Dingen om te doen Poznań

Poznań: De beste dingen die je niet wil missen

Poznan: elektrische shuttletour door de oude stad

1. Poznan: elektrische shuttletour door de oude stad

Begin aan een unieke tour door Poznan en bekijk meer dan 35 van de meest iconische en interessante bezienswaardigheden van de stad. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke elektrische shuttle uitgerust met audiogidsen in 10 talen. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad en bezoek de 3 belangrijkste gebieden van Poznan tijdens een tour die ongeveer 1 uur en 45 minuten duurt. Rijd door de oude stad met middeleeuwse straatjes waar u de Joodse wijk en de oude synagoge, talrijke gotische kerken en het Koninklijk Kasteel zult zien. Ga vervolgens naar het zogenaamde "keizerlijke kwartier", waar u het spectaculaire keizerlijke kasteel tegenkomt, gebouwd voor de laatste monarch van het Duitse rijk, Willem II. Ga verder naar het oudste deel van Poznan - Cathedral Island. Voel de unieke sfeer van een klein Vaticaanachtig gebied van enorme historische waarde, waar in 968 het eerste Poolse bisdom werd opgericht.

Poznan: hoogtepunten van de oude stad, privéwandeling met gids

2. Poznan: hoogtepunten van de oude stad, privéwandeling met gids

Begin de tour door het bewonderen van een van de mooiste kerken in Poznań, de parochiekerk van St. Stanislaus (Fara-kerk). Deze prachtige kerk staat bekend om zijn prachtige barokke versieringen in de kapellen van het Heilige Kruis, met een 16e-eeuws kruisbeeld en de Maagd Maria. Ernaast ziet u het voormalige jezuïeten Collegium. Verken het levendige Oude Marktplein met zijn interessante middeleeuwse architectuur, kijk naar het stadhuis van Poznań en luister naar humoristische legendes over de geiten die erop staan. Volg de gids om het Studzienka Bamberki-monument, het Gorka-paleis, historische huurwoningen en de fontein van Proserpina te zien. Al deze hoogtepunten zijn opgenomen in een touroptie van 2 uur. Om de stad nog beter te verkennen, neem je de 3-uur durende tour die ook het Poolse theater in Poznań en het Grand Theatre omvat, beide gemaakt in een geweldige stijl van architectuur. Ga verder en bekijk het keizerlijke kasteel en leer over de turbulente geschiedenis. Het kasteel is nu de thuisbasis van het Zamek Cultuurcentrum en ondersteunt vele kunstenaars. Loop rond en vind de kasteeltuinen, direct naast de vele prachtige gebouwen van de Adam Mickiewicz University, de universiteit genoemd naar een van de grootste Poolse artistieke iconen. Als je de 5-uur durende tour kiest, bezoek je ook het Citadelpark met toegang tot het Armored Weaponry Museum, een van de belangrijkste attracties in Poznań. Het park is rijk aan natuur met prachtige uitzichten en landschappen omringd door middeleeuwse vestingwerken. Sommige echte wapens zijn buiten dit museum geplaatst en enkele kleinere monsters en foto's zijn binnen.

Poznan: privé Poolse bierproeverij

3. Poznan: privé Poolse bierproeverij

Tijdens deze bierproeverij in Poznan proef je het beste Poolse populaire, ambachtelijke en regionale bier. U zult Pools bier leren kennen, inclusief zijn geschiedenis en Poolse traditie en gebruiken. Je zult ook leren hoe Poznan een enorme traditie van ambachtelijk bier heeft. Deze leuke en culturele avond biedt een inzichtelijke introductie in de wereld van Poolse bieren. Je zult privé tijd doorbrengen met je groep vrienden of familie, waarbij je gids persoonlijk voor je zorgt en elk bier dat je gaat drinken aan je uitlegt. Je proeft bieren van grote Poolse brouwerijen, evenals speciale regionale bieren uit regionaal Polen en ambachtelijke bieren van microbrouwerijen in Poznan. Je wordt ook getrakteerd op Poolse hapjes op je eerste locatie, waarbij elke locatie die je bezoekt een andere ervaring biedt, waaronder een unieke sfeer en een selectie bieren waaruit je kunt kiezen. Tijdens de optie van 2 uur proeft u een set van 7 bieren en sommige hapjes op 3 verschillende locaties. Als je meer wodka-smaken wilt proberen, dan is de optie van 3 uur iets voor jou, waarbij je 11 bieren op 4 verschillende locaties proeft met hapjes die de perfecte match zijn met wodka. Er is ook de optie om een 4-uur durende tour te kiezen als je de beste combinatie van Poolse wodka's en traditionele gerechten op 5 locaties wilt hebben. Tijdens deze optie geniet je van 13 bieren en meer voedsel dan je kunt eten.

Poznan: privé traditionele Poolse culinaire tour

4. Poznan: privé traditionele Poolse culinaire tour

De eetcultuur heeft sterke wortels onder de Poolse bevolking ⁠— laat uw professionele privégids u de beste gerechten uit de Poolse keuken laten zien in 2, 3 of 4 zorgvuldig gekozen lokale locaties. Op deze plaatsen krijg je een speciale kans om je favoriete smaken uit een breed scala aan traditionele gerechten te proberen, te vergelijken en te kiezen. Combineer elke optie met een rondleiding door enkele van de hoogtepunten van Poznan terwijl je van de ene locatie naar de andere gaat. Kies de 2,5 uur durende optie om op 2 plaatsen een basisset eten te proberen, waaronder verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialiteiten, naast een frisdrank en cake en koffie / thee (exclusief soep en bier). Proef tijdens de 3,5 uur durende tour traditionele Poolse gerechten op 3 verschillende locaties. Proef 3 soorten knoedels, verschillende soorten Pools vlees, andere specialiteiten, traditionele soep, naast een frisdrank of bier, evenals cake en koffie / thee. Tijdens de proeverijen vertelt uw gids u over enkele Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden met welke gelegenheid verband houden. Om de cultuur van Polen nog verder te verkennen, kiest u voor de premium 5 uur durende optie, die uw proeverij en sightseeing combineert met uw keuze voor een biertje of wodka (met 8 soorten van elk om uit te kiezen). Maak een uitgebreidere wandeling met je gids en bekijk de hoogtepunten van de stad Poznan na een heerlijk feest.

Poznan: privéluchthaventransfer van / naar de stad

5. Poznan: privéluchthaventransfer van / naar de stad

Sla de wachtrijen voor taxi's over bij aankomst op Poznan Airport en geniet van een gemakkelijke manier om naar het stadscentrum te reizen. Geniet van service van topkwaliteit voor een vaste prijs en reis naar elke plaats binnen de stadsgrenzen van Poznan. Vermijd buitensporige transfersommen met een service die de beste deal biedt op het gebied van service, kwaliteit en prijs. Ontvang bij boeking een duidelijke indicatie van de kosten. Maak uw boeking en krijg volledige assistentie, u kunt er zeker van zijn dat uw reis zo soepel en comfortabel mogelijk zal beginnen en eindigen. Profiteer van voertuigtypes die beschikbaar zijn voor verschillende groepsgroottes, variërend van taxi's en minibussen voor kleinere groepen tot een touringcar met 65 zitplaatsen voor grotere groepen.

Poznan Private City Walking Tour vanaf Cathedral Island

6. Poznan Private City Walking Tour vanaf Cathedral Island

Klaar voor de perfecte introductie tot het mooie Poznan? Begin bij de gotische kathedraal op de Ostrow Tumski (kathedraaleiland) en maak je klaar om de geschiedenis en cultuur van de stad te leren kennen. Maak vervolgens een wandeling naar de prachtige oude binnenstad en bezoek het prachtige stadhuis dat uitkijkt op het marktplein. Vervolg uw wandeling naar de barokke kerk en de Franciscaanse kerk; de eerste herbergt een miniatuurmodel van het middeleeuwse Poznan. Verderop ligt het Vrijheidsplein, omringd door indrukwekkende 19e-eeuwse gebouwen, waaronder het Nationaal Museum, de Raczynski-bibliotheek, het Bazar Hotel en het Arcadia. Je tour eindigt hier, op het mooiste plein van Poznan.

Poznan: privétour oude stad, district Srodka en kathedraal

7. Poznan: privétour oude stad, district Srodka en kathedraal

Kijk in het hart van Poznan tijdens deze wandeltocht door de beroemde stad. Begin op het Mickiewicz-plein, waar u het Collegium Maius-gebouw, het beroemde operagebouw en de prachtige Michiewicz-universiteit zult bezoeken. Maak daarna een rondleiding door het keizerlijke kasteel, dat meer dan 100 jaar teruggaat tot de Duitse tijd van de stad. Ga verder naar de pittoreske wijk Srodka en bekijk de gotische kathedraal op het eiland Ostrow Tumski. Steek vervolgens de Chrobry-brug over om de prachtige oude stad binnen te gaan, beroemd om het renaissancistische stadhuis dat domineert over het marktplein. Ontdek langs de charmante straatjes de indrukwekkende barokke kerk en de Franciscaanse kerk met een miniatuurmodel van het oude Poznan. Voordat u terugkeert naar uw hotel, bezoekt u het Vrijheidsplein dat wordt omringd door beroemde 19e-eeuwse historische gebouwen, waaronder het Nationaal Museum, de Raczynski-bibliotheek, het Bazar Hotel en Arcadia.

Privéwandeling door de oude binnenstad van Poznan en het croissantmuseum

8. Privéwandeling door de oude binnenstad van Poznan en het croissantmuseum

Poznan is een parel en een van de beste steden in Polen. Deze middeleeuwse stad heeft een van de mooiste stadspleinen van heel Europa. Als historische plaats staat Poznan even hoog als Krakau of Gdansk. Het heeft een zeer rijke geschiedenis, vele fascinerende legendes en prachtige parken met een rijke natuur. Begin de tour met het bewonderen van een van de mooiste kerken - Parochiekerk van St. Stanislaus (Fara-kerk). Deze prachtige kerk staat bekend om zijn prachtige barokke versieringen in de kapellen van het Heilige Kruis, met een 16e-eeuws kruisbeeld en de Maagd Maria. Daarnaast zie je ook het voormalige jezuïetencollege. Kijk rond in het pittoreske Chopin Park. Loop langs het stadsplein van Poznan, een pad van machtige monarchen jaren geleden. Verken het levendige marktplein met interessante middeleeuwse architectuur. Kijk naar het stadhuis en luister naar de grappige legende over geiten erop. Bekijk dan het monument van Bamberka, het paleis van Gorki, de historische huurkazernes en de fontein van Proserpina. Volg je gids naar het Croissant Museum, de beroemde plek waar regionale taarten worden gemaakt - St. Marcin's Croissants met speciale witte maanzaadvulling, al meer dan 150 jaar de belangrijkste zoete delicatesse van Pozna. Dit unieke museum toont de gebruiken en tradities van Poznan en vertelt geschiedenis en legendes. Het is een kans om wat dialectwoorden te leren, de croissants te proberen, het recept ervan te krijgen en de Rogal (Croissant) Master te helpen. Krijg een buitengewone les op een leuke manier!

Privéwandeling door de oude binnenstad van Poznan en het Citadelpark

9. Privéwandeling door de oude binnenstad van Poznan en het Citadelpark

Poznan behoort tot de beste steden van Polen. Deze middeleeuwse stad heeft een van de mooiste stadspleinen van heel Europa en staat zo hoog als Krakau of Gdańsk. Beleef een zeer rijke geschiedenis, vele fascinerende legendes en prachtige parken met prachtige natuur. Begin de tour met een stop bij de parochiekerk van St. Stanislaus, bekend om zijn prachtige barokke versieringen en het 16e-eeuwse kruisbeeld. Bekijk het voormalige jezuïetencollegium en neem een kijkje in het pittoreske Chopin-park. Loop langs het stadsplein van Poznan, een pad dat eeuwen geleden door machtige vorsten werd bewandeld. Verken het levendige marktplein met zijn interessante middeleeuwse architectuur en leer meer over de grappige legende van geiten bovenop het stadhuis. Volg de gids om het monument van Bamberka, het paleis van Gorki en de fontein van Proserpina te zien. Maak vervolgens een wandeling naar Citadel Park, waar u veel historische monumenten en musea kunt vinden. Kies de optie van 4 uur om het Wapenmuseum te bezoeken en een interessante verzameling arsenaal, uniformen en foto's te zien.

Poznan: Srodka District en Cathedral Island Private Walking

10. Poznan: Srodka District en Cathedral Island Private Walking

Ontdek de wonderen van Poznan, een parel onder de beste steden in Polen, tijdens deze privétour van 3 of 4 uur. Ontmoet je vriendelijke gids en start de tour in de Sint-Jan van Jeruzalem-kerk, een eeuwenoud gebouw met unieke architectonische kenmerken. Volg onze gids in het hart van het Srodka-district, langs een selectie van de meest aantrekkelijke gebouwen, waaronder de rooms-katholieke Margaretskerk, de kathedraalmuziekschool en de innovatieve Poznan-poort. Geniet van de charmante sfeer van de wijk terwijl je door de smalle straatjes wandelt en een fantastische historische muurschildering bewondert. Steek de bisschop Jordan Bridge over om Ostrow Tumski te bereiken, ook bekend als Cathedral Island. Ga richting de kathedraal van Poznan en stop onderweg om het paleis van bisschoppen te bewonderen met zijn monumenten van St. Peter en Paul. Kom aan bij de kathedraal en sta versteld van het gigantische interieur, compleet met ondergrondse graven en een gouden kapel. Bezoek daarna het Mickiewicz University Department of Theology en het Archbishop Seminary, hier eindigt de tour van 3 uur. Reizigers die kiezen voor de optie van 4 uur zetten de tour voort naar de oude binnenstad van Poznan en het levendige marktplein. Voel je ondergedompeld in de drukte van deze levendige hub en leer over de unieke middeleeuwse architectuur die je omringt. Bezoek vervolgens het stadhuis, het monument van Bamberka, het paleis van Gorki en de historische gebouwen en de fontein van Proserpina. De tour eindigt bij de parochiekerk van St. Stanislaus, een prachtig barok gebouw met een 16e-eeuws kruisbeeld.

Sitemap Poznań

Wil je alle activiteiten in Poznań ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.