Ontdek het beste van
Pretoria

Onze aanbevelingen voor Pretoria

Hartbeespoort: Kabelbaantocht door de lucht

1. Hartbeespoort: Kabelbaantocht door de lucht

Maak een ritje in de enige kabelbaan in heel Zuid-Afrika en geniet onderweg van prachtige uitzichten. Deze in Zwitserland ontworpen en geïnstalleerde gondel biedt plaats aan maximaal 6 gasten. Stijg in 6 minuten naar de top van de berg. Terwijl je omhoog gaat, passeer je een natuurreservaat. Bekijk giraffen, zebra's en kleine antilopen vanuit vogelperspectief. Eenmaal boven kun je kiezen uit een aantal restaurants. Neem een drankje in de Lookout Bar en nip van een cocktail terwijl je je verwondert over het spectaculaire uitzicht over de oostkant van de regio. Wandel "The Dassie Walk", een wandelpad van 1.200 meter dat rond de omtrek van de bergtop loopt. Stop onderweg bij de informatieve waypoints en leer meer over de omgeving. Neem de kabelbaan terug en keer terug naar het beginpunt. Verjaardagen zijn gratis en je moet je legitimeren om een gratis kaartje te krijgen, net als voor de kaartjes voor gepensioneerden een ID-nummer nodig is. Houd er rekening mee dat we op OPENBARE feestdagen geopend zijn van 9.00 tot 16.30 uur.

Vanuit Johannesburg: Pilanesberg Natuurreservaat Spelsafari

2. Vanuit Johannesburg: Pilanesberg Natuurreservaat Spelsafari

Ga tijdens een safaritrip van een dag vanuit Johannesburg naar het wildreservaat Pilanesberg, waar meer dan 7.000 dieren vrij rondlopen. Krijg de kans om de Grote Vijf te zien (olifanten, neushoorns, luipaarden, buffels en leeuwen). Geniet van twee uitgebreide gamedrives in een Jeep met een gids en een heerlijke lunch. Je wordt 's ochtends vroeg opgehaald bij je hotel in Johannesburg voor een ontspannen rit van 2,5 uur naar de Pilanesberg Game Reserve. Volg je gids tijdens een rit op zoek naar geweldige dieren zoals zebra's, giraffen, cheeta's, hyena's, nijlpaarden, krokodillen, jakhalzen, antilopen en meer dan 300 vogelsoorten. In totaal wordt 4,5 tot 5 uur tijd besteed aan Game Drives. Op het heetste moment van de dag kun je aanschuiven voor een verrukkelijke lunch in een van de vele rustkampen in het wildreservaat. Na de lunch vertrek je voor een middagsafari in een open voertuig. Stel de deskundige gids al je vragen over de dieren en de natuurlijke omgeving. Verlaat Pilanesberg in de late namiddag om voor zonsondergang weer terug te keren naar je hotel in Johannesburg.

Hartebeespoort Dam: De Alba Boottocht met Eten

3. Hartebeespoort Dam: De Alba Boottocht met Eten

Begin aan een cruise op de Hartbeespoort Dam in de buurt van Johannesburg en geniet van een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap terwijl u geniet van een buffet met warme en koude gastronomische hapjes die aan uw tafel worden geserveerd. Uw cruise aan boord van de Alba begint wanneer u aankomt op het ontmoetingspunt. Voordat u aan boord van de boot gaat, kunt u genieten van canapés en een glas mousserende wijn, geserveerd op het grasveld met uitzicht op het water. Stap dan aan boord van het luxe schip en neem plaats aan een van de tafels. Leun achterover en ontspan terwijl de Alba zachtjes de haven uit vaart en aan boord wordt verwelkomd door uw kapitein en bemanning. Bewonder het uitzicht door de glazen wanden rondom de boot terwijl u naar De Rust vaart. Passeer indrukwekkende huizen aan het water met privésteigers en andere luxe voorzieningen en geniet van het eerste gerecht van uw maaltijd, een selectie hapjes. De culinaire service gaat verder met gerecht na gerecht van smakelijke gerechten terwijl u langs de oude Meerhof-spoorbrug vaart voordat u het open water bereikt. Rijd langs de Transvaal Yacht Club en de dierentuin voordat u richting Hartbeespoort's eigen Arc De Triumph Archway gaat, gelegen aan de dammuur. Rond uw maaltijd af met een decadent dessert voordat u terugkeert naar de haven waar uw tour ten einde loopt.

Johannesburg: Pretoria en Cullinan Diamond Mine Tour

4. Johannesburg: Pretoria en Cullinan Diamond Mine Tour

Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in Johannesburg en begin aan uw rondleiding door Pretoria. Je gids begeleidt je naar enkele van de hoogtepunten van de stad in een voertuig met airconditioning. Je begint met een bezoek aan de Union Buildings, de officiële zetel van de nationale regering en een Zuid-Afrikaans nationaal erfgoed. Vervolgens bezoekt u het Paul Kruger House. Kruger was verzetsleider en sleutelfiguur in de Transvaaloorlog tegen de Britten in 1880-1881. In 1882, op 57-jarige leeftijd, werd Kruger gekozen tot president van Transvaal en vestigde zich later in Kruger House in Pretoria. Uw volgende stop is het Voortrekker Monument, gelegen in een natuurreservaat in de omgeving van Pretoria (Tshwane). Het herdenkt de pioniersgeest van Afrikaners en is een van de meest populaire erfgoedsites in Zuid-Afrika. Bij je laatste stop ga je naar de Cullinan Diamond Mine, waar je kunt genieten van een begeleide rondleiding door de mijn en de mogelijkheid hebt om een van deze zeldzame en mooie stenen te kopen voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Vanuit Pretoria/Sandton: Maropeng Wieg van de Mensheid Tour

5. Vanuit Pretoria/Sandton: Maropeng Wieg van de Mensheid Tour

De Cradle of Humankind is een paleoantropologische vindplaats en ligt ongeveer 50 km ten noordwesten van Johannesburg, Zuid-Afrika, in de provincie Gauteng. De plek, die in 1999 door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard, herbergt de grootste concentratie menselijke voorouderlijke overblijfselen ter wereld. De site beslaat momenteel 47.000 hectare (180 vierkante mijl) en bevat een complex systeem van kalksteengrotten. De geregistreerde naam van de site in de lijst van Werelderfgoedlocaties is de fossiele menselijke hominide site Zuid-Afrika Het Maropeng Bezoekerscentrum is een bekroonde tentoonstelling van wereldklasse, gericht op de ontwikkeling van mensen en onze voorouders in de afgelopen paar miljoen jaar. Maak een reis door de tijd, beginnend met de vorming van de planeet en helemaal door de evolutionaire processen die culmineerden in de wereld zoals we die nu kennen. Kies ervoor om het Lesedi Cultural Village te bezoeken en de unieke en prachtige cultuur van Zuid-Afrika te ontdekken. Leer meer over de vier belangrijkste etnische groepen van het land door middel van dans en meer.

Hartbeespoort: zelfrijdende leeuwen- en safariparktour

6. Hartbeespoort: zelfrijdende leeuwen- en safariparktour

Maak een uitstapje naar de must-see toeristische bestemming, Lion & Safari Park, gelegen op slechts 13 km van Lanseria Airport en slechts 40 minuten van Johannesburg. Geniet van een fantastisch uitzicht, want het is genesteld in het prachtige Magaliesberg-gebergte en ook in de bakermat van de mensheid, een werelderfgoed van UNESCO. Met deze self-drive optie kun je de roofdieren en andere dieren van dichtbij bekijken. Er wordt geen gids meegeleverd, dus u kunt in uw eigen tijd met uw familie en vrienden door de leeuwen-, wilde honden- en cheeta-verblijven rijden, evenals een uitgebreide gamedrive om antilopen en andere soorten te bekijken. Je kunt in het weekend en op feestdagen om 12:00 uur en 15:00 uur de leeuwen zien eten.

Van Johannesburg: halve dagtour door Pretoria

7. Van Johannesburg: halve dagtour door Pretoria

De stad Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika en staat bekend als de "Jacaranda-stad", voornamelijk vanwege de met jacaranda omzoomde lanen en fascinerende architectuur. Terwijl u hier bent, kunt u historische monumenten bezoeken, zoals het Paul Kruger-huis dat werd gebouwd in 1884. Paul Kruger was de leidende man in de Transvaaloorlog tegen Groot-Brittannië tussen 1889-1891. Paul Kruger werd vervolgens verkozen tot president van de Zui-Afrikaansche Republiek en nam zijn intrek in Kruger House in Pretoria. Het Voortrekker Monument is gelegen in Pretoria in een natuurreservaat, het is een monument dat de geschiedenis van Zuid-Afrika en de geschiedenis van de Afrikaners herdenkt, en niet te vergeten de Union Buildings die de kantoren van de president huisvesten en zich in Tshwane bevinden. Union Building ligt niet in het centrum van Pretoria, maar eerder op het hoogste punt van Pretoria en is een Zuid-Afrikaans nationaal erfgoed.

Vanuit Johannesburg: Kruger National Park 3-daagse safari

8. Vanuit Johannesburg: Kruger National Park 3-daagse safari

Ga terug naar de natuur in het Kruger National Park en ga overdag en 's nachts met een open safarivoertuig op zoek naar wilde dieren. Dag 1: Vertrek uit Johannesburg en rijd per microbus met airconditioning door de Elands Vallei naar Nelspruit. Bewonder onderweg de citrusboerderijen. Ga dan op tijd het Kruger National Park in voor de lunch. Breng de middag door met een gamedrive op zoek naar olifanten, giraffen en antilopen in hun natuurlijke omgeving. Overnachting in Tembo Guest Lodge Hazyview Dag 2: Word wakker bij zonsopgang en luister naar de vogels voordat je op zoek gaat naar de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel). Geniet van een stevig ontbijt en ga dan verder naar een waterpoel om nijlpaarden, krokodillen en vogels te zien voordat je terugkeert naar je kamp voor een dutje of een duik in de namiddag. Lunch in Skukuza Camp aan de oever van de Sabie rivier voordat je aan een namiddag gamedrive begint om verder te gaan waar je gebleven was. Later vertrek je naar je accommodatie in Hazy View. De accommodatie heet Tembo Guest Lodge Dag 3: Vertrek vroeg in de ochtend voor een gamedrive op zoek naar ongrijpbare soorten die in de bush op de loer liggen. Neem wat tijd om te winkelen voor je thuisreis. Geniet van het prachtige uitzicht op de landerijen van Schoemans Kloof en stop voor de lunch in Highveld. Je wordt teruggebracht naar het hotel of het vliegveld van Johannesburg. De afzettijd is 17.00 uur.

Pretoria: Cullinan Oppervlaktediamantmijn Wandeltocht

9. Pretoria: Cullinan Oppervlaktediamantmijn Wandeltocht

Verken de Cullinan Diamond Mine tijdens een begeleide oppervlaktetour en ontdek de bron van grote, hoogwaardige edelsteendiamanten, waaronder Type II-stenen, en 's werelds belangrijkste bron van zeer zeldzame blauwe diamanten. Cullinan verdiende zijn plaats in de geschiedenis met de ontdekking van de Cullinan-diamant in 1905, de grootste ruwe edelsteendiamant ooit gevonden met 3.106 karaat, die werd geslepen om de twee belangrijkste diamanten in de Britse kroonjuwelen te vormen. Veel van 's werelds beroemdste diamanten komen uit Cullinan en het blijft diamanten van wereldklasse produceren onder Petra's rentmeesterschap. Het ertslichaam van Cullinan bevat een belangrijke diamantvoorraad van 195 Mcts, wat duidt op een potentieel lange levensduur voor de operatie van +50 jaar. Na een bezoek aan de mijn krijgt u de gelegenheid om de Cullinan Diamond Mine-markt te bezoeken voor een onvergetelijke winkelervaring met diamanten en juwelen.

Johannesburg: Culturele dorpservaring Lesedi

10. Johannesburg: Culturele dorpservaring Lesedi

Nadat je bent opgehaald bij je hotel of verblijfplaats in Johannesburg, geeft je gids je een korte briefing voordat je vertrekt naar het Lesedi Cultural Village, slechts een paar kilometer buiten Johannesburg. Hier bezoekt u vijf traditionele dorpen, waaronder Xhosa, Zulu, Pedi, Basotho en Ndebele. Je krijgt de gelegenheid om te luisteren naar traditionele muziek die wordt gespeeld en de fascinerende verhalen die worden verteld door de mensen van Lesedi. Geniet van een traditionele Zuid-Afrikaanse tribale bijeenkomst, terwijl je traditionele dansen ervaart. Na de traditionele dans ga je naar restaurant Nyama Choma. Nyama Choma staat voor "Groot Afrikaans Feest", en dat is precies wat je gaat ervaren! Er is een uitgebreide keuze aan Afrikaanse gerechten, waaronder krokodil en struisvogel. Het restaurant is verdeeld in drie verschillende themagebieden bestaande uit Noord-Afrika, Oost-Afrika en Zuid-Afrika. Je zult veel te vertellen hebben na een culturele en leuke dag in Lesedi.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Pretoria

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Pretoria?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Johannesburg

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Pretoria?

Andere activiteiten in Pretoria

Wil je alle activiteiten in Pretoria bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pretoria

Gemiddelde beoordeling

4.7
(1.406 beoordelingen)

Ik kan niet eens beginnen uit te drukken hoe geweldig deze safari was. Ik heb bijna alles gezien. Ik zag meerdere zebra's. Ik zag giraffen, allebei behoorlijk dichtbij. Ik zag buffels, nijlpaarden uit het water en neushoorns van een afstand. Ik zag een troep bavianen, en ik zag ongeveer dertig olifanten van heel dichtbij, water drinken uit de drinkplaats en op armafstand van mij lopen. Het was spectaculair. Onze gids heeft echt zijn steentje bijgedragen om er een geweldige safari van te maken.

Een ervaring die de moeite waard is. Een prachtige dag. Petrius een vriendelijke, onderhoudende en zeer vriendelijke gastheer. We hadden het geluk om olifanten, giraffen, zebra's, wrattenzwijnen, een leeuw, kudu's en verschillende anderen te zien. Aarzel niet om op safari te gaan tijdens je bezoek aan Zuid-Afrika!!!!!

De gidsen waren beleefd en vriendelijk. Ze legden veel dingen uit, van steden tot dieren. We hebben een aantal soorten dieren in het park gevonden. Daarnaast vond ik het ook leuk om te rijden waar geen groot dier te zien is. Lethabo was een geweldige safarigids in het park! Het ophalen verliep ook soepel en betrouwbaar.

Spannend, veel avontuur en adrenaline in de zoektocht naar dieren. Een beloning voor elke ontmoeting.

Alles was goed, de gids was erg geduldig in het zoeken naar dieren.