Belevingen in
Pula

Ervaar een schat aan Romeinse architectuur in een ongerepte natuurlijke omgeving in deze Kroatische kuststad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Topbezienswaardigheden in Pula

Pula: De beste dingen die je niet wil missen

Premantura: kajaktocht op zeegrotten

1. Premantura: kajaktocht op zeegrotten

Het startpunt van deze kajakervaring is Kaap Kamenjak, een beschermd natuurpark ten zuiden van Pula. Vanaf een van de charmante kiezelstranden begin je je avontuur na een korte briefing van de gidsen. Nadat je je in de kajaks hebt geïnstalleerd, peddel je ongeveer 40 minuten langs de ruige kust terwijl je geniet van het zomerse landschap tot aan de Kolombarica-zeegrot. In de grot zwem je in het turquoise water dat wordt verlicht door de zonnestralen die door een grotopening erboven binnenkomen. Snorkelen en het verkennen van het levendige zeeleven van Kamenjak is een herinnering die je niet snel zult vergeten. Daarom bevat deze tour gratis GoPro-foto's. Als je een adrenaline-zoeker bent, zul je het geweldig vinden om van de kliffen (tot 15 meter hoog) te springen nadat je de grot hebt verkend. Zo niet, dan kunt u genieten van zonnebaden, zwemmen, snorkelen en ontspannen. Op de terugweg zullen de gidsen zo nodig korte stops maken. Als je geïnteresseerd bent, kun je een aantal verbazingwekkende feiten over het gebied ontdekken. Deze tour is een ideale zomerervaring voor vrienden en families. Het is volkomen veilig en geschikt voor beginners en kinderen.

...
Pula: toegangsticket voor de Arena

2. Pula: toegangsticket voor de Arena

Bezoek het oude amfitheater van Pula, waar de inwoners van de stad ooit samenkwamen om te worden vermaakt door gladiatoren en dierenjachten. Vermijd de drukte en verken deze prachtige oude bezienswaardigheid met je prepaid toegangsticket. Bekijk een amfitheater dat het symbool is geworden van Pula, een van de populairste en mooiste locaties in Kroatië voor evenementen, zoals concerten, festivals en zelfs gladiatorentoernooien in de zomermaanden.  Krijg toegang tot de permanente tentoonstelling getiteld "Istrische olijf- en wijnbouw in de oudheid" in het ondergrondse gebied dat door de gladiatoren werd gebruikt tijdens hun toernooien.  Bekijk reproducties van gereedschappen en apparatuur voor de olie- en wijnproductie, zoals molens, persen en sedimentatietanks, evenals amforen, die werden gebruikt als verpakking voor olie- en wijntransport.

...
Rijeka: Pula, Rovinj en panoramische Istrische kusttour

3. Rijeka: Pula, Rovinj en panoramische Istrische kusttour

Pula, gelegen aan de voet van het schiereiland Istrië, is de grootste stad van Istrië. De beroemdste attractie, het goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater, is een van de beroemdste bezienswaardigheden in heel Kroatië. Pula staat, net als de rest van de regio, bekend om zijn milde klimaat, gladde zee, prachtige stranden en ongerepte natuur. Tijdens je tour kom je tal van monumenten van Romeinse architectuur tegen: de triomfboog van de Sergi uit de 1e eeuw voor Christus, de Hercules-poort en de tweelingpoort, de tempel van Augustus en de Arena en het kleine Romeinse theater in het stadscentrum. Afgezien van historische bezienswaardigheden, is Pula een drukke handelsstad aan zee die een vriendelijke aantrekkingskracht heeft weten te behouden als kleine stad. Hoewel ontsierd met residentiële en vakantieprojecten, is de kust bezaaid met geurige dennenbossen, cafés aan zee en een reeks goede restaurants. Het belangrijkste stadsplein biedt u de kans om te ontspannen in een unieke sfeer, waarbij het plein zijn rol als ontmoetingsplaats sinds het Augustus-tijdperk heeft weten te behouden. Rovinj, gelegen aan de westkust van Istrië, is een van de meest populaire en meest ontwikkelde toeristenoorden in Kroatië. De oude stad is gebouwd op het eiland, dat pas in de 18e eeuw met het vasteland verbonden was. Rovinj staat bekend als een van de meest pittoreske en romantische steden aan de Middellandse Zee en trekt de laatste decennia een groot aantal toeristen aan, waarvan de meesten jaar na jaar trouw terugkeren. Rovinj weet zijn rijke traditie op een zeer interessante manier te combineren met de moderne tijd. Omdat het ook een actieve vissershaven is, proef je de sfeer van een klein vissersdorpje. Aan de andere kant heeft de stad een voortreffelijke gastronomie ontwikkeld en biedt het een hoge standaard van toeristische diensten in het algemeen. De stad aan de voet van de kerk van St. Euphemia is de favoriete ontmoetingsplaats van kunstenaars uit de hele wereld. Als je door de straten loopt, kom je veel kunstgalerijen en studio's tegen.

...
Van Pula: grotten, canyons Speedboottocht naar Kamenjak

4. Van Pula: grotten, canyons Speedboottocht naar Kamenjak

Maak een speedboottocht van 4 uur om de kustlijn rond Pula te zien. Geniet van 2 haltes om te zwemmen, een grot te verkennen en een prachtig uitzicht op Istrië te zien. Je speedboottocht begint in de haven van Pula. De grootste haven van Kroatië, bekijk interessante bezienswaardigheden zoals een verlaten militair etablissement en een grote scheepswerf. Zoek uw ontmoetingspunt en stap aan boord van uw speedboot. Maak een stop bij een grot en zie canyons terwijl je naar Kamenjak, een natuurreservaat, gaat. Trek de baai van het reservaat in en bewonder de duizelingwekkende kliffen en heldere waterstranden. Neem even de tijd om te genieten van het rustige landschap voordat u terugkeert naar Pula.

...
Pula: Sint Jerolim kajak- en snorkeltour

5. Pula: Sint Jerolim kajak- en snorkeltour

Ga op avontuur naar de ongerepte kust van Saint Jerolim. Geniet van een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Punta Christo, de skyline van Pula en de uitgestrekte Brijuni-eilanden. Voel je één met de natuur terwijl je een landschap bewondert dat wordt geregeerd door de wildernis. Peddel naar Saint Jerolim en ontspan op het strand, voordat je het eiland gaat verkennen. Geniet van de prachtige scènes en leer over de rijke geschiedenis van je gids. Houd de buurtbewoners in de gaten, de ezels en pauwen maken graag vrienden. Bekijk de levendige dieren in het wild tijdens het snorkelen in het ondiepe water en voer een razernij aan vissen. Maak het af met een onderwaterfotoshoot om de dag voor altijd te onthouden. Als je eenmaal uitgerust bent, peddel je terug naar Pula met een aantal dierbare herinneringen.

...
Pula: nachtelijke zeekajaktocht in transparante kajak

6. Pula: nachtelijke zeekajaktocht in transparante kajak

Ontmoet elkaar in het resortgebied van Verudela en maak kennis met de theorie en technieken van kajakken en de gedragsregels tijdens de tour. Het is dan tijd om op je nachtelijke kajakavontuur op zee te vertrekken. Dankzij de transparante bodem van de kajak die is uitgerust met LED-verlichting, kunt u een kijkje nemen in de slapende onderwaterwereld van de Adriatische zee. Kajak langs de kust, waar de zeediepte ongeveer 4-8 meter is, zodat u alles kunt zien wat er op de zeebodem gebeurt. Tijdens de tour zul je een glimp opvangen van verschillende soorten zeeleven. De gids zal je alles uitleggen over de wezens die je kunt zien, zoals zee-egels, vissen, zeewier, kwallen en diverse koralen. Je gids zorgt er ook voor dat je je once-in-a-lifetime herinnering vereeuwigd hebt als foto's en video's.

...
Istrië Dagtour van Zagreb

7. Istrië Dagtour van Zagreb

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Zagreb en rijdt ongeveer drie uur naar Pula. Dit is de grootste stad en het centrum van het schiereiland Istrië. De stad werd gesticht door een oude stam in de 10e eeuw voor Christus en het was bekend bij Griekse reizigers en matrozen, zo wordt vermeld in veel Griekse mythen. In de 1e eeuw maakten de Romeinen de stad sterk en vandaag kunnen de levendige overblijfselen van dit tijdperk worden verkend. Pula Arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters ter wereld en neemt je mee terug in de tijd terwijl je je vechtt tegen de gladiatoren. Andere voorbeelden van Romeinse architectuur om te ontdekken zijn de Tempel van Augustus en de poorten naar de stad, waaronder de Boog van de Sergii en de poort van Hercules. Vervolg je reis 45 minuten naar Rovinj. Deze stad werd ook gesticht door de Istrische stammen. Het werd gebouwd op een klein eiland dichtbij het vasteland en in de 18e was ermee verbonden. Het werd vijf eeuwen geregeerd door Venetië, dus zowel de Italiaanse als de Kroatische taal worden gesproken in de stad. Tijdens deze bezettingsperiode werden muren rondom de stad gebouwd en de overblijfselen staan vandaag stil. Rovinj is een echt juweeltje en aanbeden omdat je bij elke stap die je neemt, gedwongen bent een andere foto te maken. Reis nog eens 45 minuten naar Porec. De oude binnenstad is bijna 2000 jaar oud en is het meest bekend om de Euphrasiusbasiliek, uit 1997. Het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de populairste toeristische bestemmingen in Istrië. Let op de Romeinse invloed en architectuur in de stad terwijl je door de hoofdstraten loopt, nog steeds bewaard in hun oorspronkelijke vorm.

...
Istrië Hoogtepunten Tour vanuit Rijeka of Pula

8. Istrië Hoogtepunten Tour vanuit Rijeka of Pula

Hum ligt in het centrum van Istrië met amper 20 inwoners. Verander je reis naar Hum in een mooi verhaal van Istrische kleine steden. Dit verborgen deel van Istrië is zeer gastvrij voor bezoekers. Volgens de legende werd Hum gebouwd met de stenen die overbleven toen reuzen steden bouwden in de rivier de Mirna-vallei, een gebied in centraal Istrië met inbegrip van de prachtige heuvelsteden Motovun, Roc en Bale. Ondanks het kleine aantal inwoners heeft Hum het ritueel van verkiezing van de prefect voor een jaar bewaard. Alle mannen van de parochie verzamelen zich in de Municipal Loggia (gemeentehuis) om de dorpsoverste te kiezen door hun stemmen in een houten stok te snijden. Behalve beroemd te zijn als de kleinste stad ter wereld, is Hum onlangs populair geworden voor Biska, een cognac gekruid met maretak en gemaakt volgens een oud recept afkomstig van Hum. Elk jaar, eind oktober, vindt het Grappa-festival hier plaats en worden er brandewijnproducenten uit heel Istrië gehouden. In het noorden van Istrië, hoog boven de rivier de Mirna gelegen, is waarschijnlijk de meest aantrekkelijke en beroemde middeleeuwse stad Istrië, Motovun. Deze fascinerende plek op de top van een heuvel is een typisch symbool van het binnenland van Istrië. De klokkentoren, die romaans-gotisch is uit de 13e eeuw, heeft een kroon die bol staat van het centrum van de historische stad en die grenst aan de 17de-eeuwse parochiekerk van St. Stephen. Op het centrale plein staat het Romaanse Gemeentepaleis, het grootste seculiere gebouw van Istrië toen het werd gebouwd. Vele andere historische gebouwen omringen het. Het bos van Motovun dat de vallei van de Mirna-rivier bereikt, is vooral goed voor het vinden van truffels, de vermeende lustopwekkende schimmel die onder de grond groeit. Deze witte truffels van Istrië, die in het seizoen van september tot december worden aangeboden, zouden zo goed zijn als zelfs de beste Franse en Italiaanse truffels. Wijngaarden omringen de stad van alle kanten en de mooiste wijnen van Istrië, waaronder de rode Teran en de witte Malvasia, worden gemaakt van de druiven van deze wijngaarden. De hele plaats is besprenkeld met uitstekende restaurants die konobe serveren. De stad Labin is een oud middeleeuws stadje gelegen op een 320 meter hoge heuvel met het nieuwe deel van de stad beneden. The Old Labin is de best bewaarde acropolis in Istrië. Naast vele culturele en historische monumenten, is Labin een stad van kunstenaars. Er wonen en werken er zo'n 30 kunstenaars en verschillende galeries. In het nabijgelegen Dubrova bevindt zich het Sculpture Par waar het International Sculptors Symposium al 40 jaar plaatsvindt. In de zomer wordt het oude centrum overgenomen door de Art Republic, een combinatie van muziek, performance en beeldende kunst. De stadspoorten van St. Flor, gebouwd in 1587, leiden naar het oude centrum. Er is ook een 17e-eeuwse toren in de stad met een prachtig uitzicht.

...
Kaap Kamenjak: grot- en safari-ervaring per kajak

9. Kaap Kamenjak: grot- en safari-ervaring per kajak

Verken de adembenemende scènes van Kaap Kamenjak tijdens deze 5-uur durende tour. Ontdek opmerkelijke natuurlijke landschappen, kristalheldere zeeën en pittoreske grotten. Je zult in totaal 2 uur kajakken en 3 uur snorkelen, zwemmen of ontspannen. Vertrek vanuit het kantoor van de lokale partner en peddel in je kajak naar de grotten van Big en Small Kolombarica. Breng wat tijd door met het verkennen van de grotten met behulp van de meegeleverde snorkeluitrusting. Sensatiezoekers krijgen de kans om vanaf een 15 meter hoge klif de zee in te duiken. Daarna kunt u nieuwe energie opdoen met een lunch en een drankje in de beroemde Safari Bar voordat u aan uw terugreis begint.

...
Port Bunarina: schilderachtige boottocht met lunch en zwemmen

10. Port Bunarina: schilderachtige boottocht met lunch en zwemmen

Begin de reis vanuit Port Bunarina en vaar rond het eiland Fratarski, het eiland Little Frašker en het eiland Big Frašker. Terwijl u over de open zee vaart, kunt u genieten van het uitzicht op Banjole en de Red Cliffs. Geniet bij de eerste stop van de dag van wat tijd zwemmen en snorkelen in de oceaan. Verken de onderwaterwereld en probeer een verscheidenheid aan mariene soorten te spotten, zoals zee-egels, zeesterren, zeekomkommers en kleurrijke vissen. Geniet aan boord van een vers bereide lunch met vis, vlees en vegetarische opties en drankjes naar keuze. Na de lunch gaat u verder naar de tweede halte, de Kamenjak-grot, een perfecte plek voor klifspringen en zwemmen. Of ontspan gewoon aan boord van de boot met een paar biertjes of glazen wijn. Geniet ten slotte van een panoramisch uitzicht op de Porer-vuurtoren voordat u in de late namiddag terugkeert naar de haven.

...

Sitemap Pula

Wil je alle activiteiten in Pula ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pula

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.411 beoordelingen

Wij waren er vroeg (10.00 uur) en konden zonder te wachten de arena in. Een geweldig gezicht met uitzicht op de Adriatische Zee. Vanaf 12.00 uur raakte het vol en vormde zich een rij bij de kassa. Het bijwonen van een evenement zou er waarschijnlijk een ervaring zijn.

De aankoop van de tickets is heel goed verlopen. We waren rel. Er was vroeg en er was geen rij, dus het zou niet nodig zijn geweest om online te boeken. Ik weet niet of er een aparte ingang is voor degenen die al een kaartje hebben in het geval van een lange rij.

Het bezoek is absoluut de moeite waard. Het is prachtig om een goed bewaard gebleven arena te vinden die de Romeinse keizerlijke herinnering in het buitenland draagt.

Een zeer interessante plek, zeker de moeite waard. Ik raad het iedereen aan

Indrukwekkend bouwwerk waar je de geschiedenis voelt.