Praag Cruises & water tours
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Cruises & water tours in Praag

Bekijk alle Cruises & water tours in Praag
Bekijk alle 421 tickets en tours

5 historische plekken die je moet zien op rondvaart door Praag

Rondvaarten over rivier de Moldau verkopen zichzelf al gauw met de belofte van een uitzicht op de spectaculaire Burcht van Praag, en terecht. Maar eerlijk; er zijn bezienswaardigheden die je vanaf het water nog veel beter ziet dan de burcht op de heuvel!

Karelsbrug

Tot 1841 vormde deze 15e-eeuwse, gotische brug de enige mogelijkheid om de Moldau over te steken. Voor een groot deel van de Praagse geschiedenis was het de essentiële verbinding tussen het kasteel en de Oude Stad.

Nationaal Theater

Het Nationaal Theater bestaat al sinds 1881 en is dé plek voor Tsjechische opera en theater. Geen tickets kunnen scoren? Ga op avondrondvaart om het prachtige exterieur verlicht te zien!

Rudolfinum

De grandeur van deze kunsthal is ook voor een stad zo mooi als Praag spectaculair. Binnen vind je één van de oudste concerthallen in Europa.

Čertovka

Dit kanaal is gegraven om Middeleeuwse watermolens van energie te voorzien. Je hebt er zicht op het Kampa-eiland, met het Liechtensteinpaleis.

Dansende Huis

Vlado Milunić en Frank Gehry ontwierpen het Dansende Huis als symbool voor de Tsjecho-slovakische reis naar democratie. Het Gaudí-esque gebouw valt in het barokke stadslandschap van Praag behoorlijk op.

Plan je bezoek

Wat kost het?

Vanaf €8 kun je in Praag een eenvoudige boottocht van een uur over de Moldau maken. Voor een tour van hogere kwaliteit, met eten en eventueel livemuziek, betaal je al gauw €50.

Hoe zit het met eten?

De oever van de Moldau ziet er prachtig uit in het avondlicht, dus waarom boek je geen rondvaart met diner? Tenzij je op zoek bent naar iets extravagants, zijn de prijzen voor dit soort tours vaak bijzonder schappelijk. Er zijn ook lunchvaarten beschikbaar, als dat beter bij je dagindeling past.