Belevingen in
Provincie Catanië

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Provincie Catanië: De beste dingen die je niet wil missen

De Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

1. De Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

Ga naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel in alle veiligheid met een bevoegde berg- en vulkaangids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa.   Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en ga 2.504 meter omhoog met de kabelbaan. Rijd vervolgens in een Jeep met vierwielaandrijving tot 2.900 meter hoogte om je wandeling te beginnen. Loop 1,5 uur bergopwaarts langs vele kraters en neem lange pauzes om foto's te nemen en te rusten. Ervaar het magische gevoel om op de top van de wereld te staan in dit rotsachtige, mooie landschap met de gigantische hemel boven je. Nadat je de top hebt bereikt, daal je in 2 uur weer af naar de kabelbaan, die je naar je vertrekpunt brengt.

...
Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

2. Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijk dagje uit naar de Etna, inclusief handig retourvervoer vanuit Catanië. Het beste van alles is dat je je tour naar je eigen behoeften kunt aanpassen en kunt kiezen tussen een privébeleving of in een kleine groep, in een taal naar je keuze. Verken de eeuwenoude kraters van de vulkaan, een lavagrot en proef lokale producten, terwijl je onderweg geniet van het adembenemende uitzicht. Je wordt aan het begin van de dag opgehaald bij je accommodatie in Catanië door een minibus of 4WD, beide met airconditioning. Laat je professionele gids je leuke feiten over de vulkaan vertellen terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Kom alles te weten over de natuurlijke grondstoffen van de vulkaan, haar gedenkwaardige landschappen en fauna, tot de lavastromen die met uitbarstingen in het verleden wegen en gebouwen bedolven heeft. Eenmaal op de 2000 meter aangekomen, wandel je met je gids rond de oude kraters, recente lavastromen en over het buitenaardse landschap. De tocht is eenvoudig en geschikt voor iedereen, inclusief gezinnen met jonge kinderen en oudere deelnemers. Geniet van een miniproeverij van Siciliaanse lekkernijen tijdens de trek, waarbij je cantuccinikoekjes en zibibbowijn kunt proberen. Na een korte pauze ga je naar de volgende plek: een lavagrot. Met behulp van een helm en een zaklamp ontdek je samen met je gids de oorsprong van de grot en unieke karakteristieken van de grot. Je laatste stop is een uitkijkpunt op Monte Pomiciaro voor een onvergetelijk uitzicht (en fotomomenten) over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens het 'gouden uur' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je weer terug naar Catanië, waar je tour eindigt.

...
Catania: wandeltocht Etna

3. Catania: wandeltocht Etna

Begi de tocht wanneer je in de vroege ochtend bij je hotel in Catania wordt opgehaald. Klim in een comfortabel 4x4-voertuig en rijd naar de Etna. Je arriveert bij het startpunt voor je wandeling buiten de gebaande paden.  Begin met wandelen en bewonder het fascinerende landschap van de Valle del Bove, de grootste depressie van de Etna, en de maan-achtige woestijnen. Van hieruit neem je de adembenemende uitzichten in je op van rokende kraters aan de top, het omliggende landschap, en de Ionische zee. Tijdens de tocht krijg je ook de kans om een lava-tunnel te verkennen met helmen en zaklampen. Ervaar het ongelooflijke natuurlijke fenomeen dat ontstond toen de lava aan de oppervlakte versteende, maar magma de tunnel in bleef stromen. Tot slot word je in de middag teruggebracht naar Catania, waar je tocht eindigt.

...
Catanië: wandeling Etna en grotten

4. Catanië: wandeling Etna en grotten

Je wordt opgehaald en vertrekt richting de Etna. Je gaat offroad door Trazzere waar je de lavastromen uit 1792 kunt zien; je gids vertelt je meer over de flora en fauna rond de vulkaan Etna. Luister naar verhalen over de geschiedenis van de Etna terwijl je richting de Bove-vallei reist, een eeuwenoude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van het instorten van 2 grote uitbarsting-centra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2.000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Hier kun je deSilvestri-kraters bewonderen, lavastromen van de vulkanische uitbarsting van 2001/2003, en geweldige uitzichten op de oostkust. Tijdens de wandeling kun je pauzeren om broodjes en lokale producten te proeven, en bezoek je het binnenste van een lavagrot, met helmen en zaklampen. Aan het einde van je beleving word je teruggebracht naar het beginpunt.

...
Van Catania: ochtendjeeptour naar de Etna

5. Van Catania: ochtendjeeptour naar de Etna

Na het ophalen bij de aangewezen ontmoetingsplaats, rijd je naar de Etna om je tocht te beginnen. Je klimt naar een hoogte van 2000 meter. Ondertussen vertelt je professionele gids je meer over de geschiedenis van de vulkaan en legt hij dingen uit over de unieke natuur. Je loopt op paden waar de meeste mensen niet komen zodat je in alle rust de flora en fauna in je op kunt nemen.  Verschillende aspecten van de vulkaan zullen aan bod komen, zoals zijn natuurlijke bronnen, zijn verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben vernietigd. Je gaat naar een uitkijkpunt over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Met een helm en een zaklantaarn bezoek en onderzoek je een lavastroomgrot. Je gids zal je meer vertellen over de oorsprong en bijzonderheden. Je krijgt ook de kans om wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het eind van de excursie word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

...
Vanuit Taormina: halfdaagse bergtrektocht op vulkaan Etna

6. Vanuit Taormina: halfdaagse bergtrektocht op vulkaan Etna

Nadat je wordt opgehaald op een vooraf afgesproken trefpunt vertrek je om 08:30 uur vanuit Taormina naar de uitlopers van de Etna. Reis in een kleine groep van niet meer dan 8 personen voor een intiemere en persoonlijke ervaring. Je wordt begeleid door een gids die in volcanologie, biologie of geologie is opgeleid. Bij aankomst op de actieve vulkaan wandel je ongeveer 1,5 uur rond de omtrek van enkele uitgestorven kraters. Loop door oude bossen en langs paden die met lava bedekt zijn, ongeveer 2.000 meter boven zeeniveau. Krijg een betere waardering vanuit een ander perspectief voor dit deel van Sicilië en het omliggende landschap. Leer meer over fascinerende vulkanen, voordat je ondergronds gaat om een van de lavagrotten te verkennen. Ga dan naar een plaatselijk café voor een typisch hartig tussendoortje, een broodje, wijn, een nagerecht, en een amandel wijnproeverij, wat een typische Siciliaanse zoete wijn is. Keer terug naar je hotel rond  ongeveer 14:30 uur aan het einde van de activiteit.

...
Etna: tour met 4x4, halve dag

7. Etna: tour met 4x4, halve dag

Deze excursie van een halve dag omvat een ontspannen wandeling naar de indrukwekkende Monte Fontana en een bezoek aan de beroemde vallei Valle del Bove. Wandel door oude en nieuwe lavastromen, over uitgestorven kraters en bezoek uitgerust met helmen en zaklampen een echte lavagrot, waar eeuwen geleden ijs ontstond. Je gids zal je hier de grote diversiteit aan flora en fauna laten zien: planten en dieren die de actieve vulkaan bevolken. Tijdens een wandeling door oude bossen leer je veel over de vegetatie en het wild van de Etna. Je laatste stop van de halfdaagse tour is bij de koude lavastromen van de Piano Provenzana, die tijdens de laatste grote uitbarsting in 2002 werden verwoest. Aan het einde van de tour word je terug naar je accommodatie gereden. Al met al zal dit een onvergetelijke ervaring worden.

...
Etna: winterse trektocht op grote hoogte

8. Etna: winterse trektocht op grote hoogte

Ontdek de wonderen van de zuidelijke helling van de Etna op grote hoogte tijdens deze epische, begeleide klim. Start het avontuur vanaf 2500 meter boven de zeespiegel, bij de aankomstterminal van de kabelbaan en leer over de fascinerende uitbarsting van 2001 terwijl je geniet van de grote  Valle  del  Bove  die de oostelijke zijde van de vulkaan markeert. Terwijl je klimt, neem je de unieke vergezichten op de bergachtige omgeving en het uitgestrekte landschap beneden je in je op. Hoogtepunten van de tour zijn de kraters aan de top, de kraters van 2002, de  Cisternazza, de Piano  del  Lago, en de oude  Montagnola  Krater. Aan het einde van een onvergetelijke ervaring daal je weer af vanaf de top naar de kabelbaanterminal, van waar je weer naar beneden wordt gebracht. De excursie wordt aangepast aan de meteorologische en vulkanische omstandigheden van de dag. De veiligheid van de deelnemers wordt te allen tijde gerespecteerd.

...
Etna: begeleide trektocht naar de top en kraters

9. Etna: begeleide trektocht naar de top en kraters

Je ontvangt een korte instructie van je deskundige gids in het restaurant Crateri Silvestri op de hellingen van de Etna en rijdt vervolgens met de kabelbaan naar een hoogte van 2500 meter boven zeeniveau. Je stapt over op een 4WD-bus en gaat de berg op naar een hoogte van 2.900 meter boven zeespiegel in de buurt van de Torre del Filosofo. Je begint vervolgens aan je 2-uur durende tocht naar de top van de krater en neemt onderweg pauze om te profiteren van het landschap en het uitzicht. Je wandelt door het maanlandschap van de lavavelden terwijl je je een weg baant langs de natuurpaden van de hoogst actieve vulkaan van Europa. Geniet van de panoramische uitzichten vanaf de top en trek vervolgens terug naar het bovenste kabelbaanstation. Keer dan terug naar het ontmoetingspunt met de kabelbaan en werp een laatste blik op de broeierige berg. 

...
Catania: stadswandeling langs de hoogtepunten

10. Catania: stadswandeling langs de hoogtepunten

Maak kennis met je leuke en deskundige gids, en vertrek op je avontuur.  Tijdens je rondleiding door Catanië wandel je door het stadscentrum met je professionele gids die je fascinerende verhalen vertelt over de geschiedenis van de stad. Je gids wijst je op monumenten die eeuwen geleden werden gebouwd en nog altijd overeind staan. Veel van de gebouwen die je ziet komen uit de tijd van de Griekse kolonisatie van de stad, in de 8e eeuw voor Christus. Je tocht duurt ongeveer 2 uur en je komt langs de volgende plekken:  Piazza Duomo, Pescheria, Castello Ursino, Piazza San Francesco, Via Teatro Greco, Piazza Dante, Via Gesuiti, Scalinata Alessi, Piazza Università, Piazza Vincenzo Bellini, en Piazza San Placido. Deze tocht is niet te missen voor wie Catanië bezoekt.

...

Sitemap Provincie Catanië

Wil je alle activiteiten in Provincie Catanië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Provincie Catanië

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 6.836 beoordelingen

Een hele leuke tour. Het heeft iets bijzonders een tour op een actieve vulkaan te beleven. Onderweg gestopt en de laatste lavastroom die een dorp bedreigde bekeken. Korte tour inclusief helm en zakkam door een kleine lavagrot. Aan de zuidwest kant een looptocht langs verschillende kraters en meest recente lavastroom uit 2001. Deze tocht als heel bijzonder ervaren. Looptocht van een kleine 2 uur was redelijk pittig. Proeverij stelde niets voor, maar de omgeving waarin we het kregen maakte veel goed.

Een fantastische trip naar boven. Gids Luca is een pure liefhebber van de Etna die je alles uit wil leggen. Het was geen trip waarbij werd gewezen naar punten met een beetje uitleg maar we hebben enorm veel geleerd. De aardrijkskunde lessen van de middelbare school kwamen hierbij terug om te kunnen snappen hoe de berg werkt :) een absolute aanrader om te doen en mochten wij nog eens in de buurt zijn komen wij zeker terug!

Marco is a knowledgable and funny guide! I had a great time. Normally I’m the ‘oh please no tour group let’s go on my own’ type of traveller, but as Etna is a bit harsh to reach with public transport I chose this tour, and did not regret it at all. You learn a lot and the hike is really nice. If you have any doubts: don’t, and just book!

Mooie ervaring, vooral dankzij de gids Daniele del tot Etna Est die me met grote professionaliteit naar een van de meest suggestieve plekken op Sicilië heeft gebracht. Je ziet dat hij zijn werk met passie doet. Ik raad deze excursie vanuit Catania aan voor de efficiëntie van de organisatie. Lucio Freddi - Reggio Emilia

Een fantastische tocht! Leuke reisgids, gezellige sfeer, informatief, en flexibel. Vraagt regelmatig of het goed gaat en wat je verder wil zien, hoever wil je gaan. We hebben een mooi avontuur gehad.