Prambanan

Prambanan: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

1. Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de tempel Borobudur om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Na zonsopgang heb je de mogelijkheid om de tempel Borobudur, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, te verkennen. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds beste oude monumenten. Vervolg je tour aan boord van een jeep naar de vulkaan Merapi, een van de populairste vulkanen van het land. Creëer je eigen herinneringen aan de schilderachtige plekken van de vulkaan. Sluit de tour af met een bezoek aan een van de mooiste hindoetempels, Prambanan. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bekijk de drie tempels, versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma), en de dieren die hen dienen. Na afloop van de excursie kun je lekker ontspannen terwijl een chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Borobudur zonsopgang & Prambanan privéexcursie voor een dag

2. Borobudur zonsopgang & Prambanan privéexcursie voor een dag

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de Borobudurtempel om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Hier kun je een lokale gids huren en meer te weten komen over de geschiedenis van het gebied. Je komt rond 05:00 uur aan in Borobudur en verkent de Borobudurtempel drie uur lang. Borobudur is  één van 's werelds echt grote oude monumenten, de grootste Boeddhistische structuur overal ter wereld. Na een bezoek aan Borobudur reis je  1,5-2 uur naar Prambanan. Besteed 2 uur aan het verkennen van Prambanan. Deze tempel werd gebouwd in de tiende eeuw en is de grootste tempelcomplex gewijd aan Shiva in Indonesië. Zie de drie tempels versierd met reliëfs ter illustratie van het epos van de  Ramayana, opgedragen aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma) en drie tempels gewijd aan de dieren die hen dienen. Nadat je Prambanan hebt verlaten, ga je terug naar je hotel, je hebt de mogelijkheid om tijdens de terugreis te pauzeren voor de lunch. Je bent rond 13:00 uur of 14:00 uur weer terug.

Yogyakarta: excursie naar Prambanan tempel & zonsondergang

3. Yogyakarta: excursie naar Prambanan tempel & zonsondergang

Op deze halfdaagse privéexcursie bezoek je de Prambanan tempel (Loro Jonggrang), dat deel uitmaakt van het Prambanan tempelcomplex, en zie je een magische zonsondergang. Je bezoekt het grootste Hindoe tempelcomplex van het land en komt meer te weten over de geschiedenis en volkskunde van het gebied. Het Prambanan Tempelcomplex is gebouwd in de negende eeuw en ligt in Centraal-Java op ongeveer 17 kilometer van Yogyakarta. Het is gewijd aan de Trimurti, de uiting van God als de Schepper (Brahma), de Beschermer (Vishnu) en de Verwoester (Shiva) en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het is daarnaast het grootste Hindoe tempelcomplex van Indonesië en één van de grootste in Zuidoost-Azie. Je hebt ongeveer 3 à 3,5 uur om het complex volledig te ontdekken en van de zonsondergang te genieten voordat je terug naar je hotel gebracht wordt.

Tempel Prambanan: rondleiding van 1 uur met ticket

4. Tempel Prambanan: rondleiding van 1 uur met ticket

Zorg dat je met een gerust hart naar UNESCO-Werelderfgoed Prambanan vertrekt, namelijk door het ticket al in je hand te hebben. Dit machtige tempelcomplex, gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw, is zowel aan het Hindoeïsme als het Boeddhisme gewijd. Het complex is zo enorm dat er een klein treintje is om je rond te leiden. Het tempelcomplex Prambanan werd gebouwd in de 9e eeuw en bevindt zich in Centraal-Java, ongeveer 17 km van Yogyakarta. Het is gewijd aan de Trimurti, de uiting van God als de Schepper (Brahma), de Beschermer (Vishnu) en de Verwoester (Shiva). Het staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is de grootste hindoeïstische tempel in Indonesië en een van de grootste in Zuidoost-Azië. Ontdek de grootste hindoeistische tempel ter wereld met een lokale gids, die je alles over deze plek kan vertellen.

Java: tour Selogriyo-tempel en wandeling door rijstterrassen

5. Java: tour Selogriyo-tempel en wandeling door rijstterrassen

Bezoek de mooie en afgelegen Selogriyo-tempel en wandel door de omliggende rijstterrassen. Kies uit een reeks interessante plekken om daarna te bezoeken. Je reist met je vriendelijke chauffeur van je accommodatie in Yogyakarta of Borobudur naar de vreedzame Selogriyo-tempel. De rit duurt ongeveer 2 uur vanaf Yogyakarta en 1 uur vanaf Borobudur. Bewonder het sprookjesachtige landschap terwijl je te voet naar de afgelegen tempel op de top van de heuvel gaat. Je wandelt door de typische rijstterrassen, waar rijst, bonen, mais en meer groeit. Geniet van het majestueuze landschap en de rust van het platteland. Bewonder de aparte architectuur van de hindoetempel en verken de weelderige tuinen die eromheen liggen. Je kijkt uit op het groen van de vulkanische helling. Je ontmoet de vriendelijke lokale bevolking, je hoort hun verhalen en leert van hun wijsheid.  Wie nog meer typische plekken in het gebied wil bezoeken, kan kiezen uit diverse opties: je kunt de Selogriyo-tempel en Borobudur-tempel gedurende de dag of bij zonsopgang bezoeken. Je kunt de Selogriyo-tempel en Prambanan-tempel gedurende de dag of bij zonsondergang bezoeken. Je kunt de Selogriyo-tempel, Borobudur-tempel en Prambanan-tempel gedurende de dag bezoeken. Na je excursie kun je lekker ontspannen terwijl je chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Hoogtepunten van Yogyakarta: privétrip naar jouw interesses

6. Hoogtepunten van Yogyakarta: privétrip naar jouw interesses

Er is veel te zien in Yogyakarta en omgeving. Boek deze privétrip op maat en ervaar alles wat de stad te bieden heeft, inclusief de lokale markten, eten, Javaanse cultuur en de belangrijkste bezienswaardigheden in Yogyakarta. Je gids haalt je op bij je accommodatie in een modern SUV-voertuig met airconditioning (Xenia of Avanza). Profiteer van een programma dat kan worden aangepast aan je interesses en ga naar waar je maar wilt tijdens dit 10-uur durende programma. Als je graag de vrijheid hebt om te kiezen en plezier hebt in je eigen tempo, dan is dit de beste manier om Yogyakarta en de omgeving te ontdekken.

Yogyakarta: rondleiding door paleis, waterkasteel en UNESCO-tempel

7. Yogyakarta: rondleiding door paleis, waterkasteel en UNESCO-tempel

Verken Yogyakarta, algemeen bekend als het educatieve centrum van Java, en bekijk enkele van de meest prominente bezienswaardigheden van de stad. Bezoek het paleis van de sultan, dat dateert uit de 17e eeuw en de thuisbasis is van de huidige sultan. Je hebt 1 uur om in het paleis door te brengen voordat je naar Taman Sari Water Castle gaat. Ga te voet verder naar het naburige Waterkasteel en zijn tuinen, die halverwege de 18e eeuw werden gebouwd als rust-, werkplaats- en meditatieruimte voor de koninklijke familie. Na het verkennen van de baden en zwembaden van het complex, verlaat u de stad en reist u naar de grootse Borobodur- of Prambanan-tempel. Er zal een lunchstop zijn voordat we naar de tempel gaan (niet inbegrepen). Je hebt de mogelijkheid om de Borobudur te bezoeken, de grootste boeddhistische tempel ter wereld, of om de schoonheid van de Prambanan-tempel te verkennen en te bewonderen. Zodra u klaar bent met uw reis, begeleidt uw vriendelijke gids u terug naar uw accommodatie in Yogyakarta.

Van Bali: Bromo, Ijen, Borobudur en Yogyakarta 4-daagse tour

8. Van Bali: Bromo, Ijen, Borobudur en Yogyakarta 4-daagse tour

Dag 1 Begin je avontuur met het ophalen van je accommodatie op Bali in de avond. Reis vervolgens naar de haven van Gilimanuk om een veerboot te nemen naar de haven van Ketapang in Banyuwangi. Wacht vanaf daar ongeveer een uur voordat je de volgende dag doorgaat naar de Ijen-vulkaan, die over slechts enkele minuten begint. Dag 2 Op deze tweede dag begint je tour vanuit de haven van Ketapang en reis je naar het startpunt van de Ijen-vulkaan. Wandel naar de Ijen-krater en zie hoe de fascinerende blauwe vlammen opstijgen. Na het verkennen van de krater, reis je naar Mount Bromo en geniet je onderweg van de prachtige landschappen terwijl je chauffeur door het beruchte verkeer onderhandelt. Als je eenmaal bent gesetteld in je accommodatie in Bromo, kun je genieten van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de zonsopgang van de volgende dag. Dag 3 Op dag drie wordt u vroeg wakker om u voor te bereiden op een werkelijk onvergetelijke ervaring. Wees getuige van het magische uitzicht op de zonsopgang van Mount Bromo terwijl je de meest populaire vulkaan in Indonesië verkent. Na het verkennen van Mount Bromo, ga je terug naar het hotel om te genieten van je ontbijt voordat je naar Yogyakarta City reist, waar je accommodatie voor de Borobudur-tempel is gevestigd. Als je eenmaal bent aangekomen in je accommodatie in Yogyakarta-stad, geniet je van wat vrije tijd om te verkennen of uit te rusten in je hotel, en bereid je je voor op de Borobudur-tour van de volgende dag. Dag 4 Op de laatste dag begin je je tour met ophalen van je accommodatie in Yogyakarta in de vroege ochtend en ga je naar Setumbu Hill om getuige te zijn van de adembenemende Borobudur-zonsopgang. Na zonsopgang verken je de Borobudur-tempel en bewonder je de boeddhistische beelden. Na het verkennen van de Borobudur-tempel, gaat u verder naar de hindoeïstische Prambanan-tempel. Na een bezoek aan Prambanan kun je ervoor kiezen om; ga terug naar je accommodatie, bezoek meer van de bezienswaardigheden rond Yogyakarta, laat je afzetten op Yogyakarta Airport als je je vlucht al hebt gepland, of verleng zelfs je verblijf in Yogyakarta.

Yogyakarta: toegangsticket voor de Prambanan-tempel

9. Yogyakarta: toegangsticket voor de Prambanan-tempel

Bezoek de Prambanan-tempel met dit toegangsticket. Loop door de grootste en mooiste hindoetempel van Indonesië. Maak foto's van het tempelcomplex en leer meer over de geschiedenis en religies van de regio. Bekijk de tempel die plaatselijk bekend staat als de Roro Jonggrang-tempel, of de Tempel van de Slanke Maagd. Bekijk de acht heiligdommen, waarvan de drie belangrijkste zijn gewijd aan Shiva, Vishnu en Brahma. Bewonder de hoofdtempel van Shiva die tot een hoogte van 130 voet stijgt en het prachtige standbeeld van Shiva's gemalin, Durga, herbergt. Bewonder de 224 tempels in het complex. Lees meer over hoe de tempel in 1991 door Unesco werd herontdekt, nieuw leven ingeblazen en tot erfgoed werd gemaakt. Reis naar wat algemeen wordt beschouwd als de mooiste en meest sierlijke hindoetempel in Indonesië.

Van Bali: privé-dagtrip naar Yogyakarta met vluchtoptie

10. Van Bali: privé-dagtrip naar Yogyakarta met vluchtoptie

Laat je ophalen bij je hotel, ga naar de luchthaven en stap in het vliegtuig voor een dagvullend avontuur in Yogyakarta op het Java-eiland. Eenmaal geland, ontmoet je je professionele gids en ga je naar de grootste en mooiste hindoetempel van Indonesië, Prambanan. Leer meer over de geschiedenis en folklore van de negende-eeuwse tempel voordat je naar het Sultan Palace Kraton gaat. Het Sultan Palace Keraton, gebouwd in 1790, blijft een centrum van de ommuurde stad met winkels, markten, scholen, moskeeën en de batikververij en zilverindustrie. Je volgende bestemming is 's werelds grootste boeddhistische tempel en UNESCO-werelderfgoed, de Borobudur-tempel. Een voorbeeld van Indonesische klassieke kunst en architectuur, de tempel bestaat uit drie monumenten, die samen de fasen in het bereiken van het nirvana vertegenwoordigen. Bij aankomst op Bali wordt u opgehaald en teruggebracht naar uw hotel. Dit is een perfecte tour als je maar één dag hebt om het Yogyakarta-gebied te verkennen en de beroemdste bezienswaardigheden wilt zien.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Prambanan

Wil je alle activiteiten in Prambanan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Prambanan

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 294 beoordelingen

Onze dagtocht met Praja was geweldig. Hij kwam ons ophalen en zette ons op tijd en veilig af. Tijdens de reis vertelde hij ons en kon hij zoveel uitleggen over het land en zijn mensen dat we er anders nooit achter zouden zijn gekomen. Helaas was het te bewolkt om van de zonsopgang te genieten en was het uitzichtpunt helemaal overvol vanwege een lokale feestdag, maar het bezoeken van de tempels zelf was geweldig en de moeite waard. Het was geweldig om niet alleen de hoofdtempel te bezoeken, maar het hele tempelcomplex. Het was daar veel rustiger en even mooi.

We hebben een fantastische dag gehad! De daguitstap is meer dan de moeite waard. De tempels waren heel mooi en de jeeptour was ook leuk om eens te doen. En Atok, onze chauffeur/gids, was ook echt top! Zo vriendelijk. Niks was hem te veel. Als we iets vroegen deed hij altijd zijn uiterste best om het te verwezenlijken. Ik zou hem direct aanraden aan vrienden/familie. Het was een dag om nooit te vergeten.

Mijn gids, Widi, was zeer beschikbaar, attent en zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van zijn land.

Thank you Arif for the wonderfull experience. We’ve had a great day!

Leuke dagtour en super aardige gids, zeker aan te raden!