Prater

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Pretpark Prater in Wenen: 5 niet te missen attracties

Midden in het prachtige Weense Praterpark ligt het pretpark Wurstelprater. Het in 1766 geopende park heeft een mix van klassieke en splinternieuwe attracties; beleef een opwindende dag op elke leeftijd!

 • Reuzenrad

  1. Reuzenrad

  Het Wiener Riesenrad werd in 1897 gebouwd, was te zien in films als The Third Man en Before Sunrise, en is een favoriet bij toeristen. Je hebt er een adembenemend zicht op de stad.

 • Praterturm

  2. Praterturm

  Net zo'n mooi uitzicht als vanuit het reuzenrad, maar een stuk spannender: de 117 meter hoge Praterturm is de hoogste draaimolen ter wereld.

 • Calafatis Magic Rotor

  3. Calafatis Magic Rotor

  Deze centrifuge-achtige attractie maakt 30 rotaties per minuut, waardoor de passagiers door de G-krachten aan de rand worden geplakt.

 • Volare

  4. Volare

  Voor de waaghalzen: Volare is een achtbaan waarin je volle vaart vooruit door de lucht wordt geschoten, om 420 meter lang het gevoel te hebben dat je vliegt.

 • Ejection Seat

  5. Ejection Seat

  En als Volare nog niet genoeg was, word je in de Ejection Seat met een waanzinnige 14 meter per seconde de lucht in gekatapulteerd.

Plan je bezoek

 • Kerstmarkt

  Als je toevallig 's winters in de Prater bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan de beroemde Kerstmarkt. Je vindt de markt van midden november tot begin januari, vlakbij het reuzenrad.

 • Tickets

  Er is geen toegangsprijs voor het pretpark, je betaalt per attractie. Perfect dus, voor ouders die het rustig aan willen doen en hun kinderen willen laten uitwaaien!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het hele jaar door 24 uur per dag geopend. Attracties hebben hun eigen openingstijden.
 • Toegangsprijzen
  Toegang is gratis, maar attracties kosten geld.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is niet nodig, maar kan zeker iets toevoegen aan je dag.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro U1 of U2 naar Praterstern of de U2 naar Messe-Prater.
 • Extra tips

  • Met de Pratercard kun je makkelijk betalen zonder cash.

Sitemap Prater

Wil je alle activiteiten in Prater ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Prater

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.171 beoordelingen

Het reuzenrad dat een hoogte bereikt van ongeveer 65 meter is zeker de moeite waard! Wanneer je op de toppunt bent kan je over vrijwel de gehele stad kijken. Een erg mooi uitzicht over de verschillende gebieden en hoogtes die Wenen zo’n unieke en mooie stad maken. €9,20 voor een ticket waarbij je alleen wel moet laten zien dat je gevaccineerd, getest of genezen bent. Al met al een hoogtepunt voor deze dag.

Zeer gebruikersvriendelijk. On-line besteld, eenmaal op vliegveld makkelijk af te halen, heldere uitleg van medewerker gekregen en overal te gebruiken voor openbaar vervoer. Korting bij bv. entree Donauturm. Onze kaart was incl. CAT trein!

Vooral de metro in Wenen is erg handig. Je komt er overal. Wij hadden een transfer van en naar het vliegtuig erbij. Ook dat is aan te bevelen. Van de overige kortingen hebben we geen gebruik gemaakt.

Geen gedoe met kaartjes kopen als je deze kaart hebt, het openbaar vervoer in Wenen is top geregeld.

Het was een hele leuke ervaring, heel aardig personeel, goede uitleg en leuke weetjes