Portsmouth
Tours

Onze aanbevelingen voor Portsmouth

Portsmouth: ticket Historic Dockyard Ultimate Explorer

Portsmouth: ticket Historic Dockyard Ultimate Explorer

Kies uit individuele of gezinskaartjes voor de Portsmouth Historic Dockyard. Bezoek attracties zoals HMS Victory, HMS Warrior, The National Museum of the Royal Navy, HMS M.33, The Mary Rose Museum, Explosion Museum of Naval Firepower en The Royal Navy Submarine Museum. Bewonder de tentoonstellingen in de Historic Dockyard in Portsmouth en verken in elke gewenste volgorde en op elk gewenst moment binnen een jaar. Kies tussen een familie- of een individueel ticket. Geïntroduceerd voor 2023, ervaar Dive the Mary Rose in 4D en leer meer over de historische duikexpeditie. Stap in het verleden terwijl je historische schepen verkent, waaronder het wereldberoemde vlaggenschip HMS Victory van Lord Nelson, de HMS Warrior van koningin Victoria en de HMS M.33 uit de Eerste Wereldoorlog. Bewonder het Tudor-oorlogsschip van Henry VIII, de Mary Rose, en neem de gratis waterbus naar Gosport om de onderzeeër uit de Koude Oorlog, HMS Alliance, te bezoeken. Geniet van een rondvaart door de haven rond de haven van Portsmouth en bekijk de schepen van de moderne Royal Navy voor een compleet beeld van de marinegeschiedenis van Groot-Brittannië.

Portsmouth: Spinnaker Tower Ticket

Portsmouth: Spinnaker Tower Ticket

Ervaar het meest spectaculaire uitzicht van de zuidkust. Spinnaker Tower is 170 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht van 37 mijl over de haven van Portsmouth, de stad, de Solent, de South Downs en het Isle of Wight. Het iconische monument heeft een hogesnelheidslift en drie torenhoge uitkijkplatforms. Waag je over de spannende glazen 'Sky Walk' op 100 meter boven zeeniveau; ontdek verhalen achter de omliggende sites met informatieve touchscreen-displays; probeer duizelingwekkende virtual reality, adem het uitzicht in vanuit de open lucht 'Sky Garden'; relaxen in The Clouds met een kopje koffie, een glaasje bubbels of een decadente High Tea; en geniet van heerlijke maaltijden gemaakt met lokale ingrediënten in het Waterfront Cafe.

Haven Southampton: Londen via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Haven Southampton: Londen via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Na een reis door het prachtige landschap en de dorpen van Wiltshire komen we aan voor een korte fotostop in het charmante stadje Salisbury. We lopen door de middeleeuwse St Ann's Gate en sluiten de kathedraal, waar we een indrukwekkende verzameling historische gebouwen zien, en nemen dan de tijd om de indrukwekkende toren en torenspits te bewonderen - met 404 voet de hoogste van het land - gebouwd in een korte tijdspanne van 1220 tot 1258. Daarna gaan we naar het klooster, gebouwd in 1261 en het grootste van het land, om onze wandeling af te ronden. Helaas is er tijdens deze tour niet genoeg tijd om Salisbury Cathedral binnen te gaan. Voordat we bij Stonehenge aankomen, vertelt je gids je over de vele mythen, legenden en feiten rondom dit prehistorische bouwwerk. Stonehenge is beschreven als een van de grootste mysteries van de prehistorische wereld. Was het een tempel, een klok, een begraafplaats of iets anders? Bij aankomst heb je tijd voor een bezoek en een rondleiding met audiogids langs de wereldberoemde stenen, of tijd om in de cadeauwinkel te snuffelen. Na 90 minuten in Stonehenge vertrek je naar Royal Windsor, waar je volgens de planning op tijd aankomt voor een late lunch. Daarna heb je wat tijd om de stad en het kasteel te verkennen. Windsor Castle is het grootste continu bewoonde kasteel ter wereld en je gids vertelt je over de geschiedenis vanaf Willem de Veroveraar tot de huidige koning (Windsor Castle is gesloten op dinsdag en woensdag). De bus vertrekt om 16:00 uur uit Windsor en passagiers worden vanaf 16:45 uur afgezet bij grote hotels op Heathrow. Geef bij het boeken je hotel op en de terminal, indien van toepassing. Afzetten is ook mogelijk bij terminals 1-5. Daarna volgt een rit naar Londen, dat op minder dan een uur van Heathrow ligt. De gids beheert de terugbrengservice naar je hotel, waarbij extra voertuigen of taxi's kunnen worden gebruikt (inbegrepen in de prijs) om ervoor te zorgen dat de terugbrengservice zo snel mogelijk wordt voltooid. Terugbrengservice naar je hotel is mogelijk bij 250 hotels in Londen en bij geselecteerde treinstations in Londen. Hoeveel bagage kan ik meenemen? Elke persoon mag maximaal 2 stuks ruimbagage (75x51x28 cm - 23kg per stuk) en 1 stuk handbagage (55x40x20 cm - 10kg per stuk) meenemen. De limieten voor bagage worden berekend op basis van de beschikbare ruimte in het voertuig waarin je reist. Als je extra bagage meeneemt, past deze niet in het voertuig. In dat geval ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van apart vervoer van je bagage naar je cruiseschip. Als je mobiliteitshulpmiddelen (rolstoelen of rollators) wilt meenemen, MOET je van tevoren contact met ons opnemen om ons dit te laten weten. We hebben de volledige afmetingen en het gewicht nodig. Deze voorwerpen moeten kunnen worden opgevouwen en opgeborgen in het bagageruim en worden geteld als 1 stuk van je ruimbagage.

Portsmouth: Hovercraft-vlucht naar het Isle of Wight

Portsmouth: Hovercraft-vlucht naar het Isle of Wight

Stap aan boord van je hovercraft voor een dag vol adrenaline op het Isle of Wight. Wanneer de hovercraft het eiland bereikt, land je op een uitstekende locatie aan zee langs de prachtige en uitnodigende stranden van Ryde. Stap uit en geniet van wat Ryde en het Isle of Wight te bieden hebben, inclusief de stranden, boetiekjes, bars en restaurants, en reisverbindingen naar andere delen van het eiland. Geniet na een dag vol plezier op het eiland van een terugreis op dezelfde dag terug naar de Southsea-terminal. De reis over de Solent duurt ongeveer 10 minuten. Dus leun achterover, ontspan en geniet van uw vlucht met 's werelds enige commerciële hovercraft-service voor passagiers.

Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea in de wolken

Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea in de wolken

Geniet van een traditionele afternoon tea, met sandwiches, fruitscones en andere lekkernijen, geserveerd met thee of koffie. Kijk uit over de zee en geniet door de ramen van een prachtig uitzicht op Portsmouth terwijl u dineert. Verken de Spinnaker Tower in je eigen tijd, inclusief een algemeen toegangsbewijs. Geniet van een traditionele afternoon tea, met een selectie heerlijke sandwiches om uit te kiezen. Proef ook een assortiment zoete lekkernijen en fruitscones met clotted cream en jam. Dit wordt geserveerd met een selectie thee of koffie. Terwijl je eet, bewonder je het geweldige uitzicht op Portsmouth vanaf de toren. Verken daarna de toren op uw gemak, want een algemeen toegangsbewijs is ook inbegrepen. Ga het uitkijkplatform op voor een panoramisch uitzicht, loop over de glazen vloer en bekijk de korte introductiefilm Sail of the Solent om enkele interessante feiten over de toren te leren.

Portsmouth: het toegangsbewijs voor D-Day Story

Portsmouth: het toegangsbewijs voor D-Day Story

Geniet van een bezoek aan Portsmouth's fascinerende D-Day Story en kom meer te weten over deze cruciale gebeurtenis die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. Verken het museum dat gewijd is aan het vertellen van het verhaal van 6 juni 1944 door middel van tentoonstellingen, interactieve onderdelen en video vanuit het perspectief van degenen die erbij waren. Het D-Day Story is opgedeeld in drie verschillende delen en omvat toegang aan boord van de LCT 7074, de laatst overgebleven tank van een landingsvaartuig die op D-Day tien tanks naar Normandië vervoerde. Bekijk aan boord de Sherman- en Churchill-tanks die een indruk geven van hoe een LCT vol voertuigen eruit zou zien. Leer meer over het verhaal van D-Day, verteld door middel van persoonlijke verhalen en de iconische objecten uit de collectie van het museum. Ontdek meer over 'The Plan' - hoe de verantwoordelijken de cruciale beslissingen namen over wanneer en waar ze het kanaal moesten oversteken en de vereiste geheimhouding en misleiding. Het museum herbergt ook het Overlord-borduurwerk, dat het verhaal vertelt van D-Day en de Slag om Normandië in 34 buitengewone, met de hand gestikte panelen. Filmfragmenten van veteranen die over hun ervaringen vertellen, geven bezoekers meer inzicht in wat er is gebeurd.

HMS Victory: Dagtoegangsbewijs

HMS Victory: Dagtoegangsbewijs

Bezoek HMS Victory, het beroemdste slagschip van de Royal Navy. De Victory, vooral bekend om haar rol in de slag bij Trafalgar, is nu het vlaggenschip van de eerste zeeheer en een levend museum voor de Georgische marine. Nieuw voor 2021, HMS Victory Under Hull Walkway. Bezoekers kunnen afdalen in de basis van het droogdok en het schip van onderaf bekijken. Het schip staat als een gedenkteken voor vice-admiraal Lord Horatio Nelson, de grootste zeeheld van Groot-Brittannië, en zijn overwinning in de slag bij Trafalgar in 1805. Klim aan boord van de HMS Victory en ga terug in de tijd naar de Georgische periode. Bekijk de hut waar de Slag bij Trafalgar was gepland. Loop over de eens zo drukke dekken waar meer dan 800 mannen woonden, werkten en vochten. Je kunt zelfs op de plek staan waar Nelson stierf. HMS Victory ondergaat momenteel conserveringswerkzaamheden, maar is nog steeds open en bezoekers kunnen Victory Live! om meer te weten te komen over dit conserveringsproject.

The Mary Rose: Dagtoegangsbewijs

The Mary Rose: Dagtoegangsbewijs

Bezoek het nieuwe ultramoderne museum dat is gebouwd rond het vlaggenschip van koning Hendrik VIII dat tijdens de strijd voor de kust van Portsmouth in 1545 zonk. Het schip werd in 1982 van de zeebodem getild en het bekroonde museum werd gebouwd in 2013. Loop door een reeks interactieve displays waarin 9.000 Tudor-artefacten die ook van de zeebodem zijn gered, vanaf het schip zijn herenigd. Zie hoe deze artefacten het verhaal vertellen van het leven aan boord voor de bemanning en officieren in de Tudor-tijd. De Mary Rose is het enige 16e-eeuwse oorlogsschip dat ergens ter wereld te zien is en herbergt de grootste en meest unieke Tudor-collectie objecten. Nieuw voor de zomer van 2021: Ervaar "1545 - When their world ended", een gloednieuwe meeslepende ervaring die je terugvoert naar 19 juli 1545. Beleef de laatste momenten opnieuw aan boord van de Mary Rose terwijl deze zinkt tijdens de Slag om de Solent. Stap terug in de tijd om te horen van koning Hendrik VIII en de bemanning van het beroemdste scheepswrak van Groot-Brittannië. Ervaar hoe het meeslepende Tudor-oorlogsschip zinkt.

Vanuit Londen: dagtrip naar Windsor Castle, Bath en Stonehenge

Vanuit Londen: dagtrip naar Windsor Castle, Bath en Stonehenge

Bezoek Windsor Castle, Stonehenge en Bath tijdens deze dagtrip in een bus met airconditioning vanuit Londen. Verken de residentie van de Engelse monarchie in Windsor Caste en probeer zelf de geheimen van Stonehenge te ontrafelen. Bewonder Bath Abbey en Pulteney Bridge in de stad Bath. De eerste stop van deze dagtour is de historische stad Windsor, waar u het favoriete weekendverblijf van de koningin zult bezoeken: Windsor Castle. Het kasteel, daterend uit de Normandische tijd, heeft een prominente ronde toren met torentjes. Het ligt bovenop een beboste heuvel aan de oevers van de rivier de Theems, te midden van prachtig aangelegde tuinen. Kijk 'door het sleutelgat' naar de staatsvertrekken van het kasteel en de schilderijen van Rembrandt en Leonardo da Vinci die daar hangen. Een bezoek aan de St. George's Chapel staat ook op uw tour. De kapel is de laatste rustplaats van koning Hendrik VIII en andere vorsten. Voordat je Windsor verlaat, zie je Queen Mary's Dolls' House, een miniatuurwoning, compleet met elektriciteit, stromend water, werkende liften en zelfs flessen wijn. Het iconische en oude monument van Stonehenge is je tweede stop tijdens de tour. Je eerste aanblik van Stonehenge zal zijn van de monolithische rotsen die oprijzen uit de vlakte van Salisbury. Er zijn door de eeuwen heen veel theorieën geweest over deze mysterieuze 5000 jaar oude formatie. Je zou kunnen eindigen met een eigen theorie om aan de speculatie toe te voegen. De stad Bath ligt langs de glooiende oevers van de rivier de Avon. Dit was de eerste stad van Engeland die op de werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaatst. Bezoek de 15e-eeuwse abdij van Bath en ook de Pulteney-brug, die was gebaseerd op het ontwerp van de Ponte Vecchio in Florence. Je ziet prachtige voorbeelden van Georgische architectuur en hebt genoeg vrije tijd in Bath om zelf te verkennen. Na een volledige en gedenkwaardige dag arriveer je aan het einde van je tour om ongeveer 20:00 uur in Londen.

Van Brighton: Isle of Wight-dagtrip via Portsmouth

Van Brighton: Isle of Wight-dagtrip via Portsmouth

Ontmoet elkaar in het centrum van Brighton en reis per moderne executive touringcar naar de nabijgelegen stad Portsmouth. Kom meer te weten over de maritieme geschiedenis van Groot-Brittannië voordat u met de Wightlink-veerboot naar het Isle of Wight reist. Krijg een geweldige foto van Portsmouth's Spinnaker Tower en zijn historische scheepswerf als je vertrekt. Aankomst in Fishbourne, Isle of Wight om 12.00 uur. Maak een mooie rit van 20-30 minuten naar het charmante dorpje Godshill. Ontdek bij aankomst de middeleeuwse kerk en bekijk de 500 jaar oude huisjes met rieten daken, theewinkels en het modeldorp. Verken het dorp met je gids en leer meer over de lokale geschiedenis. Ga verder naar Alum Bay, beroemd om zijn veelkleurige zandkliffen en "the Needles". Kies tussen een ritje met de stoeltjeslift (optionele toeslag) of een trap aflopen naar het pittoreske strand. Veel activiteiten voor kinderen en gezinnen ook! Geniet van het uitzicht op deze schilderachtige locatie, met tal van fantastische fotomomenten. Reis na enige tijd hier terug vanuit Fishbourne voor een veerboot van 18:20 uur terug naar het vasteland, gevolgd door een drop-off in Brighton.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Portsmouth

Wat zijn de topattracties van Portsmouth?

De topattracties van Portsmouth zijn:

Bekijk alle topattracties van Portsmouth

De topbezienswaardigheden in Portsmouth

Activiteiten in Portsmouth

Rondleidingen in Engeland

Wat te doen in Engeland

Andere activiteiten in Portsmouth

Wil je alle activiteiten in Portsmouth bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.