Belevingen in
Praag

Van middeleeuws sprookje tot Sovjetachtige architectuur: in historisch Praag kun je alle kanten op.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Praag: De beste dingen die je niet wil missen

Praag: middeleeuws diner met onbeperkt drankjes

1. Praag: middeleeuws diner met onbeperkt drankjes

Welkom terug in de middeleeuwen! Deze vermakelijke en unieke ervaring van 3 uur, brengt de geschiedenis tot leven in een sfeer van een middeleeuwse kroeg. Er is geen detail overgeslagen en er is genoeg om van te genieten tijdens de middeleeuwse show in de avond. Bekijk mannen met zwaarden, jongleurs en buikdansers onder begeleiding van muziek Terwijl je de show bekijkt, geniet je van een heerlijke 3- of 5-gangenmaaltijd die je zelf kunt kiezen uit 6 verschillende menu's. De 3-gangenmaaltijd vindt eerder plaats. Je kunt zoveel bier, wijn en frisdrank drinken als je wilt. Dit is een bijzondere en vermakelijke manier om een avond door te brengen in Praag; een die je gegarandeerd meeneemt terug in de tijd en je smaakpapillen verwent. Deze activiteit is geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

...
Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

2. Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

Ontdek Praag in de avond vanaf een luxe boot met open dak, terwijl je ondertussen geniet van heerlijke traditionele Tsjechische en internationale gerechten van het buffet aan boord. Bekijk de iconische gebouwen van Praag langs de rivier de Moldau en krijg een prachtig uitzicht op de verlichte Praagse Burcht tijdens deze rondvaart. Vaar op een unieke glazen boot met speciaal geïsoleerd dek, dat lawaai en trillingen voorkomt, en een met deel met uitschuifbare glazen wanden en plafonds. Maak het nog net iets specialer met een upgrade om gegarandeerd aan het raam te zitten. Geniet van een welkomstdrankje tijdens het instappen en vaar over de rivier naar de Karelsbrug. Bewonder onderweg het Rudolfinum in de stijl van neorenaissance.Profiteer van gratis WiFi, luister naar informatief meertalig audiocommentaar en volg onderweg je route op een papieren of online kaart. Hierna vaar je langs het beroemde Dansende Huis, terwijl je het uitzicht op de heuvel Petrin en de oude binnenstad in je opneemt, en wordt toegezongen door live muzikanten op de boot. Geniet van een dinerbuffet met een brede selectie Tsjechische en internationale gerechten. Na het avondeten kun je de open dekken verkennen, waar je de koele rivierwind kunt voelen en de stad vanuit vele invalshoeken kunt zien en perfecte fotomomenten krijgt.  Selecties dinerbuffet: • Mozzarella met cherrytomaatjes en verse basilicumpesto • Selectie binnenlandse kazen, ham en salami • Eendenpaté met cranberrysaus • Gran Moravia-kaas • Griekse salade • Verse koolsalade • Gemengde salade • Verschillende soorten brood en boter • Glutenvrije gebakjes • Kippensoep • Hele ham met been • Rundergoulash • Kipschnitzel • Gebakken aardappelen met courgette • Spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch) • Paella met geroosterde groenten en zeevruchten • Gestoomde groenten • Dumplings • Jasmijnrijst • Aardappelpuree • Zelfgemaakte ontbijtkoek • Apfelstrudel • Verse fruitsalade

...
Praag: bierbad met onbeperkt bier

3. Praag: bierbad met onbeperkt bier

Bij aankomst word je door de medewerkers meegenomen door de spa. Je kunt heerlijk ontspannen in een privébierbad voor 2 personen terwijl je geniet van onbeperkt Bernard-bier. Dan kun je lekker ontspannen op een verwarmd bed terwijl je, uiteraard, nog meer bier drinkt. Je krijgt een privékamer en beleeft een unieke ervaring met vrienden, je geliefde of alleen. Bierbaden staan al sinds de middeleeuwen bekend als heilzaam en reinigen de poriën, versterken de bloedsomloop, verbeteren huid en haar en revitaliseren het zenuwstelsel. Om maximale gezondheidsvoordelen te krijgen is het van belang de juiste temperatuur, lengte en verhouding van ingrediënten te behouden.  Deze badervaring vindt plaats in speciale baden en staat onder toezicht van professionele medewerkers. De ervaring duurt ongeveer een uur – een half uur langer als je kiest voor de optionele biermassage. Na afloop van deze energiegevende ervaring krijg je een fles Bernard-bier met een historisch zegel en een certificaat van je ervaring.

...
Praag: historische rondvaart van 45 minuten en lekkernijen

4. Praag: historische rondvaart van 45 minuten en lekkernijen

Bekijk Praag vanuit een ander perspectief en maak een 45 minuten durende historische boottocht over de Moldau. Stap aan boord van een traditionele rondvaartboot en verken de waterwegen van het oude Praag terwijl je luistert naar audiocommentaar. Bewonder het charmante uitzicht en luister naar de geschiedenis van Praag. Om je kennis nog verder te verdiepen kun je na de rivierboottocht naar het Karelsbrugmuseum gaan.  Je excursie vertrekt vanaf de Karelsbrug. Geniet van een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht en maak geweldige foto's. Vaar door het Duivelskanaal (Čertovka) en ontdek waarom dit gebied het Venetië van Praag wordt genoemd.

...
Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

5. Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

Praag mag dan beroemd zijn vanwege de mooie architectuur, maar het eigenlijk mysterie van de stad ligt onder de grond. Tijdens deze rondleiding van 1 uur verlaat je de mensenmassa om een andere stad te verkennen — de stad die onder de straten van de oude stad verborgen ligt. Je gids toont je een deel van de Tsjechische hoofdstad dat nauwelijks veranderd is sinds de 12e eeuw. Tijdens je bezoek aan het ondergrondse Praag kom je meer te weten over de ongelofelijke geschiedenis van het netwerk van ruimtes, gangen en kelders dat onder Praag verborgen ligt. Je hoort verhalen over het Praag van de middeleeuwen, toen deze ruimtes nog in gebruik waren, en ontdekt hoe het leven van de bewoners er toen uit zag. Je bezoekt de middeleeuwse Kerker en ziet de tentoonstelling over martelingen en executies.

...
Praag: showervaring in het Zwarte Theater

6. Praag: showervaring in het Zwarte Theater

Dit fascinerende spektakel voert je mee naar het eerste begin, de wereld van je innerlijke kind, en geeft je een kijkje in het diepste van je ziel. Het is een voorstelling die het verhaal vertelt van een man die op zoek gaat naar zichzelf en met de hulp van magische wezens zijn angsten weet te overwinnen. Dit verhaal laat toeschouwers dromen en de uithoeken van hun eigen hart ontdekken. Betreed een magische droomwereld met prachtige visuele effecten. Je kunt getuige zijn van een spektakel waarin de held een kind redt uit het web van zijn eigen angsten. Hij overkomt alle valkuilen met behulp van de krachten die hij op zijn reis ontvangt. Maar maak je geen zorgen. De voorstelling is niet eng voor kinderen, wel indrukwekkend en spectaculair. Deze visueel aantrekkelijke theatervoorstelling is geschreven voor het hele gezin. Vooral kinderen zullen genieten van de magische lichteffecten en de interactieve performance, terwijl volwassenen de mooie muziek, 4D-effecten en interessante blik op de menselijke geest zullen kunnen waarderen. De ideeën uit de voorstelling zullen je nog lang bijblijven en hebben misschien zelfs een positief effect op de dagelijkse realiteit van je leven. De voorstelling vertelt een verhaal dat elk mens in z'n ziel treft.

...
Vanuit Praag: rondleiding concentratiekamp Theresienstadt

7. Vanuit Praag: rondleiding concentratiekamp Theresienstadt

Terezín ligt ongeveer 150 kilometer ten noorden van Praag, net ten zuiden van Litoměřice. De stad werd in 1780 door keizer Joseph II van Oostenrijk gesticht en naar zijn moeder keizerin Maria Theresia vernoemd. Terezín bestond uit 2 forten. Het grote fort werd omringd door wallen en had een kazerne. Sinds 1882 werd Terezín niet meer als fort gebruikt en was het een garnizoensstad geworden, die bijna volledig van het omliggende landschap was gescheiden. Terezín veranderde drastisch, toen de nazi's het tot Theresienstadt hernoemden en de eerste joodse transporten er in november 1941 naartoe stuurden. Deze dwangarbeiders vormden de Aufbaukommando (bouwdetail), die later in het kamp als AK1 en AK2 bekend zouden staan. Deze mannen werden naar de garnizoensstad getransporteerd, om het tot een kamp om te bouwen. Deze dwangarbeiders transformeerden de stad, die in 1940 ongeveer 7.000 inwoners had, tot een concentratiekamp, waar ongeveer 35.000 tot 60.000 mensen werden gehouden. Je erkende gids leidt je door het concentratiekamp Theresienstadt en zo kom je meer te weten over de verschrikkelijke gebeurtenissen op deze plek. Tijdens de rondleiding bezoek je er de belangrijkste locaties. Daarna keer je weer terug naar Praag.

...
Praag: avondrondleiding geesten en legendes van de Oude Stad

8. Praag: avondrondleiding geesten en legendes van de Oude Stad

Wandel naar het duistere verleden van Praag, dwars door de smalle steegjes en kronkelende straten waar ooit moordenaars, alchemisten, monsters en geesten rondwaarden. Ga weg van de drukte van het Oude Stadsplein en kom mee naar een van de griezeligste delen van Praag. Ooit regeerde hier de armoede, heerste de pest en werd volop magie bedreven. Gidsen slaan het vaak over, hoewel het een gebied vol geschiedenis, intrige en sfeer is. Je hoort verhalen over dood en verraad, duistere kunsten en satanische visioenen. Kom meer te weten over de rusteloze geesten die rond de schitterende architectuur van de Oude Stad zouden waren - wie weet kom je ze wel tegen! Niet dat iemand plots tevoorschijn springt om je te laten schrikken. De focus ligt op het vertellen van verhalen, niet op special effects of goedkope trucs om de tour 'spannend' te maken. We nemen je mee naar de mysteries, legendes en verhalen uit de donkere kant van de Praagse geschiedenis, en geen enkel verhaal is voor de tour verzonnen. Dit is een tour voor zowel sceptici als gelovers, of zij die een kant van Praag willen zien die de normale geschiedenistours niet behandelen.

...
Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

9. Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

Geniet van adembenemende uitzichten vanaf de rivier de Moldau en ontdek de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld tijdens deze avond-boottocht. Zie statige bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug, het Dansende Huis, de Petřín-uitkijktoren, en de historische vesting Vyšehrad. Bewonder de neorenaissance architectuur van de Rufolfinum -concertzaal, en het grootste kastelencomplex ter wereld, de Praagse Burcht.  Ontspan op een boot met airconditioning en overdekt zonnedek. Leer over de voornaamste bezienswaardigheden met audiocommentaar, beschikbaar in 8 talen

...
Praag: lunchrondvaart van 2 uur over de Moldau

10. Praag: lunchrondvaart van 2 uur over de Moldau

Deze 2 uur durende boottocht door het hart van Praag combineert een sightseeingtour met een lunchbuffet. Je wordt aan boord verwelkomd met een traditioneel Tsjechisch aperitief om je te helpen ontspannen voor de reis. De boot vaart over de Moldau door het historische centrum van de stad, waarbij je langs bezienswaardigheden komt als de Karelsbrug, de Praagse Burcht, het Rudolfinium, het Nationaal Theater, het Dansende Huis, het Emmaüsklooster, Vyšehrad, de Podolí-waterwerken en de historische elektriciteitscentrale Štvanice. De Karelsbrug is de meest iconische bezienswaardigheid. De brug werd in de 14e eeuw gebouwd door Karel IV en verbindt de wijk Malá Strana met het oude centrum. Langs beide kanten van de brug zie je standbeelden van heiligen die belangrijk waren voor Tsjechië. Het lunchbuffet is tijdens de hele boottocht geopend en er speelt tijdens de hele tocht ook een live band.

...

Plan je bezoek

 • Ontdek Tsjechisch bier

  Tsjechisch bier heeft een reputatie, en die is terecht: het is lekker. Nieuwkomers kunnen zich verkijken op het alcoholpercentage. Geen zorgen, je bent niet na twee biertjes helemaal teut als je het cijfer 12 op het flesje ziet staan: het cijfer geeft de alcoholgraad aan, niet het percentage. De berekening is wat gecompliceerd, maar 10 en 12 staan ongeveer voor 4% en 5%. Sommige biertjes hebben de graad 19, dat is 8% alcohol.

 • Proef een Tsjechische hotdog

  Het klinkt misschien raar, maar een culinair hoogtepunt van Praag is toch echt de hotdog. Vergeet de kleffe Amerikaanse variant - deze heerlijke worsten in Franse baguettes vormen de ultieme goedkope lunch. Door de hele stad zijn kraampjes te vinden, dus als je twee keer wilt lunchen, of drie... Ga ervoor!

Goed om te weten

 • Taal
  Tsjechisch
 • Valuta
  Tsjechische Kroon (czk)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +420
 • De beste periode voor een bezoek
  Praag is het fijnst in de lente (maart-mei) en de herfst (september-november). Het weer is dan mild en er zijn minder toeristen dan in de zomer.

Sitemap Praag

Wil je alle activiteiten in Praag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 55.086 beoordelingen

When you visit Prague I highly recommend you this tour. It was very interesting and enlightening to listen and visit the places of Prague history and lore. Special thank you to Tomas our tourguide who made our tour fly by and answered any and all of our questions.

Interessante manier om de geschiedenis beter te leren kennen. Ervaren gids die met veel enthousiasme je meeneemt in de geschiedenis.

Geweldige tentoonstelling van foto's en geschiedenis, ik heb in lange tijd niet beter gezien. Ik raad aan.

Mooie voor, fijne sfeer en heerlijk eten. Heel gezellig samen met de live muziek. Zeker een aanrader!

De moeite om te doen. Prachtig is het er. Trek genoeg tijd uit voor dit ‘bezoek’.