Praag
Boottochten & rondvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische plekken die je moet zien op rondvaart door Praag

Rondvaarten over rivier de Moldau verkopen zichzelf al gauw met de belofte van een uitzicht op de spectaculaire Burcht van Praag, en terecht. Maar eerlijk; er zijn bezienswaardigheden die je vanaf het water nog veel beter ziet dan de burcht op de heuvel!

 • Karelsbrug

  1. Karelsbrug

  Tot 1841 vormde deze 15e-eeuwse, gotische brug de enige mogelijkheid om de Moldau over te steken. Voor een groot deel van de Praagse geschiedenis was het de essentiële verbinding tussen het kasteel en de Oude Stad.

 • Nationaal Theater

  2. Nationaal Theater

  Het Nationaal Theater bestaat al sinds 1881 en is dé plek voor Tsjechische opera en theater. Geen tickets kunnen scoren? Ga op avondrondvaart om het prachtige exterieur verlicht te zien!

 • Rudolfinum

  3. Rudolfinum

  De grandeur van deze kunsthal is ook voor een stad zo mooi als Praag spectaculair. Binnen vind je één van de oudste concerthallen in Europa.

 • Čertovka

  4. Čertovka

  Dit kanaal is gegraven om Middeleeuwse watermolens van energie te voorzien. Je hebt er zicht op het Kampa-eiland, met het Liechtensteinpaleis.

 • Dansende Huis

  5. Dansende Huis

  Vlado Milunić en Frank Gehry ontwierpen het Dansende Huis als symbool voor de Tsjecho-slovakische reis naar democratie. Het Gaudí-esque gebouw valt in het barokke stadslandschap van Praag behoorlijk op.

Plan je bezoek

 • Wat kost het?

  Vanaf €8 kun je in Praag een eenvoudige boottocht van een uur over de Moldau maken. Voor een tour van hogere kwaliteit, met eten en eventueel livemuziek, betaal je al gauw €50.

 • Hoe zit het met eten?

  De oever van de Moldau ziet er prachtig uit in het avondlicht, dus waarom boek je geen rondvaart met diner? Tenzij je op zoek bent naar iets extravagants, zijn de prijzen voor dit soort tours vaak bijzonder schappelijk. Er zijn ook lunchvaarten beschikbaar, als dat beter bij je dagindeling past.

Sitemap Praag

Wil je alle activiteiten in Praag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 6.413 beoordelingen

we hebben een heerlijke maaltijd genoten aan boord. We zaten op het topdeck (dus niet in de buurt van de band) en dat was eigenlijk heel relaxed. We hoorden de band via de luidsprekers en konden op die manier wel van de muziek genieten en met elkaar in gesprek zijn. De riviertocht was mooi, dicht langs de penguins en door de sluis heen en weer de Moldau af.

The boat was recognizable at the quays. The trip is less suitable for people who are disabled because of ramps and stairs. Drinks are quit expensive on board but you can bring your own. Views from the boatdeck are great.

Privé tour gehad. Ontzettend aardige gids. Kwam ons tegemoet in onze wensen. Kon ook op iedere vraag goed antwoorden. Delunch was matig. Boottocht kort en gids in boot was slecht te verstaan.

very nice tour, good information. Value for money. Only disadvantage was that eventough it was an Enghlish tour there were 2 people not speaking English, but the guide managed well.

Een leuke activiteit. Het eten is goed, de wijn ook. De pianist speelde mooie nummers. Het personeel was ook aardig. Niet goedkoop, maar alles bij elkaar opgeteld wel de moeite.