Belevingen in
Postojna

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Postojna

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Postojna: De beste dingen die je niet wil missen

Van Ljubljana: groepsdagtrip Postojna-grot en meer van Bled

1. Van Ljubljana: groepsdagtrip Postojna-grot en meer van Bled

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet je gids in je hotel in het centrum van Ljubljana en begin aan je rit terwijl je op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de charmante badplaats Bled met zijn adembenemende meer. Geniet van een sightseeingtour langs de beste locaties met je gids. Maak een tochtje op de smaragdgroene wateren van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en te zien of het luiden van de kerkklok uw wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of 2) heerlijke slagroomtaart van Bled. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant voordat je naar het tweede natuurwonder gaat, de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, grotten en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug naar het daglicht en ontdek het verbazingwekkende Predjama-kasteel, de zetel van de roofridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van je gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana.

...
Vanuit Ljubljana: grotten van Postojna & Kasteel Predjama

2. Vanuit Ljubljana: grotten van Postojna & Kasteel Predjama

Bewonder de stalagmieten in de grotten van Postojna! Ontmoet je gids in het centrum van Ljubljana en maak het jezelf gemakkelijk tijdens je rit naar twee van de meest betoverende wonderen van Slovenië: het Predjamakasteel en de grotten van Postojna. Je gaat eerst met je gids naar de grotten van Postojna, waar je de fascinerende wereld ontdekt van een bijzondere amfibie die bekend staat als de blinde salamander, en die door de locals de “menselijke vis” wordt genoemd. Verken deze boeiende ondergrondse wereld, terwijl je gids uitleg geeft over de geologische krachten die deze gecreëerd hebben. Vervolgens ga je naar het Predjamakasteel, een kasteel dat uit een sprookjesboek lijkt te komen en dat onder een dramatische stenen boog is ingeklemd en tegen een klif aan ligt. Bewonder de unieke Renaissance-architectuur van het kasteel in het zuiden van centraal-Slovenië, in de historische regio Notranjska. Vanaf het kasteel kun je genieten van het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Daarna kun je lekker gaan zitten en ontspannen tijdens je rit terug naar Ljubljana.

...
Vanuit Ljubljana: Slovenië in 1 dag

3. Vanuit Ljubljana: Slovenië in 1 dag

Je begint je dag in een kleine groep met een ophaalservice van je centrale hotel in Ljubljana en vertrekt naar het meer van Bled in een minibus met airconditioning. Tijdens de reis van 1 uur bewonder je het landschap van Slovenië en luister je terwijl je gids het gletsjervormige meer en de legendes rond het eiland Bled beschrijft, het eilandje met de kerk in het midden. Bij aankomst heb het uitzicht op het meer en de torenhoge bergen en kijk je omhoog naar het middeleeuwse kasteel van Bled, het fort hoog op een klif boven het water. Vervolgens vaar je in een pletna-boot naar het eiland en krijg je vrije tijd om te verkennen, bezoek je de Kerk van de Maria-Hemelvaart of proef je wat heerlijke 'potica' in het café van het eiland. Vervolgens word je naar het kasteel van Bled gereden en kun je je verdiepen in het fort met rode torentjes. Absorbeer het vogelperspectief van de meren vanaf de muren en bezoek het museum om het verhaal van het kasteel te weten te komen uit de 11e eeuw. Je keert vervolgens terug naar de oever van het meer om rond te lopen, en als je wilt, kun je een lokale specialiteit proeven, kremšnita vanille-crèmegebak. Ga vervolgens na een pauze voor de lunch verder naar je volgende halte, kasteel Predjama. Je kunt dit opmerkelijke klifkasteel bewonderen en horen hoe het werd uitgebreid door de eeuwen heen nadat het in 1202 werd gebouwd. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de trappen en kamers zelf te verkennen of met een gids. Ten slotte ga je door naar de nabijgelegen grotten van Postojna, de meest bezochte toeristische attractie van Slovenië. Berijd de minitrein naar de diepten van dit ondergrondse netwerk en volg dan een gids door zijn griezelige grotten. Bewonder de bizarre stalactieten, stalagmieten en rotsformaties en hoor verhalen over hoe de grotten zijn gemaakt en de zeldzame amfibieën die in de ondergrondse rivieren leven - de blinde salamanders die bekend staan als 'mensvisjes'. Ga dan terug naar je minibus en eindig je uitstap in Ljubljana, met terugbrengservice bij je hotel.

...
Van Triëst: Postojna-grot en kasteel Predjama

4. Van Triëst: Postojna-grot en kasteel Predjama

De grot van Postojna, de koningin van alle grotten, is de bekendste grot ter wereld. Het is ook de grootste toeristische attractie in Slovenië en een van 's werelds grootste karst (kalksteen) monumenten. Dit is de enige plaats in de wereld waar het ondergrondse landschap kan worden doorkruist op een elektrische trein en waar je de beroemdste inwoner van dit ondergrondse koninkrijk - de proteus (olm) - van dichtbij kunt ontmoeten. Een fantastisch web van tunnels, passages, galerijen en zalen, verbazingwekkende diversiteit aan karst-functies en gemakkelijke toegang zijn zeker de belangrijkste redenen voor de populariteit van de grot en een groot aantal bezoekers (meer dan 36 miljoen van hen in meer dan 200 jaar). Het Predjama-kasteel regeert over het omliggende gebied, niet ver van de Postojna-grot in het idyllische dorp Predjama. Dit pittoreske, magnifieke, uitdagende, mysterieuze en onneembare kasteel is meer dan 800 jaar geleden op het midden van een verticale 123 meter hoge klif neergestreken. De romantische aantrekkingskracht wordt verder benadrukt door de idyllische Lokva-rivier, die diep onder het kasteel in de ondergrondse wereld verdwijnt. Als het enige bewaard gebleven grotkasteel in Europa, biedt het kasteel Predjama een uniek inzicht in de bouwtechnieken en vindingrijkheid van mensen in de middeleeuwen, die een veilige haven voor zichzelf zochten en vonden vlak voor de ingang van de grot. Tijdens een belegering in de 15e eeuw bood het kasteel onderdak aan de bekendste en meest beruchte eigenaar: Erazem of Predjama. De legende van de moedige roofridder Erazem, die onverslagen bleef tot een van zijn dienaren hem verraadde, bevindt zich nog steeds in het geheugen van de mensen, inspirerend en aanlokkelijk als altijd. Het was deze veilige verblijfplaats van zijn die de dappere ridder hielp om de belegeraars zonder veel moeite meer dan een jaar te weerstaan. Laat je gids je meenemen door deze onvergetelijke bezienswaardigheden voor een ideale dagtocht!

...
Vanuit Zagreb: Ljubljana, Postojna-grot & Predjama-kasteel

5. Vanuit Zagreb: Ljubljana, Postojna-grot & Predjama-kasteel

Wat Ljubljana zo bijzonder maakt is niet alleen zijn culturele erfgoed, hoewel het een plek van grote geesten was en nog steeds is. Vanuit het perspectief van een reiziger is het een uitstekende plek om de heuvels en valleien, kust en rivieren en grotten en bossen van Slovenië te verkennen. Het heeft goede verbindingen met andere plaatsen en ligt eigenlijk overal dichtbij. Het oude stadscentrum heeft een unieke architectuur. Het gaat vooral om een mooie combinatie van barok en art nouveau en meesterlijke creaties van de 20e-eeuwse architect Joze Pleznik. Bezoek Ljubljana en snuif tijdens een wandeling door de stad de levendige atmosfeer op. Ontdek waarom de Drie Bruggen er drie zijn, waar de lokale bevolking eten koopt, hoe het kan dat Napoleon een van de populairste politici was, waarom het typisch is dat Slovenië het woord "love" (liefde) in zijn naam heeft zitten en veel meer... Vanuit Ljubljana reis je door naar de karstregio van Slovenië en ontdek je de ondergrondse wereld van de Postojna-grot, de populairste karstgrot ter wereld. Eerst rijd je met een ondergrondse elektrische trein de grot in. Vervolgens krijg je een rondleiding door de prachtige gangen en kamers met hun spectaculaire stalactieten, zuilen, kalkgordijnen en andere onvergetelijke vormen.

...
Bled of Ljubljana: Postojna grotten & Predjama kasteel

6. Bled of Ljubljana: Postojna grotten & Predjama kasteel

Je vertrekt vanuit Ljubljana of Bled en reist naar de ondergrondse wereld van de grotten van Postojna, de meest populaire karstgrot ter wereld. Bij aankomst neem je een rondleiding door het grottenstelsel met een elektrische trein en wandel je door de prachtige gangen en vertrekken van spectaculaire dropstenen, pilaren, kalkstenen gordijnen en andere buitengewone natuurlijke wonderen. Je rijdt door naar het idyllische dorp Predjama en bezoekt het renaissancekasteel dat gebouwd is in de monding van een grot. Je bewondert de sprookjesachtige omgeving en architectuur van het middeleeuwse fort van Predjama, beroemd als de voormalige zetel van de ridder Erazem Lueger. Je bewondert de spectaculaire achtergrond tussen de heuvels van de regio van de Binnenlanden. Je komt meer te weten over de legende van Erazem Lueger, een beroemde roofridder die soms de Sloveense Robin Hood wordt genoemd. Je hoort andere lokale volksverhalen en tradities en proeft sterkedrank in Postojna voor de terugreis naar Ljubljana of Bled.

...
Van Ljubljana: Private Postojna Cave & Predjama Castle Trip

7. Van Ljubljana: Private Postojna Cave & Predjama Castle Trip

Ontmoet je gids in het centrum van Ljubljana en vestig je in je rit terwijl je op weg gaat naar twee van de meest betoverende wereldwonderen van Slovenië, het kasteel van Predjama en de grotten van Postojna. Ten eerste, bewonder de stalagmieten in de grot van Postojna en ontdek de fascinerende wereld van een ongewone amfibie, de blinde salamander. Je zult deze betoverende ondergrondse wereld verkennen terwijl je gids de geologische krachten verklaart die ze hebben gecreëerd. Ga vervolgens naar het Predjama-kasteel, een kasteel vol met verhalenboeken, ingeklemd onder een indrukwekkende stenen boog en tegen een klif. Bewonder de unieke renaissance-architectuur van het kasteel in de historische regio van de Binnen-provincie. Vanuit het kasteel kunt u genieten van het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Daarna leun achterover en ontspan je tijdens je rit terug naar Ljubljana.

...
Vanuit Rijeka: Postojna-grot en Predjama-kasteel

8. Vanuit Rijeka: Postojna-grot en Predjama-kasteel

De excursie begint in de Postojna-grot, een van de bekendste grotten ter wereld. Het is ook de belangrijkste attractie van Slovenië en een van 's werelds grootste karstmonumenten. Het is enige plek in de wereld waar je met een elektrische trein door het ondergrondse landschap kunt rijden en waar je de beroemdste bewoner van dit ondergrondse koninkrijk, de proteus (olm), van dichtbij kunt ontmoeten. Een fantastisch web van tunnels, passages, galerijen en hallen, de verbazingwekkende diversiteit van de karst en de toegankelijkheid zijn de belangrijkste redenen waarom deze grot zo populair is en zoveel bezoekers trekt. Van hier gaat de excursie door naar het Predjama-kasteel die hoog boven de omgeving uittorent in het idyllische dorpje Predjama, niet ver van de Postojna-grot. Dit pittoreske, fantastische, provocatieve, mysterieuze en onneembare kasteel zit al meer dan 800 jaar midden in een 123 meter hoge klif. Zijn romantische aantrekkingskracht wordt nog versterkt door de idyllische Lokva-rivier, die verdwijnt tot diep in de ondergrondse wereld onder het kasteel. Als enige overgebleven grotkasteel van Europa biedt het Predjama-kasteel een uniek inkijkje in de bouwtechnieken en vindingrijkheid van de mensen uit de middeleeuwen, die precies bij de ingang van de grot een veilig onderkomen voor zichzelf zochten en vonden. Tijdens een belegering in de 15e eeuw was het kasteel de toevluchtshaven voor zijn bekendste en beruchtste eigenaar, Erazem van Predjama. De inspirerende en verleidelijke legende van de dappere roofridder Erazem, die onverslagen bleef tot een van zijn bedienden hem verried, leeft nog steeds bij de mensen. Zijn veilige thuishaven hielp de dappere ridder zonder al te veel problemen zijn belegeraars langer dan een jaar weerstand te bieden.

...
Vanuit Rovinj: Postojna-grot en Predjama-kasteel

9. Vanuit Rovinj: Postojna-grot en Predjama-kasteel

De excursie begint in de Postojna-grot, een van de bekendste grotten ter wereld en een van 's werelds grootste karstmonumenten. Het is enige plek in de wereld waar je met een elektrische trein door het ondergrondse landschap kunt rijden en waar je de beroemdste bewoner van dit ondergrondse koninkrijk, de proteus (olm), van dichtbij kunt ontmoeten.  Van hier gaat de excursie door naar het Predjama-kasteel die hoog boven de omgeving uittorent in het idyllische dorpje Predjama. Dit pittoreske, fantastische, provocatieve, mysterieuze en onneembare kasteel zit al meer dan 800 jaar midden in een 123 meter hoge klif. Zijn romantische aantrekkingskracht wordt nog versterkt door de idyllische Lokva-rivier, die verdwijnt tot diep in de ondergrondse wereld onder het kasteel. Als enige overgebleven grotkasteel van Europa biedt het Predjama-kasteel een uniek inkijkje in de bouwtechnieken en vindingrijkheid van de mensen uit de middeleeuwen, die precies bij de ingang van de grot een veilig onderkomen voor zichzelf vonden. Tijdens een belegering in de 15e eeuw was het kasteel de toevluchtshaven voor zijn bekendste en beruchtste eigenaar, Erazem van Predjama. De inspirerende en verleidelijke legende van de dappere roofridder Erazem, die onverslagen bleef tot een van zijn bedienden hem verried, leeft nog steeds bij de mensen. 

...
Van Zagreb: Postojna Cave and Predjama Castle Tour

10. Van Zagreb: Postojna Cave and Predjama Castle Tour

Postojna Cave is een adembenemende plaats, bekend om zijn unieke karakter, complexiteit en schoonheid. Het is de enige grot in Europa met een two-way spoorlijn die speciaal voor sightseeing. Vergapen aan prachtige formaties van de grot en de natuurlijke galeries. De grotten zijn ook de thuisbasis van de endemische olm, de grootste trogloditic amfibie in de wereld. De tocht door de grotten is voorzien van een aquarium met een aantal Olms erin. Slechts 9 kilometer van Postojna Cave is Predjama Castle, een kasteel Renaissance gebouwd binnen een grot mond. In 1570 werd het huidige kasteel gebouwd in de Renaissance stijl, gedrukt naast een verticale klif onder de oorspronkelijke middeleeuwse vesting. Het kasteel is gebleven in deze vorm, vrijwel onveranderd, op de dag van vandaag. U kunt leren over de geschiedenis van het kasteel en het gebruik ervan als een locatie in meerdere films in het museum van het kasteel.

...

Sitemap Postojna

Wil je alle activiteiten in Postojna ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Postojna

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 367 beoordelingen

Met een kleine groep kunnen we een auto naar elke plaats brengen. Dit betekende dat we een echte persoonlijke ervaring kregen. Onze gids Eva was aardig en gaf ons niet alleen informatie over elke bezienswaardigheid, maar ook over Slovenië in het algemeen. De reis voelde erg comfortabel en ontspannen aan, wat geweldig was voor een individuele reiziger zoals ik. Beide bezienswaardigheden waren spectaculair, een echt hoogtepunt van mijn reis en we hadden zeker genoeg tijd in elk. We kregen ook wat extra tijd om dingen in ons eigen tempo te doen, wat geweldig was! Al met al een fantastische reis, persoonlijke tintjes en informatief.

Onze reis naar Bled was perfect! Ik wou dat ik de naam van onze gids herinnerde, maar ze was geweldig. Zeer deskundig en vriendelijk. We hadden zoveel geluk want het weer was geweldig. Het was zonnig voor ons en het had dagen eerder regen getoond. Het had niet meer een perfecte dag kunnen zijn. De grotten waren GEWELDIG!!!! Heel mooi! Ik moet vermelden dat we vanwege Corona vrijwel minimale toeristen hadden op alle plekken die we hadden bezocht. Ik betwijfel of het de volgende keer zo zou zijn, dus we hadden HEEL GELUK dat we deze prachtige locaties hebben ervaren zoals we hadden. Sterk aanbevolen!!!!

Tour was geweldig, onze gids Barbara was leuk en legde Ljubljana en Slovenië duidelijk uit. We kozen voor een ophaalpunt bij het parkhotel, op website toont 8:45, maar update-informatie toont 8: 15-8: 30. We kwamen aan maar zagen de gids niet, gelukkig belde ik bureau, hij zei dat het 8:45 zou moeten zijn (raar) maar hij legde me duidelijk uit om mijn gids te vinden. De tour zelf was goed en had genoeg tijd voor beide bezienswaardigheden. Minibusje was van Mercedes, in goede staat. Beveel ten zeerste aan "te doen in Slovenië"

Het is een zeer complete rondreis. Jammer is dat het in de winter heel vroeg donker wordt, maar toch hadden we tijd om te genieten van de schatten van dit kleine land. Karin van Slovenië Explorer is een geweldige gids. Attent, zonder overweldigend, het geeft je bewegingsvrijheid zonder het gevoel te hebben dat je met een groep, die ook maar met vijf personen was, op ons rekende. Sterk aanbevolen.

Goed georganiseerd met voldoende quality time op elke plek. Zeer goed geïnformeerde gids.