Kies data
Dingen om te doen

Provincie Chinchero

Provincie Chinchero: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

1. Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

2. Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

Uw tour begint met het ophalen van uw groep. Vanaf daar rijd je ongeveer een uur naar Chinchero en maak je een korte stop in deze stad om een van de laatste traditionele families te bezoeken. Je leert ook over oude stoffen en het weefproces. Na nog 30 minuten rijden, komt u aan bij Moray, het oude landbouwlaboratorium van Inka, gelegen in een zeldzame topografische depressie waarin de Inka's zich ontwikkelden tot unieke ronde terrassen. Je zult leren hoe dit hele gebied ook werd bewaterd door een goed ontwikkeld irrigatiesysteem. Na het genieten van Moray ga je nog een uur verder naar de Salineras-zoutmijnen van Maray, je laatste bestemming op je tour. De zoutmijn is eigenlijk een enorme verzameling terrassen geboren uit een waterstroom hoog op een berg. Gedurende vele eeuwen is deze zoutbron gekanaliseerd naar 1.000 kleine poelen. Mensen wachten op de zonnige dagen om het water te verdampen waardoor het pure zout achterblijft, een techniek die al sinds de pre-Inka-tijd wordt gebruikt. Je rijdt uiteindelijk ongeveer 1,5 uur terug naar Cusco, waar je groep wordt afgezet bij de Main Plaza de Armas.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

3. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen, lokale markten en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verven met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die uitmonden in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur die is gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Aankomst bij de laatste tourstop, het archeologische park van Pisaq, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt om de ambachtelijke markt te verkennen. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

4. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

Ontdek de oude wonderen van Peru met een tweedaagse excursie vanuit Cusco. Verken Ollantaytambo in de Heilige Vallei, volg een rondleiding van 2 uur door de oude ruïnes van Machu Picchu en upgrade je tour met een wandeling naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu. Dag 1 De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco. Als je de starttijd van 06:30 uur kiest, bezoek dan Chinchero, Maras-Moray en Ollantaytambo. Kies de start van 07:50 uur om Pisaq en Ollantaytambo in de Heilige Vallei te bezoeken. Stop om te lunchen in de stad Urubamba (inbegrepen) voordat je de trein naar Aguas Calientes neemt. Bij aankomst in Aguas Calientes gaat u naar uw accommodatie. Kies de accommodatie-add-on bij het boeken om te genieten van een inbegrepen comfortabele hotelkamer. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Dag 2 Sta vroeg op voor een vertrek van 07:00 uur vanuit Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu. Loop met je gids en leer meer over deze oude Inca-stad. Bezoek tuinen, heiligdommen, waterkanalen en gevangenissen. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Vergroot je avontuur door een optionele Huayna Picchu- of Machu Picchu-klim aan je reis toe te voegen. Volg de aanwijzingen van je gids en klim naar de top om te genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ga terug naar de stad Aguas Calientes en geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Keer ten slotte met de bus terug naar de stad Cusco.

Van Cusco: Sacred Valley Tour met lunchbuffet

5. Van Cusco: Sacred Valley Tour met lunchbuffet

Ontspan na het ophalen tijdens een reis van 1 uur naar de stad Pisac in de Heilige Vallei en maak onderweg een aantal stops bij schilderachtige uitkijkpunten. Neem een pauze op een drukke, lokale markt, waar handgemaakte ambachten en kleding worden verkocht. Geniet van een vers bereide lunch en verken nabijgelegen archeologische vindplaatsen. Dwaal door de koloniale stad Pisac en koop unieke, handgemaakte souvenirs en geschenken. Na een bezoek aan de markt brengt de bus je naar de heuvels boven de stad Pisac om de beroemde archeologische vindplaatsen te bezoeken. Reis door de Heilige Vallei en stop voor een lunchbuffet in de stad Urubamba Ga verder langs de vallei naar Ollantaytambo, gesticht door de Inca Ollantay aan de oevers van de Urubamba-rivier. Bezoek de Zonnetempel, gebouwd van grote blokken die eeuwenlang intact zijn gebleven. Vanuit Ollantaytambo keert de bus terug via Urubamba en gaat dan omhoog en de vallei uit naar de hooglanden daarboven, waar je een laatste stop maakt in de stad Chinchero. Bekijk de oude geschilderde muurschilderingen en de traditionele markt die beroemd is om hun handgemaakte textiel en weefsels.

Cusco: 8-daagse Machu Picchu en Puno Southern Treasures Tour

6. Cusco: 8-daagse Machu Picchu en Puno Southern Treasures Tour

Dag 1: aankomst in Cusco. Wordt opgehaald bij aankomst op de luchthaven in Cusco en naar uw lodge gereden, die zich in de charmante historische wijk van Cusco bevindt. Uw lodge is het 3-sterrenhotel Ayni Cusco of vergelijkbaar. Vandaag is gereserveerd om uit te rusten en te acclimatiseren tot een hoogte van ongeveer 3.400 meter (11.000 voet). Je ontmoet je expeditiegroep om 17.00 uur.   Dag 2: Sacred Valley-tour door Chinchero, Moray en de zoutmijnen. Begin je avontuur op de hoogvlaktes met de eerste stop bij Chinchero, een belangrijke oude plek voor de Inca's. Het staat bekend als de geboorteplaats van de regenboog. Bezoek de pittoreske koloniale kerk en vervolgens een lokaal textielcentrum, waar je van de ambachtslieden zelf leert over de oude wetenschap van het weven. Zie hoe ze magie brengen in deze prachtige kunstwerken, die zijn geverfd met mineralen, planten en zaden. Ga verder door de glooiende heuvels naar de raadselachtige cirkelvormige terrassen van Moray. Leer hoe deze constructies dienden als een experimenteel landbouwcentrum om selectief de beste rassen van Andes-gewassen bij verschillende temperaturen te verbouwen. Maak in de buurt van Moray een stop bij de stad Maras om de oude zoutmijnen te bezoeken. Deze werden duizenden jaren door lokale families gebruikt om zout aan de Inca's te leveren en ze worden vandaag de dag nog steeds gebruikt, zodat je de natuurlijke kunst van het oogsten van zout rechtstreeks van het land kunt ontdekken. In de middag reis je naar Ollantaytambo en stap je op de trein naar Aguas Calientes. Overnacht in het 3-sterren Golden Sunrise Hotel of vergelijkbaar.   Dag 3: Machu Picchu. Vandaag sta je heel vroeg op voor het ontbijt en klim je vervolgens naar de citadel Inka van Machu Picchu, wat ongeveer 25 minuten met de bus is. Geniet van de zonsopgang op deze magische plek. Het is een beroemd meesterwerk van architectuur en techniek, waarvan wordt aangenomen dat het een heiligdom en een energiek centrum was. Tegenwoordig wordt Machu Picchu door UNESCO erkend als een van de zeven wereldwonderen en een werelderfgoed. Volg een rondleiding van 2 tot 3 uur door de site met een gids die je meer over de site zal vertellen en al je vragen zal beantwoorden. Keer terug naar Aguas Calientes voor de lunch en vervolgens het driesterrenhotel Waman Hotel Machupicchu of vergelijkbaar voor de nacht.   Dag 4: Pisaq en Awanancancha. Reis naar Ollantaytambo en ga verder naar de stad Pisaq. Hier ontdekt u de techniek van de Inca's, aangezien de berghellingen vol staan met terrassen en gebouwen op steile hellingen en hoge toppen. Reis naar de top van deze berg voor het beste uitzicht op de Heilige Vallei beneden. Keer later terug naar de stad Pisaq en bezoek de lokale ambachtelijke markt om allerlei producten te zien, waaronder weefsels, muziekinstrumenten en souvenirs. Keer terug naar Cusco en stop onderweg bij Awanacancha, een weefcentrum. Ontmoet de Andes-soorten kamelen, waaronder alpaca, lama, vicuña en guanaco, en duik dieper in de wetenschap van het weven om de handgemaakte kunst van de Andes-vrouwen te waarderen. Overnacht in het 3-sterren Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar.   Dag 5: Cuzco. Vandaag heb je vrije tijd om Cusco te verkennen. Je kunt de dag zelfstandig in de stad doorbrengen of een dagtour boeken, zoals de stadswandeling, raften op de rivier de Vilcanota, paardrijden in Saqsayhuaman Park, ziplinen in de Heilige Vallei of ATV-rijden in Killarumiyoc. Overnacht in het 3-sterren Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar.   Dag 6: Puno. Vertrek 's ochtends vanaf het busstation en ga richting Puno om de vele verschillende locaties langs de route van de zon te bezoeken. Stop bij Andahuaylillas om de Sixtijnse Kapel van de Amerika's te zien, een van de beste voorbeelden van de fusie tussen katholieke en Andes-religies. Bezoek Raqchi, een Inka-tempel gewijd aan de god Wiracocha, de schepper van het universum. De constructie heeft monumentale afmetingen en is naar schatting 100 meter lang, 26 meter breed en 14 meter hoog. La Raya is halverwege uw reis en het hoogste punt op de weg op 4.335 meter boven zeeniveau. De indrukwekkende uitzichten hier laten je de ruige hoogte vol hoge besneeuwde toppen en kuddes lama's, alpaca's en vicuña's bewonderen. Dit is de geografische grens tussen de twee culturen van de Quechua van Cusco en de Aymara van Puno. Ga verder naar Pucara, een van de oudste en belangrijkste ceremoniële centra van de hoogvlakten, die bekend staat om zijn lithische structuren en graven. Overnacht in het driesterrenhotel Puno Qalasaya of vergelijkbaar.   Dag 7: Uros en Taquile Island. Vertrek om 7.30 uur vanuit je hotel naar het dok of de belangrijkste haven. Begin om 07:45 uur aan je reis naar de drijvende eilanden van de Uros, het nationale reservaat van het Titicacameer. Het meer staat bekend als het hoogst bevaarbare meer ter wereld met 75 eilanden om te verkennen. Bekijk het prachtige panoramische uitzicht terwijl je deskundige gids je leert over de drijvende eilanden. De mensen van Uros behouden hun cultuur en tradities van ambachtelijke visserij en zijn toegewijd aan de jacht op wilde vogels en het verzamelen van eendeneieren. Vaar vervolgens 2,5 uur naar Taquile Island. Onderweg zie je de bergketen, de koninklijke bergketen. De mensen van Taquile hebben hun vaardigheden op het gebied van textiel gedemonstreerd, met erkenning van UNESCO. Spinnen en weven worden meestal gedaan door mannen, die leren op achtjarige leeftijd. Vrouwen maken garens en stoffen. Het leven in Taquile is grotendeels onveranderd gebleven door de moderniteit. Na uw bezoek van 2 uur kunt u genieten van een heerlijke typische lunch. Je kunt een deel van de ambachten kopen en deze gemeenschap de duurzaamheid geven om hun cultuur en tradities te blijven delen. Keer om 17.00 uur terug naar de stad Puno en verblijf in het driesterrenhotel Puno Qalasaya of vergelijkbaar.   Dag 8: Puno naar Juliaca naar Lima. Neem een korte transfer van Puno naar de naburige stad Juliaca. Bij uw aankomst in Lima wordt u begeleid naar uw internationale aansluitende vlucht of accommodatie.  

Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

7. Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

Profiteer van besparingen en geniet van het gemak van het Cusco Tourist Ticket, dat toegangen tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Cusco en de Heilige Vallei omvat. Profiteer van de hotelbezorgservice naar uw hotel of Airbnb in het historische centrum van Cusco of Wanchaq. Kies uit een toeristisch ticket voor 1, 2 of 10 dagen: 10-daagse toeristenkaart - stad Cusco en heilige vallei: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Geniet met dit ticket van toegang tot het archeologische park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca Monument, Qosqo Native Art Center, Museum of Contemporary Art, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Volkskunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 opeenvolgende dagen waarin u alle genoemde attracties kunt bezoeken. 2-daagse toeristenkaart - Heilige vallei: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 opeenvolgende dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Toeristenticket voor 1 dag - Cusco City: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in het Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik gedurende 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken.

Van Cusco: groepsreis Heilige Vallei met lunchbuffet

8. Van Cusco: groepsreis Heilige Vallei met lunchbuffet

Ervaar de geheimen van de Inca Sacred Valley tijdens deze reis vanuit Cusco. Reis naar het stadje Chinchero, de zoutmijnen van Salineras, Urubamba, het fort Ollantaytambo en meer tijdens deze dagexcursie. Je wordt tussen 06:35-6:50 uur opgehaald vanuit het comfort van je hotel. Ontspan terwijl je wordt vervoerd naar het pittoreske stadje Chinchero, bekend als de stad van de regenboog. Bekijk de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Monserrat en de landbouwterrassen van Andenería. Ga verder naar Maras en de landbouwexperimentenplatforms van Moray, waar men denkt dat de Inca's hun eigen microklimaat hebben gecreëerd. Ga naar de zoutmijnen van Salineras om de zoutverdampingsvijvers te zien die sinds de Inca-tijden in gebruik zijn. Rijd naar de stad Urubamba om te genieten van heerlijke Peruaanse gerechten. Na de lunch ga je naar het fort van Ollantaytambo, dat een strategisch militair, agrarisch en religieus centrum was. Bezoek Pisaq voordat je om 19.00 uur terugkeert naar Cusco.

Cusco: dagtour door de Heilige Vallei met lunch

9. Cusco: dagtour door de Heilige Vallei met lunch

Ontdek de majestueuze Heilige Vallei van de Inca's tijdens deze onvergetelijke tour. Begin uw dag met het ophalen van een hotel of ontmoetingspunt en ga naar het pittoreske stadje Pisac. Verken de kleurrijke ambachtelijke markt, waar je kunt kopen en je kunt onderdompelen in de gebruiken van de inwoners. Bewonder het imposante archeologische park van Pisac en reis vervolgens langs de rechteroever van de rivier de Vilcanota door de Heilige Vallei. Maak een stop in de stad Urubamba, waar u kunt lunchen in een lokaal restaurant. Ga vervolgens naar de stad en het fort van Ollantaytambo, gebouwd om de ingang van de vallei te beschermen. Loop door de straten van de stad om een duidelijk beeld te krijgen van hoe dit militaire, religieuze en culturele centrum eruitzag tijdens het Inca-rijk. Keer terug naar Cusco via Chinchero, waar de overblijfselen van de koninklijke penningmeester van Túpac Inca Yupanqui zich bevinden. Bewonder de goed bewaard gebleven Inca-muur op het centrale plein en bezoek de prachtige koloniale tempel, gebouwd op de fundamenten van een Inca-gebouw. Je eindigt deze geweldige dag op de Plaza San Francisco, vlakbij het centrale plein van Cusco.

Lima: 7-daags Inca-avontuur met vluchten

10. Lima: 7-daags Inca-avontuur met vluchten

Dag 1: Aankomst in Lima en stadstour Bij uw aankomst in Lima wacht uw vertegenwoordiger met een bord met uw naam. Van daaruit wordt u naar uw respectievelijke hotel gebracht waar u kunt inchecken. Je begint al snel aan een stadstour door Lima, die begint met een panoramisch uitzicht op de Pucllana-piramide of Huaca Pucllana, het historische centrum van Lima. Het zal daar zijn dat je meer dan vijftig monumenten en koloniale gebouwen kunt waarderen, en zodra de tour is afgelopen, keer je terug naar je hotel. Dag 2: Paracas, Ica en Huacachina met buggy's en sandboarden Dag 2 begint met het ophalen van uw hotel tussen 04.30 uur en 5.00 uur. Je begint met een reis naar het schiereiland Paracas om de Ballestas-eilanden te bezoeken, een nationaal reservaat. Vanaf daar gaat u verder naar de stad Ica voor een demonstratie met wijnen en traditionele Pisco van de vallei. Daarna proef je een typische lokale lunch volgens het menu van de dag. Je reist dan ongeveer 30 minuten naar de oase van Huacachina, waar je zult genieten van de adrenaline van het rijden met buggy's en sandboards. Na dit geweldige avontuur keer je terug naar Lima in je privévervoer. Dag 3: Aankomst in Cusco Volgens uw vluchtschema in Cusco, wacht uw vertegenwoordiger op u op de luchthaven van Cusco. Van daaruit zal je dag worden doorgebracht door te acclimatiseren aan de hoogte van Cusco. Dag 4: Chinchero, Maras en Moray Je begint dag 4 tussen 8:00 en 8:30 uur, waarna je naar het kleurrijke stadje Chinchero reist. Daar leer je over Andes-stoffen in een textielinterpretatiecentrum, voordat je verder gaat naar de beroemde cirkelvormige teeltterrassen in Moray. Daarna daal je af naar de zoutmijnen in Maras waar je de meer dan 3.000 zoutbronnen zult bezoeken. Ten slotte reis je naar het station van Ollantaytambo, waar je aan boord gaat van de trein naar Aguas Calientes. Dag 5: Machu Picchu Citadel Op dag 5 maak je kennis met een van de 7 wereldwonderen: Machu Picchu. Je begint met de bus vanuit Aguas Calientes, aangezien je gids je alle informatie geeft voor je 2 uur durende tour door deze Inca-citadel. In de middag neem je de trein terug naar Ollantaytambo, vanwaar je met privévervoer naar Cusco wordt gebracht. Dag 6: Regenboogberg Tussen 04.30 uur en 5.00 uur haalt uw transport u op bij uw hotel vanwaar u 3 uur in de richting van Rainbow Mountain rijdt. Na het ontbijt rijd je nog 45 minuten om je 2 uur durende trektocht te beginnen. Bij het bereiken van de top van de "Mountain of Colors", heb je genoeg tijd om de foto's te maken en te genieten van het landschap. Daarnaast zul je ook de hoogste sneeuwtop in Cusco kunnen waarderen: Ausangate Mountain. Dag 7: Luchthaventransfer Op de laatste dag van je tour wordt je naar de luchthaven van Cusco gebracht, waar je tour eindigt.

Sitemap Provincie Chinchero

Wil je alle activiteiten in Provincie Chinchero ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Provincie Chinchero

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 365 beoordelingen

Zeer mooie gids, gaf veel uitleg. Bezoektijden in plaatsen zijn getimed, dus het is soms frustrerend om te moeten vertrekken. Het ontbijtbuffet was erg goed.

Goede ervaring, zeer goede gids. De reizen tussen plaatsen duren ongeveer meer dan een uur, maar ze zijn absoluut de moeite waard. 100% aan te bevelen.

De bezoeken zijn zeer de moeite waard en onze gids Julio was geweldig. Alles werkte heel goed en zeer stipt. alle tien

De gids Julio was geweldig, de hele dag was erg goed georganiseerd. Ideaal als je niet veel tijd hebt in Cuzco

Zeer mooie en aangename rondleiding, uitstekende gids!