Kies data

Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig

Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: kaasproeverij met wijn bij Henri Willig

1. Amsterdam: kaasproeverij met wijn bij Henri Willig

Ontdek de heerlijke kazen van Henri Willig tijdens een kaasproeverij-workshop in het hart van Amsterdam, en kom meer te weten over het traditionele kaasmaken in een authentieke kaasfabriek. Een meertalige gids zal je in een korte film demonstreren hoe kaas wordt gemaakt, terwijl je geniet van de beste kazen, met verschillende dips en mosterd. Maak de ervaring compleet met een glas wijn of een speciaalbier, gebrouwen voor Henri Willig. Henri Willig is geboren en getogen in Katwoude, een klein dorpje gelegen aan de voet van een dijk tussen weelderige groene weiden; een ansichtkaart-voorbeeld hoe Nederland eruit zou moeten uitzien! Henri en zijn vrouw Riet namen de boerderij over in 1974 en sindsdien produceren ze ambachtelijk bereide kazen van hoge kwaliteit.

Amsterdam: Kaasbelevenis met cadeau en korting

2. Amsterdam: Kaasbelevenis met cadeau en korting

Wees getuige van een authentieke demonstratie over hoe Nederlandse kaas wordt gemaakt. Leer hoeveel melk nodig is voor een kilo kaas en bekijk de apparatuur die wordt gebruikt om kaas te maken, allemaal in het centrum van Amsterdam. Het vriendelijke personeel van Henri Willig, gekleed in oer-Hollandse klederdracht, legt in een demonstratie van 5-10 minuten alles uit over het kaasmaken. Blader daarna door de winkel, die ook een brede selectie souvenirs en andere typisch Nederlandse lekkernijen biedt, zoals stroopwafels (siroopwafels) en chocolade. Met meer dan 20 verschillende smaken Goudse kaas is de keuze misschien niet makkelijk; een proefproeverij stelt u in staat bijna alle smaken te proberen, waardoor de beslissing veel beter beheersbaar wordt. Het ervaren personeel staat ook voor u klaar om u te helpen bij het maken van uw keuze tussen bijvoorbeeld fenegriek, pikant en pesto. Pak er een om thuis van te genieten, of om weg te geven als een bijzonder cadeau.

  • Workshops en cursussen
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig

Wil je alle activiteiten in Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Proefzolder, cheese tasting by Henri Willig

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 485 beoordelingen

We kregen vijf soorten kazen, drie soorten dipsauzen en 2 glazen alcohol (een voor de jongere kazen en een voor de oude kazen. Voor elk mochten we kiezen tussen een biertje en een wijn). Ook iets nieuws geleerd over kazen + de eerste keer kazen proberen met dipsauzen en het was verrassend leuk.

Dit was zo leuk en geweldig. Onze kaas "gids" Linda was absoluut fenomenaal. We waren aardig, leuk, deskundig. De hoeveelheid kaas die je kreeg (plus twee glazen wijn of twee biertjes) was het geld meer dan waard. We hebben het fantastisch gehad om deze ervaring te doen!

onze gids Sarah heeft geweldig werk geleverd! de proeverij was zeer informatief over de verschillende soorten en de geschiedenis van kazen. er was meer dan genoeg kaas en het bier gemaakt voor het kaasbedrijf was ook erg goed :) zou deze activiteit zeker aanbevelen?

Really nice way to pass a bit of time and learn about the cheese making process. There was plenty of cheese to taste along with 2 drinks of choice. I would definitely recommend this activity.

Vriendelijk onthaal. Goede uitleg in verband met het ontstaan. Goeie proeverij met lekkere wijn. Een aanrader!!!