Praag
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Praag

Praag: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Praag

De tien hoogtepunten van Praag

Voor een stad van haar maat heeft Tsjechische hoofdstad Praag opvallend veel historische bezienswaardigheden. Neem deze tien hoogtepunten mee in je trip om er alles uit te halen.

De Moldau

De Moldau

De Moldau stroomt dwars door het centrum van Praag heen. Maak een boottour, zie beide zijden van de rivier en geniet van een heerlijk Tsjechisch biertje.

Karelsbrug

Karelsbrug

De Karelsbrug is 600 jaar oud en een waar icoon van Praag. Met de prachtige barokke beeldengalerij is het de perfecte plek voor een romantische wandeling.

Oude Stadsplein

Oude Stadsplein

Het charmante Oude Stadsplein is omringd door een eclectische mix van architectonische stijlen uit meerdere eeuwen - een niet te missen plek.

Burcht van Praag

Burcht van Praag

De Burcht van Praag is het grootste kasteel ter wereld, en misschien ook wel het mooiste. Sinds de 9de eeuw hebben de Tsjechische staatshoofden hier gewoond.

Nationaal Theater

Nationaal Theater

Het Nationaal Theater Praag is een prachtig neorenaissancegebouw aan de oever van de Moldau. Dit hoogtepunt van Tsjechische architectuur is binnen net zo mooi als buiten.

Joodse buurt (Josefov)

Joodse buurt (Josefov)

Ondanks zijn turbulente geschiedenis zijn de gebouwen in de de joodse buurt van Praag altijd overeind gebleven. Het is het best bewaarde historisch-joodse complex in Europa.

Plein Wenceslas

Plein Wenceslas

Tegenwoordig is het een levendig toeristisch winkelgebied, maar plein Wenceslas in het centrum van de Nieuwe Stad is historisch een locatie van groot belang geweest.

Atronomische klok

Atronomische klok

Deze astronomische klok uit 1410 is de op twee na oudste in de wereld en de oudste die nog werkt. Het wisselen van de uren is een niet te missen fenomeen.

Kampa (eiland)

Kampa (eiland)

Kampa ligt tussen de Burcht van Praag en de Karelsbrug, en de romantische sfeer van het eiland werkt betoverend. Geniet van het uitzicht op de mooiste monumenten van Praag!

Sint-Vituskathedraal

Sint-Vituskathedraal

De spectaculaire Sint-Vituskathedraal is de grootste kerk van Tsjechië en de meest belangrijke. Daarnaast is het een ultiem voorbeeld van gotische architectuur.

Plan je bezoek aan Praag

Ontdek Tsjechisch bier

Tsjechisch bier heeft een reputatie, en die is terecht: het is lekker. Nieuwkomers kunnen zich verkijken op het alcoholpercentage. Geen zorgen, je bent niet na twee biertjes helemaal teut als je het cijfer 12 op het flesje ziet staan: het cijfer geeft de alcoholgraad aan, niet het percentage. De berekening is wat gecompliceerd, maar 10 en 12 staan ongeveer voor 4% en 5%. Sommige biertjes hebben de graad 19, dat is 8% alcohol.

Proef een Tsjechische hotdog

Het klinkt misschien raar, maar een culinair hoogtepunt van Praag is toch echt de hotdog. Vergeet de kleffe Amerikaanse variant - deze heerlijke worsten in Franse baguettes vormen de ultieme goedkope lunch. Door de hele stad zijn kraampjes te vinden, dus als je twee keer wilt lunchen, of drie... Ga ervoor!

Goed om te weten

 • Taal
  Tsjechisch
 • Valuta
  Tsjechische Kroon (czk)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +420
 • De beste periode voor een bezoek
  Praag is het fijnst in de lente (maart-mei) en de herfst (september-november). Het weer is dan mild en er zijn minder toeristen dan in de zomer.

Activiteiten in Praag

De must-see bezienswaardigheden in Praag

Steden in Tsjechië

Sitemap Praag

Wil je alle activiteiten in Praag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

bijzonder leuke gids (Karel) die veel meer wist dan enkel de tour.

Aardige, behulpzame jonge student deed de tour. Hij was vriendelijk en kundig. En geduldig toen enkele mensen wat gingen zeuren over de wachtrij in de zon (het was 31 graden). Best begrijpelijk maar daar kan de gids natuurlijk niets aan doen! Dit bewijst maar weer dat een rondgang door een mooie stad nog interessanter wordt met een goede gids. Je krijgt veel meer achtergrondinformatie en leuke weetjes mee. vooral het pleintje achter de kerk met bouwstijlen uit vijf verschillende eeuwen krijg je ander niet mee. Super tour!! Super gids!!

Leuke opzet om Praag eens van een andere kant te bekijken.

Er worden drie ondergrondse ruimten bezocht, waarvoor we steeds een stuk moesten lopen. Het zijn geen grote gewelven, waar je in kunt verdwalen. Onze gids was een zeer enthousiaste vrouw, die honderduit wist te vertellen. Met tekeningen en plaatjes maakte ze veel duidelijk over de opbouw van de stad. Hoewel we maar drie keer ondergronds gingen, heeft onze gids zich ook bovengronds bewezen.

Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers Beoordeeld door Rob, 18-06-2019

Leuke boottocht. Gids niet altijd goed verstaanbaar.

Service bij het ticketloket was niet zo vriendelijk. Arrogante jongeman, die niet duidelijk uitlegde naar welke pier we moeten. Toen ik het niet direct begreep werd hij geirriteerd. Op de boot vriendelijke en enthousiaste gids. Veel leuke weetdingetjes gehoord over Praag. Door de motor niet altijd even goed verstaanbaar achterin de boot.

Praag: rondvaart van 45 minuten naar het Duivelskanaal Beoordeeld door Marieke, 30-07-2019

Goede optie als je graag zelf de burcht wil ontdekken

De introductie was heel leuk en had interessante feitjes. Het duurde ongeveer een kwartier en daarna kregen we een kaartje mee om zelf op pad te gaan. Het was precies genoeg want met dit ticket konden we in de meeste dingen rondlopen en op ons eigen tempo.

Burcht van Praag ticket en introductie-overzicht Beoordeeld door Merel, 26-07-2019

Bijzonder informatief, hele leuke gids, persoonlijk, aardig en grappig

Zeer veel informatie, op persoonlijke, grappige manier door Mischa. Kinderen werden ook leuk betrokken. Mijn reisgenote van 86 was de groep kwijtgeraakt. Mischa ging haar persoonlijk zoeken. Heel veel van opgestoken. Aanrader.

Burcht van Praag tour en toegangskaartje Beoordeeld door Anoniem, 10-08-2019