Praagse Burcht
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers
praag stadstour per bus boot en te voet

Praag: stadstour per bus, boot en te voet

Duur: 4 uur
35 Beoordelingen
GetYourGuide Original
35

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden van het mooie Praag tijdens deze kleine groepsreis per boot, bus en te voet. Verken de oude binnenstad en de…

Praagse Burcht: tours & tickets

Praagse Burcht: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Praag

Bekijk alle 410 tickets en tours

5 feiten over de Burcht van Praag

Ooit woonden hier de koningen van Bohemen. Tegenwoordig is de Burcht van Praag UNESCO Werelderfgoed en het meest kenmerkende Tsjechische monument. Hier een aantal interessante feitjes over het magistrale gevaarte.

Het grootste kastelencomplex ter wereld

Het grootste kastelencomplex ter wereld

Met zijn gebied van 7 hectare is de Burcht van Praag het grootste kastelencomplex ter wereld!

St. Vitus-kathedraal

St. Vitus-kathedraal

In het complex staat de prachtige [St. Vitus-kathedraal](/st-vitus-kathedraal-l3555/. Dit ultieme voorbeeld van gotische architectuur is nog altijd een van de belangrijkste kerken in het land.

Verschillende stijlen

Verschillende stijlen

Door honderden jaren politieke veranderingen en culturele verschuivingen kent het complex een eclectische mix aan architectonische stijlen, van Romaans tot barok.

Praags Kasteelorkest

Praags Kasteelorkest

Deze kleine muziekgroep (geen officieel orkest!) speelt regelmatig buiten de poorten van het kasteel en is zeker het beluisteren waard!

Wisselen van de wacht

Wisselen van de wacht

De Burcht van Praag is de officiële residentie van de Tsjechische president. Elke dag vindt een ceremonieel wisselen van de wacht plaats.

Onze insidertips

Wat zijn de openingstijden?

Openingstijden verschillen gedurende het jaar, dus check deze, voordat je de burcht gaat bezoeken, online. Buiten: april-oktober, dagelijks van 5:00 tot middernacht; november-maart, dagelijks van 6:00 tot 23:00. Gebouwen: april-oktober, 9:00 tot 17:00; november-maart 9:00 tot 16:00.

Moet ik een tour boeken?

Het wordt wel aangeraden, wegens de grootte van het complex. Je kunt op een begeleide tour met gids gaan, of een audiotour nemen en het kasteel zelfstandig ontdekken.

Hoeveel kost het?

Het hangt er vanaf hoeveel je wil zien. De meest uitgebreide optie, Circuit A, kost 350 CZK (ongeveer €13). De kortingsprijs voor jongeren en ouderen is 175 CZK, een gezinsticket is 700 CZK.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Afhankelijk van het seizoen. Het buitengebied is 's zomers open van 5:00 tot middernacht. De gebouwen hanteren kantooruren (9-5). In de winter zijn de tijden korter.
 • Toegangsprijzen
  Buiten wandelen is gratis, toegangskaartjes verschillen in prijs.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Ga je te voet, bereid je dan voor een een prachtige, maar steile wandeling. Je kunt ook tram 22 nemen naar Pražský hrad of de metro vanaf Malostranská.
 • Extra tips
  Wil je foto's maken in de gebouwen? Schaf eerst een fotovergunning aan bij de ticketbalie.

Wat anderen zeggen over Praagse Burcht

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
gebaseerd op 10.851 beoordelingen

bijzonder leuke gids (Karel) die veel meer wist dan enkel de tour.

Aardige, behulpzame jonge student deed de tour. Hij was vriendelijk en kundig. En geduldig toen enkele mensen wat gingen zeuren over de wachtrij in de zon (het was 31 graden). Best begrijpelijk maar daar kan de gids natuurlijk niets aan doen! Dit bewijst maar weer dat een rondgang door een mooie stad nog interessanter wordt met een goede gids. Je krijgt veel meer achtergrondinformatie en leuke weetjes mee. vooral het pleintje achter de kerk met bouwstijlen uit vijf verschillende eeuwen krijg je ander niet mee. Super tour!! Super gids!!

Gemakkelijke ticket voor de Burcht van Praag.

Deze ticket geeft toegang (zonder gids) tot het gehele burcht complex, en vele gebouwen op 't complex (niet alle gebouwen zijn toegankelijk). Uw ticket ontvangt u op een afgesproken tijd en plaats persoonlijk. Deze persoon geeft u uitleg over de ticket en bijzonderheden terplaatse, waarna u na ontvangst ticket zelf het burchtcomplex kunt gaan bezichtigen.

Burcht van Praag ticket en introductie-overzicht Beoordeeld door

Interessant (als je van geschiedenis houdt).

Interessant om te zien als je van geschiedenis houdt. Iets minder geschikt voor jonge kinderen. Let op: Er zijn vier ingangen waar je eerst gecontroleerd/gefouilleerd wordt, voordat je binnen kaartjes kunt kopen. Neem niet de hoofdingang, die is erg druk (lange rij). Tip: Bekijk vooraf wat je wilt zien en bestel dan online een kaartje wat daar bij past.

Burcht van Praag ticket en introductie-overzicht Beoordeeld door

Degelijke uitleg, vriendelijke en soms grappige gids.

Gids wist veel, was een local. Ze kon op alle bijkomende vragen antwoorden en nog wat annecdotes vertellen. Was een kleine groepje van maar 4 mensen. Aangenaam en niet te snel. Duurde ook niet te lang. Je krijgt met deze rondleiding eenoverzicht van de belangrijkste dingen in de stad.

uitvoerige rondleiding met zeer gemotiveerde gids

Uitvoerig bezoek aan zowat alle delen van Praag kasteel en kathedraal. Gemotiveerde gids zeer beslagen in de geschiedenis en betekenis van deze site. Enig minpunt: de rondleiding duurt meer dan 3 uur zonder sanitaire stop; hier en daar waren enkele minuten meer welkom geweest.