Belevingen in
Porvoo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Porvoo: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Helsinki: stadsrondleiding door Porvoo van 5 uur

1. Vanuit Helsinki: stadsrondleiding door Porvoo van 5 uur

Porvoo, daterend uit de 14e eeuw, is één van de oudste steden van Finland en heeft met zijn houten huizen en geplaveide straatjes de geest van de middeleeuwen behouden. De natuurlijke omgeving van Porvoo maakt de stad bijzonder aantrekkelijk en omvat een kronkelende rivier, heuvels met eeuwenoude dennen en oerrotsen. Je bewondert het mozaïek van kleurrijke huizen langs de oever van de rivier en heuvelhellingen. Op slechts 50 kilometer van Helsinki en verbonden met de reguliere busdienst, kan Porvoo in minder dan een uur worden bereikt. De gids ontmoet je in het centrum van Helsinki om met je te reizen met de bus tijdens deze 5-uur durende excursie. Wanneer je aankomt in Porvoo neem je de meest interessante en pittoreske route om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en om het beste overzicht van de stad te krijgen. Tijdens de rondleiding heb je de gelegenheid om te pauzeren voor een kopje koffie, thee of lunch in één van de charmante cafés of restaurants van de stad en om de winkels van lokale fabrikanten te bezoeken als je dat wilt. Enkele van de beroemdste nationale dichters en kunstenaars kozen ervoor om zich hier te vestigen en te creëren. Russische tsaar Alexander I, waarschijnlijk gecharmeerd door de stad tijdens zijn bezoek, verleende Finland autonomie!

...
Helsinki: Helsinki en Porvoo Sightseeing Tour

2. Helsinki: Helsinki en Porvoo Sightseeing Tour

Voor vertrek haalt uw ervaren lokale gids u op van uw relevante haven. Vanaf hier begint u uw stadstour door Helsinki en bezoekt u een verscheidenheid aan culturele bezienswaardigheden en historische monumenten. Je stopt voor foto's bij het Sibelius-monument en het Senaatsplein en bezoekt andere bezienswaardigheden in Helsinki, zoals het Olympisch Stadion, Esplanade Park, de Oude Markthal en de Uspenski-orthodoxe kathedraal. Na een ochtend sightseeing in Helsinki, gaat uw busreis verder naar het charmante middeleeuwse stadje Porvoo. Als je eenmaal bent aangekomen, kun je een wandeltocht maken door Porvoo om het oude stadhuis, de kathedraal van Porvoo, de trap van de duivel en het standbeeld van A. Edelfelt te zien. Je kunt ook uitkijken over de charismatische rode pakhuizen aan de kustlijn vanaf de brug over de Mannerheiminkatu-straat. Porvoo is ook een droom die uitkomt voor voedselliefhebbers, vanwege de reputatie die het heeft voor zijn restaurants en cafés. Je bent vrij om een pauze te nemen om te lunchen in een plaatselijk café en je kunt ook een plaatselijke winkel van ambachtslieden bezoeken (op eigen kosten). Na uw sightseeing in Porvoo brengt uw tourbus u rond 16.00 uur terug naar de haven.

...
Van Helsinki: Porvoo halve dag sightseeingtour

3. Van Helsinki: Porvoo halve dag sightseeingtour

Je wordt tussen 9:30 en 10:00 uur opgehaald door je gids op je aangewezen ontmoetingspunt in Helsinki. Vanaf hier gaat u naar Porvoo om de historische oude binnenstad te bewonderen, met zijn goed bewaarde historische gebouwen en een 15e-eeuwse kathedraal. Tijdens de tour leert u over de Finse geschiedenis en cultuur, het verkennen van de Red Riverside Warehouses, het kasteel van Porvoo, het oude stadhuis van Porvoo en de trappen van de duivel, evenals vele andere attracties. Na een bezoek aan de topattracties in Porvoo, geniet u van ongeveer 40 minuten vrije tijd om de leuke cafés, restaurants en kleine winkels in de oude binnenstad te verkennen voordat u terugkeert naar Helsinki. Laat u afzetten op Senaatsplein, waar u de middag kunt doorbrengen.

...
Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

4. Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

Bekijk de bezienswaardigheden in Helsinki met een tweedaagse tour door Helsinki en het charmante middeleeuwse stadje Porvoo. Vaar met de veerboot naar het winderige zeefort van Suomenlinna. Ontmoet je gids op het centraal station van Helsinki op de eerste dag van je tour. Volg je gids om de zuilen van de kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein, de Uspenski-kathedraal en de rotskerk te zien. Reis met de tram naar de tuinen aan de kust van Sibelius Park, het Olympisch Stadion, het marktplein, de markthal en het Esplanadi-park. Neem een retourveerboot naar Suomenlinna om te genieten van een rondleiding door het zeefort van Finland. Op de tweede dag ontmoet je elkaar bij het busstation om een intercitybus naar Porvoo te nemen. Ontdek deze oude stad met hulp van je deskundige gids. Neem wat vrije tijd om rond te lopen. 's Middags neem je de intercitybus terug naar Helsinki.

...

Sitemap Porvoo

Wil je alle activiteiten in Porvoo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.