Kies data

Dingen om te doen Pretoria

Pretoria: De beste dingen die je niet wil missen

Hartbeespoort: rit in de kabelbaan

1. Hartbeespoort: rit in de kabelbaan

Maak een rit in de enige enkellijn-kabelbaan in heel Zuid-Afrika en geniet onderweg van het spectaculaire uitzicht. Deze gondel van Zwitserse makelij heeft plek voor maximaal zes personen. In zes minuten klim je naar de top. Tijdens je reis omhoog zweef je over een natuurreservaat. Spot in vogelvlucht de giraffen, zebra's en kleine antilopen onder je. Eenmaal op de top kun je neerstrijken in een van de restaurants. Neem een drankje in de Lookout Bar en nip van een cocktail met spectaculair uitzicht op het oosten. Je kunt ook over de 'Dassie Walk' wandelen, een looppad van 1200 meter lang, rondom de top van de berg. Onderweg is er een informatiepunt waar je alles te weten kunt komen over de omgeving. Neem de kabelbaan terug en voor je het weet sta je weer beneden.

Vanuit Johannesburg: wildsafari nationaal park Pilanesberg

2. Vanuit Johannesburg: wildsafari nationaal park Pilanesberg

Ga tijdens een safaritrip van een dag vanuit Johannesburg naar het wildreservaat Pilanesberg, waar meer dan 7.000 dieren vrij rondlopen. Krijg de kans om de Grote Vijf te zien (olifanten, neushoorns, luipaarden, buffels en leeuwen). Geniet van 2 uitgebreide wildritten in een jeep met een gids en een smakelijk lunch. Je wordt in de vroege ochtend opgehaald van je hotel in Johannesburg en terwijl jij naar het wildreservaat Pilanesberg rijdt kun je heerlijk ontspannen. Volg je gids op een rit om geweldige dieren tegen te komen zoals zebra's, giraffen, cheeta's, hyena's, nijlpaarden, krokodillen, jakhalzen, antilopen en meer dan 300 vogelsoorten. Op het heetste moment van de dag kun je aanschuiven voor een verrukkelijke lunch in een van de vele rustkampen in het wildreservaat. Na de lunch vertrek je voor een middagsafari in een open voertuig. Stel je gids alle vragen die je wilt over de dieren en de natuurlijke omgeving. Vertrek uit Pilanesberg in de late namiddag om voor zonsondergang terug te keren naar je hotel in Johannesburg.

Pretoria: stadstour van een halve dag

3. Pretoria: stadstour van een halve dag

Tijdens deze tour van een halve dag leer je over de fascinerende geschiedenis van Zuid-Afrika tijdens een stadservaring in Pretoria. Pretoria is de hoofdstad van Zuid-Afrika en staat vol met historische bezienswaardigheden zoals de Union Buildings, het hoofdkwartier van de regering. De gebouwen zijn prachtig gelegen in terrasvormige tuinen, waar u heerlijk kunt wandelen. Geniet van een bezoek aan het Voortrekker Monument, een monument van grote betekenis voor veel Afrikaans sprekende Zuid-Afrikanen omdat het staat voor Afrikaner Nationalisme. De binnenmuren verbeelden het verhaal van de Grote Trek, een massabeweging van Afrikaner Boers die een hekel hadden aan de Britse overheersing. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan het Paul Kruger House Museum waar u meer te weten komt over deze fascinerende man en zijn leven. Het huis toont meubels en persoonlijke spullen van de familie Kruger. Pretoria heeft karakter in zijn gebouwen en tijdens deze stadsarchitectuurtour krijgt u ruimschoots de gelegenheid om uw gids te vragen naar de geschiedenis achter de gebouwen en cultuur. Bezoek het Kerkplein, de Ou Raadsaal, het Justitiepaleis en het Kapitaaltheater.

Johannesburg: Pretoria en Cullinan Diamond Mine Tour

4. Johannesburg: Pretoria en Cullinan Diamond Mine Tour

Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in Johannesburg en begin aan uw rondleiding door Pretoria. Je gids begeleidt je naar enkele van de hoogtepunten van de stad in een voertuig met airconditioning. Je begint met een bezoek aan de Union Buildings, de officiële zetel van de nationale regering en een Zuid-Afrikaans nationaal erfgoed. Vervolgens bezoekt u het Paul Kruger House. Kruger was verzetsleider en sleutelfiguur in de Transvaaloorlog tegen de Britten in 1880-1881. In 1882, op 57-jarige leeftijd, werd Kruger gekozen tot president van Transvaal en vestigde zich later in Kruger House in Pretoria. Uw volgende stop is het Voortrekker Monument, gelegen in een natuurreservaat in de omgeving van Pretoria (Tshwane). Het herdenkt de pioniersgeest van Afrikaners en is een van de meest populaire erfgoedsites in Zuid-Afrika. Bij je laatste stop ga je naar de Cullinan Diamond Mine, waar je kunt genieten van een begeleide rondleiding door de mijn en de mogelijkheid hebt om een van deze zeldzame en mooie stenen te kopen voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Van Johannesburg: driedaagse safari in Kruger National Park

5. Van Johannesburg: driedaagse safari in Kruger National Park

Ga terug naar de natuur in het Kruger National Park en ga dag en nacht op zoek naar wilde dieren met een open safarivoertuig. Dag 1: Vertrek uit Johannesburg en rijd met een microbus met airconditioning door de Elands Valley naar Nelspruit. Bewonder onderweg de citrusplantages. Ga dan het Kruger National Park binnen op tijd voor de lunch. Breng de middag door op een gamedrive op zoek naar olifanten, giraffen en antilopen in hun natuurlijke omgeving. Rust uit op het kamp en ontspan in uw en-suite chalet. Geniet van een drankje voor het diner in het privérestaurant. Dag 2: Word 's ochtends wakker om naar de vogels te luisteren voordat je op zoek gaat naar de Big Five ( leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) . Geniet van een stevig ontbijt en ga dan verder naar een waterput om nijlpaarden, krokodillen en vogels te zien voordat je terugkeert naar je kamp voor een dutje of middagzwemmen. Later verlaat u de lodge om tot laat in de middag op zoek te gaan naar dieren in het wild. Stop bij een van de restaurants in het park om wat te lunchen en ga dan verder met het volgen van dieren in het wild. Ga 's avonds terug naar de lodge om te ontspannen en begin met het bekijken van de foto's die je tot nu toe tijdens de reis hebt gemaakt. Dag 3: Vertrek op een gamedrive in de vroege ochtend op zoek naar ongrijpbare soorten die op de loer liggen in de bush. Neem wat tijd om te winkelen voordat u naar huis reist. Geniet van een fantastisch uitzicht op de landerijen van Schoemans Kloof en stop voor een lunch in Highveld. Kom terug op de luchthaven voor uw verdere vlucht of ga verder naar uw hotel.

Pilanesberg Wildlife Safari vanuit Johannesburg

6. Pilanesberg Wildlife Safari vanuit Johannesburg

Ontdek de "Big Five" van Zuid-Afrika tijdens een safaritocht van een hele dag door Pilanesberg National Park. Ga op een open jeepsafari en bekijk de schoonheid van het Pilanesberg-natuurreservaat. Uw ranger laat u zien wat Pilanesberg te bieden heeft. Van olifanten die op de weg langs je voertuig lopen, tot verschillende antilopen en niet te vergeten de Magnificent King of the Beasts, de Leeuw. U kunt er ook voor kiezen om het reservaat en de dieren in een gesloten minibusvoertuig te bekijken. Je wordt opgehaald bij je hotel in Johannesburg of Pretoria en veilig vervoerd naar Pilanesberg. Rijd langs de schilderachtige Hartebeestpoortdam en de Magaliesbergen. Bij aankomst op Pilanesberg stapt u over op een open safarivoertuig. Je gids van het open voertuig zal je door het natuurreservaat rijden en je begeleiden op de dieren die je pad kruisen. Je luncht en gaat dan verder met je open safari-avontuur. Geniet van uitstekende mogelijkheden om wild te bekijken in een malariavrij klimaat. Wanneer uw safari is afgelopen, schakelt u terug naar uw gesloten voertuig en wordt u veilig teruggebracht naar uw hotel.

Hartbeespoort: zelfrijdende leeuwen- en safariparktour

7. Hartbeespoort: zelfrijdende leeuwen- en safariparktour

Maak een uitstapje naar de must-see toeristische bestemming, Lion & Safari Park, gelegen op slechts 13 km van Lanseria Airport en slechts 40 minuten van Johannesburg. Geniet van een fantastisch uitzicht, want het is genesteld in het prachtige Magaliesberg-gebergte en ook in de bakermat van de mensheid, een werelderfgoed van UNESCO. Met deze self-drive optie kun je de roofdieren en andere dieren van dichtbij bekijken. Er wordt geen gids meegeleverd, dus u kunt in uw eigen tijd met uw familie en vrienden door de leeuwen-, wilde honden- en cheeta-verblijven rijden, evenals een uitgebreide gamedrive om antilopen en andere soorten te bekijken. Je kunt in het weekend en op feestdagen om 12:00 uur en 15:00 uur de leeuwen zien eten.

Van Johannesburg: Pretoria halve dagtour

8. Van Johannesburg: Pretoria halve dagtour

De stad Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika en staat bekend als de "Jacaranda-stad", voornamelijk vanwege de met jacaranda omzoomde lanen en gefascineerde architectuur. Terwijl u hier historische monumenten bezoekt, zoals het Paul Kruger-huis dat in 1884 werd gebouwd. Paul Kruger was de leidende man in de Transvaal-oorlog tegen Groot-Brittannië tussen 1889-1891. Paul Kruger werd toen verkozen tot president van de Zui-Afrikaansche Republiek en nam zijn intrek in het Krugerhuis in Pretoria. Het Voortrekker Monument ligt in Pretoria in een natuurgebied, het is een monument dat de geschiedenis van Zuid-Afrika en de geschiedenis van de Afrikaners herdenkt, niet te vergeten de Union Buildings waarin de kantoren van de president zijn gevestigd en die zich in Tshwane bevinden. Union Building ligt niet in het centrum van Pretoria, maar op het hoogste punt van Pretoria en is een Zuid-Afrikaans nationaal erfgoed.

Van Johannesburg: Pretoria, Soweto & Apartheid Museum Tour

9. Van Johannesburg: Pretoria, Soweto & Apartheid Museum Tour

Begin je historische dagtour klaar om te weten wat er in die tijd gebeurde en hoe het de huidige dynamische Rainbow-natie heeft gevormd. Ga naar Pretoria, iets meer dan 30 kilometer van Johannesburg, op weg naar de eerste halte, het Voortrekker Museum, waar je de geschiedenis van de Afrikaaners van Zuid-Afrika leert kennen. Leer meer over het monument en waarom het is gebouwd zoals het is. Vanaf daar rijd je door de prachtige stad Pretoria, ook wel bekend als Tswane. Bezoek het Union Building, waar momenteel de president van Zuid-Afrika is gehuisvest en krijg een prachtig uitzicht over Pretoria en vind een perfecte plek om foto's te maken. Ga verder naar Soweto, waar u de Jeugdopstand van 1976 kunt zien door een bezoek te brengen aan het beroemde Hector Peterson Museum en ook een bezoek te brengen aan het huis van de Zuid-Afrikaanse apartheidsheld Nelson Mandela in Vilakazi Street. Het Nelson Mandela House is opgericht om de oorspronkelijke setting te weerspiegelen vanaf het moment dat hij de gevangenis verliet. Ga daarna naar het Apartheidsmuseum, waar je de kleine lettertjes krijgt van wat er werkelijk is gebeurd tijdens die apartheidsdagen en sluit je tour af door Johannesburg te passeren terwijl je terugkeert naar je hotel.

Pretoria: Cullinan Surface Diamond Mine-wandeltocht

10. Pretoria: Cullinan Surface Diamond Mine-wandeltocht

Verken de Cullinan Diamond Mine tijdens een begeleide oppervlaktetour en ontdek de bron van grote, hoogwaardige edelsteendiamanten, waaronder Type II-stenen, en is 's werelds belangrijkste bron van zeer zeldzame blauwe diamanten. Cullinan verdiende zijn plaats in de geschiedenis met de ontdekking van de Cullinan-diamant in 1905, de grootste ruwe edelsteendiamant ooit gevonden met 3.106 karaat, die werd geslepen om de twee belangrijkste diamanten in de Britse kroonjuwelen te vormen. Veel van 's werelds beroemdste diamanten zijn een voorbode van Cullinan, en het blijft diamanten van wereldklasse produceren onder leiding van Petra. Het Cullinan-orebody bevat een grote diamantbron van 195 Mcts, wat een potentieel lange levensduur suggereert voor een operatie van +50 jaar. Na een bezoek aan de mijn krijgt u de gelegenheid om de Cullinan Diamond Mine-markt te bezoeken voor een onvergetelijke winkelervaring met diamanten en sieraden.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Pretoria

Pretoria: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Overzicht activiteiten in Pretoria

Wil je alle activiteiten in Pretoria ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pretoria

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.136 beoordelingen

Een absolute aanrader als je een dag hebt. vroeg opstaan loont! De ranger in het park was uiterst professioneel en leuk! Je voelde je veilig bij hem. De open en iets verhoogde voertuigen in het park zijn geweldig. Je hebt een zeer goed zicht op het landschap en de dieren. In de winter wordt echter een capuchon en warme kleding aanbevolen. We konden veel dieren zien: leeuwen, guepard met baby's, olifanten, zebra's, neushoorns, nijlpaarden, giraffen en gazellen. Echt een geweldige ervaring!

Super leuke tourguide genaamd Nyiko samen met een andere tourguide Alex. Ze hebben hun uiterste best gedaan, waardoor we zeker 4 van de big 5 hebben gezien. Helaas geen zebra’s, maar dat mag de pret niet drukken. Het bijzondere is dat wij een luipaard hebben gezien. Dank jullie wel voor deze prachtige ervaring xxx

Het was de lange rit uit Johannesburg zeker waard. We hebben veel dieren van dichtbij kunnen zien. Moderne en comfortabele vervoersmiddelen. Een prima lunch was inbegrepen. Zeker een keer doen!

Fantastisch mooi en Nico is een geweldige gids, je leert veel over de dieren! Aanrader van AZ!

Zeer goede tour, perfect georganiseerd, op tijd opgehaald bij het hotel, graag weer.