Praag
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Praag

Bekijk alle tours en activiteiten in Praag

De tien hoogtepunten van Praag

Voor een stad van haar maat heeft Tsjechische hoofdstad Praag opvallend veel historische bezienswaardigheden. Neem deze tien hoogtepunten mee in je trip om er alles uit te halen.

De Moldau

De Moldau stroomt dwars door het centrum van Praag heen. Maak een boottour, zie beide zijden van de rivier en geniet van een heerlijk Tsjechisch biertje.

Karelsbrug

De Karelsbrug is 600 jaar oud en een waar icoon van Praag. Met de prachtige barokke beeldengalerij is het de perfecte plek voor een romantische wandeling.

Oude Stadsplein

Het charmante Oude Stadsplein is omringd door een eclectische mix van architectonische stijlen uit meerdere eeuwen - een niet te missen plek.

Burcht van Praag

De Burcht van Praag is het grootste kasteel ter wereld, en misschien ook wel het mooiste. Sinds de 9de eeuw hebben de Tsjechische staatshoofden hier gewoond.

Nationaal Theater

Het Nationaal Theater Praag is een prachtig neorenaissancegebouw aan de oever van de Moldau. Dit hoogtepunt van Tsjechische architectuur is binnen net zo mooi als buiten.

Joodse buurt (Josefov)

Ondanks zijn turbulente geschiedenis zijn de gebouwen in de de joodse buurt van Praag altijd overeind gebleven. Het is het best bewaarde historisch-joodse complex in Europa.

Plein Wenceslas

Tegenwoordig is het een levendig toeristisch winkelgebied, maar plein Wenceslas in het centrum van de Nieuwe Stad is historisch een locatie van groot belang geweest.

Atronomische klok

Deze astronomische klok uit 1410 is de op twee na oudste in de wereld en de oudste die nog werkt. Het wisselen van de uren is een niet te missen fenomeen.

Kampa (eiland)

Kampa ligt tussen de Burcht van Praag en de Karelsbrug, en de romantische sfeer van het eiland werkt betoverend. Geniet van het uitzicht op de mooiste monumenten van Praag!

Sint-Vituskathedraal

De spectaculaire Sint-Vituskathedraal is de grootste kerk van Tsjechië en de meest belangrijke. Daarnaast is het een ultiem voorbeeld van gotische architectuur.

Praag: Plan uw bezoek

Ontdek Tsjechisch bier

Tsjechisch bier heeft een reputatie, en die is terecht: het is lekker. Nieuwkomers kunnen zich verkijken op het alcoholpercentage. Geen zorgen, je bent niet na twee biertjes helemaal teut als je het cijfer 12 op het flesje ziet staan: het cijfer geeft de alcoholgraad aan, niet het percentage. De berekening is wat gecompliceerd, maar 10 en 12 staan ongeveer voor 4% en 5%. Sommige biertjes hebben de graad 19, dat is 8% alcohol.

Proef een Tsjechische hotdog

Het klinkt misschien raar, maar een culinair hoogtepunt van Praag is toch echt de hotdog. Vergeet de kleffe Amerikaanse variant - deze heerlijke worsten in Franse baguettes vormen de ultieme goedkope lunch. Door de hele stad zijn kraampjes te vinden, dus als je twee keer wilt lunchen, of drie... Ga ervoor!

Tips & informatie

 • Taal
  Tsjechisch
 • Valuta
  Tsjechische Kroon (czk)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +420
 • De beste periode voor een bezoek
  Praag is het fijnst in de lente (maart-mei) en de herfst (september-november). Het weer is dan mild en er zijn minder toeristen dan in de zomer.

Activiteiten in Praag

De must-see bezienswaardigheden in Praag

Sitemap Praag

Wil je alle activiteiten in Praag ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

Genoten van de wandeling door Praag olv Karel

We hebben veel gezien en genoten van de verhalen die met een aanstekend enthousiasme verteld werden door Karel! We hebben veel geleerd over de geschiedenis van Praag en de Tsjechen! Aanrader voor iedereen.
Skip the Line: nieuwe gratis rondleiding Praag Beoordeeld door Esther, 17-10-2016

Prachtig en gemakkelijk als eerste kennismaking met een mooie stad

We hebben gedurende 2 uur een prachtig beeld gekregen van een uitgestrekte stad .Een stop van 30 minuten op het mooiste punt was perfect .
Praag: Historic City Center Bus Tour Beoordeeld door daniel, 13-10-2016

Deze Hop on, hop off bus is geweldig zich te verplaatsen met uitleg.

Je krijgt uitleg via oortjes in je eigen taal. Perfect om je bezienswaardigheden uit te kiezen en later de bus terug te nemen. Je komt heel de stad door!
Praag: 24- of 48-uurs Hop on, hop off Bus & Rondvaart Beoordeeld door Peter, 04-09-2016

Was helmaal leuk. René was een erg leuke gids.

Zeker der moeite waard om te doen. Ga minimaal 2 uur want dan heb je er het meeste plezier van.
Praag: Stadstour op een Segway Beoordeeld door Jerry, 29-08-2016

Heldere uitleg over historische wetenswaardigheden, fijne gids!

Prima uitleg en begeleiding. Goed Engels sprekend en historisch is de gids van meer dan alleen de bezienswaardigheden op de hoogte.
Burcht van Praag tour en toegangskaartje Beoordeeld door Jos, 08-08-2016

Praag
4.4
Gebaseerd op 3.737 beoordelingen van GetYourGuide-klanten