Kies data

Dingen om te doen Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

Portsmouth, Verenigd Koninkrijk: De beste dingen die je niet wil missen

Portsmouth: ticket Historic Dockyard Ultimate Explorer

1. Portsmouth: ticket Historic Dockyard Ultimate Explorer

Kies uit individuele of gezinstoegangskaarten voor de Portsmouth Historic Dockyard. Bezoek attracties zoals HMS Victory, HMS Warrior, The National Museum of the Royal Navy, HMS M.33, The Mary Rose Museum, Explosion Museum of Naval Firepower en The Royal Navy Submarine Museum. Bewonder de tentoonstellingen in de Historic Dockyard in Portsmouth en verken in elke gewenste volgorde en op elk gewenst moment binnen een jaar. Kies tussen een familie- of een individueel ticket. Stap in het verleden terwijl je historische schepen verkent, waaronder het wereldberoemde vlaggenschip HMS Victory van Lord Nelson, de HMS Warrior van koningin Victoria, de HMS M.33 uit de Eerste Wereldoorlog en de nieuwe Horrible Histories Pirates-tentoonstelling. Bewonder het Tudor-oorlogsschip van Henry VIII, de Mary Rose, en neem de gratis waterbus naar Gosport om de onderzeeër uit de Koude Oorlog, HMS Alliance, te bezoeken. Geniet van een rondvaart door de haven rond de haven van Portsmouth en bekijk de schepen van de moderne Royal Navy voor een compleet beeld van de marinegeschiedenis van Groot-Brittannië.

Portsmouth: Spinnaker Tower-ticket

2. Portsmouth: Spinnaker Tower-ticket

Ervaar het meest spectaculaire uitzicht van de zuidkust. Spinnaker Tower is 170 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht van 37 mijl over de haven van Portsmouth, de stad, de Solent, de South Downs en het Isle of Wight. Het iconische monument heeft een hogesnelheidslift en drie torenhoge uitkijkplatforms. Waag je over de spannende glazen 'Sky Walk' op 100 meter boven zeeniveau; ontdek verhalen achter de omliggende sites met informatieve touchscreen-displays; probeer duizelingwekkende virtual reality, adem het uitzicht in vanuit de open lucht 'Sky Garden'; relaxen in The Clouds met een kopje koffie, een glaasje bubbels of een decadente High Tea; en geniet van heerlijke maaltijden gemaakt met lokale ingrediënten in het Waterfront Cafe.

The Mary Rose: Dagtoegangsbewijs

3. The Mary Rose: Dagtoegangsbewijs

Bezoek het nieuwe ultramoderne museum dat is gebouwd rond het vlaggenschip van koning Hendrik VIII dat tijdens de strijd voor de kust van Portsmouth in 1545 zonk. Het schip werd in 1982 van de zeebodem getild en het bekroonde museum werd gebouwd in 2013. Loop door een reeks interactieve displays waarin 9.000 Tudor-artefacten die ook van de zeebodem zijn gered, vanaf het schip zijn herenigd. Zie hoe deze artefacten het verhaal vertellen van het leven aan boord voor de bemanning en officieren in de Tudor-tijd. De Mary Rose is het enige 16e-eeuwse oorlogsschip dat ergens ter wereld te zien is en herbergt de grootste en meest unieke Tudor-collectie objecten. Nieuw voor de zomer van 2021: Ervaar "1545 - When their world ended", een gloednieuwe meeslepende ervaring die je terugvoert naar 19 juli 1545. Beleef de laatste momenten opnieuw aan boord van de Mary Rose terwijl deze zinkt tijdens de Slag om de Solent. Stap terug in de tijd om te horen van koning Hendrik VIII en de bemanning van het beroemdste scheepswrak van Groot-Brittannië. Ervaar hoe het meeslepende Tudor-oorlogsschip zinkt.

Portsmouth: Hovercraft-vlucht naar het Isle of Wight

4. Portsmouth: Hovercraft-vlucht naar het Isle of Wight

Stap aan boord van je hovercraft voor een dag vol adrenaline op het Isle of Wight. Wanneer de hovercraft het eiland bereikt, land je op een uitstekende locatie aan zee langs de prachtige en uitnodigende stranden van Ryde. Stap uit en geniet van wat Ryde en het Isle of Wight te bieden hebben, inclusief de stranden, boetiekjes, bars en restaurants, en reisverbindingen naar andere delen van het eiland. Geniet na een dag vol plezier op het eiland van een terugreis op dezelfde dag terug naar de Southsea-terminal. De reis over de Solent duurt ongeveer 10 minuten. Dus leun achterover, ontspan en geniet van uw vlucht met 's werelds enige commerciële hovercraft-service voor passagiers.

HMS Victory: Dagtoegangsbewijs

5. HMS Victory: Dagtoegangsbewijs

Bezoek HMS Victory, het beroemdste slagschip van de Royal Navy. De Victory, vooral bekend om haar rol in de slag bij Trafalgar, is nu het vlaggenschip van de eerste zeeheer en een levend museum voor de Georgische marine. Nieuw voor 2021, HMS Victory Under Hull Walkway. Bezoekers kunnen afdalen in de basis van het droogdok en het schip van onderaf bekijken. Het schip staat als een gedenkteken voor vice-admiraal Lord Horatio Nelson, de grootste zeeheld van Groot-Brittannië, en zijn overwinning in de slag bij Trafalgar in 1805. Klim aan boord van de HMS Victory en ga terug in de tijd naar de Georgische periode. Bekijk de hut waar de Slag bij Trafalgar was gepland. Loop over de eens zo drukke dekken waar meer dan 800 mannen woonden, werkten en vochten. Je kunt zelfs op de plek staan waar Nelson stierf. HMS Victory ondergaat momenteel conserveringswerkzaamheden, maar is nog steeds open en bezoekers kunnen Victory Live! om meer te weten te komen over dit conserveringsproject.

Haven van Southampton: Londen via Salisbury, Stonehenge en Windsor

6. Haven van Southampton: Londen via Salisbury, Stonehenge en Windsor

De eerste stop van je excursie is Salisbury, met een van de mooiste gotische kathedralen in Groot-Brittannië, gebouwd in de 13e eeuw, en een prachtig middeleeuws stadscentrum. Je brengt een uur door in Salisbury voordat je vertrekt naar het mysterieuze Stonehenge. De rit van Salisbury naar Stonehenge voert je door een prachtig Engels landschap en dorpen, langs historische kerken en huisjes met rieten daken. Voordat je bij Stonehenge aankomt, zal je gids je vertellen over de vele mythen, legendes en feiten rond deze prehistorische structuur. Stonehenge is beschreven als een van de grootste mysteries van de prehistorische wereld. Was het een tempel, een klok, een begraafplaats of iets anders? Bij aankomst heb je tijd voor een bezoek en een audiogeleide tour langs de wereldberoemde stenen (toegangsprijs niet inbegrepen), of tijd om de cadeauwinkel te bekijken. Na 90 minuten bij Stonehenge vertrek je naar Royal Windsor, waar je op tijd moet aankomen voor een late lunch. Je hebt dan wat tijd om de stad en het kasteel te verkennen. Windsor Castle is het grootste continu bewoonde kasteel ter wereld en je gids zal je vertellen over de geschiedenis van Willem de Veroveraar tot de huidige koningin (toegang niet inbegrepen, gesloten op dinsdag en woensdag). Als u ervoor kiest om Windsor Castle niet binnen te gaan, kunt u genieten van een wandeling door de oude stad en Eton. De bus vertrekt om 16.00 uur uit Windsor en passagiers worden vanaf 16:45 uur afgezet bij de grote hotels in Heathrow. Geef bij het boeken uw hotel en de terminal op, indien van toepassing. Er worden ook drop-offs aangeboden bij terminals 1-5. Een rit naar Londen is de volgende, dat is minder dan een uur van Heathrow. De gids beheert de drop-offs van het hotel, waar extra voertuigen of taxi's kunnen worden gebruikt (inbegrepen in de prijs) om ervoor te zorgen dat de drop-offs van het hotel zo snel mogelijk worden voltooid. Inleveropties zijn onder meer 250 Londense hotels en geselecteerde Londense treinstations.

Portsmouth: het toegangsbewijs voor D-Day Story

7. Portsmouth: het toegangsbewijs voor D-Day Story

Geniet van een bezoek aan Portsmouth's fascinerende D-Day Story en kom meer te weten over deze cruciale gebeurtenis die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. Verken het museum dat gewijd is aan het vertellen van het verhaal van 6 juni 1944 door middel van tentoonstellingen, interactieve onderdelen en video vanuit het perspectief van degenen die erbij waren. Het D-Day Story is opgedeeld in drie verschillende delen en omvat toegang aan boord van de LCT 7074, de laatst overgebleven tank van een landingsvaartuig die op D-Day tien tanks naar Normandië vervoerde. Bekijk aan boord de Sherman- en Churchill-tanks die een indruk geven van hoe een LCT vol voertuigen eruit zou zien. Leer meer over het verhaal van D-Day, verteld door middel van persoonlijke verhalen en de iconische objecten uit de collectie van het museum. Ontdek meer over 'The Plan' - hoe de verantwoordelijken de cruciale beslissingen namen over wanneer en waar ze het kanaal moesten oversteken en de vereiste geheimhouding en misleiding. Het museum herbergt ook het Overlord-borduurwerk, dat het verhaal vertelt van D-Day en de Slag om Normandië in 34 buitengewone, met de hand gestikte panelen. Filmfragmenten van veteranen die over hun ervaringen vertellen, geven bezoekers meer inzicht in wat er is gebeurd.

Van Brighton: Isle of Wight-dagtrip via Portsmouth

8. Van Brighton: Isle of Wight-dagtrip via Portsmouth

Ontmoet elkaar in het centrum van Brighton en reis per bus naar de nabijgelegen stad Portsmouth. Kom meer te weten over de maritieme geschiedenis van Groot-Brittannië voordat u met de Wightlink-veerboot naar het Isle of Wight reist. Krijg een geweldige foto van Portsmouth's Spinnaker Tower en zijn historische scheepswerf als je vertrekt. Aankomst in Fishbourne kort voor de middag. Maak een schilderachtige rit van 20 minuten naar het charmante dorpje Godshill. Ontdek bij aankomst de middeleeuwse kerk en bekijk de 500 jaar oude huisjes met rieten daken, theewinkels en het modeldorp. Verken het dorp met je gids en leer meer over de lokale geschiedenis. Ga verder naar Alum Bay, beroemd om zijn veelkleurige zandkliffen en "the Needles". Kies tussen een ritje met de stoeltjeslift of een trap aflopen naar het pittoreske strand. Geniet van het uitzicht op deze schilderachtige locatie, met tal van fantastische fotomomenten. Reis na enige tijd hier terug naar Fishbourne voor een reis van 18:00 uur terug naar het vasteland, gevolgd door drop-off in Brighton.

Portsmouth Treasure Hunt Mystery: Nelson's gestolen diamanten

9. Portsmouth Treasure Hunt Mystery: Nelson's gestolen diamanten

Het legendarische Portsmouth-mysterie.. .. onopgelost voor 200 jaar.. Tot nu. Begin je avontuur in de oudste pub van Portsmouth, 'The Dolphin', en verander de straten van Portsmouth in een gigantische escape room in de buitenlucht! ✔️ Geniet van een uniek avontuur om samen met je vrienden te koesteren. ✔️ Combineer je vaardigheden om de aanwijzingen te kraken en het epische verhaal te ontrafelen. ✔️ Ontdek de verbazingwekkende geschiedenis en verborgen juweeltjes van Portsmouth! Op Nelsons laatste dag op het droge bewaarde hij een waardevolle diamanten halsketting in de kluis van een oude taverne in Portsmouth, maar die nacht brak een dief in en greep hem! Is het gestolen voor geld? Of een wraakactie? Niemand wist het.. Maar de schurk liet een spoor van aanwijzingen achter. ... en dit is waar je binnenkomt. De pagina's van je Mystery Guide™ nemen je mee op een spannend puzzelavontuur door het hart van het historische Portsmouth, terwijl je de kaarten volgt, de aanwijzingen ontgrendelt en het epische verhaal ontrafelt. Jouw uitdaging is om verborgen voorwerpen op te sporen, symbolen te decoderen en verborgen berichten te ontdekken, terwijl je verdachten elimineert en de misdaad geleidelijk ontrafelt. En er wacht een spannende wending... Haal het einde en je zult getroffen worden door een geweldig 'wauw'-moment wanneer de zaak is opgelost en de schurk voor je ogen wordt onthuld! Pak gewoon je Mystery Guide™, ga naar de start en vertrek op een tijdstip dat jou uitkomt. Laat de slechterik niet ontsnappen... Je tijd om te beginnen is nu!

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Andere belevenissen

Topbezienswaardigheden in Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

Veelgestelde vragen over Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

Welke topattracties zijn een must-see in Portsmouth, Verenigd Koninkrijk?

De topattracties in Portsmouth, Verenigd Koninkrijk zijn:

Portsmouth, Verenigd Koninkrijk: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Overzicht activiteiten in Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

Wil je alle activiteiten in Portsmouth, Verenigd Koninkrijk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.