Kies data

Dingen om te doen Premantura

Premantura: De beste dingen die je niet wil missen

Kamenjak: dolfijnentour bij zonsondergang in Medulin

1. Kamenjak: dolfijnentour bij zonsondergang in Medulin

Uw avondtocht begint in de haven van Medulin. Na het instappen ontvangt u een welkomstdrankje en begint de reis met een panoramisch uitzicht op de archipel van Medulin. Tijdens de vaartocht is er muziek aan boord wat zorgt voor een ontspannen sfeer. Dansen is ook welkom. Let tijdens uw cruise langs de Adriatische zee op dolfijnen. Er is een 50/50 kans dat je ze ziet, maar zo niet, dan kun je nog steeds het meeste uit het prachtige landschap halen. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de Oostenrijks-Hongaarse vuurtoren 'Porer' en krijg later de kans om een adembenemend uitzicht op de zonsondergang te bewonderen. Het diner wordt op de boot geserveerd: vis, vlees en vegetarische opties zijn verkrijgbaar met een koolsalade en ciabattabrood. Drankjes tijdens de excursies (wijn, frisdrank en water) zijn bij de prijs inbegrepen. De boottocht eindigt door langzaam terug te keren naar Medulin.

Premantura: kajaktocht door zeegrotten

2. Premantura: kajaktocht door zeegrotten

Het startpunt van deze kajakervaring is Kaap Kamenjak, een beschermd natuurpark ten zuiden van Pula. Vanaf een van de charmante kiezelstranden begin je je avontuur na een korte briefing van de gidsen. Nadat je je in de kajaks hebt gesetteld, peddel je ongeveer 50 minuten langs de ruige kust terwijl je geniet van het zomerse landschap tot aan de Kolombarica-zeegrot. In de grot zwem je in het turquoise water dat wordt verlicht door de zonnestralen die binnenkomen via een grotopening erboven. Snorkelen en het levendige zeeleven van Kamenjak verkennen is een herinnering die je niet snel zult vergeten. Daarom bevat deze tour gratis GoPro-foto's. Als je een adrenalinezoeker bent, zul je het geweldig vinden om van de kliffen te springen (tot 15 meter hoog) nadat je de grot hebt verkend. Zo niet, dan kunt u genieten van zonnebaden, zwemmen, snorkelen en ontspannen. Op de terugweg zullen de gidsen indien nodig korte stops maken. Als je geïnteresseerd bent, kun je een aantal verbazingwekkende feiten over het gebied ontdekken. Deze tour is een ideale zomerervaring voor vrienden en families. Het is volkomen veilig en geschikt voor beginners en kinderen.

Kaap Kamenjak: wijnproeverij en fietstocht van een halve dag

3. Kaap Kamenjak: wijnproeverij en fietstocht van een halve dag

Ontdek het prachtige en beschermde natuurgebied Kaap Kamenjak. Het water van de zee is nergens zo blauwgroen en kristalhelder als in deze plaats, het zuidelijkste puntje van Istrië. De rotsachtige stranden worden afgewisseld met zanderige baaien. Kamenjak ligt in een puur natuurlijke omgeving, er zijn geen campings, hotels of gebouwen. Verderop, dicht bij de baai van Pinizule, werden enkele jaren geleden de oude voetafdrukken van dinosaurussen ontdekt in de rotsplaten. Bij aankomst in Kamenjak fietst u over een smal pad en passeert u prachtige stranden, met een uniek uitzicht op de uitgestrektheid van de open zee. Stop op het uiterste puntje van het schiereiland Istrië. Keer per fiets terug naar Pula met een tussenstop voor het proeven van de beroemde Istrische wijn, geserveerd met authentieke Istrische koude gerechten.

Medulin: Boottocht van een halve dag met lunch

4. Medulin: Boottocht van een halve dag met lunch

Bewonder de schoonheid van de Medulin-archipel tijdens deze boottocht vanuit Medulin. Bezoek de Golumbera-zeegrot, bekijk de Porer-vuurtoren en heb wat vrije tijd aan de zandige oevers van het eiland Levan. Ontspan met onbeperkt bier en een welkomstdrankje. Inchecken en aan boord gaan van de boot in de haven van Medulin. Laat je verwelkomen met een verfrissend sapje, water of aperitief. Vaar langs de groene oevers van het natuurpark Rt Kamenjak. Stop om te zwemmen en bezoek de Golumbera-zeegrot die afgelegen ligt op de kliffen van Kaap Kamenjak. Maak foto's van de Oostenrijks-Hongaarse 19e-eeuwse Porer-vuurtoren terwijl je voorbij vaart. Geniet van een prachtig uitzicht terwijl je rond eilandjes in de Medulin-archipel vaart, zoals Bodulaš, Fenoliga en Finera. Ontvang een verrukkelijke BBQ-lunch met vegetarische, vlees- en visopties. Na de lunch ga je naar het eiland Levan, het meest noordelijke en enige zanderige eiland in de archipel. Ontspan op het strand van Levan of zwem door het kristalheldere water. Heb de mogelijkheid om cocktails te kopen, een restaurant te bezoeken of een ligstoel te huren op het eiland Levan. Rond je tour af op je startpunt in de haven van Medulin.

Medulin: zonsondergang-archipel en dolfijncruise met diner

5. Medulin: zonsondergang-archipel en dolfijncruise met diner

Verken de schoonheid van de Medulin-archipel en zoek naar dolfijnen tijdens deze cruise vanuit de haven van Medulin. Bekijk Kaap Kamenjak, de vuurtoren van Porer en uitzicht op het natuurpark RT Kamenjak. Geniet van een heerlijk diner aan boord terwijl de zon ondergaat. Ontspan met bier, wijn, water en sappen. Check in bij de balie van de tourleverancier in de haven van Medulin en stap aan boord van de boot. Geniet van een heerlijk vertrekdrankje sap of een aperitief. Zeil weg op je dolfijn-kijkavontuur. Luister naar romantische muziek terwijl je je een weg baant langs de Medulin-archipel naar het natuurpark RT Kamenjak. Geniet van het natuurlijke landschap in dit beschermde gebied terwijl het licht voor de dag afneemt. Bezoek Kaap Kamenjak en bewonder het uitzicht op de Porer-vuurtoren die in 1846 tijdens het Oostenrijks-Hongaarse tijdperk werd gebouwd. Ga op zoek naar dolfijnen, ga naar de plaatsen waar ze graag dartelen en zoek naar voedsel. Laat u een heerlijke vlees-, vis- of vegetarische maaltijd voorschotelen. Luister naar de geluiden van de zee en zeemeeuwen terwijl de gouden kleuren van de zonsondergang over het water spelen. Keer terug naar de haven van Medulin.

Andere activiteiten in Premantura

Wil je alle activiteiten in Premantura ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.