Datums kiezen

Puente Nuevo, Ronda

Puente Nuevo, Ronda: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Malaga: busreis van een hele dag naar Ronda en Setenil

1. Van Malaga: busreis van een hele dag naar Ronda en Setenil

Laat je ophalen van het centraal gelegen ontmoetingspunt in Malaga en leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning naar Setenil de las Bodegas, waar je vrije tijd hebt om te lunchen en te verkennen. Ga verder naar de stad Ronda, voor een rondleiding door het historische centrum van Ronda. Stop bij de nieuwe brug om te genieten van de Tajo-kloof en het panoramische uitzicht, bezoek de arena en het stierenvechtmuseum. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en is gebouwd op twee afzonderlijke kliffen die met elkaar zijn verbonden door de beroemdste brug van Spanje, de Nieuwe Brug, die in de 18e eeuw werd gebouwd. De gids leidt je rond in Ronda en je hebt ook wat vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een wandeltocht door het romantische stadscentrum, met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje. Keer terug naar je ontmoetingspunt in Malaga aan het einde van je tour.

Ronda: wandeltocht met audiogids met Puente Nuevo en Viejo

2. Ronda: wandeltocht met audiogids met Puente Nuevo en Viejo

Ontdek de stad die het writer's block van de Duitse dichter Rainer Maria Rilke heeft genezen. 'Ik heb overal gezocht naar de 'stad van dromen', schreef hij, 'en vond het hier, in Ronda'. Geniet van dezelfde bezienswaardigheden die hem inspireerden tijdens deze wandeltocht van het Lady Goyesca-standbeeld in de Alameda del Tajo-tuin, over de wereldberoemde Puente Nuevo de Ronda naar de oude stad en terug. Onderweg passeer je twee adembenemende uitkijkpunten, de Mirador de Ronda en de Mirador de Aldehuela. Als we de nieuwe stad achter ons laten en de oude binnengaan, bezoek je de voormalige grens van Ronda op de top van Puerta de Almocábar, en beef je in de laarzen van de soldaten uit de geschiedenis terwijl je je voorstelt dat er legers naderen. Vanaf daar volg je de oude verdedigingsmuur naar de Arabische baden en de Puente Viejo-brug, voordat je terugkeert over Puente Nuevo. De tour eindigt voor Plaza de Toros, de arena van de koninklijke cavalerie van Ronda, de allereerste van het land. Tijdens deze tour kunt u zich ook verheugen op: • Hoorzitting over Centro de Interpretación del Puente Nuevo, het museum gehuisvest in de brug die ooit een gevangenis, een hotel en zelfs een tapasbar was • Luisteren naar traditionele Spaanse gitaar en leren waar je live concerten kunt horen • Bezichtiging van het Mondrágon-paleis en horen over de mensen die daar woonden • Staande op de oudste brug in Ronda • Meer te weten komen over de geheime kamer van La Casa del Rey Moro en het verborgen goud van de Moorse koningen Ik zal ook antwoorden geven op enkele intrigerende vragen, zoals: • Wat deed Blas infante, de vader van het Spaanse nationalisme, in Ronda? • Waarom is een bepaalde Italiaanse priester hier beroemd? • Wie heeft Puente Nuevo gebouwd? • Heeft koningin Isabella Ronda echt bezocht? • Wanneer kwamen de christelijke veroveraars? • Hoe belangrijk is het stierenvechten in Andalusië? Ga met me mee op deze 75 minuten durende wandeling door een van de meest opvallende steden van Spanje, of neem zo lang als je wilt om te genieten van het weidse uitzicht op de El Tajo-kloof. Aan het einde van de tour zul je net zo geïnspireerd zijn als Rainer Maria Rilke zelf! Muziektegoed: Deze tour wordt begeleid door de betoverende gitaar van Paco Seco, een professionele muzikant die op zevenjarige leeftijd Flamenco begon te spelen. Paco studeerde flamenco en klassieke gitaar, jazz, wereld- en elektronische muziek en etnische percussie. Hij componeerde muziek voor theater- en muziekproducties. Paco, een inwoner van Ronda, houdt regelmatig concerten in het prachtige Casa de Juan Bosco, aan de Tajo-kloof.

Van Costa del Sol: Ronda Dorpstour met Maestranza Ticket

3. Van Costa del Sol: Ronda Dorpstour met Maestranza Ticket

Stap in Costa del Sol aan boord van een bus met airconditioning en ga samen met een gids op weg naar Ronda waar je kunt genieten van een panoramische tour. Bekijk onder andere de Puerta de Almocábar, de Kerk van de Heilige Geest en de Kerk van Santa Maria la Mayor. Bezoek op eigen gelegenheid de Maestranza-arena, een van de oudste arena's van Spanje en beschouwd als de bakermat van het traditionele stierenvechten. Kijk rond in de thuisbasis van de beroemde Goyesca-stierenvechtstijl, bezoek het museum en bekijk de typische kleding. Je hebt vrije tijd om de arena te bezoeken en om op eigen gelegenheid te gaan lunchen. Ontmoet je gids daarna weer voor de terugreis naar de Costa del Sol.

Vanuit Costa del Sol: Ronda en Setenil de las Bodegas

4. Vanuit Costa del Sol: Ronda en Setenil de las Bodegas

Vertrek vanaf de Costa del Sol en reis in een comfortabele bus door het prachtige platteland van de witte dorpen Ardales en Cuevas del Becerro. Reis vervolgens verder naar Setenil de las Bodegas, een van de mooiste en meest originele witte dorpen in de provincie Cádiz. Geniet hier van wat vrije tijd om het bijzondere dorp te verkennen, stop even voor een kop koffie en bezoek de huizen die onder de rotsen van de klif zijn ingebed. Vervolgens kom je aan bij het busstation in Ronda om de tour te voet voort te zetten en de stad te verkennen. Bekijk het ongelofelijke uitzicht vanaf de Puente Nuevo, de brug over de rivier de Taag, en geniet van de oude stad, de musea en de kathedraal. Ook kun je de enorme arena van Ronda bezoeken, de oudste van Spanje. De entree is niet inbegrepen, maar je hebt tijd om de arena op eigen gelegenheid te bezoeken. Je hebt genoeg tijd om de stad in je eigen tempo te verkennen, en dankzij de aanbevelingen van de gids hoef je geen enkele relevante plek te missen. Na een hele dag toeren door deze prachtige Spaanse steden, keer je per bus weer terug naar de Costa del Sol.

Van Sevilla: rondleiding door Ronda, Granada en Alhambra met gids

5. Van Sevilla: rondleiding door Ronda, Granada en Alhambra met gids

Krijg de kans om de doorgang van de Arabieren door twee van de meest opvallende steden van Andalusië te verkennen. Ontdek Ronda en zijn hoogtepunten en reis terug in de geschiedenis in La Alhambra. Onze eerste stop is Ronda, in de provincie Malaga. Deze stad heeft zijn bevolkingsbegin met de Iberische nederzettingen, die dateren uit de 15e eeuw. Later consolideerden Visigoten en moslims Ronda als een strategische verdedigingsstad. Een teken hiervan is de wereldwijd bekende `Puente Nuevo´-brug, de hoogste brug ter wereld, met 98 meter. Dit architecturale werk is ook belangrijk omdat het de oude en moderne delen van de stad, waar de tour zal plaatsvinden, met elkaar verbindt. Onze gids leidt je ook langs andere bezienswaardigheden, zoals de archeologische vindplaats van Arabische baden, het grote 'Plaza de Toros' en het ongelooflijke balkon met uitzicht op onder andere de Alameda del Tajo. Je waant je terug in de Arabische tijd. Vanaf hier stappen we in onze comfortabele bus en gaan we naar Granada. Wanneer we aankomen, heb je vrije tijd om te genieten van de gastronomie van Granada. We raden je aan om de beroemde 'Tapas' te proeven terwijl je het historische en architectonische centrum van de stad bewondert! Hier heb je het geluk om de iconische kathedraal van Granada te zien, terwijl je door de pittoreske straatjes loopt. Na de pauze lopen we naar Alhambra. Deze reeks oude paleizen, forten en tuinen was de residentie van Nasrid en Castiliaanse koningen. Hier leer je tijdens een rondleiding over het historische belang ervan en de verdrijving van het Arabische koninkrijk uit het oude koninkrijk Castilië in het jaar 1492. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt plaatsen als Medina, Palacio de Carlos V, Alcazaba en het bekende Generalife. Je voelt je als een echte Nasrid-koning die door het oude complex van La Alhambra loopt. Na deze unieke ervaring van een reis terug in de tijd te hebben beleefd, zijn we terug in Sevilla!

Bezoek Guiada por Ronda

6. Bezoek Guiada por Ronda

Je bezoekt tijdens de tour: - Het beroemdste balkon. - De arena. - De wandeling van de stierenvechters. - De winkelstraat van Ronda. - De nieuwe brug. - De oude binnenstad van de stad. - Het huis van Don Bosco. - Paleis van Mondragon. - Collegiale kerk van Santa María la Mayor

Pueblos Blancos & Ronda: privétour van een hele dag vanuit Sevilla

7. Pueblos Blancos & Ronda: privétour van een hele dag vanuit Sevilla

Je vertrekt vanuit Sevilla om de reis te beginnen, rijdend door het Sevilliaanse platteland, omringd door tarwe en prachtige zonnebloemvelden. Je stopt bij het 'Kasteel van Las Aguzaderas' - een interessant middeleeuws gebouw gelegen aan de oude grens tussen katholieke en Moorse koninkrijken. Ga dan verder door de bergen en stop bij Zahara de la Sierra, op de top van een steile heuvel. Zahara staat bekend om zijn opvattingen en geschiedenis. Hier heb je tijd om rond te dwalen, een kopje koffie te drinken en een kleine olijfoliefabriek te bezoeken die een van de beste olijfolie in de regio maakt. Op weg naar Grazalema kom je door het natuurpark Sierra de Grazalema. Vanaf 'Puerto de las Palomas', dat 1157 meter boven de zeespiegel ligt, ziet u een scala aan verbazingwekkende landschappen in de provincies Cadiz, Malaga en Sevilla. Je krijgt ook de kans om de dieren in het wild in zijn natuurlijke habitat te zien. Deze bergen herbergen de grootste kolonie vale gieren in Spanje. Eenmaal in Grazalema is er tijd om lekker te eten, omringd door witte huisjes en kleurrijke bloemen. Na de lunch verlaat u Grazalema en gaat u naar Ronda. Onderweg doorkruist u een heel mooi mediterraan bos vol kurkbomen en eiken waar tot op de dag van vandaag de lokale bevolking nog steeds met vee (Iberische varkens, geiten en koeien) werkt en honing, kurk, aromatische kruiden en hout produceert. Na een spannende ochtend bereikt u Ronda, een van de oudste steden van het land. Ronda is uniek vanwege zijn natuur en geschiedenis. Het is gebouwd op twee afzonderlijke kliffen en de stad is verbonden door een beroemde brug, bekend als 'The New Bridge' ondanks het feit dat het in de 18e eeuw werd gebouwd. In Ronda heb je vrije tijd om de schoonheid van de stad te verkennen.

Van La Costa del Sol: Ronda en Setenil vrije tijd

8. Van La Costa del Sol: Ronda en Setenil vrije tijd

Vertrek vanaf een ander punt aan de Costa del Sol en reis met een comfortabele bus door het prachtige landschap van het witte dorp Ardales en Cuevas del Becerro. Eerst bezoekt u Setenil de las Bodegas, een van de mooiste, originele witte dorpjes in de provincie Cadiz. Je hebt 1 uur vrije tijd om van dit bijzondere dorp te genieten, een kopje koffie te drinken en de huizen te bezoeken die onder de rotsen van de klif zijn ingebed. Vervolgens arriveer je op het busstation in Ronda en heb je 4 uur vrije tijd om de stad te ontdekken. Bekijk het ongelooflijke uitzicht vanaf de Puente Nuevo, die de rivier de Taag oversteekt, en geniet van de oude stad, de musea en de kathedraal. Je hebt ook de mogelijkheid om de enorme arena van Ronda, de oudste van Spanje, te bezoeken. De toegangsprijs is niet inbegrepen, maar er is tijd om het op eigen gelegenheid te bezoeken. Met vrije tijd om de stad in je eigen tempo te verkennen en met de aanbevelingen van je gids, zul je geen relevante plekken missen. Eindelijk, op de tijd en plaats aangegeven door de gids, keert u terug naar Malaga.

Van Costa del Sol: Ronda en rondleiding door de arena

9. Van Costa del Sol: Ronda en rondleiding door de arena

Vertrekt vanaf de Costa del Sol en reist in een comfortabele touringcar door het prachtige landschap, terwijl de gids onderweg uitleg geeft over het programma van de rest van de dag en wat geschiedenis van het landschap en de steden. Bij aankomst in Ronda krijgt u een stadstour met een lokale gids, waar u de meest interessante plekken van de stad ontdekt en geniet van het ongelooflijke uitzicht vanaf de Puente Nuevo, die de rivier de Taag oversteekt, u bezoekt ook de oude stad, de musea , en de kathedraal. In deze tour zijn de kaartjes inbegrepen voor een bezoek aan de enorme arena van Ronda, de oudste in Spanje. Na een bezoek van 1:30 uur heb je bijna 2 uur en 30 minuten vrije tijd om te lunchen en dit te verkennen prachtige stad in je eentje Op het eerder door onze gids vastgestelde tijdstip ontmoeten we elkaar op het ontmoetingspunt om op pad te gaan.

Sevilla: witte dorpen en Ronda 2-daagse reis en overnachting

10. Sevilla: witte dorpen en Ronda 2-daagse reis en overnachting

Begin je reis vanuit Sevilla onder begeleiding van je gids en ga eerst naar het middeleeuwse Aguzaderas-kasteel in El Coronil, een oud fort dat behoort tot de islamitische periode op het Iberisch schiereiland. Ga verder naar het dorp Zahara de la Sierra, een van de meest pittoreske witte dorpjes in de provincie Cádiz, waar u kunt genieten van een aangename wandeling om de smalle straatjes en het geweldige uitzicht op de natuurlijke omgeving te zien. Bezoek vervolgens een originele oliemolen waar uw gids het traditionele proces van het maken van olijfolie uitlegt en u krijgt ook de gelegenheid om te genieten van een kleine proeverij van de producten. Rijd vervolgens door het prachtige landschap van Sierra de Grazalema, uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat in 1977. Ga verder naar het dorp Grazalema waar je een lunchpauze hebt om de lokale gastronomie te ontdekken, gevolgd door wat vrije tijd om de kleine stad te verkennen en zijn karakteristieke witte gebouwen. Rijd ten slotte door de bergen om de prachtige stad Ronda te bereiken, waar de gids je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laat zien, waaronder de Puente Nuevo (nieuwe brug) en de Alameda-tuinen. Aan het einde van de dag arriveert u bij uw 4-sterrenhotel om uit te rusten en te ontspannen voor de avond. De volgende dag na het ontbijt kun je zelf de stad Ronda ontdekken voordat je rond 17.30 uur de gids ontmoet om terug te keren naar Sevilla.

Beschikbare activiteiten

25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Puente Nuevo, Ronda

Wil je alle activiteiten in Puente Nuevo, Ronda bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Puente Nuevo, Ronda

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 19 beoordelingen

Heel leuk bezoek aan zowel Setenil de las bodegas als Ronda. Zeker een bezoek waard, ik raad het iedereen aan die naar Andalusië reist. De gids in Ronda was erg goed in het geven van een historisch en cultureel perspectief. Hij sprak zeer goed Engels. Een probleem is dat we om 7.00 uur de eerste halte waren en 2 uur lang mensen moesten ophalen aan de Costa del Sol. Op de terugweg werden we als laatste afgezet dus onze tijd op de weg was daardoor een paar uur extra.

Heel hoog in de bergen gelegen, een echte Russische berg om er te komen heel aangenaam en het bezoek van het dorp aan het huisje in de grotten… WoW Ronda mooie stad om te zien vooral als je een goede lokale gids hebt…

Uitstekende dag, mooie plaatsen Ze zouden de groepen in de bussen beter op taal moeten organiseren... We misten aandacht omdat hij in 4 verschillende talen moest spreken... In Ronda was de gids uitstekend...!!

Geweldige dagtocht. Goede manier om Ronda en Setenil te ontdekken. Grote groep, daardoor soms geassocieerd met wachttijden. Weg naar Ronda erg bochtig, dus niets voor gevoelige magen

Een mooie bewonderenswaardige uitstap met een fantastische gids die heel taalkundig was! Alsook onze kinderen waren er erbij van 8 jaar en vonden de uitzichten prachtig!