Praagse Burcht


5 feiten over de Burcht van Praag

Ooit woonden hier de koningen van Bohemen. Tegenwoordig is de Burcht van Praag UNESCO Werelderfgoed en het meest kenmerkende Tsjechische monument. Hier een aantal interessante feitjes over het magistrale gevaarte.

 • Het grootste kastelencomplex ter wereld

  1. Het grootste kastelencomplex ter wereld

  Met zijn gebied van 7 hectare is de Burcht van Praag het grootste kastelencomplex ter wereld!

 • St. Vitus-kathedraal

  2. St. Vitus-kathedraal

  In het complex staat de prachtige [St. Vitus-kathedraal](/st-vitus-kathedraal-l3555/. Dit ultieme voorbeeld van gotische architectuur is nog altijd een van de belangrijkste kerken in het land.

 • Verschillende stijlen

  3. Verschillende stijlen

  Door honderden jaren politieke veranderingen en culturele verschuivingen kent het complex een eclectische mix aan architectonische stijlen, van Romaans tot barok.

 • Praags Kasteelorkest

  4. Praags Kasteelorkest

  Deze kleine muziekgroep (geen officieel orkest!) speelt regelmatig buiten de poorten van het kasteel en is zeker het beluisteren waard!

 • Wisselen van de wacht

  5. Wisselen van de wacht

  De Burcht van Praag is de officiële residentie van de Tsjechische president. Elke dag vindt een ceremonieel wisselen van de wacht plaats.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Openingstijden verschillen gedurende het jaar, dus check deze, voordat je de burcht gaat bezoeken, online. Buiten: april-oktober, dagelijks van 5:00 tot middernacht; november-maart, dagelijks van 6:00 tot 23:00. Gebouwen: april-oktober, 9:00 tot 17:00; november-maart 9:00 tot 16:00.

 • Moet ik een tour boeken?

  Het wordt wel aangeraden, wegens de grootte van het complex. Je kunt op een begeleide tour met gids gaan, of een audiotour nemen en het kasteel zelfstandig ontdekken.

 • Hoeveel kost het?

  Het hangt er vanaf hoeveel je wil zien. De meest uitgebreide optie, Circuit A, kost 350 CZK (ongeveer €13). De kortingsprijs voor jongeren en ouderen is 175 CZK, een gezinsticket is 700 CZK.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Afhankelijk van het seizoen. Het buitengebied is 's zomers open van 5:00 tot middernacht. De gebouwen hanteren kantooruren (9-5). In de winter zijn de tijden korter.
 • Toegangsprijzen
  Buiten wandelen is gratis, toegangskaartjes verschillen in prijs.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Ga je te voet, bereid je dan voor een een prachtige, maar steile wandeling. Je kunt ook tram 22 nemen naar Pražský hrad of de metro vanaf Malostranská.
 • Extra tips
  Wil je foto's maken in de gebouwen? Schaf eerst een fotovergunning aan bij de ticketbalie.

Wat anderen zeggen over Praagse Burcht

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 11.215 beoordelingen

Door onze eigen schuld (de voucher niet grondig gelezen), hebben de "meeting point" gemist voor een bezoekje aan de Praagse Burcht. Met een telefoontje met de klantendienst het probleem opgelost en onze gids ter plaatse gevonden. Met onze gids was dit bezoek een uiterst leerrijke ervaring. De jonge dame was heel vlot en kon de geschiedenis rond het bezoek vlot en op een leuke wijze aan de man brengen. Dank zij de gids verloopt het bezoek heel ontspannen en ben je zeker dat je niet overslaat.

Super aardige 'gids' die ons zelf naar de Burcht bracht en vanaf daar konden we onze eigen gang gaan! Prachtige kerk en leuk om de wisseling van de wacht van zo dichtbij te kunnen zien. Voor de rest hebben wij er bewust voor gekozen om de rondleiding in de Burcht zonder gids te doen, zodat we ons eigen gang konden gaan, dit is ons zeer goed bevallen.

We hadden geluk. Weinig volk dus een privé rondleiding voor ons 4. Anja was een goede gids. Ze kon vlot en grappig vertellen. Heel veel prachtige dingen gezien. Zeker de moeite waard

very nice tour, good information. Value for money. Only disadvantage was that eventough it was an Enghlish tour there were 2 people not speaking English, but the guide managed well.

In corona-time we had almost a private toure. Martin was a excellent guide. We had a good info over everything. I can online recomend everyone to do this trip .