Kies data
Belevingen in

Potsdam

Potsdam: De beste dingen die je niet wil missen

Potsdam per boot: eiland rondvaart

1. Potsdam per boot: eiland rondvaart

Geniet tijdens deze boottocht van de schoonheid van het rivierlandschap rond Potsdam met zijn Havelmeren en pittoreske dorpjes omgeven door prachtige landschappen. Spring aan boord, leun achterover en vaar langs het dorp Caputh en het vissers- en wijnstadje Werder. Je passeert ook et Sacrow-Paretzkanaal in het noorden van Potsdam, evenals de gebouwen, kastelen en herenhuizen van de Hohenzollerns aan de oevers van de Havel. Je bekijkt het indrukwekkende kasteel Caputh, het marmeren paleis of het Cecilienhofpaleis in de nieuwe tuin. Je vaart langs het Glienickepark, met zijn casino gebouwd door Schinkel, en ontdekt het kasteel van Babelsberg bij de rivier. Ten slotte brengt je reis je naar de beroemde Glienickebrug. Je profiteert van het unieke panoramische uitzicht op de hoofdstad van Brandenburg.

Potsdam: tour door de stad en langs de kastelen

2. Potsdam: tour door de stad en langs de kastelen

Beleef de mooie bezienswaardigheden en imposante kastelen van Potsdam tijdens deze interessante en vermakelijke stadstour in de voetsporen van 'der alte Fritz' (Frederik II). Rijd door de binnenstad van Potsdam en door het Holländisches Viertel naar de Glienicker Brücke. Kom meer te weten over de 'verboden stad' en wandel om Schloss Cecilienhof. Bezoek Alexandrowka, de kolonie van traditionele Russische houten huisjes die bekend staat als 'klein Siberië'. Ontdek tot slot de beroemde terrassen van Sanssouci en het graf van Frederik II. Wandel langs de mooie tuinen en bewonder het grootste paleis van Potsdam. Daarna kun je de middag verder doorbrengen zoals je zelf wil.

Berlijn-Wannsee: 2-uur durende "7 Meren-Tour"

3. Berlijn-Wannsee: 2-uur durende "7 Meren-Tour"

Geniet van een 2-uur durende tour naar de idyllische Havel meren, een keten van meren die zo bijzonder zijn dat niet alleen de lokale bewoners ervan genieten. Reis voorbij de kleine Wannsee naar Pohlesee, Stölpchensee, Griebnitzsee, Glienickersee en Jungfernsee voordat je weer terugkeert naar Wannsee. Ontspan met de hele familie aan het strand of wandel door de pittoreske wildernis langs de Wannsee en Oberhavelsee. Bekijk waar bekende personen zoals de schilder Max Liebermann of de toneelschrijver Heinrich von Kleist leefden en werkten en ontdek de historische achtergrond van de meren. Ontdek de rijke historie van het gebied ten zuid-westen van Berlijn vanaf het water. Reis terug in de tijd bij deze historische plekken en geniet van de omgeving. De tour vindt plaats bij Wannsee via Havel naar Potsdam. Geniet van een tour door het idyllische Havelmeer en vele historische gebouwen zoals het paleis Babelsberg of de kerk van de Redeemer, Sacrow. Bekijk fascinerende eiland landschappen in het noorden van Berlijn. Valentinswerder, Baumwerder en Scharfenberg zijn een aantal must-sees voor natuurliefhebbers. Het dock van de organisator is gesitueerd tegenover het Pfaueneiland. Dit eiland kan bereikt worden met een pont voor een kleine preis. Het is niet mogelijk zitplekken in de buitenlucht te reserveren.

Potsdam: rondvaart langs de paleizen

4. Potsdam: rondvaart langs de paleizen

Ontdek Potsdam vanaf het water en bewonder de prachtige parken en paleizen uit de Hohenzollern-dynastie. Bekijk de mooiste bezienswaardigheden vanaf het water in slechts 90 minuten. Vaar door het Babelsbergpark met zijn imposante paleis, bekijk de Flatowtoren en het Hofdamenhaus, ga vervolgens onder de historisch belangrijke Glienickebrug door naar Jungfernsee. Je komt langs de voormalige grens tussen oost en west Duitsland en kunt de indrukwekkende paleizen en tuinen bekijken. Bestudeer de kerk van de Verlosser, Sacrow en ontdek het sprookjesachtige kasteel op het Pfaueninsel. Andere hoogtepunten van de rondvaart zijn de Nieuwe Tuin met het marmeren paleis en het Cecilienhofpaleis, waar in 1945 geschiedenis werd geschreven met de ondertekening van de Overeenkomst van Potsdam.              

Potsdam: dagticket hop on, hop off-bus

5. Potsdam: dagticket hop on, hop off-bus

Je verkent een van de mooiste steden in Duitsland met een 1-daagse kaart voor de hop on, hop off-bus in Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg. Je stapt in bij 1 van de 12 haltes langs de route en met bussen om de 30 minuten (om het uur in de winter) ontdek je de winkels en stijlvolle steegjes rond de Brandenburger Strasse en de beroemde Nederlandse wijk. Je stapt uit bij Slot Schloss Sanssouci, het verbazingwekkende paleis uit de 18e eeuw van Friedrich de Grote, dat doet denken aan de grootsheid van Versailles en wandelt door het prachtige park van 600 hectare. Je wandelt door rijkelijk ingerichte kamers en stapt uit op bloemrijke terrassen en prachtige tuinen. Of je bezoekt de Raphaëlkamer in De Orangerie, thuis van tientallen kopieën van Raphaël. Een volledige rondleiding duurt 105 minuten en bevat commentaar van een live gids. Als alternatief stap je uit binnen een periode van 1 dag bij één van de volgende haltes: 1. Luisenplatz 2. Hauptbahnhof (Centraal Station) 3. Filmmuseum 4. Nederlandse wijk 5. Glienicker Brucke 6. Marmeren Paleis 7. Cecilienhof 8. Alexandrowka 9. Nieuw paleis 10. Orangerie 11. Sanssouci 12. Grand Obelisk

Berlijn-Wannsee: Werelderfgoedrondvaart naar Potsdam (3 uur)

6. Berlijn-Wannsee: Werelderfgoedrondvaart naar Potsdam (3 uur)

Vaar van de Wannsee over de Havel naar Potsdam en terug. Je glijdt over het water langs de paleizen en tuinen van Potdam en Berlin, door een regio die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je de geschiedenis van Pruisen ervaren. De meren in en rond Berlijn trekken bezoekers van over de hele wereld. Bezoekers kunnen ontspannen bij een van de lido's of wandelen in de prachtige natuur die zich uitstrekt langs de Wannsee en de meren van Oberhavel. Ontdek de rijke historie van de gebieden ten zuidwesten en noorden van Berlijn. Beroemde persoonlijkheden, zoals schilder Max Liebermann en schrijver Heinrich von Kleist, woonden en werkten in Wannsee, waardoor het een plek van historisch belang werd. De historische plaatsen geven je de kans om terug te gaan in de tijd en de geschiedenis te herleven. De boottocht brengt je van Wannsee naar Kladow, langs Pfaueninsel (Pauweneiland) en de Sint-Petrus-en-Pauluskerk van Nikolskoë. Je vaart verder naar de Verlosserkerk, de Cecilienhof en z'n oude zuivelboerderij, en de Glienickebrug. Glijd langs het kasteel van Babelsberg, de Flatowtoren, het Hans-Otto-Theater (Schiffbauergasse), het Freundschaftsinsel (Vriendschapseiland), de Lange Brücke in Potsdam, en vaar daarna weer naar de Wannsee terug.

Potsdam: 24-uurs hop-on-hop-off bustour

7. Potsdam: 24-uurs hop-on-hop-off bustour

Bekijk het Sanssouci-paleis, de Nederlandse wijk, de Glienicke-brug en meer met een flexibele bustour langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Potsdam. Begin je ontdekkingstocht van deze fascinerende stad bij het Centraal Station of bij een van de 16 handige hop-on hop-off-punten. Neem plaats op een stoel op het bovendek en geniet van informatief audiocommentaar via uw persoonlijke hoofdtelefoon. Geniet in één keer van de volledige rondreis van 100 minuten, of stap de hele dag in en uit; de keuze is aan jou. Hoe dan ook, u zult beroemde bezienswaardigheden ontdekken, zoals het Neues Palais en Cecilienhof. Kom en ga vanuit de bus wanneer je wilt. Wandel door de rustige tuinen van Sanssouci Park of ga naar de winkels op de winkelstraat van Potsdam.

Vanuit Berlijn: rondleiding Slot Sanssouci, Potsdam

8. Vanuit Berlijn: rondleiding Slot Sanssouci, Potsdam

Tijdens deze prachtige rondleiding door Sanssouci wandel je langs de majestueuze gebouwen die ooit het centrum vormden van het grote Pruisische keizerrijk. Geniet van de prachtige tuinen van het legendarische paleis van Frederik de Tweede en ervaar de geschiedenis van dichtbij. Vanaf het trefpunt op de Kurfürstendamm maak je een korte busrit naar Potsdam, waar je onder begeleiding van je gids een wandeling maakt. De gids toont je de beste bezienswaardigheden van de stad en vertelt je ondertussen een paar fascinerende anekdotes. Bewonder de prachtige gebouwen in de Hollandse wijk en bekijk onderweg de al net zo mooie Russische kolonie Alexandrovka. Het hoogtepunt van je rondleiding is natuurlijk het bezoek aan Slot Sanssouci. Laat je inspireren op je wandeling door het betoverende park, langs het schitterende Chinese theehuis en het Neues Palais.

Potsdam: nachtelijke impressies van het kasteel per boot

9. Potsdam: nachtelijke impressies van het kasteel per boot

Laat u betoveren en geniet van het prachtig geënsceneerde paleis- en parklandschap van Potsdam. Bewonder de unieke schittering van de lichten, die dit weekend de kastelen, gebouwen en kerken aan de oevers van de rivier de Havel zullen verlichten. Verheug u op een glas mousserende wijn als welkomstdrankje en vaar uit voor een drie uur durende parade. Ga mee naar de tijd van Frederik de Grote en glijd vanuit de haven van Potsdam, langs de koninklijke tuinen, de avondzon in om in Sacrow aan te komen voor het eerste hoogtepunt van de avond. Geniet van het klassieke koperblazersconcert voor de kerk Heilandskirche, verlicht door fakkels, en bewonder vervolgens de majestueus verlichte Hohenzollern-kastelen en de dansende elfjes aan de oevers van de Jungfernsee. Beleef de bekronende finale met een barokke vuurregen vanaf de Glienickebrug, die de Havel verandert in een romantische lichtzee.

Potsdam: Neuer Friedhof Begraafplaats Smartphone Mystery Game

10. Potsdam: Neuer Friedhof Begraafplaats Smartphone Mystery Game

Ga op een mysterieus avontuur over de begraafplaats van Neuer Friedhof met dit mysteriespel voor smartphones. Kruip in de huid van een paranormale onderzoeker die is ingehuurd om het mysterie op te lossen achter een reeks vreemde symbolen die in het huis van een lokale familie zijn verschenen. En de enigen die je kunnen helpen zijn de doden. Begin je zoektocht op de begraafplaats en onderzoek oude graven, angstaanjagende beelden en indrukwekkende monumenten en crypten. Op elke locatie moet je een andere puzzel zien, die je kunt oplossen door de graven zorgvuldig te onderzoeken. Als je slaagt, leer je de vertaling van een occult symbool. Ontcijfer stukje voor stukje de verborgen boodschap en ontdek het duistere mysterie. Los de raadsels alleen op of in kleine groepjes van maximaal 3 personen. Kies ervoor om één smartphone voor jullie drieën te gebruiken, of verdeel het spel in 3 rollen die elk een aparte smartphone vereisen. Je kunt het spel ook met meerdere teams tegelijk spelen, tot wel 15 personen in totaal. Terwijl je speelt, zul je de dagboekaantekeningen vinden die het verhaal achter de beroemde l engua muerta onthullen - de taal van de doden. Uiteindelijk is het aan jou om te kiezen wat je met deze kennis doet.

Veelgestelde vragen over Potsdam

Welke topattracties zijn een must-see in Potsdam?

Sitemap Potsdam

Wil je alle activiteiten in Potsdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Potsdam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.927 beoordelingen

Zeer mooie en gevarieerde rondleiding door de meren, de kapitein was zeer toegewijd en voedde ons met veel interessante informatie. Alleen de bediening was in een vreselijke bui. Onze boottocht werd 2 uur vervroegd, maar ik werd persoonlijk gebeld, wat ik geweldig vond! Zeker een aanrader!

Makkelijk online boeken. Even ongecompliceerde toegang tot het schip met de boekingsbevestiging op mijn smartphone. Aangename rit van Wannsee naar Potsdam met veel interessante uitleg over de bezienswaardigheden.

Leuke boottocht. Op Get your Guide stond echter dat de tour bijna volgeboekt was toen ik de boeking maakte. Dat was het zeker niet, in totaal 20-25 reizigers en de boot had plaats voor enkele honderden.

Zeer informatief en onderhoudend. We vonden het allemaal erg leuk. Waar voor je geld voorbeeldig. We kunnen het zonder voorbehoud aanbevelen.

Zeer vriendelijk personeel en een mooie reis. We vonden het erg leuk