Kies data

Dingen om te doen Provincie Málaga

Provincie Málaga: De beste dingen die je niet wil missen

Caminito del Rey: entreeticket

1. Caminito del Rey: entreeticket

Wandel over het 8-kilometer lange pad van de Caminito del Rey in de provincie Malaga met dit entreeticket. Het pad, dat ooit als het gevaarlijkste ter wereld werd beschouwd, is nu gerestaureerd en volledig veilig, maar heeft nog steeds de 100 meter hoge wandelpaden die het zo populair maakt bij wandelaars. Word verliefd op de adembenemende rotswanden en de fascinerende geschiedenis van het pad. Bereik hoogtes van 400 meter boven de grond en dieptes van slechts 10 meter. Kijk hoe het wilde water van de Guadalhorce onder je door stroomt. Het pad was oorspronkelijk een spoorweg in de 19e eeuw. In 1989 werd het door de Junta de Andalucía tot natuurgebied verklaard. In 1987 was het al aangewezen als speciale beschermingszone voor vogels en sinds 2006 maakt het deel uit van het intercontinentaal biosfeerreservaat Andalusië-Marokko rond de Middellandse Zee. Het gebied is toegevoegd aan de lijst van plekken van communautair belang in de mediterrane biogeografische regio.

Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

2. Vanuit Málaga: rondleiding Caminito del Rey per bus

Wandel op de Caminito del Rey, een hangend wandelpad omgeven door een schilderachtig landschap, met een gids op een tocht vanuit Málaga.Langs de route leer je het echte verhaal achter de bouw van dit grootse kunstwerk kennen. Stap in Málaga op de bus en reis naar Ardales. Krijg een veiligheidsbriefing van je gids en maak je helm vast. Begin de eenrichtingswandeling van Caminito del Rey bij de noordelijke toegang en ga naar de zuidelijke toegang. Passeer bergen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en verticale ravijnen die zijn gehouwen door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Luister naar verhalen over avonturiers en bergbeklimmers. Luister naar verhalen over een bezoek van een van de machtigste mannen uit de geschiedenis van Spanje: koning Alfons XIII. De route is 7,7 kilometer lang, maar het is een eenvoudige wandeling, vooral met de gids die je gezelschap houdt. Aan het einde van de route keer je terug naar je bus en word je teruggebracht naar Málaga.

Caminito del Rey: begeleide wandeltocht met tickets

3. Caminito del Rey: begeleide wandeltocht met tickets

Ontdek een buitengewoon mooi landschap ten noorden van Málaga op een uitstap van een halve dag naar het wandelpad Caminito del Rey. Geniet van het uitzicht op de Gaitanes-kloof, luister naar de verhalen van je gids en zie de Koningsstoel. Ontdek een loopbrug van meer dan 3 kilometer tegen de rotswanden van de Gaitanes-kloof (Desfiladero de los Gaitanes). Bekijk een van de mooiste natuurgebieden van de provincie bij een kloof die is ontstaan door de rivier de Guadalhorce. De route kan tot 105 meter hoogte reiken. Het totale traject van de Caminito del Rey is 7,7 kilometer. Begin te voet en volg het pad dat van noord naar zuid afdaalt. Ontdek en bezoek de Koningsstoel als onderdeel van je reis. Ga mee met een Spaanssprekende gids die je begeleidt. Hoor anekdotes en alle bijzondere verhalen over de locatie en de aanleg van de loopbrug.

Málaga: catamarantocht bij zonsondergang incl. een glas cava

4. Málaga: catamarantocht bij zonsondergang incl. een glas cava

Vaar de zee op voor een ontspannende boottocht op een catamaran en geniet van het uitzicht op de dynamische kustlijn van Málaga, terwijl je de zon langzaam achter de bergen ziet verdwijnen. Luister naar relaxte muziek met een glas traditionele Spaanse cava in de hand. Je kunt kiezen voor een rondleiding met of zonder lichtshow. Stap in Málaga aan boord van een ruime catamaran en je zeilavontuur kan beginnen. Bewonder de Alboran Zee bij zonsondergang terwijl je over de golven glijdt. Geniet van het uitzicht op de skyline van Málaga als de lichten aangaan. Geef je ervaring een kleine upgrade met een glas cava, en deel dit moment met iemand van wie je houdt. Voeg een vleugje magie toe aan je avond en kies voor een romantische lichtshow met muziek terwijl je over het rustige water van de Middellandse Zee drijft. Keer aan het eind van de boottocht weer terug naar het vertrekpunt.

Málaga: flamencoshow in Tablao Alegría

5. Málaga: flamencoshow in Tablao Alegría

Woon een authentieke flamencoshow bij in Tablao Alegría. Zie traditionele dansen en geniet van prachtige zang en gitaarspel uit Málaga, de hoofdstad van de Costa del Sol. Geniet van een optreden van de hele cast. Kijk hoe de dansers een korte scène uitvoeren voordat de zanger en gitarist zich bij hen voegen op het podium. Luister vervolgens naar een solo van de gitarist en zie hoe elke danser een solostuk doet dat een heel scala aan emoties uitdrukt, waaronder vreugde, pijn en melancholie. Terwijl je toekijkt, kun je heerlijk ontspannen met drankjes en traditionele tapas. Bewonder ongelofelijke en spontane optredens tijdens een magische ervaring.

Benalmadena: boottocht om dolfijnen te spotten

6. Benalmadena: boottocht om dolfijnen te spotten

Vaar op de catamaran "Magic Vision", een boot met een Blauwe Vlag-duurzaamheidsprijs.  Vertrek vanuit Puerto Deportivo de Benalmádena en vaar de open zee in op zoek naar dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving. Tijdens je reis heb je alle ruimte om te zonnen op het dek of kun je binnen in de schaduw blijven. Als je wilt, kun je ook een drankje kopen aan de bar of de zeefauna observeren via de onderwatervensters. Zodra de kapitein de idyllische plek heeft gevonden om te zwemmen, kun je in het water springen om een verfrissende duik te nemen - als de weersomstandigheden en de kapitein het toelaten.

Costa del Sol & Málaga: begeleide tour naar Caminito del Rey

7. Costa del Sol & Málaga: begeleide tour naar Caminito del Rey

Bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je langs de muren van de El Chorro-kloof in Málaga over de Caminito del Rey wandelt. Volg je gids op een veilig pad dat naar de voetgangersbrug leidt die door de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Je wordt opgehaald bij een trefpunt in Málaga en reist naar Ardales. Je maakt een korte stop in het witte dorp Ardales, waar je in een lokale gelegenheid een ontbijt kunt kopen voordat je aan de activiteit begint. Keer weer terug naar de bus en ga verder tot je het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey bereikt. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik je het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn. Vervolgens krijg je een helm en luister je naar de veiligheidsinstructies. Je krijgt te horen wat je tijdens de trekking kunt verwachten, en de gids zal je aan het eind van de groep vergezellen om je vragen onderweg te beantwoorden terwijl je van de ervaring geniet. Passeer de kloof van de Gaitanes, een natuurlijke pas over de heuvels die de kustlijn van Málaga van de eilanden scheidt met de rivier de Guadalhorce eronder. Maak een veilige en comfortabele wandeling omgeven door een adembenemend landschap. El Caminito del Rey, na vele jaren volledig verlaten te zijn geweest, is nu een herbouwd pad dat zich uitstrekt tussen 2 kloven en een grote vallei. Na de afdaling van noord naar zuid bereikt je de uitgang waar de bus op je wacht. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus weer terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

Caminito del Rey: tour met officiële gids

8. Caminito del Rey: tour met officiële gids

Wandel over de Caminito del Rey, een hangende loopbrug die een prachtig uitzicht op het omringende landschap biedt. Het pad is 100 jaar geleden gebouwd. De gids leert je alles over het pad en de kloven eromheen. Wandel over een pad dat vlak langs de steile rotswand loopt en een fantastisch panorama biedt over de provincie Malaga. Loop hoog boven de verticale canyons die gevormd zijn door de kracht van de Guadalhorce-rivier. Bewonder het heldere water van de kloof dat onder je naar beneden valt. Ontdek de tunnels die in de rots gehouwen zijn. Je deskundige gids leert je meer over de geschiedenis van dit constructiewonder. Je hoort de verhalen van de avonturen en klimmers die mee hebben geholpen om het pad te bouwen, en leert meer over de band tussen het pad en Koning Alfons XIII.

El Chorro: begeleide tour Caminito del Rey met pendelbus

9. El Chorro: begeleide tour Caminito del Rey met pendelbus

Maak samen met een deskundige gids een betoverende, historische natuurwandeling over de El Caminito del Rey ('Het Koningspad') . Zie indrukwekkende landschappen en kom meer te weten over de geschiedenis van het Desfiladero de Los Gaitanes-ravijn. Ontmoet de gids bij de receptie van Hotel La Garganta, bij de kloof van El Chorro. Zodra de groep is gevormd (maximaal 30 personen per gids), vertrek je met de gids met de pendelbus naar de ingang. Steek de 3 kilometer lange voetgangersbrug over die langs de wanden van de kloof is gebouwd en die werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII. Voel de sensatie terwijl je hoogten van tot wel 101 meter bereikt, en op andere gedeelten waar het pad slechts 1 meter breed is. Kom aan het einde van de wandeling aan bij de zuidelijke ingang, waar je je auto hebt geparkeerd, en kun je welverdiend ontspannen aan de bar.

Caminito del Rey: toegangsbewijs en rondleiding

10. Caminito del Rey: toegangsbewijs en rondleiding

Doe mee aan een rondleiding langs de Caminito del Rey, een loopbrug in één richting en een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen van Málaga. Ontmoet je gids bij de noordelijke toegang van de Caminito, bij het loket. Haal na het inchecken de benodigde beveiligingsartikelen (helmen) en je krijgt uitleg over het gebruik van radiogidsen en koptelefoons zodat je onderweg geen uitleg hoeft te missen. De gids begeleidt de groep vanaf de binnenkomst tot het moment dat de helmen worden gegeven en geeft je alle nodige informatie over de omgeving zodat je je droombezoek kunt voltooien. Word verliefd op de adembenemende schoonheid van deze unieke omgeving en haar fascinerende geschiedenis. De hele route is een wonder van 400 meter hoge muren. Het pad daalt op het smalste punt tot slechts 10 meter. Beneden suddert het wilde water van de rivier de Guadalhorce en stroomt naar de kust. Het is in deze omgeving waar sinds de 19e en 20e eeuw een reeks spoorweg- en waterkrachtinfrastructuren zich bevonden die de ruggengraat vormden van de verbindingen en het wegennet dat de 21e eeuw heeft overleefd en is uitgegroeid tot de El Caminito del Rey loopbrug. In 1989 door de Junta de Andalucía uitgeroepen tot natuurgebied, was het in 1987 al geclassificeerd als speciale beschermingszone voor vogels en sinds 2006 maakt het deel uit van het intercontinentale biosfeerreservaat Andalusië-Marokko van de Middellandse Zee. De site is toegevoegd aan de lijst van plaatsen van communautair belang in de mediterrane biogeografische regio. Deze natuurlijke enclave is van de prehistorie tot op de dag van vandaag een belangrijk punt geweest voor de vestiging en ontwikkeling van menselijke groepen in de omgeving van het natuurgebied van Gaitanejo en El Chorro, wat blijkt uit de overvloed aan archeologische vindplaatsen. De ervaring zal je onvergetelijke herinneringen en geweldige foto's bezorgen. Daarna kom je terug naar het bezoekerscentrum met de gids op een van de pendelbussen.

Veelgestelde vragen over Provincie Málaga

Welke topattracties zijn een must-see in Provincie Málaga?

Overzicht activiteiten in Provincie Málaga

Wil je alle activiteiten in Provincie Málaga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Provincie Málaga

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 37.667 beoordelingen

Alles zeer goed geregeld. De bus, het ontmoetingspunt en ook de buitenwijk. Het ontbijt is het enige nadeel. Het had weggelaten kunnen worden. De buschauffeur reed heel goed, de gids was ook geweldig. En Carlos was een super coole gids.

We hebben de Caminito del Rey gedaan op 5 januari en het was fenomenaal. Ik wil benadrukken hoe goed uitgelegd, hoe aangenaam en de passie die onze gids genaamd Francisco in zijn werk heeft gestopt, een tien voor hem.

Prachtige ervaring. Zeer indrukwekkend. Jammer dat de gids gebrekkig Engels sprak. Samen met de andere deelnemers kwamen er er wel uit. Gids was zeer vriendelijk en enthousiast

Bijzonder accurate show met 'proffessionele' dansers!

Great food tour with excellent price/quality ratio!