen en de iconische objecten uit de collectie van het museum. Ontdek meer over 'The Plan' - hoe de verantwoordelijken de cruciale beslissingen namen over wanneer en waar ze het kanaal moesten oversteken en de vereiste geheimhouding en misleiding. Het museum herbergt ook het Overlord-borduurwerk, dat het verhaal vertelt van D-Day en de Slag om Normandië in 34 buitengewone, met de hand gestikte panelen. Filmfragmenten van veteranen die over hun ervaringen vertellen, geven bezoekers meer inzicht in wat er is gebeurd.

Van Brighton: Isle of Wight-dagtrip via Portsmouth

8. Van Brighton: Isle of Wight-dagtrip via Portsmouth

Ontmoet elkaar in het centrum van Brighton en reis per moderne executive touringcar naar de nabijgelegen stad Portsmouth. Kom meer te weten over de maritieme geschiedenis van Groot-Brittannië voordat u met de Wightlink-veerboot naar het Isle of Wight reist. Krijg een geweldige foto van Portsmouth's Spinnaker Tower en zijn historische scheepswerf als je vertrekt. Aankomst in Fishbourne, Isle of Wight om 12.00 uur. Maak een mooie rit van 20-30 minuten naar het charmante dorpje Godshill. Ontdek bij aankomst de middeleeuwse kerk en bekijk de 500 jaar oude huisjes met rieten daken, theewinkels en het modeldorp. Verken het dorp met je gids en leer meer over de lokale geschiedenis. Ga verder naar Alum Bay, beroemd om zijn veelkleurige zandkliffen en "the Needles". Kies tussen een ritje met de stoeltjeslift (optionele toeslag) of een trap aflopen naar het pittoreske strand. Veel activiteiten voor kinderen en gezinnen ook! Geniet van het uitzicht op deze schilderachtige locatie, met tal van fantastische fotomomenten. Reis na enige tijd hier terug vanuit Fishbourne voor een veerboot van 18:20 uur terug naar het vasteland, gevolgd door een drop-off in Brighton.

Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea in de wolken

9. Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea in de wolken

Geniet van een traditionele afternoon tea, met sandwiches, fruitscones en andere lekkernijen, geserveerd met thee of koffie. Kijk uit over de zee en geniet door de ramen van een prachtig uitzicht op Portsmouth terwijl u dineert. Verken de Spinnaker Tower in je eigen tijd, inclusief een algemeen toegangsbewijs. Geniet van een traditionele afternoon tea, met een selectie heerlijke sandwiches om uit te kiezen. Proef ook een assortiment zoete lekkernijen en fruitscones met clotted cream en jam. Dit wordt geserveerd met een selectie thee of koffie. Terwijl je eet, bewonder je het geweldige uitzicht op Portsmouth vanaf de toren. Verken daarna de toren op uw gemak, want een algemeen toegangsbewijs is ook inbegrepen. Ga het uitkijkplatform op voor een panoramisch uitzicht, loop over de glazen vloer en bekijk de korte introductiefilm Sail of the Solent om enkele interessante feiten over de toren te leren.

Vanuit Portsmouth: Isle of Wight-dagtour per bus en veerboot

10. Vanuit Portsmouth: Isle of Wight-dagtour per bus en veerboot

Ontmoet elkaar in het centrum van Portsmouth en reis met een moderne executive touringcar naar het Isle of Wight via de Wightlink Ferry. Krijg een geweldige foto van Portsmouth's Spinnaker Tower en zijn historische scheepswerf als je vertrekt. Aankomst in Fishbourne, Isle of Wight om 12.00 uur. Maak een mooie rit van 20-30 minuten naar het charmante dorpje Godshill. Ontdek bij aankomst de middeleeuwse kerk en bekijk de 500 jaar oude huisjes met rieten daken, theewinkels en het modeldorp. Verken het dorp met je gids en leer meer over de lokale geschiedenis. Ga verder naar Alum Bay, beroemd om zijn veelkleurige zandkliffen en "the Needles". Kies tussen een ritje met de stoeltjeslift (optionele toeslag) of een trap aflopen naar het pittoreske strand. Ook veel activiteiten voor de kinderen! Geniet van het adembenemende uitzicht op deze schilderachtige locatie, met tal van fantastische fotomomenten. Na enige tijd hier reist u terug naar Fishbourne voor een veerboot van 18:20 uur terug naar het vasteland, die net na 19:00 uur terugkeert naar Portsmouth.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Portsmouth

Topactiviteiten

Portsmouth: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

19 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Portsmouth

Meer zien

Veelgestelde vragen over Portsmouth

Wat zijn de topattracties van Portsmouth?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Portsmouth?

Bij een bezoek aan Portsmouth, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Andere activiteiten in Portsmouth

Wil je alle activiteiten in Portsmouth bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.