Belevingen in

Praag

Van middeleeuws sprookje tot Sovjetachtige architectuur: in historisch Praag kun je alle kanten op.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gratis annulering

Annuleer tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

De tien hoogtepunten van Praag

Voor een stad van haar maat heeft Tsjechische hoofdstad Praag opvallend veel historische bezienswaardigheden. Neem deze tien hoogtepunten mee in je trip om er alles uit te halen.

 • De Moldau

  1. De Moldau

  De Moldau stroomt dwars door het centrum van Praag heen. Maak een boottour, zie beide zijden van de rivier en geniet van een heerlijk Tsjechisch biertje.

 • Karelsbrug

  2. Karelsbrug

  De Karelsbrug is 600 jaar oud en een waar icoon van Praag. Met de prachtige barokke beeldengalerij is het de perfecte plek voor een romantische wandeling.

 • Oude Stadsplein

  3. Oude Stadsplein

  Het charmante Oude Stadsplein is omringd door een eclectische mix van architectonische stijlen uit meerdere eeuwen - een niet te missen plek.

 • Burcht van Praag

  4. Burcht van Praag

  De Burcht van Praag is het grootste kasteel ter wereld, en misschien ook wel het mooiste. Sinds de 9de eeuw hebben de Tsjechische staatshoofden hier gewoond.

 • Nationaal Theater

  5. Nationaal Theater

  Het Nationaal Theater Praag is een prachtig neorenaissancegebouw aan de oever van de Moldau. Dit hoogtepunt van Tsjechische architectuur is binnen net zo mooi als buiten.

 • Joodse buurt (Josefov)

  6. Joodse buurt (Josefov)

  Ondanks zijn turbulente geschiedenis zijn de gebouwen in de de joodse buurt van Praag altijd overeind gebleven. Het is het best bewaarde historisch-joodse complex in Europa.

 • Plein Wenceslas

  7. Plein Wenceslas

  Tegenwoordig is het een levendig toeristisch winkelgebied, maar plein Wenceslas in het centrum van de Nieuwe Stad is historisch een locatie van groot belang geweest.

 • Atronomische klok

  8. Atronomische klok

  Deze astronomische klok uit 1410 is de op twee na oudste in de wereld en de oudste die nog werkt. Het wisselen van de uren is een niet te missen fenomeen.

 • Kampa (eiland)

  9. Kampa (eiland)

  Kampa ligt tussen de Burcht van Praag en de Karelsbrug, en de romantische sfeer van het eiland werkt betoverend. Geniet van het uitzicht op de mooiste monumenten van Praag!

 • Sint-Vituskathedraal

  10. Sint-Vituskathedraal

  De spectaculaire Sint-Vituskathedraal is de grootste kerk van Tsjechië en de meest belangrijke. Daarnaast is het een ultiem voorbeeld van gotische architectuur.

Plan je bezoek

 • Ontdek Tsjechisch bier

  Tsjechisch bier heeft een reputatie, en die is terecht: het is lekker. Nieuwkomers kunnen zich verkijken op het alcoholpercentage. Geen zorgen, je bent niet na twee biertjes helemaal teut als je het cijfer 12 op het flesje ziet staan: het cijfer geeft de alcoholgraad aan, niet het percentage. De berekening is wat gecompliceerd, maar 10 en 12 staan ongeveer voor 4% en 5%. Sommige biertjes hebben de graad 19, dat is 8% alcohol.

 • Proef een Tsjechische hotdog

  Het klinkt misschien raar, maar een culinair hoogtepunt van Praag is toch echt de hotdog. Vergeet de kleffe Amerikaanse variant - deze heerlijke worsten in Franse baguettes vormen de ultieme goedkope lunch. Door de hele stad zijn kraampjes te vinden, dus als je twee keer wilt lunchen, of drie... Ga ervoor!

Goed om te weten

 • Taal
  Tsjechisch
 • Valuta
  Tsjechische Kroon (czk)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +420
 • De beste periode voor een bezoek
  Praag is het fijnst in de lente (maart-mei) en de herfst (september-november). Het weer is dan mild en er zijn minder toeristen dan in de zomer.

Sitemap Praag

Wil je alle activiteiten in Praag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 60.615 beoordelingen

Vanwege de COVID-19 hadden wij een privé Tour ipv een gewone Tour en onze gids Sebastiaan was erg blij dat wij er waren. Hij is zelfs afkomstig uit Chili en sprak goed Engels. En wist heel veel te vertellen over Praag en zijn inwoners. Omdat het nu zo rustig was kwa tourisme nam hij ook goed de tijd om over wat dieper op in te gaan dan dat hij normaal zou doen met een grotere groep.

It was a really interesting evening with good stories. The guide wore an costume that matched with the stories. We did get a private tour and it was awesome. Jim knew how to told his stories and we really enjoyed it.

very nice tour, good information. Value for money. Only disadvantage was that eventough it was an Enghlish tour there were 2 people not speaking English, but the guide managed well.

Je komt op plekjes waar je zelf nooit naartoe zou gaan. Onze gids (Tom) was een gezellig en goede gids. Sprak duidelijk Engels en wist erg veel te vertellen!

Leuke hardrock café souvenirs. Lekker eten, spontaan en vriendelijke personeel, mooi gebouw en interieur