Kies data

Dingen om te doen Provincie Groningen

Provincie Groningen: De beste dingen die je niet wil missen

Welkom in Groningen: privétour met een lokaal

1. Welkom in Groningen: privétour met een lokaal

Beleef Groningen als een inwoner op een privéwandeltocht met een lokale gastheer. Ontvang tips over wat u kunt zien en doen, ontdek de beste manieren om de weg te vinden en meer. Profiteer van de pick-up bij uw accommodatie en maak kennis met uw buurt om te leren waar de beste plekken om te eten te vinden zijn of waar u boodschappen kunt doen. Je kunt ook op een centraal oriëntatiepunt of kruispunt samenkomen om je wandeling te starten. Ga voorbij de gebruikelijke toeristische sites en ontdek plekken die je nooit alleen zou vinden. Gebruik van een route die kan worden aangepast aan uw interesses en specifieke behoeften op afspraak. Rijd op het openbaar vervoer, op eigen kosten, als u dat wilt. Praat met je gids over het leven in de stad en zijn vele tradities en evenementen. De gidsen zijn gepassioneerde inwoners die willen delen wat ze leuk vinden aan hun stad om een meer authentieke ervaring te bieden, zoals een vriend die je rondleidt.

Groningen: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

2. Groningen: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Elke stad heeft zijn eigen bijzondere verhalen, zo ook Groningen. De verdwijning van Bommen Berend is er één van. De criminele bisschop wist in 1672 op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen uit Groningen. Tot op de dag van vandaag is het mysterie niet ontrafeld. Ook horecamagnaat Sjoerd Kooistra is er net niet in geslaagd. Met zijn aantekeningen ga je op zoek naar de geheime uitgang van Groningen. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de universiteit, dwaal door de gezellige straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Groningen: Bommen Berend - Mobiel Verkenningsspel

3. Groningen: Bommen Berend - Mobiel Verkenningsspel

Ontdek de stad Groningen door een leuke en leerzame city-challenge te spelen. Loop door de stad, zoek naar aanwijzingen, los mysteries op en bevrijd Groningen van de Duitse krijgsheer Christoph Bernhard Freiherr von Galen. Ben je klaar voor de strijd? Je duikt in een verhaal over het Beleg van Groningen in 1672. Eeuwenlang wordt in het noorden van Nederland jaarlijks op 28 augustus de bevrijding van Groningen gevierd. Dit feest wordt door de lokale bevolking 'Bommen Berend' genoemd en is een typisch Gronings feest. Elk jaar komen er veel mensen naar dit feest, maar wie is die Bommen Berend? En wat wordt er precies gevierd? Jij bepaalt wanneer je begint en wanneer je pauze neemt. De mix tussen vrijheid en avontuur maakt deze citygame de perfecte activiteit voor jouw tijd in Groningen.

Groningen: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

4. Groningen: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en gebruik de app om de hoogtepunten van Groningen te verkennen, waaronder het stadhuis van Groningen. Begin met het downloaden van de app en spreek vervolgens af op de Grote Markt in het stadscentrum. Baan je een weg door Groningen door de aanwijzingen van de app te volgen. Neem deel aan een avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem zo lang als nodig is om deze zaak op te lossen en stop om de omgeving te verkennen wanneer je maar wilt tot. Start het spel opnieuw als je er klaar voor bent en vermaak je terwijl je iconische sites tegenkomt, zoals de Martinitoren-toren. Maak onderweg foto's met je groep. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Amsterdam: onbeperkt internet in de EU met eSIM mobiele data

5. Amsterdam: onbeperkt internet in de EU met eSIM mobiele data

Geniet van uw onbeperkte data-abonnement met eSIM-toegang tot internet in heel Amsterdam, Nederland en Europa. Vermijd dure dataroamingkosten of verbinding maken met onbeveiligde openbare internetpunten. Bespaar uzelf de tijd en het gedoe van het zoeken naar gratis Wi-Fi telkens wanneer u een internetverbinding nodig heeft. Profiteer van een service waarbij u uw simkaart niet hoeft te wijzigen of een nieuwe hoeft te kopen tijdens uw vakantie. Geniet van de gemoedsrust van een onbeperkt pakket met echte 4G- en 5G-snelheden, dat veilig is en overal in Europa werkt. Blijf in contact met familie en vrienden thuis zonder snelheidsbeperkingen op elk niveau van datagebruik. Bekijk films, speel games, bel online, stream je afspeellijsten, deel je herinneringen, gebruik live navigatie en meer. De volgende apparaten ondersteunen het eSIM-product: Appel iPhone 11 iPhone 11Pro iPhone 11 Pro Max iPhone 12 mini iPhone 12 iPhone 12 Max iPhone 12 MaxPro iPhone 13 mini iPhone 13 iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max iPhone 14 iPhone 14+ iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max iPhone XS iPhone XS Max iPhone XR iPhone SE (2020) iPad Air (3e generatie) iPad Pro (3e generatie) iPad Mini (5e generatie) Samsung Samsung Galaxy Vouw SamsungGalaxy S20 Samsung Galaxy S20+ Samsung Galaxy S20 ultra Samsung Galaxy Z Flip Samsung Note 20+ SamsungGalaxy S21 Samsung Galaxy S21+ 5G Samsung Galaxy S21+ Ultra 5G Samsung Galaxy Vouw Samsung Galaxy Z Fold2 5G Samsung Galaxy Z Fold3 5G Google-apparaten die eSIM ondersteunen Google Pixel 3 & 3 XL Google Pixel 3a & 3a XL Google Pixel 4 & 4 XL Google Pixel 4A 5G Google Pixel 2 & 2 XL Google Pixel 5 Google Pixel 5a Google Pixel 6 Google Pixel 6 Pro Motorola Motorola Razr 2019 Huawei Huawei P40 Huawei P40Pro Huawei P50Pro Huawei Mate 40 Pro

Overzicht activiteiten in Provincie Groningen

Wil je alle activiteiten in Provincie Groningen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.