Kies data

Dingen om te doen Pristina

Pristina: De beste dingen die je niet wil missen

Van Skopje: Full-Day Kosovo Tour naar Pristina en Prizren

1. Van Skopje: Full-Day Kosovo Tour naar Pristina en Prizren

Deze tour begint met een pick-up van uw hotel in Skopje, reizen naar Prishtina waar uw lokale gids zal worden voor u klaar. In de eerste plaats te bezoeken klooster Gracanica, en dan komen in Pristina, waar u een rondleiding door Pristina zal beginnen. Uw eerste stop in de Kosova Nationale Bibliotheek, een voorbeeld van een modern architectonisch ontwerp zijn. Dan maak je een weg naar de open lucht archeologisch park met voorwerpen uit de Neolithische periode en Kosova Museum gebouwd door Oostenrijkers voor het Turkse leger in 1898, die een uitgebreide collectie van archeologische en etnologische artefacten met inbegrip van het Neolithicum Godin op een Troon terracotta heeft. Head to Çarshi Moskee, het oudste gebouw in Pristina gebouwd in de 15e eeuw door de Turkse Sultan Bajazit. Daarna ga je naar het Academiegebouw, een 19e-eeuwse Ottomaanse Konak stijl particuliere woningen. Bezoek de Fatih Moskee of keizerlijke moskee gebouwd in 1461 onder de Turkse Sultan Mehmed II Fatih en de Great Hamam - bad complex gebouwd in 1470 beloond met 15 koepels met kleine gaatjes aan het licht stroom in laat je een weg naar het Etnografisch Museum.. De Emin Gjiku Complex is een zeer goed bewaard gebleven gebouw uit de 18e eeuw en het is de enige oorspronkelijke gebouw nog in oude bazaar gebied. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan Gazimestan Tower. Contnue naar Prizren voor uw wandeling door de stad omvat de aantrekkelijke Ottomaanse oude stad, bekend om zijn gouden en zilveren filigraan ambachtslieden, de hammam, het Museum van Prizren League, de Helveti Tekke, Sinia Pasha Moskee en de kerk van Onze Lieve Vrouw van Ljevis . Prizren heeft het grootste aantal bewaarde Ottomaanse gebouwen in Kosovo, dus gewoon slenterend door de oude geplaveide straten van het bewonderen van de stad huizen, moskeeën en tekkes is een genot. Na een kleine pauze, terug te keren naar.

Van Skopje: Pristina en Prizren Private Sightseeing Tour

2. Van Skopje: Pristina en Prizren Private Sightseeing Tour

Profiteer van ophalen op een locatie naar keuze in Skopje en reis vervolgens met een comfortabel voertuig met airconditioning naar Kosovo. Bezoek het 14e-eeuwse Gračanica-klooster op weg naar Pristina en volg vervolgens een sightseeingtour door de stad om bij aankomst enkele van de prachtige bezienswaardigheden te zien. Ontdek de nieuwe kathedraal van Santa Teresa, samen met hoogtepunten zoals de Nationale Bibliotheek en het ruiterstandbeeld op het Skanderbeg-plein. Wandel langs het voetgangersgebied Nane Theresa en bezoek de oude bazaar. Pauzeer op eigen kosten voor de lunch en breng de middag door in het kleine stadje Prizren. Leer meer over het rijke culturele erfgoed tijdens een rondleiding door het stadscentrum. Bekijk hoogtepunten zoals de oude stenen brug en de middeleeuwse kerk van St. George. Passeer de 17e-eeuwse Sinan Pasha-moskee en Bajrakli-moskee achter het Albanian League Museum. Vind fijn lokaal handwerk in de vele ambachtswinkels en zie de wereld voorbijgaan op het Shadervan-plein.

Pristina: privérondleiding van 3 uur door de stad

3. Pristina: privérondleiding van 3 uur door de stad

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden in Pristina tijdens een stadstour door de hoofdstad van Kosovo. Begin met het ophalen van hotels en ga vervolgens naar de NEWBORN-sculptuur, gebouwd als een weergave van de vrijheid van Kosovo. Bewonder de sculptuur terwijl je de moeilijke geschiedenis van de stad leert van je deskundige gids. Ga verder naar de Nationale Bibliotheek van Kosovo en bekijk de gevangenisachtige architectuur. Verken de Carshia-moskee en waardeer de schoonheid ervan, voordat je het beroemde etnografisch museum bezoekt om te ontdekken hoe mensen uit deze regio leefden. Zie daarna de kathedraal die is gebouwd voor de orthodox-christelijke minderheidsgemeenschap. Bezoek het Skanderbeg-plein, het belangrijkste plein van Pristina, genoemd naar de nationale held die Kosovo deelt met Albanië. Leer meer over de geschiedenis en cultuur van de stad terwijl je de beroemdste bezienswaardigheden verkent. Aan het einde van je 3 uur durende tour word je teruggebracht naar je oorspronkelijke startpunt.

Van Sofia: tweedaagse tour in Kosovo en Noord-Macedonië

4. Van Sofia: tweedaagse tour in Kosovo en Noord-Macedonië

Begin om 08:00 uur bij je hotel of accommodatie in Sofia op te halen. Reis ongeveer 3,5 uur naar de eerste bestemming van de tweedaagse excursie, de stad Skopje, de hoofdstad van Noord-Macedonië. Leer tijdens de rit over de politieke geschiedenis van de regio. Bij aankomst in Skopje geniet je van een 2 uur durende stadstour met een Macedonische gids. Verken zowel de oude als de nieuwe delen van de stad en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden. Geniet na de wandeltocht van 1,5 uur vrije tijd waarin je de kans krijgt om te rusten en de lokale keuken te proeven. Vervolg daarna de reis naar Pristina, de hoofdstad van Kosovo, die ongeveer 2 uur duurt. Wanneer je Pristina bereikt, geniet je van wat vrije tijd om de hoogtepunten van de stad te verkennen, waarna je naar de culturele hoofdstad van het land, Prizen, reist. Overnacht in een 4-sterrenhotel in het hart van de stad. Op de tweede dag ontbijten in het hotel, gevolgd door een wandeling door Prizen om 8:30 uur. Verken de smalle geplaveide straten en authentieke Ottomaanse gebouwen. Bezoek Mahmet Pasha Hamam, de 15e-eeuwse stenen brug en het fort hoog boven de stad. Vanaf hier krijgt u een fantastisch uitzicht over de hele stad. Begin vervolgens de reis terug naar Skopje voor een lunchpauze en vervolgens naar Sofia, waar je om ongeveer 15:00 uur aankomt.

Van Tirana: dagtocht naar Pristina en Prizren in Kosovo

5. Van Tirana: dagtocht naar Pristina en Prizren in Kosovo

Vertrek vanuit Tirana en reis naar het noorden om de grens over te steken naar de stad Pristina uit het stenen tijdperk. Bezoek en bezoek een middeleeuws orthodox klooster voordat je doorgaat naar het architecturale wonder van de Nationale Bibliotheek in Pristina, de thuisbasis van 15e-eeuwse materiële literatuur. In Pristina zal een stadstour ook 14e-eeuwse moskeeën verkennen. We verlaten Pristina en gaan richting Prizren, ook wel de culturele hoofdstad van Kosovo genoemd. De stad speelde een belangrijke rol in de Albanese geschiedenis en politiek van de 19e eeuw. Ga verder naar Prizren, waar de UNESCO-werelderfgoedkerk van Onze-Lieve-Vrouw Ljevis staat. Bezoek het Huis van de Prizren League, een van de belangrijkste gebouwen uit de 19e eeuw in de Albanese geschiedenis. Sluit de dag af met een ontspannende reis terug naar Tirana.

Minitour: Kosovo en Noord-Macedonië vanuit Tirana | 4 dagen

6. Minitour: Kosovo en Noord-Macedonië vanuit Tirana | 4 dagen

Dag 1: Sightseeingtour door Prizren en Prishtina We reizen in de ochtend richting Prizren. Prizren, beschouwd als de culturele hoofdstad van Kosovo, deze charmante, levendige stad met bergen rondom is een echte schat verborgen in het hart van het Balkan-schiereiland. We komen in ongeveer 2 uur aan in Prizren en ontmoeten onze lokale gids voor een wandeltocht door de stad, waarbij we de Sinan Pasha-moskee, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Ljevis (Unesco), het Museum van de Prizren-liga en de Ottomaanse oude stad, bekend om zijn goud en zilver filigraan ambachtslieden. Geniet van vrije tijd voor de lunch in Prizren en verlaat de stad voor de hoofdstad van Kosovo, Prishtina. Maak 's middags een wandeltocht door Pristina om de stad met zijn vele moskeeën, kathedralen en markten te ontdekken. Dag 2: Matka Canyon & Sightseeingtour door Skopje Vanmorgen gaan we richting Noord-Macedonië met onze eerste stop bij Matka Canyon, bekend om zijn vlinderkolonies. Hier beginnen we aan een privéboottocht voor een korte verkenning van de Vrelo-grot, een van de diepste ter wereld, voordat we genieten van vrije tijd voor de lunch met een geweldig uitzicht. Met een korte rit komen we aan in Skopje, de hoofdstad van Noord-Macedonië Maak een wandeltocht door Skopje en ontdek de stad met als hoogtepunt het Mother Teresa Memorial House, geopend in 2009 om hulde te brengen aan het leven van de gevierde humanitaire, het oude treinstation en de Stone Bridge, die dateert uit 1451. Geniet van een ontspannende avond in Skopje. Dag 3: Sightseeingtour door Ohrid (Unesco) Bereik en geniet van alles wat de door Unesco erkende charmante stad Ohrid te bieden heeft tijdens een rondleiding met een lokale gids. Ga langs de glorieuze Sint-Sofiakathedraal en de Nationale Werkplaats voor een demonstratie handgeschept papier maken. Betreed het fort van Samuil en loop langs de historische muren uit de 4e eeuw. Ontdek het oude theater van Ohrid, gebouwd in Hellenistische stijl. Loop naar de kerk van Saint John op de klif in Kaneo voor een panoramisch uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Dag 4: Tirana via het Saint Naum-klooster en de Bottenbaai Bezoek op weg naar Tirana het Bay of Bones Museum, een prehistorische nederzetting aan het meer van Ohrid. Uniek in de regio, het is een authentieke reconstructie van een deel van de nederzetting op palen, daterend tussen 1200 en 700 voor Christus. Ga vervolgens verder met het verkennen van het middeleeuwse klooster van Saint Naum. Zie de inwonende pauwen die over het terrein zwerven Betreed het klooster om de ingewikkelde fresco's te bekijken We rijden richting de grens van Albanië naar Pogradec, waar je vrije tijd hebt om te lunchen aan de oevers van het meer van Ohrid. Reis in de late namiddag naar Tirana. (Hotelaccommodatie in Tirana is niet inbegrepen bij de tour)

Topbezienswaardigheden in Pristina

Overzicht activiteiten in Pristina

Wil je alle activiteiten in Pristina ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.