Kies data

Dingen om te doen Provincie Cádiz, Spanje

Provincie Cádiz, Spanje: De beste dingen die je niet wil missen

Jerez de la Frontera: Hoe Andalusische paarden dansen

1. Jerez de la Frontera: Hoe Andalusische paarden dansen

Bewonder de hippische vaardigheden van de Spaanse paarden en ruiters tijdens het unieke "Como bailan los Caballos Andaluces''-ballet (Hoe Andalusische paarden dansen) in de Fundacion Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Stichting Koninklijke Andalusische Rijschool) in Jerez de la Frontera. Begeleid door typische Spaanse muziek en 18e-eeuwse kostuums, maakt de choreografie gebruik van bewegingen die gebaseerd zijn op de klassieke dressuur, Doma Vaquera (country-style rijden), en traditionele paardensportkunstjes. Elke show bestaat uit 6-8 verschillende door de school geplande choreografieën, op basis van het volgende repertoire: Doma Vaquera: Doma Vaquera is een Spaanse discipline van rijden, gebaseerd op de traditionele manier van vee drijven. De ruiter rijdt zijn paard met één hand door de arena, eerst dravend en later galopperend, verandert het ritme en voert pirouettes en arreones uit en gaat over in galop. Klassieke dressuur: Je ziet verschillende choreografieën, zoals 'The Colts', 'Airs on Horseback', 'Pas de Deux', 'Passage and Piaffer', 'Domino on Horseback', 'Airs Above the Ground' en 'Fantasy'. De paarden voeren geavanceerde oefeningen uit op klassieke muziek. Mennen: Zie de kracht van de paarden, terwijl ze de wagens trekken. Deze koetsen werden oorspronkelijk gebruikt als vervoer, maar worden nu gebruikt voor sport en optredens waar met behulp van klassiek paardetuig en gedreven door behendige koetsiers uitzonderlijke vaardigheden worden gedemonstreerd. Aan de hand: Bewonder de vaardigheid van een paard dat zijn ruiter zelfs gehoorzaamt als de ruiter niet in het zadel zit. Ze voeren klassieke Haute École dressuur- oefeningen uit, zoals levades, capriolen, courbettes, piaffe (tussen pilaren) en de Spaanse pas. Carrousel: Je ziet een groep paarden en ruiters, voor een passend slot van het optreden, in koor geavanceerde hippische oefeningen uitvoeren.

Jerez de la Frontera: Andalusische paardendans en musea

2. Jerez de la Frontera: Andalusische paardendans en musea

Bewonder de ruitervaardigheden van Spaanse paarden en ruiters tijdens een uniek ballet "How the Andalusian Horses Dance" in de Koninklijke Andalusische School voor Ruiterkunst in Jerez de la Frontera. Begeleid door typische Spaanse muziek en kostuums in 18e-eeuwse stijl, gebruikt de choreografie bewegingen gebaseerd op klassieke dressuur, Doma Vaquera en traditionele paardensportklusjes. De paarden voeren geavanceerde oefeningen uit op klassieke muziek. Elke show bestaat uit 6-8 verschillende choreografieën zoals 'The Colts', Airs on Horseback', Pas de Deux', Passage and Piaffer', 'Domino on Horseback', Airs Above the Ground' en 'Fantasy'. Zie hoe de paarden hun vermogen demonstreren om koetsen te trekken die oorspronkelijk voor transport werden gebruikt, maar nu worden gebruikt voor sport en tentoonstellingen, met behulp van klassieke harnassen en bestuurd door koetsiers die behendig hun vaardigheden demonstreren. Zie klassieke "Haute École" dressuuroefeningen, zoals levades, caprioles, courbettes, piaffe (tussen pilaren) en de Spaanse stap. Kijk hoe de groep paarden en ruiters samen geavanceerde paardensportoefeningen uitvoeren, wat een passend einde vormt aan de voorstelling. De toegang tot het terrein is via het bezoekersontvangstcentrum, waar u een digitale bioscoop vindt waar u tot 11:00 uur een spectaculaire audiovisuele presentatie kunt zien van de geschiedenis van de paardensportkunst in Andalusië. Dit gebied leidt naar de tuinen, die een grote verscheidenheid aan exotische planten bevatten. Het paleis zelf rijst majestueus boven de tuinen uit en is een prachtig voorbeeld van 19e-eeuwse architectuur. In de kelder vindt u het Museum voor Ruiterkunst, dat bestaat uit 11 kamers waar u de oorsprong en geschiedenis van de ruiterkunst en het paard in Andalusië ontdekt. Bewonder de Saddlery, de plek waar de harnassen worden gemaakt en gerepareerd. Het koetsenmuseum markeert het einde van je reis waar je harnassen en ruiterkostuums zult zien.

Toegang Koninklijke School voor Ruiterkunst Andalusië

3. Toegang Koninklijke School voor Ruiterkunst Andalusië

Met jouw toegangsticket tot de Koninklijke school voor ruiterkunst van Andalusië begint jouw bezoek bij de bezoekersreceptie, waar je ook kunt genieten van een audio-visuele presentatie over de geschiedenis van de ruiterkunst van Andalusië (beschikbaar tot 11:00 uur). Via de receptie ga je naar de tuinen met verschillende exotische planten. Let ook op de grote fontein in het midden van de tuin, die je uitnodigt om de school verder te bekijken. Voorbij de fontein zie je het indrukwekkende paleis. Het is een prachtig voorbeeld van de 19e eeuwse architectuur, ontworpen door Charles Garnier. Op de begane grond vind je de statelijke kamers, gedecoreerd zoals ze vroeger waren. In de kelder vind je het museum van de Ruiterkunst, met 11 kamers die gewijd zijn aan de geschiedenis van de ruiterkunst en paarden van Andalusië. Na afloop zie je waar de zadels gemaakt en gerepareerd worden. Dit handwerk wordt uitgevoerd in de zadelmakerij door de meester en zijn volgelingen. Bekijk de training die plaatsvindt in de buiten sportringen en bekijk ook de binnenplek, een gebouw dat ontworpen werd in de authentieke stijl van Andalusië. Met een capaciteit voor 1600 mensen is dit de ideale plek om de dagelijkse training van paarden en paardrijders te bekijken. In de stallen, een achthoekig complex, zie je de meest voorbeeldige paarden van de school. In het centrum van de stallen is de zadelkamer waar de zadels voor de dagelijkse training en voor de shows bewaard worden. Een bezoek aan het vervoersmuseum markeert het einde van jouw bezoek. Bewonder de collectie aan voertuigen, paarden, zadels en ruiterkostuums.

Jerez: live flamencoshow met optioneel diner

4. Jerez: live flamencoshow met optioneel diner

Geniet van een authentieke flamencoshow in Jerez, gelegen in de regio die bekend staat als de geboorteplaats van de flamenco. De show vindt plaats in Tablao Flamenco Puro Arte, een bodega uit 1739. Je krijgt de kans om flamenco van verschillende stijlen te bekijken, zoals martinetes, soleá en bulerías. De show duurt ongeveer een uur en tien minuten. Het wordt geleverd door een groep van vier artiesten en is speciaal ontworpen voor diegenen die op zoek zijn naar een flamencoshow van hoge kwaliteit. Je hebt de mogelijkheid om je ervaring te upgraden met een dineroptie. Er zijn twee verschillende menu-opties met enkele van de beste regionale specialiteiten. Kiest u voor de show met drankje, dan kunt u tapasgerechten van de kaart kopen. U kunt ook genieten van lokale wijnen uit de regio.

Vanuit Sevilla: dagtocht Pueblos Blancos en Ronda

5. Vanuit Sevilla: dagtocht Pueblos Blancos en Ronda

Ervaar het beste dat de provincie Sevilla te bieden heeft met een rondleiding over het platteland en stops in de schilderachtige plaatsen Zahara de la Sierra, Grazalema en Ronda. Bezoek pittoreske witte dorpen, een olijfoliefabriek, een paar kastelen en klif-toppen. De tour gaat van start in Sevilla en vanuit daar doorkruis je het Andalusische platteland richting Zahara de la Sierra, terwijl je onderweg het kasteel Aguzaderas passeert. Verken het pittoreske, witgekalkte dorp Zahara de la Sierra, dat verscholen in de bergen ligt.  Stop vervolgens bij een olijfoliefabriek onderweg naar Grazalema. Het natuurpark Sierra de Grazalema herbergt een reeks prachtige landschappen die perfect zijn om te genieten van een ontspannen rit. Kijk hoe vale gieren in de bergen rondcirkelen als je de grootste kolonie vale gieren van Spanje passeert.  Stop voor de lunch in Grazalema, omringd door de klassieke lokale witte huizen versierd met kleurrijke bloemen. Op weg naar Ronda passeer je een mediterraan bos dat dient als een essentiële bron van honing, kurk, aromatische kruiden en hout. Ook zie je de lokale bewoners die met hun vee onderweg zijn: koeien, Iberische varkens en geiten. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en is gebouwd op twee afzonderlijke kliffen die met elkaar zijn verbonden door de beroemdste brug van Spanje, de Puente Nueva, gebouwd in 18e eeuw. Verken Ronda met de gids en neem ook de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Vanuit Tarifa: tocht van hele dag naar Tanger

6. Vanuit Tarifa: tocht van hele dag naar Tanger

Steek de Straat van Gibraltar per veerboot over en breng de dag door in de bruisende stad Tanger om een goede indruk van het leven in Marokko te krijgen. Bij aankomst in Afrika tref je je lokale gids, die je meeneemt op een minibustocht door de stad. Daarna zie je landelijke bezienswaardigheden zoals de Grotten van Hercules en het fantastische Cap Spartel schiereiland. Je keert terug naar het stadscentrum, waar je de bruisende steegjes van de medina verkent en de belangrijkste hoekjes van het historische stadscentrum ontdekt. Geniet van een lunch en maak, als je dat wil, een kamelenrit om de stad vanuit een ander perspectief te ervaren. Keer terug naar Spanje per veerboot en wees op tijd terug voor het diner.

Tarifa: dagtrip naar Tanger per veerboot met lunch en Marokkaanse thee

7. Tarifa: dagtrip naar Tanger per veerboot met lunch en Marokkaanse thee

Ga op een begeleide dagtocht van Tarifa in Spanje naar de Marokkaanse stad Tanger per veerboot. Bekijk de iconische Hercules-grotten, bezoek het Mendoubia-paleis en geniet van een heerlijke Marokkaanse lunch in combinatie met muntthee. Aan boord van de veerboot in de haven van Tarifa, leun achterover, ontspan en geniet van het kalmerende effect van de zee. Zorg ervoor dat u uw camera bij u heeft, want u wilt tijdens het varen geen fotomomenten van het landschap missen. Stap eerst op de veerboot in de haven van Tanger. Bezoek vervolgens de iconische vuurtoren Kaap Spartel, waar je een van de beste uitzichten op de Straat van Gibraltar kunt bewonderen en de Grotten van Hercules, de kasbah, de medina en de souk. Dompel jezelf onder in de Marokkaanse cultuur terwijl je een traditionele souk-markt bezoekt. Loop rond en voel de bruisende sfeer, ruik de zoete geur van gemengde kruiden en bewonder de heldere traditionele tapijten die te koop zijn bij lokale kunstenaars. Bewonder het helderwitte Mendoub Palace en bewonder dit landgoed van 4 hectare. Luister terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis terwijl je rondloopt in dit indrukwekkende paleis. Maak kennis met deze prachtige Marokkaanse stad terwijl je gids je vertelt over haar geschiedenis en tradities. Geniet vervolgens van een traditionele lunch in een Marokkaans restaurant. Proef gerechten zoals Harira-soep, rund- en lamsspiesjes vergezeld van couscous. Luister naar live Marokkaanse muziek terwijl je je lunch afsluit met Moorse gebakjes als dessert in combinatie met traditionele Marokkaanse thee. Beëindig uw dag op een hoogtepunt wanneer u aan boord gaat van de veerboot in de haven van Tanger Ville om aan boord te gaan van de veerboot terug naar Tarifa.

Cádiz: 24-uurs hop on, hop off-busticket

8. Cádiz: 24-uurs hop on, hop off-busticket

Was Cádiz ooit een startpunt voor schepen die naar de Nieuwe Wereld voeren, nu is de 3.000 jaar oude stad beroemd om de pittoreske, Moorse charme van het oude stadscentrum. De City Sightseeing-bus biedt handige haltes bij de prachtige kathedraal, de centrale wijk binnen de stadsmuren en de baai. Haltes: 1. Avenida del Puerto 2. Plaza de la Hispanidad 3. Puertas de Tierra 4. Catedral 5. Playa Caleta 6. Hotel Parador/Parque Genoves 7. Iglesia del Carmen 8. Plaza de España 9. Hotel Parador/Parque Genoves 10.Kathedraal II 11.Playa Santa Maria 12.Playa Victoria 13.Plaza de Sevilla 14.Bahia de Cádiz

Van Malaga: privé-dagbustrip naar Ronda en Setenil

9. Van Malaga: privé-dagbustrip naar Ronda en Setenil

Laat je ophalen van het centraal gelegen ontmoetingspunt in Malaga en leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning naar Setenil de las Bodegas, waar je vrije tijd hebt om te lunchen en te verkennen. Ga verder naar de stad Ronda, voor een rondleiding door het historische centrum van Ronda. Stop bij de nieuwe brug om te genieten van de Tajo-kloof en het panoramische uitzicht, bezoek de arena en het stierenvechtmuseum. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en is gebouwd op twee afzonderlijke kliffen die met elkaar zijn verbonden door de beroemdste brug van Spanje, de Nieuwe Brug, die in de 18e eeuw werd gebouwd. De gids leidt je rond in Ronda en je hebt ook wat vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een wandeltocht door het romantische stadscentrum, met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje. Keer terug naar je ontmoetingspunt in Malaga aan het einde van je tour.

Vanuit Sevilla: 4WD ervaring door het Doñana National Park

10. Vanuit Sevilla: 4WD ervaring door het Doñana National Park

Vertrek vanuit Sevilla en reis door het nabijgelegen stadje Coria del Rio aan de oevers van de rivier de Guadalquivir. Je gaat naar het bezoekerscentrum in Dehesa de Abajo, gelegen in het noordelijke deel van de moerassen van het Doñana National Park. Bewonder de dennenbossen en weilanden waar ongeveer 200.000 verschillende inwoners wonen, waaronder 300 vogelsoorten zoals flamingo's en Spaanse keizerarend. Je rijdt langs een rijstveld, bekend van Europa's grootste kolonie ooievaars. Ga vervolgens verder door de uitgestrekte natuurlijke ruimte van het noordelijke deel van het Doñana Nationaal Park en bezoek het dorp El Rocío, beroemd om zijn kapel en observatorium. Je loopt langs de paden van Doñana National Park in de buurt van de beek La Rocina en verkent na de lunch het grootste duinsysteem van Spanje. Keer daarna terug naar Sevilla en zie de prachtige zonsondergang door het dennenbos in het Asperillogebied. Hier ontdek je enkele van de grote zoogdieren van het Doñanagebied, zoals herten, everzwijnen en lynxen.

Veelgestelde vragen over Provincie Cádiz, Spanje

Welke topattracties zijn een must-see in Provincie Cádiz, Spanje?

Provincie Cádiz, Spanje: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in Provincie Cádiz, Spanje

Wil je alle activiteiten in Provincie Cádiz, Spanje ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Provincie Cádiz, Spanje

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 8.377 beoordelingen

Geweldige deskundige gids. Flexibel met ophaalplek. Zoveel geleerd en veel meer bezienswaardigheden gezien dan in een reisboek staat vermeld.

Ik heb een geweldige tijd gehad, de tijd was bijna heel goed om te verkennen en foto's te maken, ik heb er erg van genoten!

We had a nice experience with Martha the guide who showed us the old town of Jerez and told a lot of the history of the town

Interessant en duidelijk. Echt de moeite waard. Ook als je niet van paarden houdt.

Mooi, relaxte reis, begeleid door een hele goede gids! Emanuel!