Prometheusgrot
Activiteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Prometheusgrot Activiteiten: Onze meest aanbevolen

Tbilisi: Prometheus-grot en Martvili-kloven

1. Tbilisi: Prometheus-grot en Martvili-kloven

De eerste stop van de dag is in Surami, waar je de kans krijgt om een beroemde versgebakken Nazuqi (zoet brood gebakken in een oven) te proeven, wat een ochtend-must-have is voor lokale Georgiërs. Ga verder op de tour naar het Martvili-district, een van de mooiste plekken in Georgië, waar verschillende unieke natuurlijke omgevingen worden gecombineerd. U zult versteld staan van schitterende landschappen, sensationele watervallen en een boottocht in de diepgroene kleur van de rivier. Je kunt aan boord gaan van een boot met een bootsman en hij neemt je mee op een onvergetelijke reis tussen de hoge rotsen in de canyon. Je krijgt ook de kans om te lunchen (op verzoek) en traditionele Georgische gerechten uit te proberen. Zet je camera klaar voor Kumistavi (Prometheus-grot), de grootste grot in Georgië. Er zijn spectaculaire uitzichten op stalactieten, stalagmieten, versteende watervallen, ondergrondse rivieren en meren in deze enorme en indrukwekkende grot. In de grot zijn er kleurrijke lichten, variërend van oranje, rood, roze en blauw. Je hebt twee opties om te genieten van je indrukwekkende grottour. U kunt kiezen voor een wandeltocht langs de 1.600 meter lange route, of liever voor een boottocht langs de ondergrondse rivier. Wanneer de tour eindigt, heb je de keuze om je te laten vallen in Kutaisi, de op twee na grootste stad van Georgië, of Tbilisi.

...
Kutaisi Ancient City en Prometheus Cave Tour

2. Kutaisi Ancient City en Prometheus Cave Tour

De Kutaisi-dagtour begint met een wandeling door oude straten van de binnenstad, waar u verbazingwekkende historische monumenten zult zien. Na een uur sightseeing, stap je aan boord van een comfortabele tourbus en ga je naar dorpen in de omgeving van Kutaisi. Eerst stop je bij het Gelati-klooster, gebouwd door de machtigste Georgische koning David de Bouwer. Bewonder dit architecturale meesterwerk uit de Middeleeuwen en het verbazingwekkende mozaïekfresco. Bezoek het graf van de koning en leer over zijn laatste wil voor generaties. Luister naar legendes en verhalen over helden die hun thuisland verdedigen, voordat je naar je volgende stop gaat. Aankomst in het Motsameta-klooster, dat een adembenemend uitzicht biedt op de rivier en het omliggende platteland. Het is genoemd naar de broers Davit en Konstantin Mkheidze, die door Arabieren werden gemarteld omdat ze het christendom verdedigden. De Bagrati-kathedraal laat je zijn eigen verhaal zien en een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad. Ontdek de onvergetelijke schoonheid van de Prometheus-grot en voel je als een held van een mysterieus avontuur wanneer je met een boot over het ondergrondse meer vaart. Er is ook de mogelijkheid om aan het einde wat te wandelen, voor de meer resistente en nieuwsgierige, door Sataplia-bosreservaat met een grot en prehistorische voetafdrukken van dinosaurussen (optioneel).

...
Tbilisi: transfer naar Canyons en Prometheus-grot

3. Tbilisi: transfer naar Canyons en Prometheus-grot

Begin uw reis vroeg in de ochtend om 8:00 uur, terwijl uw chauffeur u ophaalt bij uw hotel in Tbilisi om u naar Kutaisi te brengen. De weg naar Kutaisi (de op één na grootste stad van Georgië) voert u over de Rikoti-pas en door de langste tunnel in Georgië (1.722 meter). Op weg naar Kutaisi, stop in Surami en proef de beroemde versgebakken Nazuqi (zoet brood gebakken in een oven). Kom dan aan in Kutaisi City, waar je de mogelijkheid hebt om te lunchen (op verzoek), voordat je je weg vervolgt naar Okatse Canyon. Okatse Canyon is een van de meest populaire canyons in Georgië en is verdeeld in twee bovenste en onderste delen. Liefhebbers van extreme sporten kunnen vanaf het bovenste gedeelte met een boot langs de kloof varen, die leidt naar een waterval die van een hoogte van ongeveer 12 meter valt. De wanden van de kloof zijn bedekt met mos en je kunt ook lianen zien die over de hele lengte van de hele kloof groeien. Als je de kloof volgt, is je volgende stop naar de stad Tskhaltubo, waar je een van de meest interessante grotten in Georgië zult ontdekken, de Prometheus-grot. Loop daar door een 1,5 kilometer lange tunnel terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht op stalactieten, stalagmieten, versteende watervallen, ondergrondse rivieren en meren langs de grot. Na je excursie heb je de mogelijkheid om te stoppen voor het diner, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel in Kutaisi of Tbilisi.

...
Van Kutaisi naar Tbilisi: Prometheus-grot en Martvili-kloof

4. Van Kutaisi naar Tbilisi: Prometheus-grot en Martvili-kloof

Bezoek de Martvili-kloof en de Prometheus-grot, twee van de meest adembenemende natuurlijke kenmerken in Georgië. Leer meer over deze diverse regio vanuit je lokale gids. Begin je tour bij Martvili Canyon, gelegen in de regio Samegrelo-Zemo Svaneti in Georgië. Ervaar een van de meest schilderachtige plekken in Georgië terwijl je langs de smaragdkleurige rivier vaart. Geniet van de tijd om de omgeving te verkennen en de unieke keuken te proeven. Voel je vrij om je gids om aanbevelingen te vragen over waar te gaan. Ga verder naar Kumistavi of de Prometheus-grot vernoemd naar een beroemde mythe van Amirani. Wees getuige van het spectaculaire uitzicht op stalactieten, stalagmieten, versteende watervallen, ondergrondse rivieren en grotmeren. Kies voor een wandeltocht langs de route van 1600 m of spring op een boot voor een tochtje over de ondergrondse rivier. Daarna wordt u teruggebracht naar het Best Western Kutaisi hotel of het ontmoetingspunt van de reiziger in Tbilisi (50 meter van het metrostation Avlabari).

...
Tbilisi: Sataflia en Prometheus Caves Day Tour

5. Tbilisi: Sataflia en Prometheus Caves Day Tour

Dinosaurussen zijn een soort mythische wezens. Je hebt er vast wel eens over gehoord uit films, of over ze gelezen in boeken, maar hun bestaan is nog steeds ongelooflijk. Tijdens deze tour om de Sataflia-grot te bezoeken, word je naar deze verloren wereld geleid en ontdek je de natuur en omgeving waarin dinosaurussen leefden. De miljoenen jaren oude stalactieten en stalagmieten die hier bestaan, zullen je ook helpen je voor te stellen dat je terug in de tijd bent gereisd naar de verloren wereld. Je tour begint 's ochtends, waarna je naar Imereti reist waar je de prachtige grotten kunt ontdekken. Je rijdt naar het Sataplia Managed Reserve, waar je door een uniek Kolkheti-bos loopt en de plaats passeert waar de voetafdrukken van plantenetende en roofvogeldinosaurussen uit verschillende tijdperken werden gevonden. Je komt later aan bij de Karstgrot, waar je door verschillende ondergrondse hallen loopt. Na 30 minuten rijden van Satapiawe, arriveert u in het Kumistavi-dorp, de thuisbasis van de Prometheus-grot. De grot is veel groter dan de eerder bezochte grot en bevat verschillende grote zalen met verschillende soorten stalactieten en stalagmieten. Aan het einde van uw tour keert u terug naar Tbilisi.

...
Tbilisi: rondleiding door grotten en natuurreservaat

6. Tbilisi: rondleiding door grotten en natuurreservaat

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Tbilisi en geniet van comfortabel vervoer tijdens deze rondleiding door West-Georgië. Je professionele chauffeur en gids zorgen voor Georgische snacks en water tijdens deze milieuvriendelijke tour en kunnen je vertellen over de geschiedenis en cultuur van de regio. Je eerste stop is de Prometheus-grot, waar je de 11 km lange formatie kunt verkennen en je kunt vergapen aan de grootte, stalagmieten en stalactieten (veel succes met het uitzoeken welke welke is). Vanaf daar ga je naar het Sataplia-natuurreservaat, een beschermde plek voor de Sataplia-grot en de voetafdrukken en fossielen van dinosauriërs die in het gebied zijn gevonden. Leer meer over roofvogels en verschillende herbivoren van je gids en onderzoek vervolgens de hartvormige rots in de grot. U krijgt de gelegenheid om een traditioneel Georgisch diner te proberen voordat u wordt afgezet bij uw accommodatie.

...

Sitemap Prometheusgrot

Wil je alle activiteiten in Prometheusgrot ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.