Datums kiezen

Puno
Archeologie

Archeologie
146 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Puno Archeologie: onze aanbevelingen

Vanuit Cusco: Vinicunca Regenboogberg ATV Tour met Maaltijden

1. Vanuit Cusco: Vinicunca Regenboogberg ATV Tour met Maaltijden

Route: De tocht naar de berg van 7 kleuren per atv begint met een ophaalservice vanaf je hotel in Cusco. Ophaalservice vanaf je hotel 4.00 uur start van de reis 4.30 uur Reisbestemming Cusco - Pitumarca duur 2 uur met de auto Ontbijt in een lokaal restaurant in Kusipata (na het ontbijt vervolgen we de tocht per auto) Pitumarca - Qosqotapa duur 1u.20m met de auto Qosqopata is het eindpunt van de auto (vanaf dit punt begint ons atv avontuur Qosqopata - Berg van de 7 kleuren (vinicunca) 30 minuten tocht op atv quad motoren De duur van de tocht op de atv quad is 30 minuten enkele reis tot de aankomst op de berg van de 7 kleuren. - Terugreis 25 minuten De wandeltijd vanaf het einde van de atv naar het baga-gedeelte van de kleurrijke berg is 5 minuten lopen om wat souvenirfoto's te maken. Voor de beste dekkingsfoto's en herinneringen is het nodig om 7 minuten te lopen naar de bergheuvel waar je de rode vallei kunt zien.

Vanuit Arequipa: 2-daagse Colca Canyon Tour met Transfer naar Puno

2. Vanuit Arequipa: 2-daagse Colca Canyon Tour met Transfer naar Puno

Ga terug naar de natuur in het Andesgebergte en ga op zoek naar condors, lama's en alpaca's in hun natuurlijke habitat. Bewonder onderweg het majestueuze landschap en de afgelegen steden. Dag 1: Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Arequipa en ga op zoek naar lama's, alpaca's en vicuña's in de magnifieke bergen van de Heilige Vallei. Krijg een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route en ga dan verder naar Chivay (toegangsstad tot Colca Canyon) en lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens wordt u afgezet in uw hotel in Chivay Town. Geniet van de middag ter vrije besteding. Dag 2: Verlaat Chivay in de vroege ochtend en begeef je naar het prachtige uitkijkpunt Cruz del Condor. Bekijk de mooie steden Coporaque en Maca en kom in contact met de natuur tijdens een korte wandeling voordat je aankomt in Cruz del Condor, waar je een uur krijgt om de majestueuze vogels tijdens de vlucht te bekijken. Alle excursies worden uitgelegd door de professionele gids. Op de terugweg luncht u in Chivay voordat u doorgaat naar Puno, waar u om 19:30 uur aankomt.

Vanuit Puno: Uros eilanden en Taquile eiland dagvullende tour

3. Vanuit Puno: Uros eilanden en Taquile eiland dagvullende tour

Vertrek uit Puno en reis naar de drijvende eilanden van het Uros-volk op het Titicacameer. Ontdek hoe deze eilanden door de lokale bevolking zijn gemaakt met behulp van bundels gedroogd totorariet. Leer meer over de geschiedenis van het gebied en kom in contact met de lokale bevolking om meer te horen over hun leven op het water. Vaar vervolgens naar Taquile Island in het grootste deel van het Titicacameer. Ervaar het leven op het meer van dichtbij en krijg als bonus een prachtig uitzicht op het Andesgebergte. Hoor over de inwoners van Taquile Island en hoe ze afstammen van het Inca-volk om voornamelijk als boeren en wevers te werken, en hoe ze een aantal verschillende Inca-tradities hebben geërfd. Maak een middelzware wandeling op het eiland, bekend om zijn handgeweven kunst en collectieve boerderijen, en geniet van een lunch met lokale producten geserveerd in een lokaal restaurant. Keer dan terug naar de stad Puno aan de oever van het meer voor het einde van de tourdiensten.

Sightseeing bustour van een hele dag tussen Cusco en Puno

4. Sightseeing bustour van een hele dag tussen Cusco en Puno

Begin je tour om 07:00 uur als je vertrekt. Geniet van een rondleiding door de kerk San Pedro de Andahuaylillas, die wordt beschouwd als een van de mooiste religieuze gebouwen in de Andes dankzij de rijke decoratie. Ga verder voor een rondleiding door het archeologische complex van Raqchi, de thuisbasis van landbouwterrassen, een kunstmatige lagune, Inca-huizen en de tempel van Wiracocha God, een bedevaartsoord tijdens de Inca-tijden. Ga zitten voor een lunchbuffet in de stad Sicuani om heerlijke Peruaanse gerechten te proeven, voordat je verder gaat naar Abra La Raya, een natuurlijke en politieke grens. Zie de imposante Chimboya-berg torenhoog op 5300 meter hoogte. Bezoek het Lithic Museum van Pucara en ontdek een oude beschaving die 2000 jaar geleden in de hoogvlakten ontstond. Bekijk de vele antropomorfe ontwerpen die in steen zijn uitgehouwen, aanbeden door de Pucara-beschaving. De beschreven route is de route van Cusco naar Puno; als u ervoor kiest om de tour in de tegenovergestelde richting te doen, wordt uw reisroute omgedraaid.

Vanuit Puno: Uros en Taquile eilanden dagvullende tour met lunch

5. Vanuit Puno: Uros en Taquile eilanden dagvullende tour met lunch

Verken een van de wonderen van Puno met een tour naar de Uros en Taquile eilanden in het Titicacameer, verken de drijvende eilanden in het meer en leer meer over het leven van de mensen die op de eilanden in het hoogste meer ter wereld wonen. Begin de tour met een ophaalservice vanaf je hotel in Puno of het busstation van Puno en vervolg je weg naar de pier of de haven. Start het vertrek om 07:30 uur en reis naar de drijvende eilanden van de Uros, die momenteel worden beschouwd als het Nationale Reservaat van het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Leer meer over de mensen van de Uros, die nog steeds hun eigen cultuur en traditie hebben, en over de ambachtelijke visserij, vooral op carachi en zilvervis. Bekijk enkele van de 75 eilanden die op dit moment bewoond zijn. Vaar per boot gedurende 2,5 uur naar het natuureiland Taquile, waar je tijdens het varen de bergketen kunt observeren. Kom meer te weten over de mensen van Taquile en hun beroemde textiel. Geniet van ongeveer 2 uur voor het bezoek, een 1 uur durende heerlijke typische lunch aan de voorkant van het meer, voordat je terugkeert naar het busstation of je accommodatie.

Cusco - Puno Directe Overdracht

6. Cusco - Puno Directe Overdracht

Reis comfortabel met alle faciliteiten op een enkele reis van Puno naar Cusco of vice versa. Onze bus rijdt rechtstreeks naar het doel zonder tussenstops langs de route, wat een veilige en betrouwbare manier van reizen is. Verwarming en USB-opladers onderweg. Het vertrek is om 22:00 uur (ongeacht het vertrekpunt, Puno of Cusco) en de aankomsttijd is om ongeveer 05:00 uur (ongeacht het vertrekpunt, Puno of Cusco). Kijk naar onze extra service: Hotel pick-up en Hotel drop-off die apart kunnen worden toegevoegd.

Titicacameer 2-daagse tour naar Uros, Amantani en Taquile

7. Titicacameer 2-daagse tour naar Uros, Amantani en Taquile

Ontdek de eilanden van het Titicacameer tijdens deze tweedaagse tour vanuit Puno. Breng de nacht door bij een gastgezin op het eiland Amantani en leer over lokale tradities. Dag 1: Uros-eilanden en Amantani Ga per motorboot naar de legendarische drijvende rieteilanden. Op Amantani Island breekt de tour in kleinere groepen voor een verblijf bij lokale families. Trek naar de top van de berg om de tempels van de Pachamama en Pachatata te zien. Authentiek eten wordt bereid en muziek uitgevoerd door uw aangewezen familie. Dag 2: Taquile-eiland – Puno Na het ontbijt maakt u een korte boottocht naar het nabijgelegen eiland Taquile en ontmoet u de lokale bevolking die bekend staat om hun ingewikkelde weefsels. Keer na de lunch terug naar Puno en arriveer tussen 15:15 en 15:30 uur.

Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

8. Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

Je wordt aan het begin van deze daguitstap naar het Titicacameer opgehaald bij je accommodatie in Puno. Een Engelssprekende gids begeleidt je op weg naar de eilanden Uros en Taquille die in het meer liggen. Uros is een groep eilanden met gebouwen die volledig van totorariet gemaakt zijn. Er leeft een kleine gemeenschap die teruggaat tot de pre-Incatijd. Breng wat tijd door met de lokale bewoners en bezoek vervolgens Taquile, een eiland met een cultuur die dichter bij de Boliviaanse Aymara ligt. Je krijgt een lokaal bereide lunch op het eiland en bezoekt dan een lokale coöperatie en bekijkt de vaardigheden van de lokale wevers. Je gaat terug naar Puno en je accommodatie na een uniek inkijkje in de culturen van deze eilanden.

Vanuit Arequipa: Colca Canyon dagtour naar Puno

9. Vanuit Arequipa: Colca Canyon dagtour naar Puno

Ontdek de natuurlijke pracht van de Colca Canyon op deze dagtrip vanuit Arequipa. Begin je reis goed met een heerlijk ontbijt. Heb de mogelijkheid om te kiezen tussen een tour met lunch en toegangsprijs voor de Colca Canyon of een tour zonder deze insluitsels. Geniet van het ophalen van de vroege ochtend bij uw hotel of accommodatie in Arequipa en reis in een voertuig met airconditioning naar de ongelooflijke Colca Canyon. Stop voor het ontbijt in het charmante stadje Chivay. Reis door de Andes-dorpen voordat je het uitkijkpunt Cruz del Cóndor bereikt. Bewonder het uitzicht op het omliggende landschap en probeer de reusachtige Andescondor tijdens de vlucht te spotten. Steek de Patapampa-pas over en bewonder de unieke flora en fauna van het gebied. Vang een glimp op van de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Na uw begeleide wandeling heeft u de mogelijkheid om naar de warmwaterbron La Calera te gaan. Aan het einde van je tour brengt de bus je terug naar de stad Puno, waar je rond 19:30 uur bij je accommodatie wordt afgezet.

Van Puno: tweedaagse tour Uros, Amantaní en Taquile-eilanden

10. Van Puno: tweedaagse tour Uros, Amantaní en Taquile-eilanden

Dag 1: Puno – Uros-eiland – Amantaní Nadat u bent opgehaald en naar de belangrijkste haven bent gebracht, maakt u een boottocht naar het eiland Uros. Vissers en jagers bewonen dit drijvende eiland, gebouwd van totora, een waterplant die aan de oppervlakte van het meer groeit. Leer hoe de totora wordt geweven en gelegd en gelaagd om het oppervlak van elk eiland te bouwen. Als optionele activiteit is het mogelijk om een reis te maken in een boot genaamd "balsa de totora", een traditionele vorm van watertransport, ook gemaakt van het riet. Ga vervolgens verder naar het eiland Amantani. Bij aankomst neemt een lokale familie je mee naar hun huis. Een traditionele lunch wordt bereid door de lokale bevolking met producten uit de omgeving. Bezoek vervolgens de beroemde pre-Inca Pachatata-tempel. In de schemering wandelt u naar de top van het eiland op 4130 meter hoogte, vanwaar u de zonsondergang over het Titicacameer kunt observeren. Diner en overnachting in het huis van de lokale familie op het eiland Amantani. Dag 2: Amantaní – Taquile – Puno Na het ontbijt gaat u naar Taquile Island, beroemd om zijn ambachtelijke productie en prachtige textiel. De lokale bevolking draagt zelfs een speciale hoed om aan te geven of ze alleenstaand, getrouwd of in een gezagspositie zijn. Verken lokale tempels, graven en terrassen uit het pre-Inca-tijdperk en leer over traditionele landbouwtechnieken en de oude gebruiken van het eiland. Lunch is hier niet inbegrepen. Keer dan terug naar Puno en wordt teruggebracht naar uw hotel.

Puno

Puno

Veelgestelde vragen over Archeologie in Puno

Welke andere activiteiten dan Archeologie zijn de moeite waard in Puno?

Andere onmisbare dingen om te doen in Puno:

Andere activiteiten in Puno

Wil je alle activiteiten in Puno bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Puno

Gemiddelde beoordeling

4.4
(24 beoordelingen)

Uitstekende excursie, onze gepassioneerde gids gaf ons een geweldige tijd. Ik was ziek, ze zetten me af bij mijn hotel in plaats van bij het restaurant. Vervolgens namen zij (de chauffeur en de gids) mij aan het einde van de dag alleen mee naar de warme baden, ook al waren ze daar al eerder met een deel van de groep geweest... Op maat gemaakt voor iedereen! Bij de Canyon bood de gids ons nog iets extra's aan: een wandeling waarbij we alleen waren, en tussen de condors die over ons heen vlogen! Uniek vergeleken met andere aanbieders. Nogmaals bedankt voor alles Irene, je was echt een geweldig gezelschap.... En bovendien... je spreekt heel goed Frans!! Bonus die niet gepland was...

De tour verliep goed en soepel. Carlos is een geweldige gids, spreekt uitstekend Engels, kent het onderwerp en zorgt voor toeristen (een speciale snuif voor de hooglanden!). Frank (misschien heb ik de naam verkeerd) is een uitstekende chauffeur en hij was het die de condors zag toen er geen hoop leek te zijn ze te zien. Onderweg waren er stops bij goede cafés en restaurants. Alles was op tijd. Het enige dat ik zou willen verbeteren is om meer stops te maken - 2-3 meer (zelfs zonder uit te stappen, alleen voor foto's), waar de dieren (vicuna's) dicht bij de snelweg waren. Bedankt voor de rondleiding!

De gids is charmant, hij geeft veel informatie, in het Spaans en Engels. We hadden hoogteziekte en het hielp ons herstellen. Een speciale vermelding voor Henri! De ongelooflijke landschappen, we werden het observeren nooit beu. Sterk aanbevolen!

De excursie was fantastisch. Onze gids Henry is een bron van kennis en hij kon ons met veel geduld en vriendelijkheid vergezellen! Onze chauffeur Francisco was ook uitstekend! We raden deze activiteit ten zeerste aan!!!

Henry was een heel aardige gids, die ons veel dingen leerde en betrokken was om ons de beste ervaring te bezorgen! Sterk aanbevelen!