Potsdam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Potsdam: de beste attracties

7 plekken en bezienswaardigheden om te bezoeken in Potsdam

Op zoek naar indrukwekkende architectuur, fascinerende historie en prachtige paleizen? Geen probleem in UNESCO-stad Potsdam. Lees hier welke attracties je tijdens je stedentrip niet mag missen.

 • Charlottenhof

  1. Charlottenhof

  Dit neoklassieke paleis staat in de zuidwestelijke hoek van het Sanssoucipark, wat hoe dan ook een geweldig dagje uit is - vooral als de zon schijnt. Het paleis was ooit het zomerhuis van Friedrich Wilhelm IV.

 • Biosphere Potsdam

  2. Biosphere Potsdam

  In deze tropische biosfeer verken je 20.000 soorten planten. Elke dag open, laatste toegang doordeweeks om 16:30 uur; 's weekends om 17:30 uur.

 • Friedenskirche

  3. Friedenskirche

  Hier vind je een momentje rust en vrede. Deze prachtige kerk is een perfect onderdeel van een langer bezoek aan Sanssouci.

 • Sanssouci: Paleis en Park

  4. Sanssouci: Paleis en Park

  Trek een dag uit om het Paleis en het Park Sanssouci te verkennen en geniet van de mooiste uitzichten in Potsdam.

 • Cecilienhof

  5. Cecilienhof

  Dit paleis is haast schattig naast de grotere bouwwerken in de stad, maar zeker niet minder belangrijk. Hier discussieerden Churchill, Truman en Stalin over de verdeling van Duitsland.

 • Waschhaus

  6. Waschhaus

  Waschhaus is zowel de grootste club in Brandenburg als een centrum voor kunst, cultuur, muziek en film. In de zomer geniet je van de openluchtbioscoop.

 • Nederlands Kwartier

  7. Nederlands Kwartier

  Kleine winkeltjes, café's en bars in 18e-eeuwse gebouwen maken deze pittoreske Nederlandse wijk een levendige plek waar veel bezoekers op afkomen.

Plan je bezoek

 • Hoe lang heb je nodig?

  Veel mensen bezoeken Potsdam in een dag vanuit Berlijn, maar eigenlijk is het een bestemming op zichzelf. Neem twee of drie dagen om echt een indruk van de stad te krijgen.

 • Hoe kom je er?

  Luchthaven Berlin Tegel is de dichtstbijzijnde internationale optie, vervoer duurt korter dan een uur. Vanaf Berlin Hauptbahnhof rijdt de trein in minder dan een half uur naar Potsdam, hij vertrekt elk half uur. De S-Bahn van Berlijn rijdt ook naar Potsdam (zone C).

 • Vervoer in de stad?

  Veel bezoekers kiezen ervoor om in Potsdam een fiets te huren. Vanaf het water heb je ook prachtige uitzichten op de stad.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  Tijdens de lente is het weer perfect: lange dagen, groene parken en milde temperaturen.

Sitemap Potsdam

Wil je alle activiteiten in Potsdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Potsdam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.289 beoordelingen

Prettig manier van onbeperkt reizen in de zones ABC .Overigens nergens controle of we de tickets in ons bezit hadden. Helaas hebben we van kortingen geen gebruik gemaakt , maar wij konden ook niet gemakkelijk vinden waar kortingen werden verleend Een eenvoudig overzicht van musea en bedrijven die korting verlenen zou een welkome aanvulling zijn. En ja wij begrijpen dat deelnemers nogal eens wisselen , maar toch . Reizen met openbare vervoer in Berlijn is prettig en goed georganiseerd, overigens wel m.b.v. Google Maps welke het reizen en de keuze in het soort vervoer tram , metro of trein met de daarbij behorende stations , een waardevol ondersteuning biedt .

Als je Berlijn en omgeving wil zien, raad ik zeker de welcome card ABC aan (zones) Daarmee kun je ook naar Potsdam.. Wij hebben 48 uur gedaan maar langer kan ook. Geldig voor alle bussen, trams, metro en trein.. (niet voor sightseeing busses)

The guide was very nice. Eventhough the tour was in german, he made time to tell me everything in english also.

Openbaar vervoer is top in Berlijn en met de Berlin Welcome Card maakt het alleen maar een stuk makkelijker

Perfect to travel all over Berlin with U, S and bus. Public transport is on a high frequency.