Positano

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Positano: de beste attracties

Positano: 7 activiteiten en bezienswaardigheden

Positano in Italië inspireerde John Steinbeck en Mick Jagger, en hoogstwaarschijnlijk zal ook jij je bezoek nooit vergeten. Hier onze tips voor een vakantie in dit Middeleeuwse stadje aan de Amalfikust.

 • Grotta dello Smeraldo

  1. Grotta dello Smeraldo

  Vaar de Grotta dello Smeraldo binnen en laat je omringen door magisch smaragdgroen licht.

 • Spiaggia del Fornillo

  2. Spiaggia del Fornillo

  Zak in één van de strandstoelen op Spiaggia del Fornillo en neem ontspannen de Amalfikust in je op.

 • Spiaggia Grande

  3. Spiaggia Grande

  Spiaggia Grande is een rustig, schoon en prachtig strand in Positano - geniet van de Middelandse Zee zoals het bedoeld is.

 • Chiesa di Santa Maria Assunta e Cripta Medievale

  4. Chiesa di Santa Maria Assunta e Cripta Medievale

  De Chiesa di Santa Maria is een belangrijke kerk in Positano. Misschien zie je er wel een bruiloft!

 • Monti Lattari

  5. Monti Lattari

  Breng een middag in de bergen door. Beklim het Lattarigebergte en geniet van het groen en de uitzichten.

 • Kathedraal van Amalfi

  6. Kathedraal van Amalfi

  De 9e-eeuwse Kathedraal van Amalfi is een indrukwekkend bouwwerkt. Het kruis komt helemaal uit het Heilige Land.

 • Monte Faito

  7. Monte Faito

  We raden je aan om de kabelbaan naar Monte Faito tegen het eind van de middag te nemen, zodat je het landschap in het goude licht van de ondergaande zon kunt bewonderen.

Plan je bezoek

 • Vervoer in Positano

  De heuvels rond Positano zijn het best te begaan met de lokale busdienst, SITA. In het stadje is lopen een heerlijke manier om op verkenning te gaan (vooral wanneer je de heuvel af gaat!). Veel taxi's zijn er niet in het kleine stadje, en zelf rijden kan met de smalle, steile wegen een flinke uitdaging vormen.

 • Hoe lang heb je nodig in Positano?

  Positano is perfect voor een weekendtrip, waarin je lange wandelingen naar het strand en weer terug kunt maken. Voeg extra dagen toe als je meer de geschiedenis in wil duiken.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Positano heeft een heerlijk Meditteraans klimaat dat 's zomers het best tot zijn recht komt. Hoewel de winter aan de Amalfikust geenszins extreem is, zijn wandelingen en grotbezoekjes toch fijner in de zomerse zonneschijn.

Sitemap Positano

Wil je alle activiteiten in Positano ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Positano

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.252 beoordelingen

Wie van fantastische uitzichten houdt moet dit boeken

Bij het ophalen aan het hotel liep het deze keer(al meerdere uitstappen geboekt en altijd zonder problemen) niet perfect. We hebben nooit een mail gekregen met de uren waarop ze ons kwamen ophalen met als gevolg dat we nog in ons bed lagen wanneer de bus er was( een uur te vroeg). Ook hadden we mss wel de oudste bus van de organistatie die ons de ganse dag vervoerde. De airco werkte nog amper wat voor warme situaties zorgde. Maar hier moet je nu eenmaal geluk mee hebben we hebben ook zeer degelijke bussen zien rijden van deze organisatie. Voor derest konden we zeker niet klagen. Het was een zeer mooie uitstap met een goeie gids. Zeer geslaagd!

Heel geslaagde trip , zeer mooi en goede gids !!!!

heel geslaagde trip , zeer mooi en een goede gids !!! eerst wou ik zelf met huurwagen deze trip rijden , maar ik ben zééér blij dat we deze trip met de bus en begeleider gedaan hebben . Het is te gek om daar te rijden , zéér druk en weinig parkeerplaatsen , en zeer slechte wegen om te rijden , ook zeer smal overal door te rijden . Blij dat we dit via getyourgide gereserveerd hebben . zeker nog gebruiken in het vervolg !!!

leuke trip voor als je een glimp van de amalfikust wilt zien. Mooie uitzichten en fijne foto's kunnen maken. Had langer in amalfi willen blijven, erg leuk stadje. lunch was ok, niet teveel van verwachten. Jammer dat de tour in 3 talen was terwijl we Engels hadden geboekt. Zo krijg je toch minder informatie en is minder persoonlijk. Gids en chauffeur waren wel heel aardig en goed.

Tocht was ok ‘; kapitein ook, maar zijn opgelicht in het aangewezen restaurant : keuze van de chef-kok was linguïni met kreeft, maar wij hebben halve omgekeerde, lege kreeften voorgezet gekregen en een rekening van meer dan 80 euro. Reclameren kon niet, vermits de restaurateur ons terug naar de boot moest brengen.

Het was een hele mooie tour langs de amalfikust. Ik raad ook aan om de boottour erbij boeken. Onze gids Federica was fantastisch ze vertelde veel over de geschiedenis etc. en was ontzettend behulpzaam. Kortom een zeer geslaagde tour.