Belevingen in
Potsdam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Potsdam: De beste dingen die je niet wil missen

Potsdam: tour door de stad en langs de kastelen

1. Potsdam: tour door de stad en langs de kastelen

Beleef de mooie bezienswaardigheden en imposante kastelen van Potsdam tijdens deze interessante en vermakelijke stadstour in de voetsporen van 'der alte Fritz' (Frederik II). Rijd door de binnenstad van Potsdam en door het Holländisches Viertel naar de Glienicker Brücke. Kom meer te weten over de 'verboden stad' en wandel om Schloss Cecilienhof. Bezoek Alexandrowka, de kolonie van traditionele Russische houten huisjes die bekend staat als 'klein Siberië'. Ontdek tot slot de beroemde terrassen van Sanssouci en het graf van Frederik II. Wandel langs de mooie tuinen en bewonder het grootste paleis van Potsdam. Daarna kun je de middag verder doorbrengen zoals je zelf wil.

...
Potsdam: dagticket hop on, hop off-bus

2. Potsdam: dagticket hop on, hop off-bus

Je verkent een van de mooiste steden in Duitsland met een 1-daagse kaart voor de hop on, hop off-bus in Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg. Je stapt in bij 1 van de 12 haltes langs de route en met bussen om de 30 minuten (om het uur in de winter) ontdek je de winkels en stijlvolle steegjes rond de Brandenburger Strasse en de beroemde Nederlandse wijk. Je stapt uit bij Slot Schloss Sanssouci, het verbazingwekkende paleis uit de 18e eeuw van Friedrich de Grote, dat doet denken aan de grootsheid van Versailles en wandelt door het prachtige park van 600 hectare. Je wandelt door rijkelijk ingerichte kamers en stapt uit op bloemrijke terrassen en prachtige tuinen. Of je bezoekt de Raphaëlkamer in De Orangerie, thuis van tientallen kopieën van Raphaël. Een volledige rondleiding duurt 105 minuten en bevat commentaar van een live gids. Als alternatief stap je uit binnen een periode van 1 dag bij één van de volgende haltes: 1. Luisenplatz 2. Hauptbahnhof (Centraal Station) 3. Filmmuseum 4. Nederlandse wijk 5. Glienicker Brucke 6. Marmeren Paleis 7. Cecilienhof 8. Alexandrowka 9. Nieuw paleis 10. Orangerie 11. Sanssouci 12. Grand Obelisk

...
Potsdam: begeleide privéautotour vanuit Berlijn

3. Potsdam: begeleide privéautotour vanuit Berlijn

Begin uw sightseeingavontuur in Potsdam vanuit het comfort van uw accommodatie in Berlijn. Hier staat uw chauffeur klaar om u op te halen. Na een korte meet & greet springen jij en je groep aan boord van je privévoertuig met airconditioning en vertrekken naar Potsdam. Geniet van de luxe van een schema dat volledig kan worden aangepast aan uw behoeften. Je hebt ook de mogelijkheid om je 4-uur durende Potsdam-tour te combineren met een stadstour door Berlijn. Gedurende de hele duur van je tour rijd je in een business class-voertuig, uitgerust met airconditioning en een microfoon, zodat je kunt leren van je professionele en informatieve chauffeur. Wanneer u door Potsdam reist, kunt u de volgende sites zien: Glienicke Palace, Babelsberg Palace, Glienicke Bridge, Palace and Park Sanssouci, New Palace, Orangerieschloss, New Chambers, Charlottenhof, Cecilienhof, Dutch Quarter en het oude stadscentrum van Potsdam. Je krijgt ook de kans om op sommige van deze locaties te stoppen en het terrein te betreden. Sluit je tour af met een ontspannen rit terug naar je accommodatie in Berlijn en geniet van een avondje rust na een dag vol avontuur.

...
Potsdam: begeleide wandeling

4. Potsdam: begeleide wandeling

Dompel jezelf onder in de sprookjesachtige charme van Potsdam en bekijk enkele van de prachtige attracties met een lokale gids. De tijd vliegt als je door de pittoreske straatjes van deze stad loopt. Bekijk het prachtige Sanssouci-paleis, het zomerpaleis van Frederik de Grote, koning van Pruisen. Maak een wandeling door Park Sanssouci, een groot weelderig park rondom het paleis en versierd met decoratieve elementen zoals de Tempel van Vriendschap en de Grote Fontein. Luister naar fascinerende verhalen over de geschiedenis achter de stad en krijg de aanbevelingen van je gids over hoe je het beste tijd in Potsdam kunt doorbrengen.

...
Vanuit Berlijn: privétour door Potsdam van een halve dag

5. Vanuit Berlijn: privétour door Potsdam van een halve dag

Verken de belangrijkste attracties, barokke straatjes en elegante kastelen van Potsdam tijdens een geleide wandeling vanuit Berlijn. Neem de trein naar de stad van koningen en keizers en leer meer over de lange geschiedenis en accurate restauratie van de stad. Bewonder de rococostijl bij Slot Sanssouci, de voormalige residentie van Frederik de Grote, en ontdek de verborgen geheimen van haar architectuur. Ontdek hoe Frederik de stad op magnifieke wijze uitbreidde tijdens zijn tijd als beschermheer van de kunsten en waar hij begraven ligt in Sanssouci. Wandel langs Friedenskirche op het paleisterrein van het Sanssouci-park, dat ook wel "het Duitse Versailles" wordt genoemd. Ga verder door keurige straten, verzorgde tuinen en charmante waterfonteinen en ontdek het Holländisches Viertel en de indrukwekkende Nauener Tor. Ga naar het Cecilienhof en kom meer te weten over waarom Potsdam zo belangrijk was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kom meer te weten over hoe Stalin, Churchill en Truman Duitsland verdeelden tijdens de Conferentie van Potsdam in 1945. Bewonder het Marmeren Paleis met zijn Griekse tempelruïnes langs de oevers van het meer en ga verder langs de rivier de Havel. Hier steek je de Glienicker Brücke over, beter bekend als de "spionnenbrug", om te zien waar de CIA en KGB geheime agenten uitwisselden.

...
Sovjet Potsdam: privérondleiding door de Verboden Stad

6. Sovjet Potsdam: privérondleiding door de Verboden Stad

In de zomer van 1945 waren het Cecilienhof-paleis en het omliggende park "Neuer Garten" gesloten voor het publiek voor de Potsdam-conferentie. De machtigste staatshoofden ter wereld kwamen naar Potsdam: Joseph Stalin, Harry S. Truman en Winston Churchill. De conferentie was een einde aan de Tweede Wereldoorlog, maar ook het startpunt van de Koude Oorlog. Bijna vijf decennia lang lag de Sovjet-militaire stad nr. 7, een 'verboden stad' naast het nieuwe tuinpark. Het was een van de belangrijkste inlichtingensites van de Sovjets tijdens de Koude Oorlog. Hier bevonden zich onder meer het Duitse hoofdkwartier van de militaire contraspionagedienst van de KGB en een voorlopige hechtenis. Tijdens de tour leer je meer over het werk en het leven in deze verboden stad. Ga ten slotte naar de Glienicke-brug die wereldberoemd werd als de "Bridge of Spies" waar de Hollywood-film met dezelfde naam 2015 werd opgenomen. Tijdens de Koude Oorlog werden agenten uitgewisseld tussen Oost en West omdat de brug de grens was tussen de DDR en de Amerikaanse sector in West-Berlijn.

...
Vanuit Berlijn: halfdaagse excursie naar Potsdam

7. Vanuit Berlijn: halfdaagse excursie naar Potsdam

Verken de belangrijkste attracties, barokke straatjes en elegante kastelen van Potsdam tijdens een geleide wandeling vanuit Berlijn. Neem de trein naar de stad van koningen en keizers en leer meer over de lange geschiedenis en accurate restauratie van de stad. Bewonder de rococostijl bij Paleis Sanssouci, de voormalige residentie van Frederik de Grote, en ontdek de verborgen geheimen van haar architectuur. Ontdek hoe Frederick de stad op magnifieke wijze uitbreidde tijdens zijn tijd als beschermheer van de kunsten en waar hij begraven ligt in Sanssouci. Wandel langs Friedenskirche op het paleisterrein van het Sanssouci-park, dat ook wel "het Duitse Versailles" wordt genoemd. Ga verder door keurige straten, verzorgde tuinen en charmante waterfonteinen en ontdek de Holländisches Viertel en de indrukwekkende Nauener Tor. Ga naar het Cecilienhof en kom meer te weten over waarom Potsdam zo belangrijk is voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Kom meer te weten over hoe Stalin, Churchill en Truman Duitsland verdeelden tijdens de Conferentie van Potsdam in 1945. Kom aan bij het meer om het Marmerpaleis met zijn Griekse tempelruïnes te bewonderen en ga verder langs de oevers van de Havel. Hier steek je de Glienicker Brücke over, beter bekend als de "spionnenbrug", om te zien waar de CIA en KGB geheime agenten uitwisselden.

...
Babelsberg Park en wandeltocht door de wereldgeschiedenis

8. Babelsberg Park en wandeltocht door de wereldgeschiedenis

Geniet van een begeleide wandeling van 1,5 uur in Babelsberg Park, een UNESCO-werelderfgoed. De tour biedt bezoekers inzicht in de turbulente geschiedenis van dit dromerige park. Lees meer over het dramatische tijdperk waarin Babelsberg Park is gemaakt en de rol die het speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. In 1961 werd het verdeeld door de Berlijnse muur en de geschiedenis van het park is nauw verbonden met ontsnappingspogingen over het IJzeren Gordijn. Geniet van het Babelsberg-paleis van een prachtig uitzicht op de Brug der Spionnen, een symbool van de Koude Oorlog. Vandaag verbindt de brug Potsdam, de voormalige hoofdstad van het grootste DDR-district met het voormalige West-Berlijn. Na een gemakkelijke wandeling van 2 kilometer keert u terug naar het startpunt.

...
Van Berlijn: Potsdam Private Guided Tour in het Engels

9. Van Berlijn: Potsdam Private Guided Tour in het Engels

Geniet van een uitgebreide tour door Potsdam, inclusief retourtransfers vanuit Berlijn en een gids en chauffeur exclusief voor jou. Na een pick-up van uw hotel, vervoer met een privévoertuig en rijd door het merengebied van Wannsee op weg naar Schloss Glienicke en de Glienicke-brug, locatie van spionageswaps tijdens de Koude Oorlog. Vervolg uw reis naar Potsdam voor een rondleiding door de stad die gedurende drie eeuwen diende als verblijfplaats van de Pruisische koningen en Duitse keizers van het huis Hohenzollern. Bewonder het majestueuze kasteel van Babelsberg. Bezoek New Garden, de thuisbasis van het Marble Palace en Schloss Cecilienhof. Bewonder het Marble Palace aan het meer en leer meer over de Conferentie van Potsdam die plaatsvond in Schloss Cecilienhof, toen de leiders van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie de toekomst van Duitsland bepaalden na de Tweede Wereldoorlog. Ga vervolgens naar de Russische kolonie Alexandrowka en bekijk 13 houten huizen uit de 19e eeuw voor de Russische zangers van het Eerste Pruisische Regiment van de Garde. Ga door naar het centrum van Potsdam voor de lunch (op eigen kosten). Zie dan historische bezienswaardigheden zoals de St. Nicolaaskerk en het oude stadhuis. Bewonder Potsdam City Palace, gedeeltelijk gereconstrueerd eind 2013 en nu de thuisbasis van het parlement van de deelstaat Brandenburg. Sluit af met een blik op de Rococo-architectuur van het Sanssouci-paleis, gebouwd tijdens het bewind van Frederik de Grote. Als privérondleiding kunt u de attracties kiezen die u het meest interesseren en geniet u altijd van de volledige aandacht van uw gids. De openingstijden van het paleis variëren afhankelijk van de dag van de week, dus uw paleiskeuze is afhankelijk van de dag van uw tour. Rondleidingen kunnen bijvoorbeeld Neue Kammern of Neues Palais zijn (waar keizer Wilhelm II de oorlogsverklaring in 1914 ondertekende) in het Sanssouci-park in plaats van het Sanssouci-paleis.

...
Vanuit Berlijn: privédagtrip naar historische edelstenen van Potsdam

10. Vanuit Berlijn: privédagtrip naar historische edelstenen van Potsdam

Maak een reis terug in de tijd naar de stad Potsdam, ooit de thuisbasis van Pruisische koningen en de Duitse keizer, en ontdek intrigerende verhalen en historische schatten. Geniet tijdens deze privédagtour van een fascinerende verhalenreis waarin u oorlogen, allianties, kunst en wetenschappen verkent, evenals historische ellende en obsessies. Hoor over de Pruisische dynastie en hoe deze de toekomst van Duitsland vormde in de tijd van het Eerste en Tweede Rijk terwijl je de prachtige rococo- en barokarchitectuur bewondert. Ga terug in de geschiedenis en bekijk hoogtepunten zoals de Lange Brug en de Alter Markt (Oude Markt). Ontdek hoe de eerste Pruisische koning Pruisen binnen het Heilige Roomse Rijk plaatste. Dwaal door de straten en bewonder de architectonische juweeltjes van de stad terwijl je het koninklijke verleden van Duitsland verkent. Een busrit van 15 minuten brengt u naar het beroemde nieuwe paleis, terwijl een wandeling door het beroemde Sansoucci-park u naar het prachtige hoofdverblijf leidt, gebouwd door de meest gevierde koning van Pruisen. Stel je met de hulp van je gids voor hoe het voelde om eeuwen geleden in Potsdam te wonen.

...

Plan je bezoek

 • Hoe lang heb je nodig?

  Veel mensen bezoeken Potsdam in een dag vanuit Berlijn, maar eigenlijk is het een bestemming op zichzelf. Neem twee of drie dagen om echt een indruk van de stad te krijgen.

 • Hoe kom je er?

  Luchthaven Berlin Tegel is de dichtstbijzijnde internationale optie, vervoer duurt korter dan een uur. Vanaf Berlin Hauptbahnhof rijdt de trein in minder dan een half uur naar Potsdam, hij vertrekt elk half uur. De S-Bahn van Berlijn rijdt ook naar Potsdam (zone C).

 • Vervoer in de stad?

  Veel bezoekers kiezen ervoor om in Potsdam een fiets te huren. Vanaf het water heb je ook prachtige uitzichten op de stad.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  Tijdens de lente is het weer perfect: lange dagen, groene parken en milde temperaturen.

Sitemap Potsdam

Wil je alle activiteiten in Potsdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Potsdam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.289 beoordelingen

Professionele gids (Burkhardt) en chauffeur (Thomas) ! Gids combineerde interessante wetenswaardigheden met een boeiende wijze van vertellen (duits, engels en ook speciaal voor de schoolkinderen). Ook de achtergronden van de verschillende tijdperiodes en o.a. rol van de keizers/koningen/eerste en tweede wereldoorlog werden geschiedkundig en objectief weergegeven. Voor ons waren de paleizen en de geschiedenis van de Hohenzollern bijzonder interessant (zijnde gidsen in huis Doorn, waar Wilhelm II in ballingschap leefde).

Leuke dag uit Berlijn en niet erg ver. Goed overzicht van Potsdam, wat veel tijd en moeite bespaart om uit te zoeken waar te gaan. Vooral het Sanssouci-paleis was indrukwekkend. Zeer verfrissend met een Duitse gids! Tobi was fantastisch en zeer boeiend en deelde veel over zijn persoonlijke ervaringen toen hij opgroeide in Berlijn. Hoge cijfers.

Een tour langs de diverse huizen / kastelen / landgoederen in Potsdam. De gids wist zeer veel wetenswaardigheden te vertellen, zowel over de oude tijden als recentere geschiedenis.

Very interesting to see the highlights of Potsdam. The tourguide made it especially nice by telling great and enthusiastic stories!

Mooie rooftocht met live commentaar. Goed geregeld