Datums kiezen

Praag
Rondleidingen

Rondleidingen

Praag Rondleidingen: onze aanbevelingen

Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

1. Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

Geniet van adembenemend uitzicht vanaf de Moldau en ontdek de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld tijdens deze avondrondvaart met audiogids. Bekijk indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug en het Dansende Huis. Stap aan boord van een comfortabele en ruime boot en begin aan je rondvaart. Maak foto's terwijl je langs bezienswaardigheden als de Petřín-uitkijktoren en het historische fort van Vyšehrad vaart. Bewonder het neo-renaissancistische concertgebouw het Rudolfinum,  en zie het grootste kastelencomplex ter wereld, de Praagse burcht.  Ontspan op een boot met airconditioning en een overdekt zonnedek. Kom meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad dankzij het audiocommentaar, dat beschikbaar is in 8 talen. Je kunt ook de papieren gids aan boord gebruiken, die beschikbaar is in 16 talen.

Praag: middeleeuws diner, incl. onbeperkt drankjes

2. Praag: middeleeuws diner, incl. onbeperkt drankjes

Welkom terug in de middeleeuwen! Deze unieke ervaring brengt het verleden tot leven in de sfeer van een middeleeuwse taveerne. Er is geen detail overgeslagen, en er is genoeg om van te genieten tijdens deze middeleeuwse avondshow. Bekijk mannen met zwaarden, jongleurs en buikdansers onder begeleiding van muziek. Tijdens de show kun je genieten van een heerlijke 3- of 5-gangenmaaltijd die je zelf kunt samenstellen uit 6 verschillende menu's. De 3-gangenmaaltijd vindt eerder plaats. Je kunt zoveel bier, wijn en frisdrank drinken als je wilt. Dit is een bijzondere en vermakelijke manier om een avond door te brengen in Praag, die je gegarandeerd meeneemt terug in de tijd en je smaakpapillen verwent.

Praag: kasteelticket zonder wachtrij en optionele audiogids

3. Praag: kasteelticket zonder wachtrij en optionele audiogids

Boek uw tickets voor de Praagse Burcht vooraf en verspil geen tijd in de wachtrij. Krijg een kort (15-20 minuten) inleidend overzicht van het kasteelcomplex voordat je het in je eigen tempo gaat verkennen. Ontmoet onze vertegenwoordiger voor een kennismaking met de Praagse Burcht. Daarna wisselt onze vertegenwoordiger je voucher in voor je ticket, waarmee je het beste van de Praagse Burcht kunt zien. Sla de wachtrij over en begin uw bezoek recht tegenover de Sint-Vituskathedraal, waar u richtlijnen en een kaart krijgt met de beste manier om het uitgestrekte terrein in uw eigen tempo te verkennen. Upgrade uw bezoek aan de Praagse Burcht met een optionele online audiogids rechtstreeks op uw telefoon, die de belangrijkste en interessantste delen van elk gebouw aanwijst. Volg gewoon de aanbevolen route die zorgvuldig is uitgestippeld door ervaren gidsen om alle vitrines, foto's, sculpturen en meer te zien. Bewonder de architectuur en verhalen van de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek, het Gouden Straatje en de Daliborka-toren. Lees meer over het doel van het kasteel als huis van de koningen van Bohemen, de Heilige Roomse keizers en presidenten van Tsjechoslowakije en de Tsjechische Republiek, dat dateert uit de 9e eeuw. Je ticket is 2 dagen geldig en geeft je gedurende deze hele periode één keer toegang tot elk gebouw in het kasteelinterieur. Kies je voor de optie met audiogids, dan ontvang je op de dag van je boeking een e-mail met je inloggegevens voor de audiogids. Een assistent kan je ook helpen met inloggen op de audiogids op het ontmoetingspunt als je problemen hebt. Houd er rekening mee dat u een internetverbinding nodig heeft om de online audiogids goed te laten werken.

Praag: Entreebewijs Oude Stadhuis & Astronomische Klok

4. Praag: Entreebewijs Oude Stadhuis & Astronomische Klok

Het oude stadhuis bevindt zich op het oude stadsplein en werd in 1338 opgericht als de zetel van het oude stadsbestuur. Het complex bestaat uit 5 gebouwen. Het dominante deel van het gebouw is een gotische toren met een kapel en een unieke astronomische klok, waar elk uur tussen 9.00 uur en 23.00 uur de twaalf apostelen draaien. Begin je rondleiding op de eerste verdieping, waar de staatskamers zich bevinden. Ga verder naar de gotische kapel van de Maagd Maria en de ceremoniële zalen. Gebruik daarna de trap die naar de derde verdieping leidt naar de uitkijkgalerij van de 70 meter hoge toren en geniet van het meest geweldige uitzicht over Praag. Een geleid bezoek aan de middeleeuwse metro van het oude stadhuis is inbegrepen in je toegangsticket, dus mis het niet!

Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

5. Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

Praag mag dan beroemd zijn vanwege de mooie architectuur, maar het eigenlijk mysterie van de stad ligt onder de grond. Tijdens deze rondleiding verlaat je de mensenmassa om een andere stad te verkennen – de stad die onder de straten van de oude stad verborgen ligt. Je gids toont je een deel van de Tsjechische hoofdstad dat sinds de 12e eeuw nauwelijks veranderd is. Tijdens je bezoek aan het ondergrondse Praag kom je meer te weten over de ongelofelijke geschiedenis van het netwerk van ruimtes, gangen en kelders dat onder Praag verborgen ligt. Je hoort verhalen over het Praag van de middeleeuwen, toen deze ruimtes nog in gebruik waren, en ontdekt hoe het leven van de bewoners er toen uit zag. Je bezoekt de middeleeuwse kerker en ziet de tentoonstelling over martelingen en executies.

Praag: Kasteeltour met lokale gids en entreekaartje

6. Praag: Kasteeltour met lokale gids en entreekaartje

Het bezoeken van de Praagse Burcht is als het binnenwandelen van een sprookje. Zie de hoogtepunten van het complex, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje. Het kasteel bevat een overweldigende hoeveelheid geschiedenis en kunst, waar je dankzij je lokale en deskundige gids eenvoudigweg langs kunt navigeren. Tref je gids voor het metrostation Malostranská, vlakbij de Mánesbrug. Vanaf daar neem je de tram naar de Praagse Burcht. Eenmaal binnen krijg je van je gids een koptelefoon, zodat je tijdens de rondleiding gemakkelijk alle toelichtingen kunt volgen. Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal. Spot de waterspuwers die de buitenkant van de kerk sieren. Laat je verblinden door de glas-in-loodramen in art-nouveaustijl, gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel. Zie de graven van de heilige Wenceslaus en Karel IV, de barokke graftombe van Sint Johannes van Nepomucenus en de kapel van de heilge Wenceslaus. Ga vervolgens het oude koninklijke paleis binnen. Je staat daar onder het enorme gewelfde plafond van de Vladislavsky-zaal. Betreed ook de ruimte waarin de defenestratie van Praag heeft plaatsgevonden.Hier gooiden de Tsjechische protestantse aristocraten de katholieke regenten van de Habsburgse keizer en hun secretaris uit het raam, wat het begin van de Dertigjarige Oorlog inluidde. Je bezoekt tevens de Sint-Jorisbasiliek. De stenen muren en het ontwerp van de basiliek contrasteren met de grootsheid van het kasteel. Bekijk de fragmenten van 12e-eeuwse fresco's en loop vervolgens de dubbele trap op, waar het stoffelijk overschot van Sint-Ludmilla zich bevindt.  Daarna wandel je door het Gouden Straatje. De huisjes in deze steeg werden oorspronkelijk gebouwd voor de scherpschutters van het kasteel, maar later werden hier goudsmeden ondergebracht. Later hebben daar kunstenaars en creatievelingen als Franz Kafka gewoond. Ontdek de gereconstrueerde werkplaatsen en huizen van het Gouden Straatje. Zie hoe de Praagse arbeiders in de schaduw van het kasteel leefden.

Praag: historische rondvaart van 45 minuten en lekkernijen

7. Praag: historische rondvaart van 45 minuten en lekkernijen

Bekijk Praag vanuit een ander perspectief en maak een 45 minuten durende historische boottocht over de Moldau. Stap aan boord van een traditionele rondvaartboot en verken de waterwegen van het oude Praag terwijl je luistert naar audiocommentaar. Bewonder het charmante uitzicht en luister naar de geschiedenis van Praag. Om je kennis nog verder te verdiepen kun je na de rivierboottocht naar het Karelsbrugmuseum gaan.  Je excursie vertrekt vanaf de Karelsbrug. Geniet van een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht en maak geweldige foto's. Vaar door het Duivelskanaal (Čertovka) en ontdek waarom dit gebied het Venetië van Praag wordt genoemd.

Vanuit Praag: avondrondvaart over de rivier de Moldau, inclusief buffet

8. Vanuit Praag: avondrondvaart over de rivier de Moldau, inclusief buffet

Zie de schoonheid van Praag in de avond tijdens een rondvaart over de Moldau. Bewonder historische monumenten als de Praagse Burcht en het Dansende Huis, en geniet van een grote verscheidenheid aan Tsjechische gerechten. Begin je avondrondvaart over de Moldau in Praag vanaf de Čechův-burg in de oude stad. Krijg een welkomstdrankje aan boord en vaar rustig over het water in de richting van de Karelsbrug (Karlův most). Ga langs de heuvel van Petřín, zie het historische fort van Vyšehrad en bewonder de neorenaissancistische concerthal van het Rudolfinum. Vaar langs het beroemde danshuis op de Rašínovo nábřeží (Rašínovo-oever) en geniet van een panoramisch uitzicht op de Praagse Burcht terwijl je luistert naar de livemuziek aan boord. Geniet tijdens de boottocht van een luxe buffetdiner (koud en warm buffet en desserts), en bestel eventueel wat drankjes uit een ruime selectie van alcoholische of non-alcoholische drankjes (tegen betaling).  Buffetmenu: •Koud buffet: rijke selectie van brood en boter, Grana Padano, eendenpaté met cranberrysaus, caprese, selectie van huiskaas, ham en salami, salade, Griekse salade, verse coleslaw •Soep: kippensoep met noedels •Warm buffet: hele ham met bot, rundvleesgoulash, kipschnitzels, spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch), paella, gebakken aardappelen met courgette •Bijgerechten: bacondumplings, jasmijnrijst, aardappelpuree •Nagerecht: huisgemaakte ontbijtkoek, apfelstrudel, verse fruitsalade

Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

9. Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

Ontdek Praag in de avond vanaf een luxe boot met open dak, terwijl je ondertussen geniet van heerlijke traditionele Tsjechische en internationale gerechten van het buffet aan boord. Bekijk de iconische gebouwen van Praag langs de rivier de Moldau en krijg een prachtig uitzicht op de verlichte Praagse Burcht tijdens deze rondvaart. Vaar op een unieke glazen boot met speciaal geïsoleerd dek, dat lawaai en trillingen voorkomt, en een met deel met uitschuifbare glazen wanden en plafonds. Maak het nog net iets specialer met een upgrade om gegarandeerd aan het raam te zitten. Geniet van een welkomstdrankje tijdens het instappen en vaar over de rivier naar de Karelsbrug. Bewonder onderweg het Rudolfinum in de stijl van neorenaissance.Profiteer van gratis wifi, luister naar informatief meertalig audiocommentaar en volg onderweg je route op een papieren of online kaart. Daarna vaar je langs het beroemde Dansende Huis, terwijl je het uitzicht op de heuvel Petrin en de oude binnenstad in je opneemt, en wordt toegezongen door live-muzikanten op de boot. Geniet van een dinerbuffet met een brede selectie Tsjechische en internationale gerechten. Na het avondeten kun je de open dekken verkennen, waar je de koele rivierwind kunt voelen en de stad vanuit vele invalshoeken kunt zien en perfecte fotomomenten krijgt.  Selecties dinerbuffet: •Mozzarella met cherrytomaatjes en verse basilicumpesto •Selectie binnenlandse kazen, ham en salami •Eendenpaté met cranberrysaus •Gran Moravia-kaas •Griekse salade •Verse koolsalade •Gemengde salade •Verschillende soorten brood en boter •Glutenvrije gebakjes •Kippensoep •Hele ham met bot •Rundergoulash •Kipschnitzel •Gebakken aardappelen met courgette •Spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch) •Paella met geroosterde groenten en zeevruchten •Gestoomde groenten •Dumplings •Jasmijnrijst •Aardappelpuree •Zelfgemaakte ontbijtkoek •Apfelstrudel •Verse fruitsalade

Praag: rondleiding Klementinum-bibliotheek en astronomische toren

10. Praag: rondleiding Klementinum-bibliotheek en astronomische toren

Ontdek een spectaculaire barokke bibliotheek en geniet van het adembenemende uitzicht op Praag tijdens een rondleiding door het Klementinum. Ontmoet je gids en ga op verkenning in een van de grootste gebouwencomplexen van Europa. De bouw van het pand dateert uit 1653 en tegenwoordig worden de gebouwen grotendeels gebruikt door de Tsjechische Nationale Bibliotheek. Bekijk de barokke bibliotheekzaal van achter het hek. Bewonder de sierlijke fresco's, verguld houtsnijwerk en grote bollen die deze ruimte sieren. Volg daarna je gids naar de Astronomische Toren. Maak onderweg een stop bij de Meridian Hall. Bekijk de verzameling instrumenten die hier is ondergebracht en ontdek hoe deze ruimte werd gebruikt om de exacte tijd van het middaguur te bepalen dankzij een kleine straal zonlicht die door een gat in de muur scheen. Eindig je tour op een hoogtepunt terwijl je naar de top van de astronomische toren klimt. Bewonder een prachtig uitzicht op het centrum van Praag en de Praagse Burcht vanaf 68 meter boven de grond. De exploitant behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen. Door onverwachte omstandigheden is de gids mogelijk niet beschikbaar.

430 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Echte mustsees

Voor ieder wat wils

Praag

Praag

Andere activiteiten in Praag

Wil je alle activiteiten in Praag bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

De tourguide was heel goed, tijdens de busrit legde ze al het een en het ander uit. Ter plaatse kreeg ik een Engelse tour guide van (ik denk) de organisatie van het concentratiekamp, want er waren twee grote groepen Italianen en Fransen en ik was de enige Engelse. Deze tourguide was ook fantastisch en heb die dag veel geleerd.

Wat een ontzettend leuke tour! Onze gids was Alex, hij heeft zo veel passie voor wat hij verteld! Ontzettend veel geleerd over de geschiedenis van de stad wat Praag echt doet leven!

Het was een zeer leuke ervaring!! Veel van Praag gezien in korte tijd! Waar je niet zo snel komt te voet, maar met deze tocht wel. Ideaal. Fun gegarandeerd!!

Wij vonden dit een zeer aangename activiteit Roos deed dit super. Veel gezien en veel uitleg gekregen. Zeker een aanrader!!

Mooie stad is Praag.Je heeft beet tijd nodig om alles te zien.Wij komen terug.