Kies data

Privénatuurreservaat Aquila

Privénatuurreservaat Aquila: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Kaapstad: retourtrip naar Aquila met safari

1. Vanuit Kaapstad: retourtrip naar Aquila met safari

Ontdek dieren zoals leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en Kaapse buffels tijdens een dagtrip vanuit Kaapstad naar het Aquila Private Game Reserve. Maak een gametour in een terreinwagen met open dak. Pauzeer voor een heerlijke lunch in de lodge van het reservaat.  Je vertrekt in de ochtend en gaat de N1-snelweg op. Je rijdt door de spectaculaire Hexvallei en arriveert vervolgens bij het Aquila Private Game Reserve. Het reservaat kent een grote biodiversiteit, dus voor de fanatieke wild- en vogelspotter is er genoeg te zien. Spot giraffen, blesbokken, zwarte en blauwe gnoes, zebra's, springbokken, gemsbokken, klipspringers, duikers, grijze bokken, steenbokken, struisvogels, bavianen, karakoelen, vossen, jakhalzen en meer. Spot tot wel 172 vogelsoorten, waaronder de majestueuze zwarte adelaar. Geniet van een gamedrive met een goed geïnformeerde ranger, en smul een heerlijke lunch in de lodge.

Aquila privéwildreservaat: zonsondergangsafari

2. Aquila privéwildreservaat: zonsondergangsafari

Je komt aan in Aquila privéwildreservaat vóór 15.00 uur. Bij aankomst ontvang je een welkomstdrankje, gevolgd door een selectie van thee, koffie en snacks. Om 15:15 uur start je safari van 2-3 uur. Na een hete dag in de Afrikaanse wildernis komen de dieren net in beweging. Ze komen de schaduw uit om zich richting de waterplaatsen te bewegen. De safari wordt geleid door een ervaren gids die spannende verhalen en feiten over je omgeving zal vertellen, die gemakkelijk je eigen wilde kant naar voren laten komen. Tijdens het bezoek aan het reservaat kun je genieten van een aantal aanvullende activiteiten. Je kunt aan het zwembad ontspannen, rondneuzen in de curiosawinkel, het Aquilalabyrint bezoeken of een potje schaken. Volg deze rondleiding om wilde dieren te zien en te genieten van een magische zonsondergang. 

Aquila Game Reserve: namiddagsafari

3. Aquila Game Reserve: namiddagsafari

Kom aan in het reservaat om 12:00 uur voor de lunch, voordat je begint aan je safari van 2 tot 3 uur onder leiding van een ervaren gids. Daarna geniet je van vrije tijd om de rest van de faciliteiten te verkennen. Middagsafari:  12:00 uur: welkomst drankje geserveerd bij aankomst 12:15 uur: buffetlunch 13:30 uur: safari  16:00 uur: vertrek

Aquila privéwildreservaat: vroege ochtendsafari

4. Aquila privéwildreservaat: vroege ochtendsafari

Kijk uit naar verbazingwekkende dieren in de natuur op het meest actieve tijdstip van de dag op een safari in de vroege ochtend door het prachtige privéreservaat Aquila. Start uiterlijk om 07:00 uur om te zorgen dat je de dieren ziet zodra ze wakker worden aan het begin van de dag. Je profiteert van de diensten van een ervaren ranger die spannende verhalen en feiten over je omgeving zal delen om je innerlijke wilde kant te laten ontwaken! Ontvang thee of koffie en beschuiten bij aankomst voor je safari van 2 tot 3 uur. Geniet van een voorverpakt continentaal ontbijt in de ochtend in de wildernis. Verleng je verblijf in het reservaat met voorafgaande kennisgeving, als je wilt genieten van één van de andere aangeboden faciliteiten. Profiteer van verschillende spabehandelingen, waaronder manicures, pedicures en massages of geniet op je gemak van de verwarmde zwembaden, het stoombad en de sauna. Maak van de gelegenheid gebruik van een paardrijtocht of verken de omgeving met een quad.

Kaapstad: dagtoegang voor Aquila Game Reserve & safari

5. Kaapstad: dagtoegang voor Aquila Game Reserve & safari

Rijd in ongeveer 2,5 uur naar het Aquila Private Nature Reserve. Bij aankomst geniet je van een gratis ontbijt, voordat je aan boord gaat van je 2- tot 3-uur durende safari onder leiding van een ervaren gids. Tijdens de safari heb je de buitengewone kans om alle Big 5 (leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels) te zien en alles te weten te komen over de dieren in het wild die je zult zien. De biodiversiteit van de leefomgeving van het reservaat garandeert dat er genoeg voor de natuurliefhebber te zien is: giraffen, blesbokken, blauwe en witstaartgnoes, zebra's, springbokken, gemsbokken, klipspringers, duikers, grijsbokken, steenbokken, struisvogels, bavianen, caracals, vossen, jakhalzen, luipaarden en 172 soorten vogels, waaronder de Indische zwarte arend. Geniet, na je safari, van een heerlijk lunchbuffet en neem de tijd om de rest van de faciliteiten, waaronder een openluchtzwembad, te verkennen.  Je kunt daarnaast voor een spabehandeling, een paardrijtocht of een quadsafari kiezen, waar je in het reservaat voor kunt betalen.

Andere activiteiten in Privénatuurreservaat Aquila

Wil je alle activiteiten in Privénatuurreservaat Aquila ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Privénatuurreservaat Aquila

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 405 beoordelingen

Was een geweldige reis! We werden op tijd opgehaald en er was veel keuze aan eten (voor elk wat wils). De safaritour was een leuke ervaring, de chauffeur legde veel uit en was goed georganiseerd. In de hokken was voldoende ruimte voor de dieren. Helaas geen luipaard gezien, maar verder wel alle Big Five. Zeker een aanrader, bedankt voor de rondleiding!

De safari was waanzinnig mooi en we hebben onder andere de Big Five gezien. Onze gids was erg aardig en vertelde interessante dingen over de dieren. Aan het begin en tussendoor was er een gratis koud drankje. De transfer van en naar Kaapstad werkte perfect! Alleen de lunch in Aquila was niet bijzonder goed, maar oké.

Was overal perfect! Het personeel was supervriendelijk en deden hun best. De lunch smaakte erg goed en er was een grote selectie bij het buffet. We vonden de safaritour erg leuk omdat onze gids ons veel vertelde en het gewoon leuk met hem was. Beveel het zeker aan!

De rondleiding is erg goed. Het eten is uitstekend. De man die ons ophaalde was erg leuk en behulpzaam. Safari is spectaculair, we stopten dicht bij bijna alle dieren en zagen er veel. Het is echt de moeite waard.

Werkte zoals gepland en beloofd, je kunt niet meer verwachten, maar ze hebben het gedaan.