Belevingen in
Prado

Bewonder 's werelds meest uitgebreide collectie Spaanse kunst uit de 12e tot 19e eeuw.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Prado: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Madrid: rondleiding door het Prado Museum

1. Madrid: rondleiding door het Prado Museum

Ontmoet je gids bij het Goya-standbeeld buiten het Prado-museum en begin je rondleiding door de enorme collectie. Bekijk het werk van verschillende grote Europese kunstenaars zoals Velázquez, El Greco, Goya, Tiziano, Rubens en El Bosco. Ontdek enkele van de tentoongestelde collecties, die dateren uit de romaanse periode tot de 19e eeuw. Het museum bevat meer dan 8.000 schilderijen, 9.000 tekeningen, 5.500 prenten en meer dan 900 sculpturen. Bekijk enkele van de 1.300 werken die momenteel in het hoofdgebouw te zien zijn. Leer meer over de geschiedenis van Europese kunst en het verhaal achter enkele van de tentoongestelde werken.

...
Prado Museum: rondleiding met voorrangstoegang

2. Prado Museum: rondleiding met voorrangstoegang

Je ontdekt meesterwerken van kunst op een rondleiding met voorrangstoegang door het Prado Museum en verkent de galerijen van het nationale kunstmuseum van Spanje, gelegen in het museumkwartier van het centrum van Madrid. Algemeen beschouwd als één van 's werelds mooiste collecties Europese kunst van de 12e tot de vroege 20e eeuw, heeft het Prado Museum ook de beste verzameling Spaanse kunst ter wereld. Het werd oorspronkelijk in 1819 opgericht als een museum voor schilderijen en beelden en werd daarna tussen 1900 en 1960 uitgebreid door de toevoeging van korte paviljoens aan de achterzijde van het prachtige gebouw. Zie meesterwerken van Francisco Goya, Hieronymus Bosch en Peter Paul Rubens, samen met befaamde schilderijen van El Greco, Titiaan en Diego Velázquez. Reis door het verhaal van Spaanse en Europese kunst door de eeuwen heen en krijg onderweg deskundige uitleg. Als je de tapas-proeverij optie selecteert, volg je de rondleiding van het Prado Museum en wandel je door de stad naar een van de belangrijkste bars in Madrid, waar je de gelegenheid hebt om verschillende tapas van Spaans eten. Spanje staat internationaal bekend om zijn gastronomie en is trots op zijn rijke cultuur en culinaire geschiedenis. Ontdek de traditionele tapas van Spanje en ervaar de eetcultuur van Madrid als een lokale bewoner. Hier eindigt je rondleiding, waardoor je de kans krijgt om door het centrum van Madrid te lopen.

...
Madrid: toegangsticket voor het Prado Museum

3. Madrid: toegangsticket voor het Prado Museum

Sinds de opening in 1819 heeft het Prado Museum een duizelingwekkend aanbod aan schilderijen, beeldhouwwerken, prenten, tekeningen en decoratieve kunst verworven, die de geschiedenis van de Spaanse kunst behandelen en een van de mooiste collecties Europese kunst ter wereld vormen. Gebaseerd op de voormalige Spaanse Koninklijke collectie, zou het Koninklijk Museum bekend worden als het Nationale Museum voor schilderkunst en beeldhouwkunst, en vervolgens het Museo Nacional del Prado. De collectie omvat momenteel zo'n 7600 schilderijen, 1000 sculpturen, 4800 prents en 8200 tekeningen, naast een groot aantal historische documenten. Met je ticket voor 1 hele dag krijg je toegang tot meer dan 3100 werken die momenteel in het hoofdgebouw worden tentoongesteld. De omvang van deze collectie kan hoofdpijn veroorzaken voor bezoekers die proberen te kiezen wat ze willen zien, maar het Prado heeft 3 routes georganiseerd die zich richten op de meesterwerken, die dateren uit de romaanse tot de 19e eeuw. Eenmaal binnen kun je een audiogids kopen om je snel naar werken van artiesten, zoals Bartolomé Bermejo, Pedro Berruguete, Sánchez Coello, El Greco, Ribera, Zurbarán, Murillo, Alonso Cano, Velázquez en Goya te leiden.

...
Madrid Art Walk Pass: Prado, Reina Sofia, & Museo Thyssen

4. Madrid Art Walk Pass: Prado, Reina Sofia, & Museo Thyssen

Met de Art Walk Pass op zak kun je de mooiste Spaanse kunst in Madrid bewonderen. Je verblijf in de Spaanse hoofdstad is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan haar belangrijkste musea:  het Prado, de Reina Sofia en het Museo Thyssen-Bornemisza. Met deze pas heb je toegang tot alle drie. In het Prado kun je schitterende kunstwerken uit de 14e tot 19e eeuw bekijken. Al kuierend langs de schilderijen kom je meer te weten over de geschiedenis van dit beroemde museum. In de Reina Sofia hangen werken van Spaanse kunstidolen uit de 20e eeuw: Pablo Picasso en natuurlijk Salvador Dalí. Verken er de gangen en galerijen en ontdek hoe en waarom deze getalenteerde mensen hun kunst maakten. Na je bezoek aan de Reina Sofia kun je ergens kort lunchen (niet inbegrepen) en daarna je museumuitje voortzetten in het Museo Thyssen. Een bezoek aan het Museo Thyssen-Bornemisza is een ongelooflijke reis door zeven eeuwen Europese schilderkunst. Er zijn hier zoveel verschillende kunstwerken te zien, in totaal meer dan duizend werken, dat je het beste in je favoriete tentoonstellingszaal kunt beginnen. Anders verlies je jezelf nog in deze enorme kunstverzameling. De Italiaanse primitieven, Duitse renaissance, Amerikaanse 19e-eeuwse kunst, het impressionisme, Duits expressionisme en Russisch constructivisme zijn de best vertegenwoordigde genres en scholen in het museum.

...
Madrid: stadstour per elektrische Tuk-Tuk

5. Madrid: stadstour per elektrische Tuk-Tuk

Begin aan een elektrische tuk-tuk-tour door Madrid en ontdek enkele van de belangrijkste monumenten van de stad. Geniet van de perfecte introductie tot Madrid, aangezien uw deskundige gids plaatsen aanbeveelt die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken. Bewonder de buitenkant van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Madrid, waaronder het Koninklijk Paleis, de Almudena-kathedraal en Plaza Mayor. Rijd door de charmante wijken Las Letras en La Latina en bekijk het Huis van Cervantes en het La Latina Theater. Bekijk het Palacio de las Cortes, de kerk van Los Jerónimos en de gevels van de musea van Paseo del Prado. Verken de wijk Salamanca, rijd door Plaza de Colón en ontdek de Nationale Bibliotheek.

...
Madrid: zelfgeleide audiotour-app Prado Museum

6. Madrid: zelfgeleide audiotour-app Prado Museum

Duik in de Spaanse kunst en cultuur tijdens je reis naar het Prado Museum in Madrid met een audiotour-app. Bekijk meesterwerken van kunstenaars als Goya, Rembrandt, Raphael en Albrecht Durer en Titan terwijl je luistert naar verhelderend commentaar. Download de tour-app en koop kaartjes voor het Prado Museum om je tour te starten. Luister naar content via je eigen koptelefoon. Verken en leer over 's werelds grootste verzameling Spaanse kunst in je eigen tempo met een rondleiding die kan worden onderbroken en hervat. Heb de vrijheid om de tour bij meer dan één bezoek te gebruiken. Geniet van het gemak van een rondleiding die op uw smartphone kan worden opgeslagen. Bewaar uw gegevens met een app die offline beschikbaar is.

...
Madrid: hop-on hop-off bus & Santiago Bernabéu-stadiontour

7. Madrid: hop-on hop-off bus & Santiago Bernabéu-stadiontour

Verken Madrid comfortabel en gemakkelijk in een hop-on hop-off dubbeldekkerbus. Ontdek de historische bezienswaardigheden en moderne attracties van Madrid in detail met een enkel ticket. Stap zo vaak als je wilt in en uit de bus en geniet van de stad in je eigen tempo. Er zijn twee routes beschikbaar: Blauwe route: historisch Madrid • Museo del Prado • Puerta de Alcalá • Barrio de Salamanca • Plaza de Colon • Plaza de Cibeles • Gran Via • Plaza de España • Templo de Debod • Teatro Real • Palacio Real • Puerta de Toledo • San Francisco El Grande • Kathedraal Almudena • Plaza Mayor • Puerta del Sol • Circulo Bellas Artes • Museo Thyssen • Museo Reina Sofia • Jardin Botánico Groene route: het moderne Madrid • Plaza Neptuno • Plaza de Cibeles • Plaza de Colon • Museo Escultura's • Museo de Ciencias Naturales • Nuevos Ministerios • Santiago Bernabéu-stadion • CSI Wetenschappen • Museo Lázaro Galdiano • Serrano • Museo Arqueológico • Puerta de Alcalá • Alcalá • Puerta del Sol • Plaza de las Cortes Stadiontour Santiago Bernabéu Stap uit bij het Santiago Bernabéu-stadion voor een rondleiding door het iconische huis van Real Madrid. Herbeleef meer dan honderd jaar geschiedenis van Real Madrid terwijl je het interactieve museum en de audiovisuele displays verkent die het verhaal van deze voetbalreus vertellen. Betreed de perskamer, de kleedkamers en loop door de Player's Tunnel tot je het veld bereikt, waar wereldwijde supersterren hun vaardigheden al tientallen jaren laten zien. Maak een interactieve reis aan boord van een replica van de officiële bus van het eerste team. Bekijk de brede collectie trofeeën die de club in de loop der jaren heeft verzameld. Krijg toegang tot de presidentiële box, het meest exclusieve gedeelte van de locatie, en krijg een exclusief VIP-perspectief op het stadion dat plaats biedt aan meer dan 80.000 toeschouwers. Geniet van een interactieve ervaring die geschikt is voor zowel voetbalfanaten als mensen met een voorbijgaande interesse.

...
Madrid: El Prado Museum en de wandeltocht door het Koninklijk Paleis

8. Madrid: El Prado Museum en de wandeltocht door het Koninklijk Paleis

Verken de meest karakteristieke attracties van Madrid tijdens een begeleide wandeling. Begin met een skip-the-line rondleiding door het Prado Museum, dat uitstekende kamers en schilderijen herbergt, en speciale nadruk legt op de schilderijen die de kunstgeschiedenis hebben veranderd en universele referenten zijn geworden. Bewonder werken van onder meer Murillo, Velázquez, Goya, Rubens en Tiziano. Vervolgens ga je verder met een 1,5 uur durende wandeling door het hele gebied tussen het Prado Museum en het Koninklijk Paleis. Vergezeld door je gids, ontdek de essentie van de stad, waaronder de Neptunusfontein, het Congres van Afgevaardigden, het huis van Cervantes en de Puerta del Sol. Ten slotte eindigt uw tour met een begeleide skip-the-line tour in het Koninklijk Paleis, een gebouw van gigantische afmetingen dat u zeker zal verrassen met zijn rijke decoratie en ongelooflijke kamers en lounges. Dit monument wordt beschouwd als een culturele referentie voor Europese monarchieën en is de perfecte manier om je wandeltocht af te sluiten.

...
Private Skip-the-Line Prado Museum & Madrid Secret Gems Tour

9. Private Skip-the-Line Prado Museum & Madrid Secret Gems Tour

Ontmoet je privégids op de Plaza de Cibeles en begin je 2 uur durende rondleiding over de monumenten rondom het plein. Ga verder naar Retiro Park, de populaire en uitgestrekte groene ruimte van Madrid. Verken het park en bekijk de oudste boom van Madrid en de San Jeronimos-kerk, waar koning Juan Carlos in 1975 werd gekroond. Bezoek het Prado-museum met je privégids. Sla de wachtrij over en ga rechtdoor naar een van 's werelds belangrijkste kunstmusea. Bewonder werken van kunstenaars zoals Velázquez, El Greco, Rubens, El Bosco en Goya. De rondleiding door het Prado duurt ongeveer 1 uur en je zult alle must-see kunstwerken zien. Je rondleiding eindigt in het museum, waar je na de rondleiding welkom bent.

...
Madrid: 2 uur durende privérondleiding door het Prado-museum

10. Madrid: 2 uur durende privérondleiding door het Prado-museum

Het Prado-museum wordt beschouwd als een van de grootste kunstmusea ter wereld, met een enorm aantal werken. Samen met je gids maak je een rondleiding door deze meesterwerken, met uitleg over elk werk dat je door je ervaren gids wordt aangeboden. Je zult deze grote verzameling Europese westerse kunst, van de 12e tot de 19e eeuw, tot in de details bekijken. Naast werken van de belangrijkste kunstenaars zoals Hieronymus Bosch, Raphael, El Greco, Rubens, Roger Van der Weyden en Dürer, leert u alles van de beroemdste schilders van Spanje kennen; Goya en Velazquez. Je zult "The Third of May 1808" tegenkomen die, compleet in 1814, gaat over de executie door Napoleon's troepen geschilderd door Goya met groot drama waarin hij de kilheid van de soldaten in grijze uniformen contrasteert met de kleurrijke anonieme burgers die naar dood gaan. Je zult ook het beroemdste werk van Velazquez ontdekken, "Las Meninas", een scène die een normale dag uitbeeldt in het Alcázar van Madrid met leden van de familie van koning Filips IV en Velazquez zelf. "Las Meninas" is de inspiratie geweest voor latere artiesten zoals Goya en Picasso.

...

Plan je bezoek

 • Openingstijden

  Maandag tot zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur, en op zon- en feestdagen van 10:00 tot 19:00 uur.

 • Hoe kom je er?

  Het Prado ligt in het centrum van Madrid op Paseo del Prado s/n. 28014. De dichtstbijzijnde metrostations zijn 'Banco de España' en 'Atocha'. Buslijnen 9, 10, 14, 19, 27, 34, 37 en 45 stoppen ook bij het museum.

 • Vermijd de wachtrijen

  Het Prado is, geheel terecht, erg populair en lange wachtrijen zijn geen uitzondering. Boek je tickets dus vooraf online om zo langs de rij het museum in te lopen.

 • Tip

  De grootte van de collectie kan overweldigend zijn. Bij binnenkomst kun je een audiogids huren waarin 50 meesterwerken worden uitgelicht, en waarmee je je bezoek meer structuur kunt geven. Let wel: fotograferen in het museum is niet toegestaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag tot zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur, en op zon- en feestdagen van 10:00 tot 19:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Standaard tickets kosten 14 EUR, en toegang plus een officiële gids zal je 23 EUR kosten.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een audiogids is zeer aan te raden, aangezien de grootte van de collectie overweldigend kan zijn.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro naar 'Banco de España' of 'Atocha', of neem bus 9, 10, 14, 19, 27, 34, 37 of 45.
 • Extra tips

  • Fotograferen is niet toegestaan in het museum.

  • Boek vooraf je tickets online om zo snel het museum binnen te kunnen gaan.

Sitemap Prado

Wil je alle activiteiten in Prado ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Prado

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.451 beoordelingen

Tweede bezoek aan dit prachtige museum, omdat er zoveel kunst hangt kon ik me dit keer op andere zaken focussen. Wel is het zo dat je momenteel bij elk ticket een tijdslot kiest, hierdoor gaf dit duurdere ticket geen voordelen om sneller binnen te komen t.o.v. anderen met een ticket.

We hebben de ticket op een andere dag gebruikt dan dat we bij de boeking hebben aangegeven. Dat was geen enkel probleem.

Fijne manier om niet te moeten wachten aan de kassa en vlotjes binnen te kunnen gaan

Geweldige app. Je hebt zo je tickets en hoeft niet in de rij te staan.

Prachtig museum, waar je echt even de tijd voort moet nemen.