Dingen om te doen Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz: De beste dingen die je niet wil missen

Puerto de la Cruz: ticket voor Loro Parque en shows

1. Puerto de la Cruz: ticket voor Loro Parque en shows

Loro Parque is één van de topattracties van de Canarische Eilanden. Ontdek de ongelofelijke dierenverblijven waar je de dieren van dichtbij kunt bekijken en ontdek de sensatie van de 4 shows van wereldklasse. Het hoogtepunt van deze dag vol avontuur is ongetwijfeld de orkashow in de Orka Oceaan. Bereid je voor op een dag vol plezier en avontuur! Loro Parque is één van de meest gerespecteerde dierentuinen ter wereld en is bekend om zijn buitengewone schoonheid, uitstekende faciliteiten, voorzieningen en de focus op de natuur en het milieu. Het is het eerste park van zijn soort ter wereld dat het milieucertificaat van Animal Embassy toegekend gekregen heeft. In het park leeft een groot aantal dieren tussen de tropische palmbomen en exotische vegetatie die de prachtige Thaise architectuur van het park omringen. Leo Parque's volledig gerenoveerde papegaaienshow vestigt de aandacht op de noodzaak om de bossen te behouden terwijl het de intelligentie van exotische papegaaien laat zien die optreden als ambassadeurs van de natuur. Jongere bezoekers zullen genieten van hun ervaring in Kinderlandia. Deze attractie lijkt op een Afrikaans dorp van boomhutten waar kinderen kunnen klimmen en genieten van de jungle, balanceren op de hangende bruggen en van de slangenglijbaan af kunnen glibberen. De hele familie kan de Orka Achtbaan uitproberen. In Kinderlandia kunnen zowel kinderen als ouders veel plezier hebben!

Puerto de la Cruz: combitickets Loro Parque & Siam Park

2. Puerto de la Cruz: combitickets Loro Parque & Siam Park

Met dit tweedaagse combiticket breng je één dag door in Loro Parque, een van de topattracties op de Canarische Eilanden. Ontdek de ongelofelijke dierenverblijven, waar je de dieren van dichtbij kunt bekijken, en beleef vier wervelende shows van wereldklasse. Het hoogtepunt van deze avontuurlijke dag is de spectaculaire orkashow in de Orca Ocean van het park. Bereid je voor op een dag vol plezier en avontuur! Loro Parque is een van de meest gerespecteerde dierentuinen ter wereld en staat bekend om de buitengewone schoonheid, uitstekende faciliteiten en voorzieningen en z'n aandacht voor natuur en milieu. Het is het eerste park in zijn soort ter wereld dat het milieucertificaat van Animal Embassy toegekend kreeg. Jongere bezoekers zullen genieten van hun ervaring in Kinderlandia. Deze attractie lijkt op een Afrikaans dorp van boomhutten waar kinderen kunnen klimmen en genieten van de jungle, balanceren op de hangende bruggen en van de slangenglijbaan af kunnen glijden. Jouw tweede leuke dag breng je door in Siam Park, het waterrijk dat in 2008 is geopend en nu wordt beschouwd als Europa's meest spectaculaire themapark met waterattracties. Siam Park zal je verbazen met zijn diverse attracties en exotische omgevingen. De natuurlijke landschappen van het park en het prachtige oosterse ontwerp maken het tot een bijzondere toeristische attractie - een plek waar het hele gezin van avontuur en opwinding zal genieten. Elke attractie combineert het mysterie van het oude koninkrijk Thailand om bezoekers mee te voeren naar een magische wereld. Kies bij je reservering voor een smakelijke lunch in beide parken.

Tenerife: ticket Loro Parque met transfer vanuit het zuiden

3. Tenerife: ticket Loro Parque met transfer vanuit het zuiden

Breng de dag door in Loro Parque, een wereldberoemd dierenavonturenpark op de Canarische Eilanden waar iedereen van houdt. Je komt dichtbij de prachtige dieren voor een onvergetelijke ervaring in een speciaal stukje paradijs. Ontdek Antarctica bij Planet Penguin, de thuisbasis van een echte ijsberg en honderden pinguïnbewoners. Neem plaats in de spectaculaire Orca Ocean en zie hoe orka's hun kracht en behendigheid demonstreren. Kijk of je kunt blijven glimlachen terwijl acrobatische dolfijnen en zeeleeuwen je vermaken met hun zwaartekrachtbewegingen. Nieuw bij Loro Parque is Katandra TreeTops, een plek om de meest verbazingwekkende vogelsoorten te ontmoeten. Let op lori's, kaketoes, emoes en kookaburra's terwijl je over hangende bruggen loopt en je een weg baant over junglepaden.

Pico del Teide: tour met ticket kabelbaan

4. Pico del Teide: tour met ticket kabelbaan

Nadat je bent opgehaald van je geselecteerde locatie, bezoek je het grootste nationale park van de Canarische eilanden en beleef je het vulkanische en prachtige landschap met jouw ticket voor de kabelbaan naar de berg Teide. Laat de auto staan en draag bij aan een duurzaam Reide. Door te kiezen voor groepsvervoer, help je de drukte op de parkeerplaatsen in het nationaal park te beperken. Deze kunnen wegens natuurbehoud niet worden uitgebreid. Vanaf het basisstation ga je aan boord van de kabelbaan voor een trip van 8 minuten naar de hoogste top van Spanje. Het station aan de top van de berg, op 3555 meter hoogte, is het vertrekppunt voor 3 interessante wandeltochten. Er zijn paden naar het uitkijkpunt in Pico Viejo en La Fortaleza waar je de spectaculaire uitzichten kunt bewonderen over het noordelijke en zuidelijke deel van het eiland. Het pad Telesforo Bravo leidt naar het hoogste punt van de vulkaan, op een hoogte van 3718 meter. Om de top te kunnen bezoeken moet je vooraf een vergunning aanvragen.

Fuerteventura: natuurpark Jandía & De Puertito Buggytour

5. Fuerteventura: natuurpark Jandía & De Puertito Buggytour

Reis naar de meest exotische en uitezonderlijke landschappen in het zuiden van Fuerteventura tijdens deze begeleide buggyreis. Ervaar het avontuur en laat je meevoeren door de bergen op het oudste eiland van de Canarische Archipel. Voordat je aan de tour begint, zal je gids via een theoretische les uitleggen hoe je met de buggy moet rijden en hun signalen moeten interpreteren, evenals gedetailleerde informatie over veiligheidsmaatregelen en het houden van een redelijke afstand. Aan alle deelnemers wordt ook een stofbril uitgedeeld. Nadat je bent opgehaald, ga je naar de haven van Morro Jable, waar de groep zal vertrekken, en rijd je door het schilderachtige natuurpark Jandía. Te midden van schilderachtige uitzichten kun je enkele van de lokale fauna bewonderen: eekhoorns, geiten, schapen en ezels. Ga ten slotte naar het charmante dorpje Puerto de la Cruz, beter bekend als The Puertito, dat aan het einde van het eiland te vinden is. Luister daar naar verhalen over deze magische plek voordat je aan de terugreis begint.

Vanuit Zuid-Tenerife: bus + tickets Loro Parque en Siam Park

6. Vanuit Zuid-Tenerife: bus + tickets Loro Parque en Siam Park

Bezoek 2 van Tenerife's populairste attracties voor 1 spectaculaire prijs: 1 superticket voor 2 dagen plezier. Je kunt je voucher bij elk van de 2 parken inwisselen en ontvangt dan meteen je ticket voor het andere park. Ga je bijvoorbeeld eerst naar Siam Park, dan krijg je daar ook je kaartje voor Loro Parque. Bij het eerste park moet je een vingerafdruk afgeven. Die wordt dan weer gebruikt voor je ticket en vingerafdruk bij het tweede park. Voor het busvervoer moet je aangeven op welke dag je naar Loro Parque wilt reizen. Na het selecteren van je hotel, krijg je het dichtsbijzijnde ontmoetingspunt aangewezen. Op de dag van je uitstap hoor je wat het nummer van de bus is en hoe laat de bus weer terugkeert vanuit het park. Siam Park heeft z'n eigen dubbeldekkerbussen die bezoekers vanuit de volgende gebieden ophaalt: Costa Adeje – CC El Duque, Fañabe Plaza, Ocean Park Las Américas – Aptos. Columbus, Best Tenerife Princess, Llanos de Troya Los Cristianos – CC Pasarela, Princesa Dácil De bus rijdt dagelijks, elke 30 minuten van 09:30 tot 18:30 uur, behalve tussen 14:00 en 15:00 uur.

Vanuit Puerto de la Cruz: VIP-tour naar El Teide & Masca

7. Vanuit Puerto de la Cruz: VIP-tour naar El Teide & Masca

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Puerto de la Cruz en rijd vervolgens in zuidelijke richting om de vulkanische formaties van de  Orotavavallei te zien, die ontstaan zijn door een aardverschuiving waarbij een deel van het eiland in zee schoof. Zie het bewijs van de uitbarstingen van El Teide - de hoogste berg van Spanje - en Pico Viejo terwijl je in een voertuig met vierwielaandrijving door het gebied rijdt. Kom meer te weten over de uitbarsting van Arenas Negras, die het grootste deel van het dorp  Garachico begroef, en de uitbarsting van Chinyero, die het landschap van  het  noordoostelijke deel van Tenerife vormgaf. Bewonder het geweldige landschap van nationaal park Teide  en kom meer te weten over de gevolgen die deze formaties hadden voor het eiland. Ontdek het schilderachtige dorp Masca en ontdek alle bijzondere plekjes vanuit het comfort van je voertuig terwijl je profiteert van de diensten van een chauffeur die ervoor zorgt dat je hele uitstap een vip-ervaring is.

Tenerife: begeleid sterren kijken op El Teide

8. Tenerife: begeleid sterren kijken op El Teide

Ontdek hoe een observatorium werkt tijdens een rondleiding van 1,5 uur door het observatorium op de berg Teide, de hoogste berg van Spanje, en ontdek één van de hoogste vulkanen ter wereld. De Canarische Eilanden zijn uitgeroepen tot één van de 3 beste plekken ter wereld om de lucht te observeren (samen met Chili en Hawaii) en het Observatorio del Teide is momenteel het grootste zonne-observatorium ter wereld. Het bevat veel zonne- en nachttelescopen die eigendom zijn van verschillende Europese landen. Na een introductie over de verschillende gebieden van het observatorium bekijk je een korte video over de lucht boven de Canarische eilanden en kom je te weten hoe de telescopen 's avonds werken. Vervolgens zal een astronomiedeskundige uitleggen wat astrofysica is en hoe astrofysica werkt. Bekijk de zon door twee verschillende telescopen: een om de zonnevlekken te zien en de andere voor zonnevlammen. Stap in een professionele telescoop om de geschiedenis ervan te ontdekken en te zien hoe de telescoop werkt.

Tenerife: rondreis El Teide en noordkant van het eiland

9. Tenerife: rondreis El Teide en noordkant van het eiland

Ontdek enkele unieke en prachtige plekken op Tenerife. Je begint je grand tour met een reis naar de indrukwekkende werelderfgoedlocatie nationaal park El Teide. Geniet van de prachtige omgeving en leg de adembenemende lavaformaties van de beroemde Los Roques de Garcia vast met je camera. Kom meer te weten over de natuurhistorie van het park terwijl je omhoog tuurt naar de imposante El Teide-berg – de hoogste top van Spanje. Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis van Tenerife's noordelijke dorpen. Je daalt af naar de charmante stad Icod de Los Vinos, waar je met eigen ogen de magie van de eeuwenoude Drakenboom kunt aanschouwen. Reis dan verder naar de historische plaats Garachico, een stad die voor een deel werd verwoest door de vulkanische uitbarsting van 1706. Geef je ogen de kost aan de typische Canarische bouwstijl en unieke lavabaden.  Onderweg naar het bergdorp Masca liggen nog meer prachtige landschappen in het verschiet. Laat je betoveren door de weelderige vallei en de adembenemende blauwe oceaan in de verte. Op je weg terug naar je hotel kom je nog door de bruisende stad Santiago del Teide. 

Puerto de la Cruz: Flamencoshow in Casa Ábaco met een drankje

10. Puerto de la Cruz: Flamencoshow in Casa Ábaco met een drankje

Bezoek Casa Ábaco in Puerto de la Cruz om een klassieke flamencoshow te zien. Geniet van een gratis Sangria en kijk hoe 6 kunstenaars deze traditionele kunstvorm tot leven brengen. Kies voor de beste stoelen in huis de optie met VIP-zitplaatsen, inclusief stoelen op de eerste paar rijen en een glaasje cava. Stap binnen in Casa Ábaco, een luxueus 18e-eeuws herenhuis. Bewonder de indrukwekkende architectuur en inrichting, die beide samenwerken om de essentie van het oorspronkelijke gebouw vast te leggen. Voel je vrij om vroeg aan te komen en te genieten van een drankje of 2 voordat de show begint (kosten niet inbegrepen). Leun achterover en geniet van het gepassioneerde optreden van bekwame vocalisten, dansers en gitaristen onder het genot van een gratis glas sangria of een niet-alcoholische drank.

Topbezienswaardigheden in Puerto de la Cruz

Veelgestelde vragen over Puerto de la Cruz

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Puerto de la Cruz?

Puerto de la Cruz: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Sitemap Puerto de la Cruz

Wil je alle activiteiten in Puerto de la Cruz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Puerto de la Cruz

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.026 beoordelingen

Je moet een paar dingen weten als je binnen bent. Als je 's ochtends aankomt (in beide parken) zullen ze foto's van je maken op voorbereide plekken. Je kunt die foto's kopen als je het park verlaat (voor sluitingstijd). Een foto kost 6,- euro. Als je in Siam Park bent, ga dan meteen naar de rivierattractie en ga links op kruiswoordraadsels (er is er maar één en er zal een badmeester zijn). Het is een geheime doorgang waar ze nog een foto maken. Trouwens, het is niet mogelijk om de foto's de volgende dag of online te kopen. Je hebt alleen dat kleingeld als je weggaat. Een belangrijk ding voor Siam Park. Ik raad aan om een snelle pass te nemen. Iedereen in het park zal je uitleggen hoe het werkt. Trouwens, ZE VERKOPEN SLECHTS EEN BEPERKTE HOEVEELHEID snelle passen. Aarzel niet (wij deden dat) maar het is mogelijk om ervan te genieten zonder. Voornamelijk voor sluitingstijd zijn de attracties minder druk.

Goed georganiseerde reis. Begeleiding was super vriendelijk. Enkel onze opstap locatie was erg verwarrend. Bij het hotel Olé Tropical komen om het zelfde tijdstip andere reisorganisaties die passagiers komen ophalen. We kregen in de bus te horen dat de kabelbaan gesloten was door de harde wind, hierdoor hebben meerderen stops gemaakt op het vulkaan. Overal was er een fijne uitje. Zeker een aanrader

De ervaring is de moeite waard, hoewel we de pech hadden niet in staat te zijn om de kabelbaan op te gaan vanwege slecht weer, maar ze geven ons het equivalente geld voor die activiteit, de gids die we hadden was super aardig en vriendelijk, ik zal activiteiten herhalen met hen zeker, de applicatie zeer compleet en goed uitgelegd, 10!

de moeite waard. Iets meer tijd is misschien beter, maar mooie uitzichten en goede uitleg. Excursie was drietalig Engels, Spaans en Duits. Als je echter de top wilt bereiken, is de tijd op de Teide te kort. Verder strak maar voldoende.

Bestellen van kaartjes via internet is goed bevallen. Alles goed geregeld en het park is geweldig. Als je op Tenerif bent moet je dat gezien hebben.