Praagse Burcht

Praagse Burcht: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Praagse Burcht: tour met lokale gids en ticket

1. Praagse Burcht: tour met lokale gids en ticket

Het bezoeken van de Praagse Burcht is als het binnenwandelen van een sprookje. Zie de hoogtepunten van het complex, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje. Het kasteel bevat een overweldigende hoeveelheid geschiedenis en kunst, waar je dankzij je lokale en deskundige gids eenvoudigweg langs kunt navigeren. Tref je gids voor het metrostation Malostranská, vlakbij de Mánesbrug. Vanaf daar neem je de tram naar de Praagse Burcht. Eenmaal binnen krijg je van je gids een koptelefoon, zodat je tijdens de rondleiding gemakkelijk alle toelichtingen kunt volgen. Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal. Spot de waterspuwers die de buitenkant van de kerk sieren. Laat je verblinden door de glas-in-loodramen in art-nouveaustijl, gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel. Zie de graven van de heilige Wenceslaus en Karel IV, de barokke graftombe van Sint Johannes van Nepomucenus en de kapel van de heilge Wenceslaus. Ga vervolgens het oude koninklijke paleis binnen. Je staat daar onder het enorme gewelfde plafond van de Vladislavsky-zaal. Betreed ook de ruimte waarin de defenestratie van Praag heeft plaatsgevonden.Hier gooiden de Tsjechische protestantse aristocraten de katholieke regenten van de Habsburgse keizer en hun secretaris uit het raam, wat het begin van de Dertigjarige Oorlog inluidde. Je bezoekt tevens de Sint-Jorisbasiliek. De stenen muren en het ontwerp van de basiliek contrasteren met de grootsheid van het kasteel. Bekijk de fragmenten van 12e-eeuwse fresco's en loop vervolgens de dubbele trap op, waar het stoffelijk overschot van Sint-Ludmilla zich bevindt.  Daarna wandel je door het Gouden Straatje. De huisjes in deze steeg werden oorspronkelijk gebouwd voor de scherpschutters van het kasteel, maar later werden hier goudsmeden ondergebracht. Later hebben daar kunstenaars en creatievelingen als Franz Kafka gewoond. Ontdek de gereconstrueerde werkplaatsen en huizen van het Gouden Straatje. Zie hoe de Praagse arbeiders in de schaduw van het kasteel leefden.

Praag: hoogtepunten van de stad per bus, boot en te voet

2. Praag: hoogtepunten van de stad per bus, boot en te voet

Bezoek enkele van de meest fascinerende monumenten en buurten van Praag tijdens een rondleiding per boot, bus en te voet. Leer meer over de geschiedenis van de stad en haar beroemde bezienswaardigheden met je deskundige gids. Voor het eerste deel van de tour verken je de charmante oude binnenstad in een minibus met airconditioning. Maak een reis van 30 minuten langs bezienswaardigheden als het Dansende Huis, het Wenceslasplein en de Nationale Galerie. Je wordt vervolgens afgezet bij de Praagse Burcht voor een 75 minuten durende wandeling door het grootste oude kasteel ter wereld. Wandel over het terrein dat 70.000 vierkante meter beslaat. Geniet van enkele van de beste uitkijkpunten van de stad, perfect voor het maken van uitstekende foto's. Ga vanaf daar terug naar het Oude Stadsplein en de astronomische klok. Hier zal je gids de geschiedenis en de betekenis van de bewegende sculpturen uitleggen. Vervolgens maak je een wandeling en kun je genieten van de schoonheid van de Joodse wijk, waar je de mooiste architectuur van de stad kunt vinden. Tot slot maak je een ontspannende boottocht over de Moldau. Ga lekker zitten en ontspan tijdens een tochtje van ongeveer 60 minuten over het water, of ga naar het bovendek en geniet van het uitzicht op de stad en de beroemde Karelsbrug.

Praag: ticket voor de Praagse Burcht

3. Praag: ticket voor de Praagse Burcht

Bekroon jouw bezoek aan Praag met een voorrangsticket voor de Praagse Burcht. Ontdek het Oude Koninklijke Paleis, de Sint-Vituskathedraal, de Sint-Georgesbasiliek en het Gouden Straatje tijdens een rondleiding met je eigen gids. Geniet van de geschiedenis van het kasteel terwijl je door de vele zalen wandelt. Vanaf de uitkijkpunten van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad Praag. De rondleiding door de bewaard gebleven architectuur neemt je mee terug in de tijd en laat zien hoe de goudsmeden en boogschutters vroeger leefden. Het ticket is 2 dagen geldig en geeft recht op éénmalige toegang tot elk gebouw in de Burcht tijdens de openingsuren van de Burcht. Met dit ticket omzeil je de andere wachtrijen in de Burcht.

Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

4. Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

Geniet van adembenemend uitzicht vanaf de Moldau en ontdek de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld tijdens deze avondrondvaart met audiogids. Bekijk indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug en het Dansende Huis. Stap aan boord van een comfortabele en ruime boot en begin aan je rondvaart. Maak foto's terwijl je langs bezienswaardigheden als de Petřín-uitkijktoren en het historische fort van Vyšehrad vaart. Bewonder het neo-renaissancistische concertgebouw het Rudolfinum,  en zie het grootste kastelencomplex ter wereld, de Praagse burcht.  Ontspan op een boot met airconditioning en een overdekt zonnedek. Kom meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad dankzij het audiocommentaar, dat beschikbaar is in 8 talen. Je kunt ook de papieren gids aan boord gebruiken, die beschikbaar is in 16 talen.

Vanuit Praag: avondrondvaart op de Moldau met buffet

5. Vanuit Praag: avondrondvaart op de Moldau met buffet

Zie de schoonheid van Praag in de avond op deze rondvaart over de Moldau. Bewonder historische monumenten zoals de Praagse Burcht en het Dansende Huis, en geniet van een grote verscheidenheid aan Tsjechische gerechten. Begin je avondrondvaart over de Moldau in Praag vanaf de Čechův-burg in de oude stad. Krijg een welkomstdrankje aan boord en vaar langzaam over het water naar de Karelsbrug (Karlův most). Ga langs de heuvel van Petřín, zie het historische fort van Vyšehrad en bewonder de neo-Renaissance concerthal van het Rudolfinum. Vaar langs het beroemde danshuis op de Rašínovo nábřeží (Rašínovo-oever) en geniet van een panoramisch uitzicht op de Praagse Burcht terwijl je luistert naar de livemuziek aan boord. Geniet van een deluxe buffetdiner (koud buffet, warm buffet en toetjes), terwijl je vaart en koop drankjes uit een ruime selectie van alcoholische of non-alcoholische drankjes.  Buffetmenu: •Koud buffet: rijke selectie van brood en boter, Grana Padano, eendenpaté met cranberrysaus, caprese, selectie van huiskaas, ham en salami, salade, Griekse salade, verse coleslaw •Soep: kippensoep met noedels •Warm buffet: hele ham met bot, rundvleesgoulash, kipschnitzels, spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch), paella, gebakken aardappelen met courgette •Bijgerechten: bacondumplings, jasmijnrijst, aardappelpuree •Nagerecht: huisgemaakte ontbijtkoek, apfelstrudel, verse fruitsalade

Burcht van Praag rondleiding van 2.5 uur en toegangskaartje

6. Burcht van Praag rondleiding van 2.5 uur en toegangskaartje

Je tour van 2,5 uur begint bij de Karelsbrug, waar je gids je een kort historisch overzicht geeft van de Burcht van Praag. Steek de Karelsbrug over en kom in Malá Strana op het plein, waar een tram je mee zal nemen naar de Burcht. In de Sint Vituskathedraal hoor je verhalen over prinsen, koningen en keizers, en leer je over de ceremoniële geschiedenis van de plaats. Vervolgens ga je naar het oude kasteel, Vladislav Hall en de Sint Jorisbasiliek, waar je gids alles vertelt over Tsjechische heiligen. Bezoek het Gouden Straatje, waar de gids je vertelt over de levens van de lokale bewoners.

Praag: boottocht Moldau in glazen boot met open dak + lunch

7. Praag: boottocht Moldau in glazen boot met open dak + lunch

Vaar door het hart van Praag en geniet van het uitzicht op de stad vanaf de rivier de Moldau terwijl je geniet van een heerlijk lunchbuffet. Luister naar live-muziek terwijl je het historische centrum passeert en onder de Karelsbrug doorvaart. Laat je aan boord verwelkomen met een traditioneel Tsjechisch aperitief voordat je aan de rondvaart over de Moldau begint. Vaar onder de Karelsbrug door, die de Kleine Wijk met de Oude Stad verbindt. Langs de rand van de brug kun je aan beide zijden gebeeldhouwde beelden van Tsjechische heiligen bewonderen. Vervolgens kom je langs de Praagse Burcht, het Rudolfinum en het Nationaal Theater. Tijdens de boottocht kun je genieten van een lunchbuffet met live-muziek. Luister naar het commentaar aan boord en kom meer te weten over de attracties en monumenten die je ziet. Vaar langs andere bezienswaardigheden zoals het Dansende Huis, het Emmaus-klooster, Vyšehrad, de Podolí-waterwerken en de historische elektriciteitscentrale van Štvanice voordat je weer terugkeert naar het vertrekpunt.

Praag: 24-uurs- of 48-uursticket voor de hop on, hop off-bus

8. Praag: 24-uurs- of 48-uursticket voor de hop on, hop off-bus

Vermijd het gedoe van een groepsreis en verken Praag in je eigen tempo met een combiticket. Met dit ticket kun je 24 of 48 uur gebruikmaken van de hop on, hop off-bustour.  Aan boord van de bus ontvang je een koptelefoon en een audiogids (beschikbaar in 17 talen), en er is een steward aanwezig om je te assisteren. Luister naar de verhalen over de fascinerende geschiedenis van Praag en bekijk de beroemde bezienswaardigheden van de stad. Verken de routes van de Rode en Groene lijn in de stad. Haltes van de groene lijn zijn onder meer: • Na Františku (vlak bij het Ministerie van Industrie en Handel), • Oude Stadsplein, • Malostranské náměstí (naast de zuil van de Heilige Drie-eenheid)• Jiráskovo náměstí (naast het Dansende Huis), • Václavské náměstí (op de hoek van Krakovská street)• Hlavní nádraží (voor het centraal station) Haltes van de rode lijn zijn onder meer: • Praagse Burcht • Dlabačov• Náměstí Kinských• Jiráskovo náměstí (naast het Dansende Huis), • I.P. Pavlova (op de hoek van Sokolská street)• Karlov (B. Němcové street)• Hlavní nádraží (voor het centraal station)

Praag: Rondvaart van 50 minuten

9. Praag: Rondvaart van 50 minuten

Met een fantastisch uitzicht vanaf de rivier ontdek je de schoonheid van een van de meest populaire steden ter wereld. Tijdens de rondvaart over de rivier de Moldau krijg je de Karelsbrug, Praagse burcht en andere kenmerkende bezienswaardigheden te zien. De beste manier om Praag te zien is met een rondvaart over de Moldau. De boot is voorzien van airconditioning en heeft een overdekt zonnedek. Commentaar per audiogids is beschikbaar in het Tsjechisch, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Frans, Pools en Russisch.

Praag: historische rondvaart van 45 minuten en lekkernijen

10. Praag: historische rondvaart van 45 minuten en lekkernijen

Bekijk Praag vanuit een ander perspectief en maak een 45 minuten durende historische boottocht over de Moldau. Stap aan boord van een traditionele rondvaartboot en verken de waterwegen van het oude Praag terwijl je luistert naar audiocommentaar. Bewonder het charmante uitzicht en luister naar de geschiedenis van Praag. Om je kennis nog verder te verdiepen kun je na de rivierboottocht naar het Karelsbrugmuseum gaan.  Je excursie vertrekt vanaf de Karelsbrug. Geniet van een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht en maak geweldige foto's. Vaar door het Duivelskanaal (Čertovka) en ontdek waarom dit gebied het Venetië van Praag wordt genoemd.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
  • Dagtochten
112 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Sitemap Praagse Burcht

Wil je alle activiteiten in Praagse Burcht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praagse Burcht

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 30.939 beoordelingen

Hanna was een erg goede gids. Ze wist enorm veel te vertellen. Zonder haar hadden we niks te weten gekomen en ook geen idee wat te bezichtiging.

Maak een eigen (meerdere) google routes met bezienswaardigheden om langs te rijden. Aandachtspunt: sommige wandeltochten gaan via trappen.

Roos heeft ons een mooie trip gegeven het was informatief maar ook informeel. Prima. Ze had ook humor en ging uitgebreid op vragen in

super leuk om te fietsen door Praag. onze gids Emma wist veel te vertellen, een enthousiaste topper!!

Prima rondleiding, veel gezien. Een echte aanrader.