Praag Boottochten & rondvaarten
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Beste prijs-kwaliteitverhouding
praag stadstour per bus boot en te voet

Praag: stadstour per bus, boot en te voet

Duur: 4 uur
35 Beoordelingen
GetYourGuide Original
35

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden van het mooie Praag tijdens deze kleine groepsreis per boot, bus en te voet. Verken de oude binnenstad en de…

Populaire Boottochten & rondvaarten in Praag

Bekijk alle Boottochten & rondvaarten in Praag
Bekijk alle 410 tickets en tours

5 historische plekken die je moet zien op rondvaart door Praag

Rondvaarten over rivier de Moldau verkopen zichzelf al gauw met de belofte van een uitzicht op de spectaculaire Burcht van Praag, en terecht. Maar eerlijk; er zijn bezienswaardigheden die je vanaf het water nog veel beter ziet dan de burcht op de heuvel!

Karelsbrug

Karelsbrug

Tot 1841 vormde deze 15e-eeuwse, gotische brug de enige mogelijkheid om de Moldau over te steken. Voor een groot deel van de Praagse geschiedenis was het de essentiële verbinding tussen het kasteel en de Oude Stad.

Nationaal Theater

Nationaal Theater

Het Nationaal Theater bestaat al sinds 1881 en is dé plek voor Tsjechische opera en theater. Geen tickets kunnen scoren? Ga op avondrondvaart om het prachtige exterieur verlicht te zien!

Rudolfinum

Rudolfinum

De grandeur van deze kunsthal is ook voor een stad zo mooi als Praag spectaculair. Binnen vind je één van de oudste concerthallen in Europa.

Čertovka

Čertovka

Dit kanaal is gegraven om Middeleeuwse watermolens van energie te voorzien. Je hebt er zicht op het Kampa-eiland, met het Liechtensteinpaleis.

Dansende Huis

Dansende Huis

Vlado Milunić en Frank Gehry ontwierpen het Dansende Huis als symbool voor de Tsjecho-slovakische reis naar democratie. Het Gaudí-esque gebouw valt in het barokke stadslandschap van Praag behoorlijk op.

Plan je bezoek

Wat kost het?

Vanaf €8 kun je in Praag een eenvoudige boottocht van een uur over de Moldau maken. Voor een tour van hogere kwaliteit, met eten en eventueel livemuziek, betaal je al gauw €50.

Hoe zit het met eten?

De oever van de Moldau ziet er prachtig uit in het avondlicht, dus waarom boek je geen rondvaart met diner? Tenzij je op zoek bent naar iets extravagants, zijn de prijzen voor dit soort tours vaak bijzonder schappelijk. Er zijn ook lunchvaarten beschikbaar, als dat beter bij je dagindeling past.

Wat anderen zeggen over Praag

Leuke ervaring, enkel Jazz, zeker deze stijl is niet zo mijn ding..

Eten was aanvaardbaar, zeker voor zijn prijs OK. Bediening verliep zéér vlot énin tegentselling tot andere plaatsen in Praag: zeer vriendelijk! Verschillende maaltijden bestellen voor 1 groep is wat omslachtig, Is voor verbetering vatbaar. Mijn mailtje werd wél opgevolgd, want zelfs met verschillende menus zaten we, op mijn vraag, met onze groep van 10 samen.

Praag: Jazzboot avondcruise Beoordeeld door Marc, 20-12-2015

Leuke boottocht. Gids niet altijd goed verstaanbaar.

Service bij het ticketloket was niet zo vriendelijk. Arrogante jongeman, die niet duidelijk uitlegde naar welke pier we moeten. Toen ik het niet direct begreep werd hij geirriteerd. Op de boot vriendelijke en enthousiaste gids. Veel leuke weetdingetjes gehoord over Praag. Door de motor niet altijd even goed verstaanbaar achterin de boot.

Praag: rondvaart van 45 minuten naar het Duivelskanaal Beoordeeld door Marieke, 30-07-2019

Genoten van Praag by night. Eten genoeg en gewoon.

Spijtig dat er steeds personen zijn die met dezelfde lepel in elke schotel eten nemen. Wat voor de volgenden niet meer zo smakelijk overkomt. Er is nochtans genoeg bestek voorzien. Personeel vriendelijk. Best wel genoten.

Praag: Crystal Dinner-rondvaart Beoordeeld door Elisabeth, 07-02-2019

Alles was goed geregeld en Eva is een zeer goede gids

De tour was goed geregeld. Precies op tijd afgehaald bij camping Fremunt. De verdere tour perfect op tijd geregeld zodat we alles goed konden bezichtigen. Het is een aanrader.

Ik denk dat we in de verkeerde boot zijn gestapt

Achteraf gezien zijn we in een verkeerde boot gestapt. We waren meegevaren met een grote boot. Deze was een beetje saai alleen heen en weer gevaren. Volgende keer beter.

Praag: rondvaart van 45 minuten naar het Duivelskanaal Beoordeeld door Kevin, 24-08-2017