Kies data
Dingen om te doen

Pretoria

Pretoria: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Johannesburg: Pilanesberg Game Reserve dagsafari

1. Vanuit Johannesburg: Pilanesberg Game Reserve dagsafari

Bezoek Pilanesberg Game Reserve op een dag safari vanuit Johannesburg. Meer dan 7000 dieren dwalen vrij door Pilanesberg en het park is de thuisbasis van alle big five-dieren (olifanten, neushoorns, luipaarden, buffels en leeuwen). Je kunt zebra's, giraffen, cheeta's, hyena's, nijlpaarden, krokodillen, jakhalzen, wilde katten, verschillende antilopen en meer dan 300 vogelsoorten tegenkomen. Tijdens de activiteit geniet je van 2 uitgebreide safari's, uitgevoerd door een ervaren gids. Nadat je tussen 6:00 en 6:30 uur bent opgehaald uit je hotel of verblijf in Johannesburg, reis je naar het Pilanesberg Game Reserve. Bij aankomst neemt je gids je mee op een spannende 2,5-uur durende ochtendsafari op zoek naar dieren die in het park leven.  Tijdens de hitte van de dag geniet je van een lunch in een van de vele rustkampen in het wildreservaat. Na de lunch vertrek je in een open voertuig voor nog een 2,5-uur durende safari. Stel je deskundige gids vragen over de dieren en de natuurlijke omgeving. Je  verlaat Pilanesberg tussen 15:30 en 16:00 uur om vóór zonsondergang terug te komen in Johannesburg, waar je wordt afgezet bij je hotel.

Pretoria: stadstour van een halve dag

2. Pretoria: stadstour van een halve dag

Tijdens deze tour van een halve dag leer je over de fascinerende geschiedenis van Zuid-Afrika tijdens een stadservaring in Pretoria. Pretoria is de hoofdstad van Zuid-Afrika en staat vol met historische bezienswaardigheden zoals de Union Buildings, het hoofdkwartier van de regering. De gebouwen zijn prachtig gelegen in terrasvormige tuinen, waar u heerlijk kunt wandelen. Geniet van een bezoek aan het Voortrekker Monument, een monument van grote betekenis voor veel Afrikaans sprekende Zuid-Afrikanen omdat het staat voor Afrikaner Nationalisme. De binnenmuren verbeelden het verhaal van de Grote Trek, een massabeweging van Afrikaner Boers die een hekel hadden aan de Britse overheersing. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan het Paul Kruger House Museum waar u meer te weten komt over deze fascinerende man en zijn leven. Het huis toont meubels en persoonlijke spullen van de familie Kruger. Pretoria heeft karakter in zijn gebouwen en tijdens deze stadsarchitectuurtour krijgt u ruimschoots de gelegenheid om uw gids te vragen naar de geschiedenis achter de gebouwen en cultuur. Bezoek het Kerkplein, de Ou Raadsaal, het Justitiepaleis en het Kapitaaltheater.

Van Johannesburg: driedaagse safari in Kruger National Park

3. Van Johannesburg: driedaagse safari in Kruger National Park

Ga terug naar de natuur in het Kruger National Park en ga dag en nacht op zoek naar wilde dieren met een open safarivoertuig. Dag 1: Vertrek uit Johannesburg en rijd met een microbus met airconditioning door de Elands Valley naar Nelspruit. Bewonder onderweg de citrusplantages. Ga dan het Kruger National Park binnen op tijd voor de lunch. Breng de middag door op een gamedrive op zoek naar olifanten, giraffen en antilopen in hun natuurlijke omgeving. Rust uit op het kamp en ontspan in uw en-suite chalet. Geniet van een drankje voor het diner in het privérestaurant. Dag 2: Word 's ochtends wakker om naar de vogels te luisteren voordat je op zoek gaat naar de Big Five ( leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) . Geniet van een stevig ontbijt en ga dan verder naar een waterput om nijlpaarden, krokodillen en vogels te zien voordat je terugkeert naar je kamp voor een dutje of middagzwemmen. Later verlaat u de lodge om tot laat in de middag op zoek te gaan naar dieren in het wild. Stop bij een van de restaurants in het park om wat te lunchen en ga dan verder met het volgen van dieren in het wild. Ga 's avonds terug naar de lodge om te ontspannen en begin met het bekijken van de foto's die je tot nu toe tijdens de reis hebt gemaakt. Dag 3: Vertrek op een gamedrive in de vroege ochtend op zoek naar ongrijpbare soorten die op de loer liggen in de bush. Neem wat tijd om te winkelen voordat u naar huis reist. Geniet van een fantastisch uitzicht op de landerijen van Schoemans Kloof en stop voor een lunch in Highveld. Kom terug op de luchthaven voor uw verdere vlucht of ga verder naar uw hotel.

Johannesburg: Pretoria en Cullinan Diamond Mine Tour

4. Johannesburg: Pretoria en Cullinan Diamond Mine Tour

Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in Johannesburg en vertrek op uw rondleiding door Pretoria. Je gids begeleidt je naar enkele van de hoogtepunten van de stad in een voertuig met airconditioning. Je begint met een bezoek aan de Union Buildings, de officiële zetel van de nationale regering en een Zuid-Afrikaans nationaal erfgoed. Vervolgens bezoekt u het Paul Krugerhuis. Kruger was een verzetsleider en sleutelfiguur in de Transvaal Oorlog tegen de Britten in 1880-1881. In 1882, op 57-jarige leeftijd, werd Kruger gekozen tot president van Transvaal en nam later zijn intrek in het Krugerhuis in Pretoria. Je volgende stop is het Voortrekker Monument, gelegen in een natuurgebied in het Pretoria (Tshwane) gebied. Het herdenkt de pioniersgeest van Afrikaners en is een van de meest populaire erfgoedsites in Zuid-Afrika. Bij je laatste stop ga je naar de Cullinan Diamond Mine, waar je een begeleide rondleiding door de mijn krijgt en de mogelijkheid hebt om een van deze zeldzame en mooie stenen te kopen voordat je terugkeert naar je accommodatie.  

Van Johannesburg: Pretoria halve dagtour

5. Van Johannesburg: Pretoria halve dagtour

De stad Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika en staat bekend als de "Jacaranda-stad", voornamelijk vanwege de met jacaranda omzoomde lanen en gefascineerde architectuur. Terwijl u hier historische monumenten bezoekt, zoals het Paul Kruger-huis dat in 1884 werd gebouwd. Paul Kruger was de leidende man in de Transvaal-oorlog tegen Groot-Brittannië tussen 1889-1891. Paul Kruger werd toen verkozen tot president van de Zui-Afrikaansche Republiek en nam zijn intrek in het Krugerhuis in Pretoria. Het Voortrekker Monument ligt in Pretoria in een natuurgebied, het is een monument dat de geschiedenis van Zuid-Afrika en de geschiedenis van de Afrikaners herdenkt, niet te vergeten de Union Buildings waarin de kantoren van de president zijn gevestigd en die zich in Tshwane bevinden. Union Building ligt niet in het centrum van Pretoria, maar op het hoogste punt van Pretoria en is een Zuid-Afrikaans nationaal erfgoed.

Cullinan Diamond Mine & Pretoria Full Day Tour

6. Cullinan Diamond Mine & Pretoria Full Day Tour

Krijg een kijkje in een fascinerend deel van de geschiedenis van Zuid-Afrika met een bezoek aan de beroemde Cullinan-diamantmijnen, die al jaren worden geëxploiteerd door het mijnbedrijf De Beers. Maak een uitstapje naar de mijn die 40 km ten oosten van Pretoria ligt in een stad genaamd Cullinan. De rondleiding behandelt de geschiedenis van de mijn en geologische processen die verantwoordelijk zijn voor het maken van diamanten. Kom meer te weten over de ontdekking van de administratieve hoofdstad die bekend staat om zijn door Jacaranda omzoomde lanen, fascinerende architectuur en historische monumenten zoals het Paul Krugerhuis, gebouwd in 1884. Bezoek het Voortrekker Monument in Pretoria in een natuurreservaat - een monument dat de geschiedenis van Zuid-Afrika en de geschiedenis van de Afrikaaners herdenkt. Neem hier ook een kijkje in de Union-gebouwen met een ervaren gids die hun geschiedenis en functie zal uitleggen.

Pretoria: Cullinan Surface Diamond Mine-wandeltocht

7. Pretoria: Cullinan Surface Diamond Mine-wandeltocht

Verken de Cullinan Diamond Mine tijdens een begeleide oppervlaktetour en ontdek de bron van grote, hoogwaardige edelsteendiamanten, waaronder Type II-stenen, en is 's werelds belangrijkste bron van zeer zeldzame blauwe diamanten. Cullinan verdiende zijn plaats in de geschiedenis met de ontdekking van de Cullinan-diamant in 1905, de grootste ruwe edelsteendiamant ooit gevonden met 3.106 karaat, die werd geslepen om de twee belangrijkste diamanten in de Britse kroonjuwelen te vormen. Veel van 's werelds beroemdste diamanten zijn een voorbode van Cullinan, en het blijft diamanten van wereldklasse produceren onder leiding van Petra. Het Cullinan-orebody bevat een grote diamantbron van 195 Mcts, wat een potentieel lange levensduur suggereert voor een operatie van +50 jaar. Na een bezoek aan de mijn krijgt u de gelegenheid om de Cullinan Diamond Mine-markt te bezoeken voor een onvergetelijke winkelervaring met diamanten en sieraden.

Van Johannesburg: stadstour met gids door Pretoria

8. Van Johannesburg: stadstour met gids door Pretoria

Ontdek Pretoria tijdens een tour van een halve dag door de stad. Bezoek de belangrijkste historische monumenten en leer de geschiedenis achter de stad die ooit de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse Republiek was en tegenwoordig de officiële zetel van de Zuid-Afrikaanse regering is. Begin uw privétour met een handige ophaalservice van het hotel en ga naar uw eerste stop tijdens uw sightseeingtour door Pretoria, het Voortrekker-monument. Duik in de geschiedenis van de pioniers van Zuid-Afrika en leer over de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de Afrikaners, de Grote Trek. Bekijk de sculpturen die de lange reis uitbeelden die de Nederlandstalige kolonisten begonnen toen ze in 1835 de Kaapkolonie verlieten om naar het binnenland te migreren. De volgende stop tijdens je tour is het Kruger Museum. Reis terug in de tijd terwijl je het oorspronkelijke huis van Paul Kruger, president van de voormalige Transvaal Boerenrepubliek, verkent. Bekijk de tentoonstellingen die zijn strijd voor vrijheid van het Britse imperialisme, zijn reis naar Europa en zijn ballingschap illustreren. Ga naar Church Square voor je volgende stop. Leer meer over de geschiedenis en het belang van deze locatie en de omliggende gebouwen, waaronder het Paleis van Justitie. Beëindig je tour op een hoogtepunt met een stop bij de Union Buildings, de officiële zetel van de Zuid-Afrikaanse regering. In deze gebouwen bevinden zich ook de kantoren van de president van Zuid-Afrika.

Pretoria: Pretoria City en Lion Park Tour

9. Pretoria: Pretoria City en Lion Park Tour

Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je accommodatie in Johannesburg of Pretoria, ga je naar het Lion Park. Je geregistreerde gids neemt je mee op een tour door het Lion Park, een natuurlijke habitat op slechts 45 minuten rijden van Johannesburg. Het park herbergt meer dan 85 leeuwen, waaronder de zeldzame witte leeuw, en andere carnivoren zoals de cheeta, hyena en wilde hond. Daarna ga je naar Pretoria voor een stadstour. Pretoria, de hoofdstad van Zuid-Afrika, herbergt een groot aantal historische bezienswaardigheden. Bezoek de Union Buildings, het hoofdkwartier van de Zuid-Afrikaanse regering, en dwaal door de prachtige terrastuinen. Daarna gaat het naar het Voortrekker Monument, dat de Grote Trek herdenkt, een massabeweging van Afrikaner Boers die een hekel hadden aan de Britse overheersing. De volgende op de route is het Paul Kruger House Museum, waar voorwerpen te zien zijn die verband houden met Paul Kruger, de 3e president van Zuid-Afrika van 1883-1900. Voordat de tour eindigt, bekijk je enkele van de architectonische hoogtepunten van de stad, zoals de Ou Raadsaal, het Paleis van Justitie en het Capital Theatre. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie, nadat u de stedelijke en landelijke hoogtepunten van een levendige hoofdstad hebt gezien.

Van Johannesburg: Pretoria, Soweto & Apartheid Museum Tour

10. Van Johannesburg: Pretoria, Soweto & Apartheid Museum Tour

Begin je historische dagtour klaar om te weten wat er in die tijd gebeurde en hoe het de huidige dynamische Rainbow-natie heeft gevormd. Ga naar Pretoria, iets meer dan 30 kilometer van Johannesburg, op weg naar de eerste halte, het Voortrekker Museum, waar je de geschiedenis van de Afrikaaners van Zuid-Afrika leert kennen. Leer meer over het monument en waarom het is gebouwd zoals het is. Vanaf daar rijd je door de prachtige stad Pretoria, ook wel bekend als Tswane. Bezoek het Union Building, waar momenteel de president van Zuid-Afrika is gehuisvest en krijg een prachtig uitzicht over Pretoria en vind een perfecte plek om foto's te maken. Ga verder naar Soweto, waar u de Jeugdopstand van 1976 kunt zien door een bezoek te brengen aan het beroemde Hector Peterson Museum en ook een bezoek te brengen aan het huis van de Zuid-Afrikaanse apartheidsheld Nelson Mandela in Vilakazi Street. Het Nelson Mandela House is opgericht om de oorspronkelijke setting te weerspiegelen vanaf het moment dat hij de gevangenis verliet. Ga daarna naar het Apartheidsmuseum, waar je de kleine lettertjes krijgt van wat er werkelijk is gebeurd tijdens die apartheidsdagen en sluit je tour af door Johannesburg te passeren terwijl je terugkeert naar je hotel.

Sitemap Pretoria

Wil je alle activiteiten in Pretoria ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pretoria

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 613 beoordelingen

Lo mejor de mi viaje a South Africa fue el safari, la Van nos recogió a tiempo el conduct muy amable, nos sentimos muy seguros Cuando llegamos nos presentaron el guía y listos para la aventura los sonidos de los animales Vi todos mi preferidos los elefantes son muy tiernos El guía nos enseño mucho sobre cada animal regresamos en la tarde felices es una experiencia que vale su precio

Dit moet je gedaan hebben als je slechts 1 dag naar een park kan gaan!

Geweldige trip, helaas is het ophalen vanuit Johannesburg niet zo soepel verlopen waardoor de driver als een gek naar het park reed om de tijd in te halen. De game drives in het park zelf waren geweldig en de tourguide vh park kon ons heel veel info geven over alles wat we zagen. Helaas hebben we slechts 2 vd big 5 gezien maar een olifant op 10m afstand meemaken is toch al heel wat.

op de afgesproken tijd, goede chauffeur, gids die veel weet en veel zag. meer gezien dan verwacht.

Uitstekende rit, ze zijn punctueel en volgen het script precies zoals gehuurd.