Datums kiezen

Preikestolen

Preikestolen: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Stavanger: Fjordrondvaart naar Lysefjord en Preikestolen

1. Stavanger: Fjordrondvaart naar Lysefjord en Preikestolen

Dompel jezelf onder in de schoonheid van het Noorse fjordenlandschap aan boord van een stille en elektrische boot. Zeil van het centrum van Stavanger langs de Lysefjord naar Preikestolen, de zogenaamde Preekstoelrots. Zie waar de "zwervers" zich vroeger verstopten voor de sheriff als de boot halt houdt bij Fantahålå (de grot van de zwerver). Kijk dan omhoog naar de beroemde en majestueuze rotsformatie Preikestolen, die 604 meter boven de zeespiegel uittorent. De volgende stop is de Hengjanefossen waterval, waar de bemanning de boeg zo dicht bij de waterval brengt dat je de verfrissende spray kunt voelen! Pak een snack van de kiosk aan boord en ontspan op een van de zonnedekken of in de ruime en comfortabele hut. Kijk uit naar een zeehond die af en toe op een rots ligt te zonnebaden. Geniet van het idyllische landschap voordat je terugkeert naar de haven in Stavanger.

Van Stavanger: RIB-tour naar Lysefjord

2. Van Stavanger: RIB-tour naar Lysefjord

Versnel tot snelheden tot 35 knopen tijdens deze begeleide RIB-speedboottocht naar Lysefjord. Blijf onderweg veilig met de meegeleverde reddingsvesten, drijfpakken en veiligheidsbrillen. Passeer eilanden, watervallen, grotten en prachtige rotsformaties terwijl je over het water glijdt. Ontmoet uw schipper op de pier in de haven in het hart van Stavanger. Bereid je voor met je goed onderhouden uitrusting en begin aan je RIB-avontuur. Ga langzaam de stadshaven uit om het uitzicht op Stavanger vanaf het water te bewonderen. Vaar onder de stadsbrug door en ga vol gas op weg naar de fjorden. Geniet van de wind door je haren terwijl de boot over het water vliegt. Vang een glimp op van stadseilanden, viskwekerijen en gezellige, traditionele huisjes aan het water. Houd je ogen open voor zeehonden en bruinvissen van onderaf en woeste adelaars van bovenaf. Zodra u aankomt in Lysefjord, maakt u verschillende stops om foto's te maken bij bezienswaardigheden zoals de Vagabond-grot, Preikestolen (Preekstoelrots) en enkele watervallen. Ontspan tijdens de reis terug naar Stavanger en stap uit bij de pier waar u uw reis begon.

Vanuit Stavanger: Lysefjord Sightseeing RIB Boot Tour

3. Vanuit Stavanger: Lysefjord Sightseeing RIB Boot Tour

Met onze Lysefjord RIB-safari zit je op de eerste rij bij een van de mooiste landschappen van Noorwegen. Je ervaart het hart van de fjord vanuit het meest ontzagwekkende perspectief als je over het ongerepte water glijdt, dicht bij de torenhoge kliffen, trapsgewijze watervallen en bloeiende fauna. Onze ervaren kapiteins nemen je mee naar een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden die de Fjord te bieden heeft en vertellen onderweg verhalen. Je krijgt de beroemde Pulpit Rock te zien: een 600 meter hoog plateau dat recht uit de omringende bergwand steekt, Vagabond Cave: een oude schuilplaats voor belastingontduikers, Whisky Falls: een 75 meter hoge waterval recht onder een oude moonshine distilleerderij, en nog veel meer. We nemen je mee op een diepe duik in de fascinerende geschiedenis van de fjord, leggen uit hoe de laatste ijstijd de adembenemende kliffen en diepe wateren heeft gevormd en vertellen over een aantal van de kleurrijke personages die in de fjord hebben rondgedarteld. Tijdens de reis zul je ook op zoek zijn naar de vele wilde dieren die de regio bewonen. Op een goede dag kun je zeehonden, bruinvissen, zeearenden en nog veel meer zien. De tocht begint en eindigt in het hart van de stad Stavanger, instappen duurt ongeveer 15 minuten en de tocht zelf duurt 1 uur en 45 minuten. Alle benodigde uitrusting wordt door ons geleverd, het enige wat je absoluut mee moet nemen is een camera. De boot zal stops maken voor veel mooie fotomomenten tijdens je reis. Onze vloot bestaat uitsluitend uit gloednieuwe top-of-the-line RIB boten, waardoor je verzekerd bent van een tocht die de hoogste mate van comfort, veiligheid en plezier biedt. Onze ervaring is geschikt voor passagiers vanaf zes jaar. Met een RIB over het water varen is opwindend, maar op geen enkele manier extreem. De oudste gasten die we hebben gehad zijn al ver over hun 90e verjaardag heen. We houden voortdurend toezicht en zorgen er altijd voor dat iedereen aan boord het naar zijn zin heeft. Van torenhoge kliffen en trapsgewijze watervallen tot verborgen grotten en afgelegen stranden, er is geen betere manier om de dramatische schoonheid van de Lysefjord te ervaren dan vanuit een van onze boten. Dus boek je avontuur vandaag nog en laat ons je iets geven om te antwoorden als je vrienden en familie vragen of je iets leuks hebt gedaan in Noorwegen.

Stavanger: Preikestolen Klassieke wandeling en zijpad

4. Stavanger: Preikestolen Klassieke wandeling en zijpad

Omarm de natuur met een begeleide wandeling naar de Preikestolen: een van de meest iconische wandelingen van Noorwegen. Volg je gids op het minder bewandelde pad, zodat je het meeste uit de natuur kunt halen, weg van de drukte. Sart met een pick-up van een van de verschillende aangewezen locaties in Stavanger. Na een ontspannende rit van 40 minuten arriveert u bij de trailhead. Lees hier meer over het parcours, de verwachte omstandigheden en handige tips voor een leuke dag wandelen. Als iedereen klaar is, begin je aan je wandeling. Als de omstandigheden het toelaten, volg je je gids onderweg op een zijpad. Het tempo biedt tijd om kleding en uitrusting aan te passen, tijd om uit te rusten en te genieten van snacks, en om onderweg foto's te maken. Na ongeveer 2,5 uur wandelen arriveert u bij de majestueuze Preikestolen - 604 meter boven de legendarische Lysefjorden. De steile rotswand kijkt uit over de fjord en het panoramische uitzicht voor je zorgt voor een fantastische beloning na al je harde fysieke werk. Nadat je van het landschap hebt genoten en je benen hebt ontspannen, ga je terug de berg af. Uitgeput maar tevreden stapt u weer in de auto en rijdt u terug naar Stavanger terwijl u uw ervaring van een goed bestede dag verwerkt.

Vanuit Stavanger: Pulpit Rock begeleide wandeling met ophaalservice

5. Vanuit Stavanger: Pulpit Rock begeleide wandeling met ophaalservice

Ga op reis in de natuur met een begeleide wandeling naar de Preekstoelrots, een van de boeiendste wandeltochten van Noorwegen. Begin je avontuur met een ophaalservice bij je accommodatie in Stavanger. Na een rit van 40 minuten door 's werelds langste en diepste onderwatertunnel en schilderachtige uitzichten op Jørpeland kom je aan bij het basiskamp. Hier luister je naar je lokale gids die je alles vertelt over het pad, de verwachte omstandigheden en tips voor een geweldige dag vol ontdekkingen. Het ontspannen wandeltempo zorgt ervoor dat je genoeg tijd hebt om je uitrusting aan te passen, ontspannen pauzes te nemen, van snacks te genieten en onderweg prachtige foto's te maken. Na ongeveer 2,5 uur wandelen bereik je de majestueuze Pulpit Rock klif, die 604 meter boven de zee uitsteekt. Adem hier het majestueuze uitzicht op Lysefjorden ver onder je in. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de natuur en laad je zintuigen weer op. Als de omstandigheden het toelaten, kun je op de terugweg naar de auto een verborgen pad bewandelen voor een nog uniekere ervaring. Als je weer in de auto stapt voor de terugreis naar Stavanger, ontspan je totdat je weer wordt afgezet bij je accommodatie.

Stavanger: Preikestolen Winterwandeling

6. Stavanger: Preikestolen Winterwandeling

De dag begint met het ophalen door onze gids van een van de aangewezen locaties in Stavanger. Na een rit van 40 minuten komen we aan bij het begin van de route (waar toiletten beschikbaar zijn). Hier geeft de gids informatie over het pad, de verwachte omstandigheden en nuttige tips voor een goede trekking. Als iedereen klaar is, begint de wandeling. Als de omstandigheden het toelaten, kan de gids je meenemen naar verborgen plekjes onderweg. Het tempo geeft je de tijd om je kleding en uitrusting aan te passen, tijd om te rusten en te genieten van snacks, en om foto's te maken onderweg. Na ongeveer 2,5 uur wandelen komen we aan bij Preikestolen, 604 meter recht boven de legendarische Lysefjorden. De steile rotswand kijkt uit over de fjord en het panoramische uitzicht voor ons is een fantastische beloning na al het werk dat het gekost heeft om er te komen. Nadat we van het landschap hebben genoten en een tijdje hebben ontspannen, gaan we weer naar beneden. Normaal gesproken duurt het ongeveer 2 uur om terug te keren naar de parkeerplaats. Uitgeput maar voldaan stappen we weer in de auto. Terwijl we terugrijden naar Stavanger, verwerken we onze ervaring van een welbestede dag. Vanwege de aanwezigheid van sneeuw en ijs wordt wandelen naar Preikestolen zonder gids in de winter (januari - maart) afgeraden. Onze professionele gidsen zijn getraind om veilig door het bevroren landschap en de snel veranderende winterse weersomstandigheden te manoeuvreren. Ze hebben alle noodzakelijke navigatie-, veiligheids-, eerstehulp- en outdoor-winteruitrusting bij zich.

Stavanger: Preikestolen zonsopgangwandeling met ontbijtbuffet

7. Stavanger: Preikestolen zonsopgangwandeling met ontbijtbuffet

Neem deel aan een begeleide zonsopgangswandeling naar Preikestolen, versla de drukte en ervaar de zonsopgang boven de Lysefjorden. Geniet van handig retourvervoer vanuit Stavanger. Vermijd de duizenden mensen die tijdens het hoogseizoen op pad zullen zijn, en wandel in plaats daarvan in de rust en stilte van de dageraad. Begin het avontuur vroeg in de ochtend nadat je bent opgehaald op een van de verschillende aangewezen locaties in Stavanger. Na een rit van 40 minuten arriveert u bij het begin van de route. Ontvang een briefing van uw gids met informatie over het parcours, de verwachte omstandigheden en nuttige tips voor goed wandelen. Als iedereen klaar is, zet je je koplampen aan en begin je aan de wandeling terwijl het donker en stil is. Laat het maanlicht en de torenhoge bomen je fantasie de vrije loop laten. Luister onderweg naar allerlei griezelige folklore van je gids en stop voor snacks of om kleding en uitrusting aan te passen. Na ongeveer 2,5 uur wandelen bereik je Preikestolen, 604 meter boven de legendarische Lysefjorden. Word beloond met een panoramisch uitzicht op de fjord. Als je geluk hebt, laat de zon zich zien terwijl hij over de bergruggen klimt, zodat je kunt baden in de warmte. Nadat je het landschap hebt bewonderd en een tijdje hebt ontspannen, ga je terug naar Basecamp. In het comfort van de berghut kunt u nieuwe energie opdoen met een eenvoudig, maar vers en smakelijk ontbijt. Stap dan weer in de auto voor een rit terug naar Stavanger.

Hidden Trail Hike Preikestolen + kanotocht

8. Hidden Trail Hike Preikestolen + kanotocht

Wil je overdag naar de Preikestolen wandelen, maar niet omringd worden door grote mensenmassa's? Wil je in alle rust de ongerepte natuur van de bergen ervaren? We wandelen buiten de gebaande paden; een pad dat alleen de lokale bevolking kent, en er is zelfs een kanotocht! Onze gids staat klaar om je mee te nemen op de definitieve dagwandeling naar de meest iconische rotsformatie van Noorwegen! De dag begint met het ophalen door onze gids van een van de verschillende aangewezen locaties in Stavanger. Na 45 minuten rijden komen we aan bij Preikestolen Basecamp (waar toiletten beschikbaar zijn). We halen reddingsvesten en kano-ertsen op en lopen naar het strand van het meer, Revsvatnet. Hier geeft de gids instructies over veilig kanoën, informatie over het parcours, verwachte omstandigheden en handige tips voor goed wandelen. Als iedereen klaar is, begint het avontuur. We peddelen over het meer, banen ons een weg naar de kust en wandelen langs een oud en vergeten pad. Het werd herontdekt door een lokale baanbrekende gids van de regio (de mentor van onze gids), en we hebben het bijna helemaal voor onszelf! Het tempo biedt tijd om kleding en uitrusting aan te passen, tijd om uit te rusten en te genieten van snacks, en om onderweg foto's te maken. Na ongeveer 3 uur wandelen komen we aan bij Preikestolen, 604 meter boven de legendarische Lysefjorden. De steile rotswand kijkt uit over de fjord en het panoramische uitzicht voor ons zorgt voor een fantastische beloning na al het werk dat nodig was om er te komen. Nadat we even van het landschap hebben genoten en even hebben gerelaxt, gaan we terug naar beneden. Het duurt normaal gesproken ongeveer 2,5 uur om terug te keren naar de parkeerplaats. Uitgeput maar voldaan stappen we weer in de auto. Terwijl we worden teruggereden naar Stavanger, verwerken we onze ervaring van een goed bestede dag.

Stavanger: begeleide zonsopgangwandeling naar Preekstoelrots

9. Stavanger: begeleide zonsopgangwandeling naar Preekstoelrots

Je tour begint wanneer je wordt opgehaald op de locatie die je tijdens het boeken hebt opgegeven. Houd er rekening mee dat de afleverlocatie bij terugkomst dezelfde is als de ophaallocatie. Je geschatte ophaaltijd is 05:00 uur vanaf je accommodatie. Zorg dat je 5 minuten voor de verwachte ophaaltijd klaarstaat voor de hoofdingang. Je begint door naar het veerstation van Stavanger of het veerstation van Lauvvik te gaan, vanwaar je de veerboot over de fjord neemt. Vanaf de andere kant is het een korte rit naar Preikestolen Lodge, het startpunt van de wandeling. De wandeling naar boven duurt tussen de 2 en 3 uur, met een afstand van 4 kilometer enkele reis. Eenmaal op Preekstoelrots, zult u wat tijd doorbrengen met genieten van de zonsopgang en de prachtige natuur, met voldoende tijd om foto's te maken. Je zult hier ook genieten van je lunchpakket, drankjes en wat snacks. De wandeling terug duurt waarschijnlijk ook 2 tot 3 uur, en je kunt later rond 8.00 - 10.00 uur in Stavanger verwachten.

2 daagse tour naar hardanger en flåm of sognfjord gletsjer flexibel

10. 2 daagse tour naar hardanger en flåm of sognfjord gletsjer flexibel

Fjordday As leidt de privétour voor mensen die in de Hardangerfjord en Sognefjord reizen. Afhankelijk van je tijd en wensen kan ik een 2-daags reisplan voor de fjord maken. Laat me weten waar je heen wilt en wat je mogelijkheden zijn voor buitenactiviteiten, dan kan ik een 2-daags plan voor je maken. Over het algemeen is het plan erg flexibel en ontworpen naar jouw wensen. Waarschijnlijk zal ik mensen aanraden om in een hotel in Voss te overnachten, dan is 2 dagen reizen naar Hardangerfjord en Sognefjord heel comfortabel. Kies een reis die in de afbeelding staat. Let ook op het seizoen, sommige zijn in de winter niet toegankelijk. Voor 1-4 personen kan ik een Toyota Corolla leveren, voor 5-6 een 7-persoons SUV. We hebben ook een Mercedes Benz, maar we moeten over de prijs onderhandelen. Kinderen zijn meer dan welkom. Laat me na het boeken weten hoeveel bagage je hebt en wat de leeftijd en lengte van de kinderen is. We maken een volledig reisplan voor je, als je het er niet mee eens bent, kun je het annuleren. Stuur me alsjeblieft een bericht in plaats van me direct te bellen, want ik rijd meestal en kan je dan niet antwoorden. Als ik op de bestemming ben aangekomen, stuur ik je het bericht terug.

13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in Preikestolen

Wil je alle activiteiten in Preikestolen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.