Palermo: Pizza en Gelato kookles met diner en wijn
Deze cursus pizza maken is een onvergetelijke manier om een middag in Palermo door te brengen, vooral als je met je gezin reist. Onder leiding van een pizzaiolo rek je eerst het deeg uit en maak je de basis klaar voor verse toppings van tomaat en mozzarella. En je zult ook ontdekken hoe je gelato maakt - zowel het hoofdgerecht als het dessert zijn gesorteerd! Pizza is waarschijnlijk het favoriete eten ter wereld, en waar kun je dat beter leren dan in Italië? Als je in Palermo bent, zul je ook zien hoe een traditionele “sfincione palermitano” wordt gemaakt. In het Engels betekent dat dikke spons, dus dit is een beetje anders dan de traditionele Napolitaanse pizza met dunne basis die je misschien gewend bent - niet dat het daardoor minder verrukkelijk is. Kijk hoe je pizzaiolo het dikke, broodachtige deeg maakt en let op, want je zult tal van tips opdoen die je kunt gebruiken om mee naar huis te nemen als je in je eigen keuken kookt! Uw pizzabakker laat u zien hoe u uw creatie kunt strekken, sausen, bakken en snijden. Maar je deeg zal moeten rusten voordat je je creatie proeft. We hebben echter de tijd die je anders zou wachten, gevuld met twee activiteiten. Ten eerste kan iedereen ouder dan 18 jaar wijnen proeven. Daarna leert iedereen (demostratie) hoe je chocoladegelato maakt en het hoorntje om het in te doen. Je chef-kok neemt je ook mee door de geschiedenis van Italiaans ijs - perfect! Zodra alles klaar is, kun je je heerlijke pizza en gelato eten. Dat is echter niet het einde van de les. Je krijgt een souvenir om mee naar huis te nemen: een digitaal boekje met recepten, zodat je pizza en gelato kunt maken voor je familie en vrienden thuis, die zeker onder de indruk zullen zijn! Een onvergetelijke middag waarin u meer te weten komt over de Italiaanse cultuur en de heerlijkste specialiteiten terwijl u geniet van een leuke en gemakkelijke ervaring met uw gezin.