Datums kiezen

Praagse Burcht

Praagse Burcht

Praagse Burcht: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

1. Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

Geniet van adembenemend uitzicht vanaf de Moldau en ontdek de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld tijdens deze avondrondvaart met audiogids. Bekijk indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug en het Dansende Huis. Stap aan boord van een comfortabele en ruime boot en begin aan je rondvaart. Maak foto's terwijl je langs bezienswaardigheden als de Petřín-uitkijktoren en het historische fort van Vyšehrad vaart. Bewonder het neo-renaissancistische concertgebouw het Rudolfinum,  en zie het grootste kastelencomplex ter wereld, de Praagse burcht.  Ontspan op een boot met airconditioning en een overdekt zonnedek. Kom meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad dankzij het audiocommentaar, dat beschikbaar is in 8 talen. Je kunt ook de papieren gids aan boord gebruiken, die beschikbaar is in 16 talen.

Praag: Voorrangsticket voor het kasteel en optionele audiogids

2. Praag: Voorrangsticket voor het kasteel en optionele audiogids

Boek je tickets voor de Praagse Burcht vooraf en voorkom tijdverspilling in de rij voor de kaartjes. Krijg een kort (15-20 minuten) inleidend overzicht van het kasteelcomplex voordat je het op je eigen tempo verkent. Ontmoet onze vertegenwoordiger voor een introductie over de Praagse Burcht. Daarna ruilt onze vertegenwoordiger je voucher in voor je ticket, dat het beste wat er te zien is op de Praagse Burcht dekt. Sla de rij voorrangstickets over en begin je bezoek direct voor de St. Vitus kathedraal, waar je richtlijnen en een plattegrond krijgt voor de beste manier om het uitgestrekte terrein in je eigen tempo te verkennen. Bewonder de architectuur en de verhalen van de Sint-Vituskathedraal, het Oude Koninklijke Paleis, de Sint-Jorisbasiliek, het Gouden Straatje en de Daliborka Toren. Leer meer over het doel van het kasteel als huis van de koningen van Bohemen, Heilige Roomse keizers en presidenten van Tsjecho-Slowakije en Tsjechië, dat teruggaat tot de 9e eeuw. Je ticket is 2 dagen geldig en geeft je toegang tot elk gebouw in het interieur van het kasteel gedurende deze hele periode. Houd er rekening mee dat je een internetverbinding nodig hebt om de online audiogids goed te laten werken.

Praag: Kasteeltour met lokale gids en entreekaartje

3. Praag: Kasteeltour met lokale gids en entreekaartje

Het bezoeken van de Praagse Burcht is als het binnenwandelen van een sprookje. Zie de hoogtepunten van het complex, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje. Het kasteel bevat een overweldigende hoeveelheid geschiedenis en kunst, waar je dankzij je lokale en deskundige gids eenvoudigweg langs kunt navigeren. Tref je gids voor het metrostation Malostranská, vlakbij de Mánesbrug. Vanaf daar neem je de tram naar de Praagse Burcht. Eenmaal binnen krijg je van je gids een koptelefoon, zodat je tijdens de rondleiding gemakkelijk alle toelichtingen kunt volgen. Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal. Spot de waterspuwers die de buitenkant van de kerk sieren. Laat je verblinden door de glas-in-loodramen in art-nouveaustijl, gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel. Zie de graven van de heilige Wenceslaus en Karel IV, de barokke graftombe van Sint Johannes van Nepomucenus en de kapel van de heilge Wenceslaus. Ga vervolgens het oude koninklijke paleis binnen. Je staat daar onder het enorme gewelfde plafond van de Vladislavsky-zaal. Betreed ook de ruimte waarin de defenestratie van Praag heeft plaatsgevonden.Hier gooiden de Tsjechische protestantse aristocraten de katholieke regenten van de Habsburgse keizer en hun secretaris uit het raam, wat het begin van de Dertigjarige Oorlog inluidde. Je bezoekt tevens de Sint-Jorisbasiliek. De stenen muren en het ontwerp van de basiliek contrasteren met de grootsheid van het kasteel. Bekijk de fragmenten van 12e-eeuwse fresco's en loop vervolgens de dubbele trap op, waar het stoffelijk overschot van Sint-Ludmilla zich bevindt.  Daarna wandel je door het Gouden Straatje. De huisjes in deze steeg werden oorspronkelijk gebouwd voor de scherpschutters van het kasteel, maar later werden hier goudsmeden ondergebracht. Later hebben daar kunstenaars en creatievelingen als Franz Kafka gewoond. Ontdek de gereconstrueerde werkplaatsen en huizen van het Gouden Straatje. Zie hoe de Praagse arbeiders in de schaduw van het kasteel leefden.

Praag: historische rondvaart van 45 minuten en lekkernijen

4. Praag: historische rondvaart van 45 minuten en lekkernijen

Bekijk Praag vanuit een ander perspectief en maak een 45 minuten durende historische boottocht over de Moldau. Stap aan boord van een traditionele rondvaartboot en verken de waterwegen van het oude Praag terwijl je luistert naar audiocommentaar. Bewonder het charmante uitzicht en luister naar de geschiedenis van Praag. Om je kennis nog verder te verdiepen kun je na de rivierboottocht naar het Karelsbrugmuseum gaan.  Je excursie vertrekt vanaf de Karelsbrug. Geniet van een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht en maak geweldige foto's. Vaar door het Duivelskanaal (Čertovka) en ontdek waarom dit gebied het Venetië van Praag wordt genoemd.

Praag: rondleiding Klementinum-bibliotheek en astronomische toren

5. Praag: rondleiding Klementinum-bibliotheek en astronomische toren

Ontdek een spectaculaire barokke bibliotheek en geniet van het adembenemende uitzicht op Praag tijdens een rondleiding door het Klementinum. Ontmoet je gids en ga op verkenning in een van de grootste gebouwencomplexen van Europa. De bouw van het pand dateert uit 1653 en tegenwoordig worden de gebouwen grotendeels gebruikt door de Tsjechische Nationale Bibliotheek. Bekijk de barokke bibliotheekzaal van achter het hek. Bewonder de sierlijke fresco's, verguld houtsnijwerk en grote bollen die deze ruimte sieren. Volg daarna je gids naar de Astronomische Toren. Maak onderweg een stop bij de Meridian Hall. Bekijk de verzameling instrumenten die hier is ondergebracht en ontdek hoe deze ruimte werd gebruikt om de exacte tijd van het middaguur te bepalen dankzij een kleine straal zonlicht die door een gat in de muur scheen. Eindig je tour op een hoogtepunt terwijl je naar de top van de astronomische toren klimt. Bewonder een prachtig uitzicht op het centrum van Praag en de Praagse Burcht vanaf 68 meter boven de grond. De exploitant behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen. Door onverwachte omstandigheden is de gids mogelijk niet beschikbaar.

Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

6. Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

Ontdek Praag in de avond vanaf een luxe boot met open dak, terwijl je ondertussen geniet van heerlijke traditionele Tsjechische en internationale gerechten van het buffet aan boord. Bekijk de iconische gebouwen van Praag langs de rivier de Moldau en krijg een prachtig uitzicht op de verlichte Praagse Burcht tijdens deze rondvaart. Vaar op een unieke glazen boot met speciaal geïsoleerd dek, dat lawaai en trillingen voorkomt, en een met deel met uitschuifbare glazen wanden en plafonds. Maak het nog net iets specialer met een upgrade om gegarandeerd aan het raam te zitten. Geniet van een welkomstdrankje tijdens het instappen en vaar over de rivier naar de Karelsbrug. Bewonder onderweg het Rudolfinum in de stijl van neorenaissance.Profiteer van gratis wifi, luister naar informatief meertalig audiocommentaar en volg onderweg je route op een papieren of online kaart. Daarna vaar je langs het beroemde Dansende Huis, terwijl je het uitzicht op de heuvel Petrin en de oude binnenstad in je opneemt, en wordt toegezongen door live-muzikanten op de boot. Geniet van een dinerbuffet met een brede selectie Tsjechische en internationale gerechten. Na het avondeten kun je de open dekken verkennen, waar je de koele rivierwind kunt voelen en de stad vanuit vele invalshoeken kunt zien en perfecte fotomomenten krijgt.  Selecties dinerbuffet: •Mozzarella met cherrytomaatjes en verse basilicumpesto •Selectie binnenlandse kazen, ham en salami •Eendenpaté met cranberrysaus •Gran Moravia-kaas •Griekse salade •Verse koolsalade •Gemengde salade •Verschillende soorten brood en boter •Glutenvrije gebakjes •Kippensoep •Hele ham met bot •Rundergoulash •Kipschnitzel •Gebakken aardappelen met courgette •Spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch) •Paella met geroosterde groenten en zeevruchten •Gestoomde groenten •Dumplings •Jasmijnrijst •Aardappelpuree •Zelfgemaakte ontbijtkoek •Apfelstrudel •Verse fruitsalade

Vanuit Praag: avondrondvaart over de rivier de Moldau, inclusief buffet

7. Vanuit Praag: avondrondvaart over de rivier de Moldau, inclusief buffet

Zie de schoonheid van Praag in de avond tijdens een rondvaart over de Moldau. Bewonder historische monumenten als de Praagse Burcht en het Dansende Huis, en geniet van een grote verscheidenheid aan Tsjechische gerechten. Begin je avondrondvaart over de Moldau in Praag vanaf de Čechův-burg in de oude stad. Krijg een welkomstdrankje aan boord en vaar rustig over het water in de richting van de Karelsbrug (Karlův most). Ga langs de heuvel van Petřín, zie het historische fort van Vyšehrad en bewonder de neorenaissancistische concerthal van het Rudolfinum. Vaar langs het beroemde danshuis op de Rašínovo nábřeží (Rašínovo-oever) en geniet van een panoramisch uitzicht op de Praagse Burcht terwijl je luistert naar de livemuziek aan boord. Geniet tijdens de boottocht van een luxe buffetdiner (koud en warm buffet en desserts), en bestel eventueel wat drankjes uit een ruime selectie van alcoholische of non-alcoholische drankjes (tegen betaling).  Buffetmenu: •Koud buffet: rijke selectie van brood en boter, Grana Padano, eendenpaté met cranberrysaus, caprese, selectie van huiskaas, ham en salami, salade, Griekse salade, verse coleslaw •Soep: kippensoep met noedels •Warm buffet: hele ham met bot, rundvleesgoulash, kipschnitzels, spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch), paella, gebakken aardappelen met courgette •Bijgerechten: bacondumplings, jasmijnrijst, aardappelpuree •Nagerecht: huisgemaakte ontbijtkoek, apfelstrudel, verse fruitsalade

Kasteel van Praag 2,5 uur inclusief toegangsticket

8. Kasteel van Praag 2,5 uur inclusief toegangsticket

Ontdek de Praagse Burcht en zijn opmerkelijke geschiedenis tijdens een begeleide wandeling met een lokale gids. Loop over de Karelsbrug, bezoek de Sint-Vituskathedraal en zie Golden Lane, verwonder je over de verbluffende architectuur en rijke geschiedenis achter elk monument. Je rondleiding van 2,5 uur begint bij de Karelsbrug, waar je gids een kort historisch overzicht geeft van de geschiedenis van de Praagse Burcht. Steek de Karelsbrug over en ga naar Lesser Town Square, waar een tram u naar het kasteel brengt. Wanneer je de Sint-Vituskathedraal binnengaat, hoor je verhalen over prinsen, koningen en keizers en de ceremoniële geschiedenis van de site. Bezoek het oude kasteel, de Vladislav-zaal en ga vervolgens naar de Sint-Jorisbasiliek, waar je gids je zal vertellen over Tsjechische heiligen. Bezoek het gebied dat bekend staat om Golden Lane, waar je gids je zal vertellen over het leven van de lokale bewoners.

Praag: Panoramische boottocht op de Moldau

9. Praag: Panoramische boottocht op de Moldau

Ontdek Praag vanuit een ander perspectief: vanaf het water tijdens een boottocht over de rivier. Bewonder het prachtige panoramische uitzicht op de Karelsbrug, de Praagse Burcht en de skyline van de Stad van de Duizend Torens vanuit het comfort van een boot op de rivier de Moldau. Ga mee met een ontspannende boottocht, perfect voor gezinnen met kleine kinderen of iedereen die in korte tijd van een onvergetelijke ervaring wil genieten. Op het bovendek kun je tijdens de rondvaart op eigen kosten genieten van wat lichte snacks en koffie of gekoelde dranken, zodat je geen moment van de actie hoeft te missen. In de winter kun je lekker binnen zitten op de verwarmde zitjes, en in de zomer zit je er ook prima dankzij de airconditioning.

Praag: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour en Vltava-riviercruise

10. Praag: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour en Vltava-riviercruise

Vermijd het gedoe van georganiseerde groepsrondleidingen en verken Praag op je eigen tempo met een gecombineerd 24- of 48-uurs ticket voor de hop-on hop-off sightseeing bus. Eenmaal aan boord van de bus krijg je een koptelefoon en een audiogids (beschikbaar in 24 talen), met personeel aan boord dat altijd beschikbaar is om je te helpen. Luister naar de fascinerende geschiedenis van Praag en bekijk de beroemde bezienswaardigheden. Verken de rode en groene routes van de stad. Haltes van de Groene lijn zijn onder andere: - Na Františku (bij het Ministerie van Industrie en Handel), - Oude Stadsplein, - Malostranské náměstí (naast de Heilige Drievuldigheidskolom)- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - Václavské náměstí (op de hoek van de Jindřišská straat bij de Duplex club)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation). Haltes van de rode lijn zijn onder andere: - Kasteel van Praag - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - I.P. Pavlova (op de hoek van de Sokolská straat)- Karlov (B. Němcové straat)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation).

245 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Praagse Burcht: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Praagse Burcht

Wil je alle activiteiten in Praagse Burcht bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praagse Burcht

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 34.554 beoordelingen

Het was een heerlijke ervaring voor mij en mijn vriendin. Ik denk dat een duur van 2,5 uur voldoende zou zijn, aangezien we het laatste half uur in cirkels reden. Daarnaast is het één van de beste manieren om een mooi uitzicht over Praag te krijgen! Eten was goed en het personeel was erg beleefd en gemotiveerd. Ik raad de rit ten zeerste aan.

Superleuke activiteit voor een avond, een goede manier om Praag bij nacht te ontdekken met een best leuke levendige sfeer! We houden zeker van de boot, ik raad het aan!

Grote complimenten voor Branka, ze vertelde ons veel interessante dingen over het verhaal in het Duits. Het was een geweldige ervaring voor ons.

Echt genoten van het diner en de etenopties, de zanger was echt goed en de Elton John-act was briljant!

Zeer Mooi en zeker de moeite waard om eens te bezoeken, dit zou ik zeker nog eens doen