De populairste activiteiten van Provincie Lucca

Lucca: Puccini Festival Operarecitals en concerten

1. Lucca: Puccini Festival Operarecitals en concerten

Maak kennis met de kerk van San Giovanni, de oude kerk van de Tempeliers, in Lucca, waar het prachtige Romeinse kuuroord verborgen ligt, dat bezocht kan worden. 2 professionele zangers (meestal een sopraan en tenor) begeleid door een pianist zullen het muziekprogramma uitvoeren. Elke avond bood het festival gevarieerde professionele artiesten en een gevarieerd programma. Hetzelfde concert wordt slechts één keer in 365 dagen uitgevoerd. in de winter (1 november - 31 maart) - Concerten vinden plaats in het Oratorio di San Giuseppe al Museo della Cattedrale di Lucca - op slechts 100 meter van de kerk van San Giovanni Donderdag is het thema Puccini en Verdi, met aria's, duetten en intermezzo's uit de meesterwerken van de twee grote operacomponisten. Op vrijdag is het thema Puccini Opera Gala, met aria's en duetten uit de meesterwerken van de maestro. Zaterdag is het thema A Night at the Opera, met stukken uit het operarepertoire van Händel tot Puccini van alle grote operacomponisten. Op zondag is het thema Puccini en de traditionele Napolitaanse liederen, met aria's uit Puccini's opera's en de Napolitaanse melodieën gecomponeerd toen Puccini nog leefde.

Lucca: rondleiding door de wijnmakerij met wijnproeverij

2. Lucca: rondleiding door de wijnmakerij met wijnproeverij

De ervaring begint met een rondleiding van 15/20 minuten door onze kelder. Gasten worden door de productiefasen geleid en de procedure van onze wijnbereiding uitgelegd. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u ons creatieproces zelfs in actie zien! Daarna begint het echte plezier! Gasten worden ondergebracht op het terras waar ze onze wijnen en olijfolie kunnen proeven (alles inbegrepen in de prijs van de ervaring). Tijdens uw proeverij leggen we de organoleptische kenmerken van de verschillende wijnen uit en beantwoorden we al uw vragen. De duur van de hele ervaring is ongeveer 1,5 uur. Disclaimer: als wijnmakerij hosten we meerdere reserveringen tegelijk, dit is geen privé-instelling.

Vanuit Livorno (cruisehaven): busvervoer naar Pisa en Lucca

3. Vanuit Livorno (cruisehaven): busvervoer naar Pisa en Lucca

Optimaliseer uw tijd in Toscane door twee van de beroemdste steden van de regio, Lucca en Pisa, te verkennen aan boord van een comfortabele bus met Wi-Fi en live commentaar. Kies uit rondleidingen en lunch om uw ervaring aan te passen. Ontdek de meest iconische monumenten en gebouwen van Lucca, waaronder de Guinigi-toren, het Piazza dell'Anfiteatro, de kerk van San Frediano, de basiliek van San Frediano, het majestueuze Piazza San Michele of het huis van Giacomo Puccini. Kies voor een optionele begeleide wandeling van een uur langs de belangrijkste monumenten van Lucca. Na ongeveer 3 uur vrije tijd in Lucca gaat de tour verder richting Pisa, je hebt 1 uur en 45 minuten om te verkennen. Gegarandeerd op tijd terug. Geniet van de wonderen van deze zogenaamde weide van wonderen. Kies de beste pose om je foto met de scheve toren van Pisa te vereeuwigen en als je voor de geboekte optie met de toren hebt gekozen, ontvang je een panoramische foto om je reis te herinneren.

Vanuit Florence: dagtour Pisa en Lucca met Buccellato-proeverij

4. Vanuit Florence: dagtour Pisa en Lucca met Buccellato-proeverij

Tijdens deze rondleiding door Lucca en Pisa krijg je de kans om de kunst, architectuur en geschiedenis van Toscane te ontdekken, samen met enkele heerlijke lokale wijnen! Je tour begint met een reis naar Pisa, waar je het ongelooflijke Piazza dei Miracoli ziet, het meest bekend om zijn 'scheve toren'. Bezoek daarna de vele andere historische monumenten van de stad, waaronder de majestueuze kathedraal, voordat je een cappuccino pakt en op weg gaat naar Lucca. In Lucca, beroemd om zijn nog intacte stadsmuren, zal je gids je door het betoverende oude stadscentrum leiden en je de kans geven om over de daken van de stad te wandelen. De uitzichten zijn adembenemend! Bewonder vervolgens de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: het Anfiteatro-plein, de Guingi-toren, de San Martino-kathedraal en de vele antiekwinkels van de stad. Je tour eindigt met een Buccellato-proeverij, een typische Lucchese cake!

Bagni di Lucca: riviertrekking in de Cocciglia-kloof

5. Bagni di Lucca: riviertrekking in de Cocciglia-kloof

Beleef een leuk buitenavontuur met een riviertrektocht. Bewonder de kalkstenen canyons van Cocciglia, prachtig uitgehouwen in de rotsen. Zwem langs de rivier de Lima, schuif over natte oppervlakken, klim en wandel met een instructeur. De excursie vindt plaats in de zomer wanneer de Lima Creek bijna droog staat. Verken het bovenste deel van deze diepe kloof op de beste zomerse rivieractiviteit in Toscane. Zie de stroom van de rivier de Lima beneden, gevoed door ondergrondse bronnen die winderige kanalen creëren, doorkruist door draaikolken en draaikolken. Dompel jezelf onder in de betoverende en ongerepte omgeving van de Lima-vallei. Wandel, zwem en klim tussen gepolijste rotsblokken en waterpoelen. Het eindpunt van het pad is lang zwemmen in een enorme kloof die gedurende duizenden jaren door water is ontstaan. Breng je avontuur naar een hoger niveau met sprongen en natuurlijke waterglijbanen.

Colonnata: Carrara Marble Quarries Tour per jeep

6. Colonnata: Carrara Marble Quarries Tour per jeep

Kijk in de enorme witte wonden die zich openen op de woeste hellingen van Carrara. Ontdek hoe de steengroeven al meer dan 2000 jaar marmer hebben geleverd aan dorpen en steden in heel Italië.Luister naar de geschiedenis van het marmer dat werd gebruikt om het Pantheon en de Zuil van Trajanus in het oude Rome te bouwen, samen met vele sculpturen van de Renaissance. Rijd naar verschillende actieve steengroeven tot 1000 meter boven zeeniveau. Kom in contact met de mensen, plaatsen en machines van een oude traditie. Volg de kronkelende wegen van de Colonnata-vallei en krijg gedetailleerde uitleg over het oude en moderne opgravingsproces. Voordat u een unieke ondergrondse steengroeve bezoekt, kunt u panoramische foto's maken van een terrasvormige steengroeve in de Miseglia-vallei. Stop om wat Lardo di Colonnata IGP te proeven op de terugweg naar het startpunt. Geniet van dit traditionele vleeswarenproduct verkregen uit varkensvet en uitgehard in marmeren kommen.

Lucca: begeleide e-bike- en wijntour

7. Lucca: begeleide e-bike- en wijntour

Bezoek de muren en proef wijnen tussen wijngaarden en olijfboomgaarden tijdens deze begeleide fietstocht vanuit Lucca. Geniet van een aantal verrukkelijke snacks samen met uw lokale wijn. De e-bike tour begint met een kennismaking met de stad door onze vriendelijke gids en een bezoek aan de muren van Lucca. Geniet van meer dan 4 kilometer fietspad rondom het historische centrum. Ga naar een verhoogde positie boven de stad, waar je uitzicht hebt op de symbolische monumenten van Lucca en je tijd hebt om vertrouwd te raken met de e-bike. Na een voorproefje van de oude binnenstad van Lucca en zijn bezienswaardigheden zal de gids u gemakkelijk buiten de muren leiden, het omliggende platteland in. Vaar tussen charmante dorpjes en familieboerderijen. Met de e-bike trotseer je moeiteloos een paar korte klimmetjes. Uw gids zal u helpen de complexiteit van het "wijngaard" -ecosysteem en de lage milieu-impact van de landbouw te begrijpen. Het bezoek gaat door in de kelder en in de wijngaarden. Neem ten slotte deel aan een wijnproeverij gecombineerd met typische lokale producten zoals bruschetta, vleeswaren, kazen en olijfolie.

Van Lucca naar Pisa: zelfgeleide fietstocht

8. Van Lucca naar Pisa: zelfgeleide fietstocht

Volg de rivier de Serchio en fiets langs schilderachtige landweggetjes op weg naar de beroemde scheve toren van Pisa tijdens deze gezinsvriendelijke zelfgeleide tour. Deze gemakkelijke/middelzware reis begint in Lucca en volgt secundaire landwegen rondom de Monti Pisani. Fiets 33 kilometer over onverharde en asfaltwegen met extra hulp van een hybride of e-bike. Fietsen zijn uitgerust met een telefoonhouder, waardoor het gemakkelijk is om de GPS-aanwijzingen op de applicatie te volgen. De reis naar Pisa duurt tussen de 2 en 4 uur. Stop na ongeveer 20 kilometer bij San Giuliano Terme voor een verfrissend drankje op het charmante centrale plein voor de Spa. De route eindigt op Piazza dei Miracoli, voor de scheve toren van Pisa. Keer terug naar Lucca via een directe fietsroute of een treinrit van 25 minuten. De fietsen passen gemakkelijk in de stallingswagons van de trein en treinkaartjes zijn vooraf te koop bij de lokale partner.

Lucca: toegangsticket Villa Reale di Marlia

9. Lucca: toegangsticket Villa Reale di Marlia

Ervaar het uitgestrekte terrein van de Villa Reale, meer dan 16 hectare, met weelderige tuinen en vele soorten unieke historische architectuur. Gebruik je zintuigen op het olfactorische pad waar je de parfums kunt ruiken die je op een absoluut originele manier door de tijd zullen vervoeren om de geschiedenis te ontdekken. Met je plattegrond en audiotour kun je de tweelinghuizen, twee beroemde theaters, het Watertheater en het Groene Theater bezoeken, het oudste theater van Europa waar de beroemde violiste N. Paganini vaak optrad voor Elisa Baciocchi. Verken de Citroentuin en de Spaanse Tuin van Deco. Mis de historische gebouwen niet, zoals de Villa del Vescovo grenzend aan het Nymphaeum genaamd Pan's Grotto, en het elegante Clock House met zijn panoramische loggia. Beëindig je tour met de appartementen van Elisa Bonaparte Baciocchi in de Koninklijke Villa, een van de belangrijkste voorbeelden in Empire-stijl in Europa, en bezoek de unieke collecties van gravin Mimì Pecci Blunt in het klokkenhuis

Lucca: Hoogtepunten wandeltour met gids voor een kleine groep

10. Lucca: Hoogtepunten wandeltour met gids voor een kleine groep

Bezoek de iconische stad Lucca, beroemd om zijn prachtige muren die het centrum van de stad omringen. Onze rondleiding begint net buiten de muren, vlakbij een van de vier monumentale stadspoorten: Porta San Pietro. Verken de geheime ondergrondse tunnels die leiden naar een prachtige tuin waar vele manen geleden 1631 bomen werden geplant. In de oudheid was Lucca een vestingstad. Je lokale gids legt uit hoe het was gestructureerd en de verschillende hindernissen en obstakels die vijanden moesten overwinnen als ze de stad wilden veroveren. Volgende: De monumentale kathedraal. Oorspronkelijk gebouwd als een toewijding aan Saint Martino, zal je gids de mysteries rond de constructie en architectuur uitleggen. Geniet van een rondleiding door de Duomo met je gids. Bezoek twee huizen die bewaard lijken te zijn gebleven, bevroren in de tijd uit de 14e eeuw. Je kunt ervoor kiezen om hem te beklimmen, de binnenkant te verkennen en bovenop te gaan staan om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Je bezoekt San Michele (het oude politieke plein) met belangrijke gebouwen in Lucca. Als u van snoep houdt, wilt u misschien de traditionele "Buccellato"-cake proeven in de beroemde bakkerij. De kerk gewijd aan Sint-Michiel de Aartsengel is gevuld met ingewikkelde kunstwerken, met oude taferelen zoals Sint-Michiel die een draak doodt. Luister terwijl je gids deze scènes aangeeft en mythische verhalen uitlegt. Geniet van een ontspannen wandeling langs de charmante, bruisende Fillungo-straat. Geen wonder dat dit de meest populaire straat in Lucca is, vol met winkels, boetiekjes, cafés, restaurants en nog veel meer. En last but not least, het Romeinse amfitheater. Dit historische gebouw huisvestte gladiatorenshows en spelen en werd gebouwd in de tweede helft van de 1e eeuw na Christus. Aan het einde van de tour kunt u zelf verder gaan met verkennen of om advies vragen over waar u heen moet.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Provincie Lucca

Alle activiteiten

76 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Provincie Lucca

Meer zien

Veelgestelde vragen over Provincie Lucca

Andere activiteiten in Provincie Lucca

Wil je alle activiteiten in Provincie Lucca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Provincie Lucca

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.567 beoordelingen

De kerk is goed te vinden. Kiosk om je ticket om te wisselen is recht voor de kerk. We waren er vroeg en zaten vooraan. Fantastisch mooi concert met sopraan, tenor en pianist van grote klasse. Mooie mix van bekende en minder bekende aria’s en muziekstukken. We hebben enorm genoten.

Een heel bijzondere activiteit om 's avonds in Lucca te doen… en daarna te gaan eten in een van de restaurants op de piazza met het standbeeld van Puccini! Het concert duurt een uur, 19-20 uur, en was geweldig!

Leuke en verrassende afwisseling op de standaard dingen die je doet. Luisteren naar enkele monumenten in plaats van ernaar te kijken. Prachtig gebracht in een prachtige setting.

Een zeer sfeervol concert in de juiste omgeving, de kerk zorgt voor de juiste akoestiek. De zangers en pianist zingen en spelen geweldig.

Een ervaring buiten de geijkte bezienswaardigheden.