Praagse burcht: toegang & kleine groepstour met lokale gids

Praagse burcht: toegang & kleine groepstour met lokale gids

Vanaf £30,03 per persoon

Ontdek de pracht van de Praagse burcht tijdens een groeps- of privérondleiding van 3 uur. Ga zonder stress de burcht binnen met behulp van de kortste securityrij en dankzij het overslaan van de rij voor de kassa.

Over deze tour

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Duits

De Originals-beleving

Highlights
 • Luister met je koptelefoon naar de deskundige toelichting van je lokale gids
 • Sla simpelweg de rij voor de kassa over en maak gebruik van de korte securityrij
 • Bewonder het glas in lood, de graven en kapellen van de Sint-Vitus
 • Verken het oude paleis en de Vladislavsky-zaal
 • Kies tussen een privé-ervaring of een in een kleine groep
Volledige beschrijving
Het bezoeken van de Praagse burcht is als het binnenwandelen van een sprookje. Bekijk de hoogtepunten van het complex, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijk paleis, het Gouden Straatje en de Sint-Jorisbasiliek. Het kasteel bevat een overweldigende hoeveelheid geschiedenis en kunst, waar je dankzij je lokale en deskundige gids eenvoudigweg langs kunt navigeren. Tref je gids voor het metrostation Malostranská, vlakbij de Mánesbrug. Vanaf daar neem je de tram naar de Praagse burcht. Eenmaal binnen krijg je van je gids een koptelefoon, zodat je tijdens de rondleiding gemakkelijk alle toelichtingen kunt volgen. Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal. Spot de waterspuwers die de buitenkant van de kerk sieren. Laat je verblinden door de glas-in-loodramen in art-nouveaustijl, gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel. Zie de graven van de heilige Wenceslaus en Karel IV, de barokke graftombe van Sint Johannes van Nepomucenus en de kapel van de heilge Wenceslaus. Ga vervolgens het oude koninklijke paleis binnen. Je staat daar onder het enorme gewelfde plafond van de Vladislavsky-zaal. De lijnen van de gewelven meanderen bijna in een gebloemd patroon, waardoor de zaal een gevoel van lichtheid krijgt. Betreed ook de ruimte waarin de defenestratie van Praag heeft plaatsgevonden. Hier gooiden de Tsjechische protestantse aristocraten de katholieke regenten van de Habsburgse keizer en hun secretaresse uit het raam, wat het begin van de Dertigjarige Oorlog inluidde. Je bezoekt tevens de Sint-Jorisbasiliek. De stenen muren en het ontwerp van de basiliek contrasteren met de grootsheid van het kasteel. Bekijk de fragmenten van 12e-eeuwse fresco's en loop vervolgens de dubbele trap op, waar het stoffelijk overschot van Sint-Ludmilla zich bevindt.  Daarna wandel je door het Gouden Straatje. De huisjes in deze steeg werden oorspronkelijk gebouwd voor de scherpschutters van het kasteel, maar later werden hier goudsmeden ondergebracht. Later hebben daar kunstenaars en creatievelingen als Franz Kafka gewoond. Ontdek de gereconstrueerde werkplaatsen en huizen van het Gouden Straatje. Zie hoe de Praagse arbeiders in de schaduw van het kasteel leefden. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids.
Inbegrepen
 • Ticket voor de tram
 • Toegangsbewijs voor de Praagse burcht (inclusief Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijk paleis, Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje)
 • Deskundige lokale gids
 • Toelichting
 • Gebruik van de korte securityrij
 • Koptelefoon
  Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • We passen extra gezond- en veiligheidsmaatregelen toe bij de GetYourGuide Originals
  • Alle vereiste beschermende materialen worden verstrekt
  • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Trefpunt

  • Direct voor de uitgang van metrostation Malostranská. Er is ook een kleine fontein, die is bedekt tijdens de winter. Met de metro: ga naar links nadat je de tweede roltrap vanuit de metro hebt genomen. Hier vind je een bruin-wit bord met ''meeting point''. Met de tram: stap uit op Malostranská, steek de straat over en loop richting metrostation Malostranská. Hier vind je een bruin-wit bord met ''meeting point''. • Je herkent de gids aan de GetYourGuide-kleding en de rode GetYourGuide-vlag 

  Openen in Google Maps ⟶
  Belangrijke informatie

  Wat mee te brengen

  • Comfortabele schoenen

  Goed om te weten

  • Houd er rekening mee dat, wanneer er staatsbezoeken plaatsvinden, gedeelten van de burcht gesloten kunnen zijn voor bezoekers
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,7 / 5

  gebaseerd op 987 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • dienstverlening
   4.8 / 5
  • organisatie
   4,7 / 5
  • prijs / kwaliteit
   4,6 / 5
  • veiligheid
   4,8 / 5
  Sorteren op

  Door onze eigen schuld (de voucher niet grondig gelezen), hebben de "meeting point" gemist voor een bezoekje aan de Praagse Burcht. Met een telefoontje met de klantendienst het probleem opgelost en onze gids ter plaatse gevonden. Met onze gids was dit bezoek een uiterst leerrijke ervaring. De jonge dame was heel vlot en kon de geschiedenis rond het bezoek vlot en op een leuke wijze aan de man brengen. Dank zij de gids verloopt het bezoek heel ontspannen en ben je zeker dat je niet overslaat.

  Verder lezen

  7 maart 2020

  We hadden bijna een VIP tour met totaal 4 personen maar dat weerhield onze gids Petra niet om alles uit de kast te halen over wat zij over haar geboorteplaats Praag weet te vertellen en meer. Geen vraag was haar te veel en ze als student geschiedenis weet ze alled van dit land en vertelt ze het met veel humor. Echt genoten van deze stadstour. Petra nogmaals bedankt!

  Verder lezen

  20 februari 2020

  Perfect tour, especially the size of the group. Easy to find the meeting-point and a very friendly and informative host. The duration of the tour was about right to keep your attention. We did the 10.00 tour where inside it was already quite crowded, so I think if you would do the one from 12.00 it would be really crowded. Then again it was during the X-mas holiday...

  Verder lezen

  29 december 2019

  Georganiseerd door

  Product ID: 219531