Datums kiezen

Praia da Batata

Praia da Batata: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lagos: begeleide kajaktocht

1. Lagos: begeleide kajaktocht

Bekijk Lagos vanuit een andere hoek tijdens deze begeleide kajaktocht. Vertrek vanaf Praia de Batata, peddel de donkere grotten in en ontspan op een zonnig strand. Begin je tour op Batata Beach. Ontmoet je gids en trek je veiligheidsuitrusting aan voordat je in een van de dubbele kajaks springt. Begin met je kajakpartner door het heldere water te peddelen en ga richting Ponta de Piedade. Geniet terwijl je peddelt van de gemoedsrust die je wordt geboden door de ondersteuningsboot, die langszij vaart. Volg de kajak van je gids in verschillende grotten en ontdek fascinerende rotsformaties. Rust halverwege je 2,5 uur durende tocht uit op een zonnig strand om te zonnebaden of een verfrissende duik te nemen.

Lagos: Ponta da Piedade Rondvaart met lokale gids

2. Lagos: Ponta da Piedade Rondvaart met lokale gids

Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en adembenemende landschappen van de Algarve tijdens een rondleiding. Bezoek grotten en stranden langs de Portugese kust en leer meer over de regio van je gids. Ontmoet je gids in de jachthaven van Lagos en vaar langs de kustlijn van Lagos. Verken de grotten van Ponta da Piedade, de gouden stranden van Batata, Pinhão, D. Ana, Camilo, Barranco Martinho, Canavial en Porto de Mós. Bekijk de Sagres, waarvan ooit werd gedacht dat het het "Einde van de Wereld" was. Leer meer over de kleurrijke namen van grotten zoals de Titanic, de minnaarsgrot, de kathedraal en de olifant. Bekijk de adembenemende stranden van Barranco Martinho, Canavial en Porto de Mós. Passeer de vuurtoren, gebouwd in 1912 op het terrein van een oude kerk, en kom meer te weten over het ontdekkingstijdperk van Portugal en Hendrik de Zeevaarder. Na de tour wordt u teruggebracht naar het vertrekpunt.

Lagos: Begeleide Ponta da Piedade Zonsondergang Tour

3. Lagos: Begeleide Ponta da Piedade Zonsondergang Tour

Je begint met het ontmoeten van je schipper en lokale gids in de jachthaven van Lagos. Vanaf daar begint het avontuur. U zult genieten van een fantastische ervaring terwijl u langs de prachtige kustlijn van Ponta da Piedade in Lagos vaart en de karakteristieke rotsformaties, fantastische stranden, kleine baaien en zeegrotten bezoekt die wereldwijd worden erkend vanwege hun unieke kenmerken. Bezoek prachtige stranden zoals Potato Beach, Student Beach, Pinhão Beach, Dona Ana Beach, Camilo Beach, Nudist Beach, Praia Grande Beach, evenals de prachtige baai van Ponta da Piedade en het adembenemende strand van Barranco Martinho. Geniet van de merkwaardige en grappige rotsformaties die lijken op dieren en dingen zoals de olifant, de kameel, de gorilla (King Kong), de Titanic en de schaal. Je ontdekt ook de mooiste kustlijn van de Algarve (Ponta da Piedade in Lagos), terwijl je door nauwe doorgangen vaart zoals de Siamese Twins, de Arch of Triumph en de Corridor (Hallway). Je bezoekt het interieur van fantastische grotten, waaronder de beroemde kathedraal, de keuken, de woonkamer en de schedel. Tegen het einde van je tour passeer je de vuurtoren van Ponta da Piedade, die in 1912 werd gebouwd op het terrein van een oude kerk. Je kunt dan ontspannen en je vergapen aan de zonsondergang en zijn mystieke kleuren, waarbij je ervaring eindigt na zonsondergang, waarna je terugkeert naar Lagos Marina.

Vanuit Portimão: Dolfijnen kijken & Lagos kustlijn met bioloog

4. Vanuit Portimão: Dolfijnen kijken & Lagos kustlijn met bioloog

Geniet van 2u30 van een unieke rondvaart die twee ervaringen in één combineert: dolfijnen op een verantwoorde manier bekijken en de kustlijn van Lagos en de beroemde landtong Ponta da Piedade zien. Op de terugweg, en als de zeecondities gunstig zijn, kun je genieten van een stop om te zwemmen. Vertrekkend vanuit Portimão vaar je de open zee op op zoek naar wilde dolfijnen en vervolgens richting het westen naar de landtong van Ponta da Piedade. Reken op een kapitein met jarenlange ervaring en biologen die een diepe liefde voor de natuur en het zeeleven delen. Omdat educatie een belangrijke rol speelt bij natuurbehoud, kun je rekenen op waardevolle informatie over de zeedieren, hun gedrag en het zeemilieu. De meest waargenomen soorten dolfijnen zijn: **Gemeenschappelijke dolfijn** (*Delphinus delphis*) - Beschermingsstatus: Bijna Bedreigd*. *Bottlenosedolfijn** (*Tursiops truncatus*) - Beschermingsstatus: Minst Zorgwekkend* (*Red List of Mammals of Continental Portugal, 2022) In de wateren van de Algarve wemelt het van de biodiversiteit en daarom zul je ook andere zeedieren zien, zoals zeevogels en kwallen. (Haaien, walvissen en schildpadden zijn erg zeldzaam, dus die noemen we niet eens!) Wees klaar voor een avontuur op zee en sta open voor een onvoorspelbare en unieke ervaring: De magie van het observeren van dolfijnen en andere zeedieren in hun natuurlijke omgeving is spannend en onbeschrijfelijk. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat dit ontmoetingen zijn met onvoorspelbare wilde dieren die vrij rondlopen in hun natuurlijke omgeving, de Atlantische Oceaan. Ze kunnen niet worden opgeroepen of gecontroleerd. Ook de toestand van de zee, het weer en andere natuurlijke factoren kunnen het zicht en de kans op waarnemingen beïnvloeden. Soms zijn dolfijnen verder weg, minder actief of niet sociaal. Met grote teaminspanning en ervaring hebben we een succespercentage van 98% in het vinden van dolfijnen. Daarna krijg je de gelegenheid om meer te leren over Ponta da Piedade, vertaald naar "Punt van Medelijden", vooral beroemd vanwege de hoge kliffen en ingewikkelde rotsformaties die in de loop der tijd door erosie zijn gevormd. Het is een natuurwonder dat een waardevol historisch, landschappelijk en geologisch erfgoed herbergt en een vuurtoren heeft die het nog aantrekkelijker maakt. Bewonder de schoonheid van de kustlijn van Lagos, die wordt gekenmerkt door een mix van ruige kliffen, zanderige baaien, helder turquoise water, zeebogen en prachtige stranden. De gouden kliffen steken prachtig af tegen het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan, waardoor een adembenemend en fotogeniek landschap ontstaat. Op de terugweg naar Portimão, en als de zee- en weersomstandigheden gunstig zijn, stoppen we bij een prachtige en rustige baai waar je kunt genieten van het landschap, kunt socializen en kunt zwemmen in het kristalheldere water van de Algarve!

5 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Praia da Batata: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Praia da Batata

Wil je alle activiteiten in Praia da Batata bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praia da Batata

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 472 beoordelingen

De excursie was gecontracteerd met een gids in het Spaans, maar aangezien het grootste deel van de groep Engels was, gaf de gids aanvankelijk commentaar in het Engels en droeg hij iets bij in het Spaans. Anders was de tour prima, prachtige uitzichten. Het kan te voet worden gedaan, maar het uitzicht vanaf de kust verrijkt het. Omdat het augustus is, zijn er veel groepen in boten, kajaks...

Luis begroette ons op het ontmoetingspunt. Hij moet de eigenaar zijn, want hij was geweldig. Grappig en uiterst behulpzaam. Zorgde ervoor dat we ons zeer welkom voelden. Hij stelde ons voor aan Jorge, onze kapitein, en Inez. Ze waren erg vriendelijk. Jorge was een professional die de boot door de grotten en rond de rotsen navigeerde. Ontzettend bedankt.

Moin lieverds, jullie kunnen het. We hadden twee hele aardige tourchauffeurs. 1 uur is genoeg. De kajakcruisers zien meer en zagen er erg gespannen uit. LG

Leuk bezoek met zeer aardige kapitein en gids. Het bezoek van 75 minuten wordt wat kort.