1. Tsjechië
 2. Praag
 3. Praagse Burcht

Praagse burcht: toegang & kleine groepstour met lokale gids

Product ID: 219531
Bekijk gallery
Over deze tour
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 3 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Duits

Selecteer deelnemers, datum en taal:

Laden...

De Originals-beleving

Highlights
 • Luister met je koptelefoon naar de deskundige toelichting van je lokale gids
 • Sla simpelweg de rij voor de kassa over en maak gebruik van de korte securityrij
 • Bewonder het glas in lood, de graven en kapellen van de Sint-Vitus
 • Verken het oude paleis en de Vladislavsky-zaal
 • Kies tussen een privé-ervaring of een in een kleine groep
Volledige beschrijving
Het bezoeken van de Praagse burcht is als het binnenwandelen van een sprookje. Bekijk de hoogtepunten van het complex, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijk paleis, het Gouden Straatje en de Sint-Jorisbasiliek. Het kasteel bevat een overweldigende hoeveelheid geschiedenis en kunst, waar je dankzij je lokale en deskundige gids eenvoudigweg langs kunt navigeren. Tref je gids voor het metrostation Malostranská, vlakbij de Mánesbrug. Vanaf daar neem je de tram naar de Praagse burcht. Eenmaal binnen krijg je van je gids een koptelefoon, zodat je tijdens de rondleiding gemakkelijk alle toelichtingen kunt volgen.

Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal. Spot de waterspuwers die de buitenkant van de kerk sieren. Laat je verblinden door de glas-in-loodramen in art-nouveaustijl, gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel. Zie de graven van de heilige Wenceslaus en Karel IV, de barokke graftombe van Sint Johannes van Nepomucenus en de kapel van de heilge Wenceslaus.

Ga vervolgens het oude koninklijke paleis binnen. Je staat daar onder het enorme gewelfde plafond van de Vladislavsky-zaal. De lijnen van de gewelven meanderen bijna in een gebloemd patroon, waardoor de zaal een gevoel van lichtheid krijgt. Betreed ook de ruimte waarin de defenestratie van Praag heeft plaatsgevonden. Hier gooiden de Tsjechische protestantse aristocraten de katholieke regenten van de Habsburgse keizer en hun secretaresse uit het raam, wat het begin van de Dertigjarige Oorlog inluidde.

Je bezoekt tevens de Sint-Jorisbasiliek. De stenen muren en het ontwerp van de basiliek contrasteren met de grootsheid van het kasteel. Bekijk de fragmenten van 12e-eeuwse fresco's en loop vervolgens de dubbele trap op, waar het stoffelijk overschot van Sint-Ludmilla zich bevindt. 

Daarna wandel je door het Gouden Straatje. De huisjes in deze steeg werden oorspronkelijk gebouwd voor de scherpschutters van het kasteel, maar later werden hier goudsmeden ondergebracht. Later hebben daar kunstenaars en creatievelingen als Franz Kafka gewoond. Ontdek de gereconstrueerde werkplaatsen en huizen van het Gouden Straatje. Zie hoe de Praagse arbeiders in de schaduw van het kasteel leefden.

Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids.
Inbegrepen
 • Ticket voor de tram
 • Toegangsbewijs voor de Praagse burcht (inclusief Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijk paleis, Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje)
 • Deskundige lokale gids
 • Toelichting
 • Gebruik van de korte securityrij
 • Koptelefoon

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt
Belangrijke informatie
Wat mee te brengen
 • Comfortabele schoenen
Goed om te weten
• Houd er rekening mee dat, wanneer er staatsbezoeken plaatsvinden, gedeelten van de burcht gesloten kunnen zijn voor bezoekers

Vanaf € 32,48 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,7 / 5
gebaseerd op 987 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,8/5
organisatie
4,7/5
prijs / kwaliteit
4,6/5
veiligheid
4,8/5

Georganiseerd door

Fun in Prague

Product ID: 219531