Kies data

Praagse Burcht

Praagse Burcht: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

1. Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

Geniet van adembenemend uitzicht vanaf de Moldau en ontdek de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld tijdens deze avondrondvaart met audiogids. Bekijk indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug en het Dansende Huis. Stap aan boord van een comfortabele en ruime boot en begin aan je rondvaart. Maak foto's terwijl je langs bezienswaardigheden als de Petřín-uitkijktoren en het historische fort van Vyšehrad vaart. Bewonder het neo-renaissancistische concertgebouw het Rudolfinum,  en zie het grootste kastelencomplex ter wereld, de Praagse burcht.  Ontspan op een boot met airconditioning en een overdekt zonnedek. Kom meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad dankzij het audiocommentaar, dat beschikbaar is in 8 talen. Je kunt ook de papieren gids aan boord gebruiken, die beschikbaar is in 16 talen.

Praag: voorrangstoegang burcht, met optionele audiogids

2. Praag: voorrangstoegang burcht, met optionele audiogids

Boek je tickets voor de Praagse burcht vooraf en verspil geen tijd in de wachtrij. Krijg een korte introductie (ongeveer 15 tot 20 minuten) over het kasteelcomplex, voordat je het in je eigen tempo kunt gaan verkennen. Ontmoet je gastheer of -vrouw voor een kennismaking met de Burcht van Praag. Daarna ontvang je in ruil voor je voucher van de host een ticket, waarmee je het beste van wat er te zien is in de Praagse burcht kunt bekijken. Sla de wachtrij bij de kassa over en begin bij de Sint-Vituskathedraal, waar je een plattegrond krijgt en uitleg over de beste manier om het uitgestrekte terrein in je eigen tempo te verkennen. Upgrade je bezoek aan de Praagse burcht met een optionele online audiogids, die je wijst op de belangrijkste en meest interessante delen van elk gebouw. Volg de aanbevolen route die door ervaren gidsen zorgvuldig is uitgestippeld om alle vitrines, afbeeldingen, beelden en meer te zien. Bewonder de architectuur en de verhalen van het Oude Koninklijk Paleis, de Sint-Jorisbasiliek, het Gouden Straatje en de Daliborka-toren. Kom meer te weten over het doel van het kasteel, dat dateert uit de 9e eeuw, als thuis voor koningen van Bohemen, heilige Romeinse keizers en presidenten van Tsjecho-Slowakije en de Tsjechische Republiek. Je ticket is twee dagen lang geldig en geeft recht op eenmalige toegang tot alle gebouwen in de burcht, binnen deze periode van twee dagen.

Vanuit Praag: avondrondvaart op de Moldau met buffet

3. Vanuit Praag: avondrondvaart op de Moldau met buffet

Zie de schoonheid van Praag in de avond op deze rondvaart over de Moldau. Bewonder historische monumenten zoals de Praagse Burcht en het Dansende Huis, en geniet van een grote verscheidenheid aan Tsjechische gerechten. Begin je avondrondvaart over de Moldau in Praag vanaf de Čechův-burg in de oude stad. Krijg een welkomstdrankje aan boord en vaar langzaam over het water naar de Karelsbrug (Karlův most). Ga langs de heuvel van Petřín, zie het historische fort van Vyšehrad en bewonder de neo-Renaissance concerthal van het Rudolfinum. Vaar langs het beroemde danshuis op de Rašínovo nábřeží (Rašínovo-oever) en geniet van een panoramisch uitzicht op de Praagse Burcht terwijl je luistert naar de livemuziek aan boord. Geniet van een deluxe buffetdiner (koud buffet, warm buffet en toetjes), terwijl je vaart en koop drankjes uit een ruime selectie van alcoholische of non-alcoholische drankjes.  Buffetmenu: •Koud buffet: rijke selectie van brood en boter, Grana Padano, eendenpaté met cranberrysaus, caprese, selectie van huiskaas, ham en salami, salade, Griekse salade, verse coleslaw •Soep: kippensoep met noedels •Warm buffet: hele ham met bot, rundvleesgoulash, kipschnitzels, spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch), paella, gebakken aardappelen met courgette •Bijgerechten: bacondumplings, jasmijnrijst, aardappelpuree •Nagerecht: huisgemaakte ontbijtkoek, apfelstrudel, verse fruitsalade

Praagse Burcht: tour met lokale gids en ticket

4. Praagse Burcht: tour met lokale gids en ticket

Het bezoeken van de Praagse Burcht is als het binnenwandelen van een sprookje. Zie de hoogtepunten van het complex, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje. Het kasteel bevat een overweldigende hoeveelheid geschiedenis en kunst, waar je dankzij je lokale en deskundige gids eenvoudigweg langs kunt navigeren. Tref je gids voor het metrostation Malostranská, vlakbij de Mánesbrug. Vanaf daar neem je de tram naar de Praagse Burcht. Eenmaal binnen krijg je van je gids een koptelefoon, zodat je tijdens de rondleiding gemakkelijk alle toelichtingen kunt volgen. Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal. Spot de waterspuwers die de buitenkant van de kerk sieren. Laat je verblinden door de glas-in-loodramen in art-nouveaustijl, gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel. Zie de graven van de heilige Wenceslaus en Karel IV, de barokke graftombe van Sint Johannes van Nepomucenus en de kapel van de heilge Wenceslaus. Ga vervolgens het oude koninklijke paleis binnen. Je staat daar onder het enorme gewelfde plafond van de Vladislavsky-zaal. Betreed ook de ruimte waarin de defenestratie van Praag heeft plaatsgevonden.Hier gooiden de Tsjechische protestantse aristocraten de katholieke regenten van de Habsburgse keizer en hun secretaris uit het raam, wat het begin van de Dertigjarige Oorlog inluidde. Je bezoekt tevens de Sint-Jorisbasiliek. De stenen muren en het ontwerp van de basiliek contrasteren met de grootsheid van het kasteel. Bekijk de fragmenten van 12e-eeuwse fresco's en loop vervolgens de dubbele trap op, waar het stoffelijk overschot van Sint-Ludmilla zich bevindt.  Daarna wandel je door het Gouden Straatje. De huisjes in deze steeg werden oorspronkelijk gebouwd voor de scherpschutters van het kasteel, maar later werden hier goudsmeden ondergebracht. Later hebben daar kunstenaars en creatievelingen als Franz Kafka gewoond. Ontdek de gereconstrueerde werkplaatsen en huizen van het Gouden Straatje. Zie hoe de Praagse arbeiders in de schaduw van het kasteel leefden.

Praag: rondleiding met e-bike met Fat Tire

5. Praag: rondleiding met e-bike met Fat Tire

Verken de ongelooflijke stad Praag op een unieke e-bike, de Scrooser. Bekijk enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zonder vast te komen te zitten in het verkeer. Ontspan in alle veiligheid, want de hoogwaardige e-bike is gebouwd met een duurzaam frame en hydraulische remmen. Begin je tour direct naast de historische Karelsbrug. Rijd langs de oever van de rivier en baan je een weg naar de populairste parken van de stad. Maak uzelf vertrouwd met de hoofdstad van Tsjechië, terwijl u haar natuurlijke schoonheid ontdekt. Reis naar adembenemende uitzichtpunten en maak van de gelegenheid gebruik om wat foto's te maken. Bezoek de Praagse Burcht en stel al je vragen over de stad aan je deskundige, lokale gids.

Praag: panoramische rondvaart over de Moldau

6. Praag: panoramische rondvaart over de Moldau

Ontdek Praag vanuit een ander perspectief: vanaf het water tijdens een boottocht over de rivier. Bewonder het prachtige panoramische uitzicht op de Karelsbrug, de Praagse Burcht en de skyline van de Stad van de Duizend Torens vanuit het comfort van een boot op de rivier de Moldau. Ga mee met een ontspannende boottocht, perfect voor gezinnen met kleine kinderen of iedereen die in korte tijd van een onvergetelijke ervaring wil genieten. Op het bovendek kun je tijdens de rondvaart op eigen kosten genieten van wat lichte snacks en koffie of gekoelde dranken, zodat je geen moment van de actie hoeft te missen. In de winter kun je lekker binnen zitten op de verwarmde zitjes, en in de zomer zit je er ook prima dankzij de airconditioning.

Burcht van Praag rondleiding van 2.5 uur en toegangskaartje

7. Burcht van Praag rondleiding van 2.5 uur en toegangskaartje

Je tour van 2,5 uur begint bij de Karelsbrug, waar je gids je een kort historisch overzicht geeft van de Burcht van Praag. Steek de Karelsbrug over en kom in Malá Strana op het plein, waar een tram je mee zal nemen naar de Burcht. In de Sint Vituskathedraal hoor je verhalen over prinsen, koningen en keizers, en leer je over de ceremoniële geschiedenis van de plaats. Vervolgens ga je naar het oude kasteel, Vladislav Hall en de Sint Jorisbasiliek, waar je gids alles vertelt over Tsjechische heiligen. Bezoek het Gouden Straatje, waar de gids je vertelt over de levens van de lokale bewoners.

Toegangskaarten voor de Praagse burcht en Paleis Lobkovicz

8. Toegangskaarten voor de Praagse burcht en Paleis Lobkovicz

Verken het majestueuze Paleis Lobkowicz in de Praagse burcht tijdens een informatieve en onderhoudende rondleiding. De audiogids wordt verteld door leden van de familie Lobkowicz. Dwaal op je gemak door de 22 met kunst gevulde vertrekken, in de ban van de wereldberoemde kunstwerken en historische objecten. Bewonder de schilderijen van Canaletto en Velázquez, bekijk partituren geschreven door Mozart en  Beethoven,  en geef je ogen de kost met eeuwenoude decoratieve kunstwerken.  Ontdek  de hoogtepunten van de Praagse burcht. Bezoek de Sint-Vituskathedraal, de grootste kerk van Praag. Bezoek het oude koninklijk paleis, de oorspronkelijke zetel van het Tsjechische koninkrijk. Verken de Sint-Jorisbasikiek en het Gouden Straatje, de schilderachtige steeg met huisjes waar ooit de dienaren, goudsmeden en soldaten van het kasteel waren gehuisvest.

Praag: sightseeing-rondvaart over de Moldau

9. Praag: sightseeing-rondvaart over de Moldau

Geniet van het fantastische uitzicht vanaf de rivier en ontdek de schoonheid van Praag tijdens een boottocht. Leun achterover en ontspan terwijl je over de Moldau vaart en bekijk de Karelsbrug, de Praagse Burcht en andere iconische bezienswaardigheden vanaf het water. Kom meer te weten over de geschiedenis van een van Europa's meest iconische steden via een audiogids aan boord. Bewonder de iconische beelden van de Karelsbrug vanaf een unieke perspectief, terwijl je de torenhoge Praagse Burcht bovenop de heuvel in je opneemt. Luister naar de beschikbare audiogids terwijl je rustig de rivier afdwaalt en luister naar interessante feiten en verhalen over deze historische stad. Ga binnen zitten voor een gezellige sfeer, blijf warm in de winter en koel in de zomer dankzij de temperatuurregeling, of ga naar het zonnedek voor een meer natuurlijke sfeer.

Praag: 3 uur Oude Stad en rondleiding Praagse Burcht, Duits

10. Praag: 3 uur Oude Stad en rondleiding Praagse Burcht, Duits

Ga op een spannende reis en ontdek de hoofdstad van Tsjechië. Als je Praag voor het eerst bezoekt en een overzicht van de stad wilt krijgen, is deze tour een perfecte keuze. Begin je rondleiding op het Oude Stadsplein, het belangrijkste marktplein in de oude binnenstad van Praag en de plaats van de Týnkerk. Wandel door de pittoreske straten en kom langs het Statentheater de Karelsuniversiteit. Bekijk vervolgens het oude stadhuis met zijn astronomische klok, een meesterwerk van de gotische wetenschap. Wandel naar het geboortehuis van Franz Kafka en ontdek de Joodse wijk. Bezoek de Maisel-synagoge en de Pinkas-synagoge, voordat je langs de oude Joodse begraafplaats wandelt. Vervolgens kom je langs het nieuwe stadhuis en het Clementinum en ga je op weg naar de Karelsbrug. Steek de Karelsbrug over en bereik zo het tramstation Malostranské Náměsti. Vanaf daar ga je naar de Praagse Burcht. Wandel door de koninklijke tuin en loop naar het presidentieel kantoor en het Hradčanyplein, waar je kunt genieten van uitzicht over de Duitse ambassade. Bezoek de Sint-Vituskathedraal, de binnenplaatsen van de Praagse Burcht en het Gouden Straatje. Aan het eind van het Gouden Straatje zie je de Daliborkatoren, die ooit onderdeel van de vestingmuur was. De tour eindigt in de wijngaard van Sint Wenceslaus.

125 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 8

Andere activiteiten in Praagse Burcht

Wil je alle activiteiten in Praagse Burcht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praagse Burcht

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 34.554 beoordelingen

Een echte aanrader. Praag by night is geweldig. Het eten was prima en de sfeer en de life muziek waren top. Ik zou zeggen doen!

Erg makkelijk om de mail om te ruilen voor "echte" tickets. Daarna vlot en eenvoudig toegang tot gewenste atrracties.

Ontspannen, kleine en informatieve rit. Echt een aanrader als je geen zin hebt in deze enorme vaporizers.

Heel.mpoi tour en sophia was heel goed en wist alles goed uit te leggen en ons te begeleiden

Precies die info om de Praagse Burcht te kunnen bezoeken