Presidentieel paleis, Athene

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Presidentieel paleis, Athene: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Athene: fietstocht in de ochtend

1. Athene: fietstocht in de ochtend

Fiets door het historische centrum van Athene tijdens een fietstocht van 9 km en zie archeologische en architectonische hoogtepunten van de stad, zoals het Stadion Panathinaiko, de presidentiële woning, de tentoonstellingsruimte binnen in het Zappeion en de Romeinse Agora. Ontdek de groene delen van de stad, zoals de nationale tuinen en verken historische wijken, zoals Plaka, aan de voet van de Akropolis. Bezoek de oude begraafplaats Kerameikos. Bewonder de koepel van het Nationaal observatorium van Athene en ga naar de traditionele wijk Thission. Hoewel je geen van de archeologische locaties zult betreden, neem je bij elke wel een pauze van 5-8 minuten, zodat je gids allerlei informatie kan geven en interessante verhalen kan vertellen. Stap even af voor een korte wandeltocht op plekken waar je met de fiets niet kunt komen, maar vanwaar je een geweldig uitzicht hebt, ver weg van de toeristische route.  De route is uitgestippeld voor de gemiddelde fietser, op zo'n manier dat het drukke stadsverkeer wordt vermeden en veelal vlakke paden en weggetjes worden gevolgd. Geniet van een persoonlijkere ervaring met een groepje van niet meer dan 12 mensen.

...
Athene: fietstocht met elektrische fiets

2. Athene: fietstocht met elektrische fiets

Deze ochtendtour per e-bike duurt ongeveer 3,5 uur en is een leuke manier om jezelf te oriënteren in Athene. De fietstocht vindt plaats in het fantastische historische centrum, in voetgangersgebieden, straten met weinig verkeer en parken, ver weg van het drukke verkeer. Je lokale gids fietst voorop en brengt je naar de belangrijkste archeologische vindplaatsen en verborgen gedeeltes van de stad - garantie voor een geweldige ervaring!  Met je groep fiets je naar het Akropolismuseum, de oude begraafplaats van Kerameikos en door de wijk Thission, waarbij je ook een geweldig uitzicht hebt op de Akropolis en het Parthenon. Vervolgens fiets je over de antieke Griekse Agora en passeer je de Romeinse Agora. Daarna fiets je naar de historische wijk Plaka en de Nationale Tuinen, een van de mooiste gebieden in Athene om te fietsen. Je stopt ook voor het huis van de president om de presidentiële wacht te zien en passeert het Stadion Panathinaiko en de tentoonstellingshal Zappeion.

...
Athene: fietstocht bij zonsondergang

3. Athene: fietstocht bij zonsondergang

Ontdek de must-see bezienswaardigheden van Athene op het beste moment van de dag tijdens een middagfietstocht door de historische monumenten. Profiteer van het adembenemende uitzicht op de oude stad terwijl je naar historische monumenten fietst, beginnend bij de Nationale Tuinen, gevolgd door het Panatheense Stadion en het presidentiële herenhuis. Stap van de fiets om korte wandelingen te maken naar verschillende locaties en reis door de geschiedenis van het oude Griekenland bij monumenten zoals de Romeinse Agora. Bewonder de zuilen van de tentoonstellingshal Zappeion en fiets in de schemering door de charmante wijk Plaka. Ga naar Kerameikos net ten noorden van de Akropolis en verken de hippe wijk Thisseio.

...
Athene: elektrische fietstocht bij zonsondergang

4. Athene: elektrische fietstocht bij zonsondergang

Uitgerust met een moderne elektrische fiets voor een ontspannen en plezierige tour, begin je Athene te verkennen door de Nationale Tuinen te bezoeken, een rustige, schaduwrijke plek in het hart van de stad. Vervolgens rijd je naar het presidentiële herenhuis waar je getuige kunt zijn van de ceremoniële eenheid van de presidentiële garde. Dan is het tijd om het Panatheense Stadion te ontdekken, waar de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden, en het Zappeion, een prachtig neoklassiek gebouw dat in 1888 werd voltooid. Terwijl je door Athene fietst, stop je voor de indrukwekkende Tempel van Olympische Zeus, evenals de Boog van Hadrianus, een van de beste fotoplekken in Athene. Vervolgens ga je naar het grootste voetgangersgebied van de stad, waar je langs het Akropolismuseum en de Akropolis-heuvel komt voordat je een geheime plek bereikt om te genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht op het Parthenon. Je reis terug in de tijd gaat verder met een stop bij de oude Griekse begraafplaats (Kerameikos), de oude Griekse Agora en de Romeinse Agora. De tour eindigt met een bezoek aan de kathedraal van Athene en een rit door de schilderachtige wijk Plaka. In Plaka vind je tal van geweldige plekken om geweldige foto's van de oude stad te maken, en je gids geeft je tips over de beste plaatsen om te bezoeken nadat de tour is afgelopen.

...
Athene: Electric Bike Day Tour

5. Athene: Electric Bike Day Tour

Begin je tour op het ontmoetingspunt waar je de kans krijgt om je leuke en vriendelijke gidsen te ontmoeten. Zodra je de kans hebt gehad om je gidsen te ontmoeten, krijg je de route van de dag te zien, spring je op je e-bike en ga je op pad. Ga op weg naar je eerste stop, de traditionele vlees- en vismarkten om lokale Atheners verse benodigdheden te zien kopen. Ga dan langs het Omonia-plein en bezoek drie prachtige neoklassieke gebouwen, de bibliotheek, de universiteit en de academie. P kont door het bovenste deel van de stad die bekend staat om zijn luxe en exclusieve straten. De rondleiding is zo gepland dat je op tijd op het Syntagma-plein bent om de beroemde wisseling van de wacht te zien en foto's te maken met de Evzones. Bezoek vervolgens het presidentiële herenhuis en ga richting het prachtige Panathenaic Stadium. Je rijdt naar de tempel van Olympische Zeus, Zappeion Hall en vervolgens richting Plaka, de Akropolis en de Areopagus-heuvel om de stad van bovenaf te ervaren. Rijd rond de Akropolis naar Plaka, Anafiotika, de Romeinse Agora, Monastiraki en de levendige straten van Psyrri. Terugrijdend naar het eindpunt passeer je de driehoek van Athene, een leuke lokale ontmoetingsplaats voor Atheners. Je tour eindigt met een speciale traktatie op het kantoor van de lokale partner. Aan het einde van deze tour zul je zeker verliefd zijn op Athene.

...
Athene 6-uur durende rondleiding met transfers

6. Athene 6-uur durende rondleiding met transfers

Tijdens deze 6-uur durende Athene-tour heb je tijd om de Griekse gastvrijheid te ervaren, verwonder je over de oude monumenten van de Akropolis, geniet je van traditioneel Grieks eten en ga je winkelen. Bezoek de majestueuze Akropolis en zijn oude monumenten, waaronder de Propylae, het Erechtheion, de gereconstrueerde tempel van Nike en natuurlijk het Parthenon, dat was gewijd aan godin Athena. Verken het nieuwe Akropolismuseum, waarvan wordt gezegd dat het het 5e beste museum ter wereld is. Stop om een kop koffie te drinken terwijl je de uitzichten over de Akropolis in je opneemt. Zie de ruïnes van de tempel van Zeus, die in de oudheid de grootste tempel in Griekenland was. Bezoek het Panathenaiko-stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden in 1896. Ga een beetje hardlopen in het stadion en volg het spoor van marathonlopers en vind de zetel van Pierre de Coubertain, de vader van de moderne Olympische Spelen . Geniet vanaf de berg Lycabettus van het uitzicht op Athene en zie de wisseling van de Royal Guards in het Parlement. Ga langs het presidentiële paleis en het huis van de premier. Bewonder neoklassieke gebouwen zoals de Universiteit van Athene, het Numismatisch Museum, de Nationale Bibliotheek, het Cycladisch Museum en het Byzantijns Museum. Bezoek de rommelmarkten in Monastiraki. Verken de souvenirwinkels van Plaka en kies een restaurant voor de lunch, waar u kunt genieten van traditionele Griekse gerechten.

...
Athene: privé sightseeingtour van een halve dag met een local

7. Athene: privé sightseeingtour van een halve dag met een local

Het avontuur begint met ophalen van je accommodatie in Athene. Ontmoet uw vriendelijke, Engels sprekende chauffeur en bespreek hoe u de tour wilt aanpassen aan uw interesses en voorkeuren, of volg de voorgestelde reisroute van de lokale partner. Leun achterover en ontspan terwijl u de stad verkent en enkele van de meest iconische bezienswaardigheden en monumenten van Athene bezoekt. Hoogtepunten van de tour zijn de iconische Acropolis-heuvel, waar u de Tempel van Parthenon kunt bewonderen, evenals het Helleense parlement. Je kunt ook stoppen bij de indrukwekkende Lycabettus-heuvel, Dionysiou Areopagitou-straat en meer. Zorg ervoor dat u Plaka bezoekt, een charmante buurt die is ontwikkeld rond de oude Agora. Verken dit historische dorp, meng je onder de lokale bevolking en eet een hapje in een van de traditionele taverna's. Geniet voor het einde van de tour van een heerlijke olijfolieproeverij in een populair Grieks gastronomiecentrum. Aan het einde van een leuk avontuur word je teruggebracht naar je accommodatie of een andere locatie naar keuze.

...
Athene: stadstour met hoogtepunten voor nieuwe bezoekers

8. Athene: stadstour met hoogtepunten voor nieuwe bezoekers

Begeef je op een sightseeingavontuur door Athene tijdens deze drie uur durende tour boordevol actie die is ontworpen voor mensen die voor het eerst op bezoek zijn. Wandel door de Griekse hoofdstad met een deskundige, lokale gids en bezoek enkele van de belangrijkste en meest iconische monumenten van de stad. Naast de bezienswaardigheden van Athene, neemt de tour je mee naar locaties buiten de gebaande paden, waaronder pittoreske binnenplaatsen en charmante steegjes. Luister tijdens het verkennen naar je gids die een fascinerend inzicht geeft in de geschiedenis, tradities en lokale cultuur van Athene. Aan het einde van de tour ben je uitgerust met de kennis en aanbevelingen om je vakantie in dit oude wonderland te verbeteren. Hoogtepunten van de tour zijn het Helleense parlement, de nationale tuin, de Herodou Attikou-straat, het presidentieel herenhuis, het Kallimarmaro-stadion, het Zappeion Conference and Exhibition Center, de Boog van Hadrianus, de Romeinse Agora, Pnyx en meer.

...
Hoogtepunten van Athene per elektrische Trikke Bike

9. Hoogtepunten van Athene per elektrische Trikke Bike

Geniet van de schoonheid van Athene en al zijn oude schatten. Geniet van het rijden met je Trikke door Plaka, de oude wijk van Athene en passeer Anafiotika, een landschap dat is gestolen van de Griekse eilanden, in het hart van Athene! Ga door oude landschappen en monumenten zoals het Kallimarmaro-stadion, het eerste moderne Olympische stadion, de Tempel van de Olympische Zeus en de bibliotheek van Hadrianus. Ervaar de levendige en ceremoniële wisseling van de wacht bij het Griekse parlement. Koel af tijdens het rijden door de Nationale Tuin en wees ervan verzekerd dat je gids je unieke tour vastlegt met veel foto's en een video van de rit. Eindig met het voelen van de hartslag van Athene door het Monastiraki-plein, de vlooienmarkt en Plaka, de oude wijk van Athene. Enkele van de bezienswaardigheden die u zult zien zijn: • Plaka • Romeinse agora • Toren van winden • Monastiraki-plein • Vlooienmarkt • Zappeion-zaal • Nationale tuinen • Presidentieel herenhuis • Kalimarmaro – Panatheense Stadion • Parlement – Syntagmaplein – Graf van Onbekende Soldaat • Romeinse baden • Boog van Hadrianus • Tempel van Olympische Zeus

...
Athens Heart Walking Private Tour

10. Athens Heart Walking Private Tour

Je pad brengt je aanvankelijk voor het nieuwe Akropolismuseum en gaat verder richting het Odeon van Herodes Atticus, een stenen theaterstructuur op de zuidwestelijke helling van de Akropolis. Geniet daarna van een van de mooiste uitzichtpunten ter wereld, met de hele stad Athene aan je voeten en de Tempel van Athene boven je. Vervolg je wandeling door de meest folkloristische wijk in Athene binnen te gaan, de Anafiotika, die net bergafwaarts ligt van de Akropolis van Athene, een symbool van architectonische perfectie en kennis gedurende de laatste 25 eeuwen. De oude Romeinse Agora zal je volgende stop zijn, zodat je de Tower of Winds kunt bewonderen en verder kunt gaan richting het beroemde district Monastiraki met zijn vlooienmarkt. Een korte pauze van 30 minuten volgt en biedt u het plezier van het proeven van een traditionele Griekse koffie, thee of een ander drankje naar uw smaak en bewonder vervolgens de Metropolitan Cathedral van de stad. Lopend door de beroemde Ermou-straat, de belangrijkste commerciële weg in Athene, die zijn naam dankt aan de Griekse god Hermes (in het Griekse Ermis), beschermer van de handel. Kom aan op het centrale en beroemdste plein van Athene, het Syntagma-plein, waar je voor het Helleense parlement een van de oudste tradities in Griekenland zult zien, de wisseling van de presidentiële garde. Als je door de ondergrondse archeologische tentoonstelling in het metrostation Syntagma gaat, ga je naar de Nationale Tuin, waar je met je familie kunt ontspannen en genieten van het voeren van de tentoongestelde dieren. Nadat u het presidentieel paleis bent gepasseerd, gaat u verder naar het Panathenaic-stadion (ook bekend als de Kallimarmaron), het grootste stadion ter wereld dat uitsluitend door marmer is gebouwd. Bezoek vervolgens de prachtige Zappeion Megaron en bewonder daarna de grootste tempel in het oude Griekenland, de Tempel van Olympian Zeus en de Boog van Hadrianus. Ga ten slotte naar het metrostation Akropolis, waar je tour wordt afgesloten.

...

Sitemap Presidentieel paleis, Athene

Wil je alle activiteiten in Presidentieel paleis, Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Presidentieel paleis, Athene

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 358 beoordelingen

Een prachtige kleine tour vandaag met Dimitris als onze gids. Zag alles wat er te zien was rond Athene. Elektrische fietsen waren geweldig en geweldige informatie, tops in de stad. We hebben het de eerste ochtend gedaan, wat ik zou aanraden, omdat het je de rest van de reis inzicht geeft. Zou zeker zeggen dat het een must is in Athene.

Hele mooie fietstocht om Athene te zien! Onze gids Andreas Athanasiou vertelde met enthousiasme wat we onderweg konden bewonderen en nam ons op een rustige route mee door de stad. We fietsen rond het Akropolis, door het oude centrum langs de opgravingen en door het park bij het Parlementsgebouw. Zeer zeker een aanrader!

Leuke fietstocht. Zo leer je de stad een beetje beter kennen. Doe het aan het begin van je Athenetrip. Van alles wat, kleine straatjes, stadspark en de bezienswaardigheden. Wij vinden het een aanrader.

With guide DIMOS very good bike trip with a lot of explanation about Athens, Greece en his own Greek family live. You should do a bicycle tour!!

Super leuke fietstour. Je ziet delen van de stad die je normaal gesproken niet snel ziet.