De populairste activiteiten van Potrerillos

Vanuit Mendoza: bergavontuur hoge Andes Aconcagua

1. Vanuit Mendoza: bergavontuur hoge Andes Aconcagua

Laat je ophalen bij je hotel in Mendoza en ga op pad voor een volledige dag vol ontdekkingen in de Andes. Op dinsdag, donderdag en zaterdag begint u met het nemen van de onverharde wegen door Villavicencio, waar u een fantastisch uitzicht hebt op de hoogste toppen van de Andes. Bereik de Uspallata-vallei en maak uw eerste stop in de stad Uspallata waar de inheemse Huarpes zich vestigden tijdens het pre-Spaanse tijdperk. Neem de tijd om te genieten van het landschap van de Andes en een hapje te eten. Ga dan verder naar Polvaredas en Punta de Vacas. Maak een paar foto's voordat je naar Puente del Inca gaat, een natuurlijke boog op 8.924 voet boven de zeespiegel. Bewonder de wervelingen van gekleurde rotsen en het uitzicht op de bergen vanaf de brug. Reis naar de Chileense grens en stop bij een natuurlijk uitkijkpunt bij Aconcagua, de grootste berg op zowel het zuidelijk als het westelijk halfrond. Van november tot april is het mogelijk om het Aconcagua Provincial Park binnen te gaan en naar de Horcones-lagune te wandelen. Ga dan naar het dorp Las Cuevas voor vrije tijd en een hapje als je dat wilt. Reis terug naar Mendoza op de beroemde Ruta 7 en word afgezet bij je hotel.

Dagtrip naar de Andes Uspallata, Aconcagua en Puente del Inca

2. Dagtrip naar de Andes Uspallata, Aconcagua en Puente del Inca

De tour biedt een heerlijke mix van kleuren en landschappen. Als we in de vroege ochtend de loop van de Mendoza-rivier volgen, worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op het Cordon del Plata-gebergte en de indrukwekkende Potrerillos-dam, die waterkracht opwekt en irrigatie ondersteunt. Onze eerste stop is de Uspallata-nederzetting, waar we de overblijfselen van de pre-Spaanse Huarpes-gemeenschap zullen verkennen en het zuidelijkste punt van het Inca-rijk zullen ontdekken langs de Inca Trail vanuit Peru. We vervolgen onze reis en bezoeken de charmante dorpjes Picheuta, Polvaredas en Punta de Vacas. Vervolgens reizen we langs de route van de Puente del Inca en bewonderen we de natuurlijke architectonische formaties en warmwaterbronnen. Daarna stijgen we naar het uitkijkpunt van Cerro Aconcagua, een torenhoge aanwezigheid op 6.959 meter boven zeeniveau, omringd door de serene Laguna Horcones en het Aconcagua Provincial Park. Onze eindbestemming is het pittoreske dorpje Las Cuevas in Europese stijl, gelegen op 3.200 meter boven de zeespiegel. Hier vinden we het pad dat leidt naar het iconische monument "Cristo Redentor", gelegen op een indrukwekkende 4.200 meter boven de zeespiegel, wat de eenheid symboliseert tussen de mensen van Argentinië en Chili (alleen bezocht tijdens de zomermaanden). Aan het einde van onze tour keren we terug naar Mendoza en brengen dierbare herinneringen aan deze betoverende reis naar boven.

Van Mendoza: trekking en barbecue in de Andes

3. Van Mendoza: trekking en barbecue in de Andes

Begin met een rit van twee uur naar het begin van de trektocht in het Andesfront, genaamd "Cordon del Plata". Onderweg kunt u het dorp Cacheuta en de dam van Potrerillos zien. Een deel van de Front Range, de "Cordon del Plata", heeft een maximale hoogte van 5968 m, een lengte van 80 kilometer en herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan landschappen. De trektocht gaat langs een van de ravijnen genaamd "La Angostura", met een geschatte duur van 3 en een half uur waarin je kunt genieten van het uitzicht op de Potrerillos-dam, het pre-bergketengebied en enkele van de hoogste pieken in de Range. Als je geluk hebt, kun je enkele "condors" en "guanaco's" spotten, aangezien dit hun natuurlijke habitat is. Aan het einde van de wandeling wordt u verwelkomd door een typisch Argentijnse "asado" en wijn uit de regio.

Mendoza: High Mountain en Aconcagua Park Tour met barbecue

4. Mendoza: High Mountain en Aconcagua Park Tour met barbecue

Wij nodigen je uit voor een volledig hoogbergavontuur in Mendoza! Tijdens deze tour heb je de mogelijkheid om te wandelen in het grote provinciale park van Aconcagua om de Horcones-lagune te bezoeken. En op dezelfde dag bezoekt u verschillende historische bezienswaardigheden van de Andesgebergteroute: Cacheuta, Potrerillos Dam, Uspallata en Puente del Inca (Incabrug). Leer vervolgens alles over de geschiedenis van de Andes voordat je terugkeert naar Uspallata om te genieten van een traditionele Argentijnse BBQ. We raden het aan aan degenen die op zoek zijn naar de ervaring van wandelen in Aconcagua, gecombineerd met een rondleiding langs de belangrijkste toeristische attracties langs de route, alles op één dag! Het is ideaal voor mensen van verschillende leeftijden en fitnessniveaus, omdat dit een activiteit met lage intensiteit is.

Mendoza: bergtrekking van 4 uur met lunch

5. Mendoza: bergtrekking van 4 uur met lunch

Kom aan in de mooie wijk Potrerillos en strijk neer voordat de activiteit begint. Begin vervolgens met wandelen met je gids naar de top van Cerro Calavera, 2212 meter boven zeeniveau. Beroemd om zijn toegankelijkheid voor wandelaars en fietsers, biedt de berg Calavera prachtige vegetatie, geweldige uitzichten op het meer en tal van dierenwaarnemingen. Luister tijdens de wandeling naar fascinerende anekdotes en geschiedenis van je gepassioneerde gids, inclusief de geschiedenis van het gebied, de flora en fauna van de regio, wat informatie over de berg en typische regionale gebruiken. Na een klim van ongeveer 3 uur bereik je de top van de prachtige Calavera-berg. Neem de tijd om uit te rusten en geniet van water en fruit om weer op te laden. Bewonder vanaf de top spectaculaire vergezichten over de regio, de bergketen Cordón del Plata en het meer van Calavera. Begin ten slotte aan de afdaling, die tot 2 uur kan duren. Zodra je terugkomt bij het kantoor van de lokale partner, neem je de tijd om te ontspannen en te genieten van een typische lunch aan het zwembad voordat je terugkeert naar Mendoza.

Vanuit Mendoza: Gaucho-ervaring van een hele dag

6. Vanuit Mendoza: Gaucho-ervaring van een hele dag

Uw gids haalt u om 08:30 uur op bij de eerder afgesproken plaats. Het duurt 2 uur om bij de ranch aan te komen. Tijdens de rit passeert u Cacheuta en Potrerillos. Als je bij de ranch aankomt, staat er eten voor je klaar, zodat je kunt genieten van een aantal 'tortita's' en 'mate'. Geniet vervolgens van 3 uur te paard in de Andes. U kunt genieten van geweldige uitzichten en hoogstwaarschijnlijk enkele Guanaco's en Condores bekijken. Na het paardrijden zal je gastheer een traditionele asado voor je maken met wijn, groenten en een dessert. Om ongeveer 18:30 uur kom je weer aan in de stad Mendoza, afhankelijk van het verkeer.

Mendoza: hooggebergtetour & Aconcagua Park

7. Mendoza: hooggebergtetour & Aconcagua Park

Nadat we je hebben opgehaald bij het hotel, beginnen we aan de route naar het westen om het beste uitzicht op de berg te vinden. De eerste stop is bij de Potrerillos-dam, waar we foto's kunnen maken en frisse lucht kunnen inademen naast het water. Daarna gaan we naar Uspallata, een bergstadje met ambachten, restaurants en veel geschiedenis. De volgende stop is Penitentes, een gerenommeerd en verlaten skicentrum. Daarna gaan we verder naar het natuurmonument Puente del Inca, waar we naar beneden kunnen gaan om de ambachten te verkennen en de ongelooflijke uitzichten te waarderen. Uiteindelijk komen we aan bij de ingang van Aconcagua Park, waar we naar binnen kunnen om de korte tochten uit te voeren die voor het toerisme zijn toegestaan. Daar kun je de top van de hoogste berg van Amerika zien. We beginnen aan de terugreis en zullen genieten van een heerlijke lunch in de stad Uspallata. De tour eindigt bij het hotel.

Andere activiteiten in Potrerillos

Wil je alle activiteiten in Potrerillos bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Potrerillos

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 259 beoordelingen

Het is onmogelijk om naar Mendoza te gaan en deze tour niet te doen, het is veel waard, het is 12 uur waarvan we niet het gevoel hebben dat we gaan passeren. Een ervaring die beleefd moet worden, een aanstekelijke energie, adembenemende landschappen, elke stop een sensatie, heel mooi. Ze waren super punctueel in schema's en organisatie. Gids Magali, de tolk Marina en de chauffeur, kalm en gastvrij, veilig en alles goed uitgelegd, waren voorzichtig en ontvankelijk voor ons allemaal! Te veel, ik raad het ten zeerste aan.

Onze gids, Magali, was zeer goed geïnformeerd en deed haar uiterste best om zoveel mogelijk uit te leggen. Er zijn weinig stops, maar het is begrijpelijk; anders zou de excursie meer dan een dag moeten duren. Misschien is het voor Engelstaligen misschien minder winstgevend omdat de tour nauwelijks in het Engels is.