Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig

2 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig: topattracties in de buurt

Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: Henri Willig Kaasproeverij

Amsterdam: Henri Willig Kaasproeverij

Henri Willig is geboren en getogen in Katwoude, een klein dorp gelegen aan de voet van een dijk tussen weelderige groene weiden; een ansichtkaartvoorbeeld van hoe Holland er precies uit zou moeten zien! In 1974 namen Henri en zijn vrouw Riet de boerderij over en maken sindsdien ambachtelijk bereide kazen van hoge kwaliteit. Leer het geheim achter de heerlijke kazen van het familiebedrijf Henri Willig kaas in de kaasproeverij in hartje Amsterdam. Word onderdeel van de Henri Willig Cheese-familie en leer over het traditionele kaasbereidingsproces in een authentieke kaasmakerij-sfeer. Meertalige gidsen laten u kennismaken met de familie en laten u een korte film zien om het kaasbereidingsproces te demonstreren, terwijl u geniet van enkele van de beste kazen met kaasdips en mosterd. Een kaasbelevenis voor het hele gezin. Daarna kun je nog meer kaas proeven in de winkel en krijg je 10% korting op je aankopen in de kaaswinkel.

Amsterdam: Hoogtepunten Tour met proeverij!

Amsterdam: Hoogtepunten Tour met proeverij!

Deze wandeltour neemt je mee op een reis door het rijke en diverse verleden van de stad. Je leert over het ontstaan van Amsterdam en de groei van een klein vissersdorp tot een belangrijk centrum van handel en commercie. Ben je er klaar voor om een dagje rond te hangen als een local in Amsterdam? Op dit uitstapje word je begeleid door een vriend uit Amsterdam, niet door een toeristische gids. Na het proeven van de heerlijke smaak van Amsterdamse kaas, bezoeken we de gebieden waar foto's kunnen worden gemaakt. Daarna drinken we koffie in een plaatselijk café en bezoeken we de verborgen gebieden.

De topbezienswaardigheden in Amsterdam

Activiteiten in Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig

Steden in Nederland

Andere activiteiten in Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig

Wil je alle activiteiten in Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig

Gemiddelde beoordeling

4.7
(502 beoordelingen)

Het was vermakelijk en heerlijk. Uiteraard proberen wij ook onze eigen collectie drankjes en dips op de markt te brengen, maar dat doet niets af aan de smaakbeleving en de entertainmentwaarde. Of iedereen dan in de winkel een heleboel daalders weggooit, is naar eigen goeddunken. De prijs is vergelijkbaar met die in de supermarkt, maar de keuze in de winkel is groter. Geen toeristische afzetterij, maar heel erg in het karakter van een promotioneel evenement. Als het ging om het kiezen van drankjes tijdens de proeverij, waren we blij dat we voor wijn hadden gekozen. Het bier smaakte nogal vreemd.

Tegen de verwachtingen in was het echt een succes! Met de charmante en grappige gids gingen we naar de bovenverdieping van de winkel en ontdekten informatie over Henri Willig; live en als film. De kazen waren mooi gerangschikt op een houten plank, de dipsausjes in kleine kommetjes. Je kon kiezen tussen rode wijn en bier (voor de tweede gang tussen portwijn en sterk bier). Alles heerlijk! De winkel heeft niets met ‘museum’ te maken en dezelfde kaas zou goedkoper zijn in de supermarkt (bij Albert Heijn is hij niet verkrijgbaar). Wij vonden het leuk.

Zeer leuke activiteit. Wij hadden echter graag wat meer interactie gewild (zoals de kazen opschrijven, de smaak raden, een kleine quiz doen, etc.) en misschien een glas wijn of een Heineken erbij? Anders een heel leuke ervaring en hele goede kaas!

Uitstekende ervaring om kaas te leren en te proeven, vergezeld van bier of wijn (als de optie is geselecteerd), iedereen is erg vriendelijk om het uit te leggen en ervoor te zorgen dat je het naar je zin hebt.

Geweldig! Lekkere kazen, fijne uitleg met humor, leuke proeverij, gastvrij.