De populairste activiteiten van Postojna

Ljubljana: tickets en tour Postojna-grot & Kasteel Predjama

1. Ljubljana: tickets en tour Postojna-grot & Kasteel Predjama

Bewonder de stalagmieten in de grotten van Postojna! Ontmoet je gids in het centrum van Ljubljana en maak het jezelf gemakkelijk tijdens de rit naar twee van de meest betoverende wonderen van Slovenië: de Predjamaburcht en de grotten van Postojna. Ga eerst met je gids naar de grotten van Postojna en ontdek de fascinerende wereld van een ongewone amfibie die bekendstaat als de blinde salamander of lokaal ook wel 'menselijke vis' wordt genoemd. Verken de boeiende ondergrondse wereld, terwijl de gids je meer vertelt over de geologische krachten die deze gecreëerd hebben. Vervolgens ga je naar Kasteel Predjama, een kasteel dat uit een sprookjesboek lijkt te komen, en dat is ingeklemd onder een dramatische stenen boog en tegen een klif aan ligt. Bewonder de unieke Renaissance-architectuur van het kasteel in het zuiden van centraal-Slovenië, in de historische regio Notranjska. Vanaf het kasteel kun je genieten van het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Daarna kun je lekker gaan zitten en ontspannen tijdens de terugrit naar Ljubljana.

Van Ljubljana: rondleiding door de grot van Postojna en het kasteel van Predjama

2. Van Ljubljana: rondleiding door de grot van Postojna en het kasteel van Predjama

Laat Ljubljana achter met een gids om de weg te wijzen naar de grotten van Postojna en het kasteel van Predjama. Betreed het gemakkelijk toegankelijke netwerk van ondergrondse grotten met een elektrische trein, gevolgd door een begeleide wandeling door een onvergetelijke reeks grotten. Een audiogids is inbegrepen bij een historische rondleiding door het kasteel van Predjama.

Ljubljana: dagtocht Slovenië naar Bled, Postojna en Predjama

3. Ljubljana: dagtocht Slovenië naar Bled, Postojna en Predjama

Je begint de dag met een ophaalservice vanaf je centraal gelegen hotel in Ljubljana en vertrekt met een kleine groep in een minibus met airconditioning naar het meer van Bled.  Tijdens de rit van 1 uur kun je het landelijke Slovenië bewonderen, met onder andere het gletsjermeer en de legendes rond het eiland Bled, het eilandje met de top van een kerk in het midden. Bij aankomst heb je uitzicht op het meer en de torenhoge bergen en kijk je omhoog naar het middeleeuwse kasteel van Bled, het fort hoog op een klif boven het water. Daarna rijd je met een pletna met twee roeispanen naar het eiland en heb je vrije tijd om het eiland te verkennen. Bezoek de kerk van Maria Hemelvaart of proef heerlijke potica in het eilandcafé.  Vervolgens word je naar het kasteel van Bled gereden en kun je je verdiepen in het fort met rode torentjes. Bekijk de meren vanaf grote hoogte vanaf de muren van het kasteel en bezoek het museum om het verhaal van het kasteel uit de 11e eeuw te weten te komen. Daarna keer je weer terug naar de oever van het meer waar je vrije tijd hebt om rond te wandelen. Als je wilt, kun je genieten van plaatselijke specialiteiten, zoals de vanille-slagroomtaart 'kremšnita'. Ga vervolgens na een pauze voor de lunch verder naar je volgende halte, kasteel Predjama. Je kunt je vergapen aan dit opmerkelijke kasteel op de klif en horen hoe het door de eeuwen heen werd uitgebreid nadat het in 1202 werd gebouwd. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de trappen en kamers alleen of samen met een gids te verkennen.  Ten slotte ga je door naar de nabijgelegen grotten van Postojna, de meest bezochte toeristische attractie van Slovenië. Maak een ritje met de minitrein naar de diepten van dit ondergrondse netwerk en volg dan een gids door de griezelige grotten. Bewonder de bizarre stalactieten, stalagmieten en rotsformaties. Hoor de verhalen over het ontstaan van de grot en de zeldzame amfibieën die in de ondergrondse rivieren leven – de blinde salamanders die bekendstaan als 'mensenvissen'. Ga dan weer terug naar de minibus en eindig je tour in Ljubljana waar je bij je hotel wordt afgezet.

Van Triëst: Postojna-grot en kasteel Predjama

4. Van Triëst: Postojna-grot en kasteel Predjama

De Grot van Postojna, de koningin van alle grotten, is de bekendste grot ter wereld. Het is ook de grootste toeristische attractie in Slovenië en een van 's werelds grootste karstmonumenten (kalksteen). Dit is de enige plek ter wereld waar je met een elektrische trein het ondergrondse landschap kunt doorkruisen en waar je de beroemdste bewoner van dit ondergrondse koninkrijk – de proteus (olm) – van dichtbij kunt ontmoeten. Een fantastisch web van tunnels, doorgangen, galerijen en zalen, een verbazingwekkende diversiteit aan karstkenmerken en gemakkelijke toegang zijn zeker de belangrijkste redenen voor de populariteit van de grot en het grote aantal bezoekers ( meer dan 36 miljoen van hen in meer dan 200 jaar). Het Predjama-kasteel heerst over de omgeving, niet ver van de Postojna-grot, in het idyllische dorpje Predjama. Dit pittoreske, magnifieke, uitdagende, mysterieuze en onneembare kasteel staat al meer dan 800 jaar hoog in het midden van een verticale klif van 123 meter hoog. Zijn romantische aantrekkingskracht wordt nog eens extra benadrukt door de idyllische rivier de Lokva, die diep onder het kasteel in de ondergrondse wereld verdwijnt. Als enige bewaard gebleven grotkasteel in Europa biedt het Predjama-kasteel een uniek inzicht in de bouwtechnieken en vindingrijkheid van mensen in de Middeleeuwen, die een veilige haven voor zichzelf zochten en vonden direct aan de ingang van de grot. Tijdens een belegering die plaatsvond in de 15e eeuw, bood het kasteel een toevluchtsoord aan de bekendste en meest beruchte eigenaar - Erazem van Predjama. De legende van de moedige roversbaron Erazem, die ongeslagen bleef totdat een van zijn dienaren hem verraadde, leeft nog steeds in de hoofden van mensen, inspirerend en aanlokkelijk als altijd. Het was deze veilige verblijfplaats van hem die de dappere ridder hielp om de belegeraars meer dan een jaar zonder veel moeite te weerstaan. Laat je gids je meenemen langs deze onvergetelijke bezienswaardigheden voor een ideale dagexcursie.

Vanuit Ljubljana: Meer van Bled & Postojna Grot met Toegangskaarten

5. Vanuit Ljubljana: Meer van Bled & Postojna Grot met Toegangskaarten

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet uw gids in uw hotel in het centrum van Ljubljana en geniet van uw rit terwijl u op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het Meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, spelonken en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug in het daglicht en ontdek het verbazingwekkende kasteel van Predjama, de zetel van de roversridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van uw gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Dan gaan we naar het tweede natuurwonder, het adembenemende meer van Bled. Geniet van een rondleiding langs de beste locaties met uw gids. Maak een tochtje op het smaragdgroene water van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en kijk of het luiden van de kerkklok je wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of twee) heerlijke slagroomtaart uit Bled. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana. In de zomer kun je zwemkleding meenemen, om een duik te nemen in het meer Houd er rekening mee dat vanwege het winterseizoen en de kortere uren met daglicht een deel van onze tour in het donker kan plaatsvinden. Bovendien moeten deelnemers zich ervan bewust zijn dat de Pletna-boottocht mogelijk niet beschikbaar is tijdens onze middagtochten vanwege hun winterschema. We stellen uw begrip op prijs. We streven ernaar om de best mogelijke ervaring te bieden, ongeacht het seizoen.

Van Ljubljana: Postojna-grot en meer van Bled

6. Van Ljubljana: Postojna-grot en meer van Bled

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet uw gids in uw hotel in het centrum van Ljubljana en geniet van uw rit terwijl u op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het Meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, spelonken en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug in het daglicht en ontdek het verbazingwekkende kasteel van Predjama, de zetel van de roversridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van uw gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Dan gaan we naar het tweede natuurwonder, het adembenemende meer van Bled. Geniet van een rondleiding langs de beste locaties met uw gids. Maak een tochtje op het smaragdgroene water van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en kijk of het luiden van de kerkklok je wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of twee) heerlijke slagroomtaart uit Bled. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana. In de zomer kun je zwemkleding meenemen, om een duik te nemen in het meer Houd er rekening mee dat vanwege het winterseizoen en de kortere uren met daglicht een deel van onze tour in het donker kan plaatsvinden. Bovendien moeten deelnemers zich ervan bewust zijn dat de Pletna-boottocht mogelijk niet beschikbaar is tijdens onze middagtochten vanwege hun winterschema. We stellen uw begrip op prijs. We streven ernaar om de best mogelijke ervaring te bieden, ongeacht het seizoen.

Van Ljubljana: Halve dag Postojna-grot en kasteel Predjama

7. Van Ljubljana: Halve dag Postojna-grot en kasteel Predjama

Vertrek vanuit Ljubljana op een reis naar de ondergrondse wereld van de Postojna-grot, de populairste karstgrot ter wereld. Volg bij aankomst een rondleiding door het grottenstelsel met een elektrische trein en loop vervolgens door de prachtige doorgangen en kamers van spectaculaire druppelstenen, pilaren, kalkstenen gordijnen en andere buitengewone natuurlijke wonderen. Ga verder naar het idyllische dorpje Predjama en bezoek het renaissancekasteel gebouwd in de monding van een grot. Bewonder de sprookjesachtige setting en architectuur van het middeleeuwse fort van Predjama Castle, beroemd als de voormalige zetel van de ridder Erazem Lueger. Bewonder de dramatische omgeving tussen de heuvels van de regio Inner Carniola. Leer de legende van Erazem Lueger, een beroemde roversbaron die ook wel de 'Sloveense Robin Hood' wordt genoemd. Luister naar andere lokale volksverhalen en tradities en stop voor een proeverij van lokale gedistilleerde dranken in Postojna, voordat je terugreist naar Ljubljana of Bled.

Van Koper: tour naar de Postonja-grot & het Predjama-kasteel

8. Van Koper: tour naar de Postonja-grot & het Predjama-kasteel

Je wordt opgehaald in de cruiseterminal van Koper of Piran en je reist naar de Postojna-grot, de op een na grootste kalksteengrot ter wereld. Reis per elektrische trein door deze magische ondergrondse wereld en ontdek een waanzinnig netwerk van diverse passages en ruimten. Misschien spot je wel een grottenolm, een salamander die alleen in grotten voorkomt. Reis verder naar het idyllische dorp Predjama om een bezoek te brengen aan het imposante kasteel op een verticale, 123 meter hoge klif. Geniet van het uitzicht op de Lokva, die onder het kasteel verdwijnt. Kom meer te weten over de middeleeuwse bouwtechnieken en luister naar de legende van de beruchtste eigenaar van het kasteel, de roofridder Erazem van Predjama. Leer meer over de geschiedenis van de 15e-eeuwse belegering en andere historische feiten over dit buitengewone monument, een getuigenis van de vindingrijkheid van de middeleeuwen.

Van Koper: tour van 5 uur naar de grot van Postojna en het kasteel van Predjama

9. Van Koper: tour van 5 uur naar de grot van Postojna en het kasteel van Predjama

Geniet van een rondleiding van 5 uur naar de ongelooflijke Postojna-grot met een fotostop bij het grootste grotkasteel ter wereld, Predjama Castle. Verken het uitgebreide Postojna-grottensysteem met grotpassages van meer dan 20 kilometer (12 mijl) lang tijdens een onvergetelijke rit met de metro. Het grottenstelsel van Postojna is het grootste bekende grottenstelsel van het land en het op een na grootste toegankelijk voor bezoekers ter wereld. De grotten van Postojna liggen onder de hellingen van een breed karstisch kalksteenplateau aan de oostelijke rand van het Postojna-bekken en bieden een unieke kans om enkele van de lokale dieren in het wild te spotten die in de grot leven. Op slechts tien minuten van de grotten van Postojna ligt het Predjama-kasteel, een ander juweel van de Karst-regio. Predjama Castle drukte zich in een enorme grot die was uitgehold in de hoge, platte rotswand, boven het karstachtige zwaluwgat van de Lokva-stroom. Het kasteel pronkt als het grootste grotkasteel ter wereld. Het is echt een uniek gezicht en zal zorgen voor een onvergetelijk gezicht, om nog maar te zwijgen van een geweldig fotomoment.

Ljubljana: dagtrip naar het meer van Bled en de grot van Postojna

10. Ljubljana: dagtrip naar het meer van Bled en de grot van Postojna

Slechts 45 minuten ten noorden van Ljubljana ligt het magische Alpenresort Bled met zijn magische meer. Beklim het oude kasteel, bovenop een steile klif boven het meer, en neem de tijd om te genieten van een spectaculair uitzicht op de omgeving vanaf de terrassen van het kasteel. Een boottocht op een ‘Pletna’ – een traditionele boot gemaakt door de lokale bevolking – is verplicht bij een bezoek aan Bled. Bereik het enige echte eiland in Slovenië, luid de geluksbel en geniet van de zon, de rust en de frisse berglucht. Dan is het tijd om naar het zuiden te gaan om de mysteries van de Sloveense karst in de Postojna-grot te ontdekken. De rondleiding door de grot neemt je mee op een rit per elektrische trein en een wandeling door de prachtige gangen en kamers met spectaculaire druppelstenen, pilaren, kalkstenen gordijnen en andere buitengewone wonderen van de ondergrondse wereld. Proef daarna wat lokale sterke dranken in Postojna. Ga dan verder naar het idyllische dorpje Predjama om te genieten van het middeleeuwse sprookje van het verbazingwekkende Predjama-kasteel, het grootste grotkasteel met zijn dramatische ligging in de gapende opening van een grot halverwege een heuvel. Leer meer over de legende van een beroemde ridder, Erasmus - de 'Sloveense Robin Hood' en andere lokale volkstradities voordat je terugkeert naar Ljubljana.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Postojna

Alle activiteiten

23 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Postojna

Meer zien

Andere activiteiten in Postojna

Wil je alle activiteiten in Postojna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Postojna

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 666 beoordelingen

We hebben echt genoten van de tour en vonden het echt een geweldige manier om de belangrijkste bezienswaardigheden in Slovenië te zien. Onze gids was zeer informatief en vriendelijk en stemde de ervaring af op onze voorkeuren en begeleidde ons met timings zodat we stressvrij van alle sites konden genieten.

Het is tegelijkertijd een zeer interessant en leuk bezoek. Als je naar Koper reist, moet je ze ja of ja zien!

caves are bit crowded. however eemmy beautiful. also training ride to go to them. Castle in Rock ins unique

Leuke tour bij zowel de grotten als het kasteel. De chauffeur mag er wel iets verzorgder uit zien.

Mooie grotten. Het ontstaan en de geschiedenis zijn indrukwekkend.