Kies data

Puno Boten & jachten

Puno Boten & jachten: Onze meest aanbevolen

Lake Titicaca 2-daagse tocht naar Uros, Amantani en Taquile

1. Lake Titicaca 2-daagse tocht naar Uros, Amantani en Taquile

Ontdek de eilanden van het Titicacameer tijdens deze tweedaagse tour vanuit Puno. Breng de nacht door in een gastgezin op Amantani Island en leer over lokale tradities. Dag 1: Uros-eilanden en Amantani Ga per motorboot naar de legendarische drijvende rieteilanden. Op Amantani Island wordt de tour opgedeeld in kleinere groepen voor een verblijf bij lokale families. Trek naar de top van de berg om de tempels van de Pachamama en Pachatata te zien. Authentiek eten wordt bereid en muziek uitgevoerd door uw aangewezen familie. Dag 2: Taquile-eiland – Puno Na het ontbijt maakt u een korte boottocht naar het nabijgelegen eiland Taquile en ontmoet u de lokale bevolking die bekend staat om hun ingewikkelde weefsels. Keer terug naar Puno na de lunch, aankomst tussen 15:15 en 15:30 uur.

Ronde van Lake Titicaca, Uros en Taquile

2. Ronde van Lake Titicaca, Uros en Taquile

Geniet van een boottocht op het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van Uros. De bewoners van het meer worden de Waterstam genoemd en hebben hun eigen eilanden gebouwd met een lokaal type suikerriet. Ook hun huizen en boten zijn van dit materiaal gemaakt. De volgende stop is Taquile Island, bewoond door Quechua-sprekers die unieke en effectieve sociale systemen en handweeftechnieken hebben ontwikkeld. Stop voor een typische lunch in het dorp Taquile. Maak een wandeling door de heuvels en archeologische vindplaatsen van dit 6 kilometer lange eiland voordat je per boot terugkeert naar Puno.

Vanuit Puno: dagtocht naar de Uroseilanden en Taquile

3. Vanuit Puno: dagtocht naar de Uroseilanden en Taquile

Je vertrekt vanuit Puno en reist naar de drijvende eilanden van het Urosvolk op het Titicacameer. Je krijgt uitleg van je gids over hoe deze eilanden zijn gecreëerd door de lokale bevolking door middel van gedroogd totorariet. Leer over de geschiedenis van dit gebied en kom in contact met de lokale bevolking om meer te horen over hun leven op het water. Vervolgens vaar je naar het eiland Taquile in het grootste deel van het Titicacameer. Ervaar het leven op het meer van dichtbij en geniet tegelijkertijd van het prachtige uitzicht op het Andesgebergte. Hoor meer over de bewoners van Taquile, hoe deze afstammen van de Inca's en grotendeels uit boeren en wevers bestaan, en hoe deze enkele specifieke Inca-tradities hebben behouden. Maak een wandeling met een gemiddelde moeilijkheidsgraad over het eiland, dat bekend staat om zijn handgeweven kunst en collectieve boerderijen, en geniet van een lunch met lokale producten in een lokaal restaurant. Vervolgens keer je terug naar Puno aan de oever van het meer om je tour te beëindigen.

Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

4. Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

Vertrek vanaf Puno op de eerste dag van de tour en ga naar de drijvende eilanden van Uros en bewonder het adembenemende landschap rondom. Geniet vervolgens van een 3 uur durende motorboottocht naar het Amantani-eiland en zie hoe lokale families de heuvel af rennen om u te verwelkomen. Maak kennis met uw aangewezen gastgezin en dompel uzelf onder in hun traditionele cultuur en manier van leven. Geniet van een typische lunch met het gezin gemaakt van natuurlijke lokale producten en neem deel aan interculturele activiteiten tot het avondeten. Na het diner, bekijk een traditionele show met je familie voordat je de nacht thuis doorbrengt. Op dag twee begint de tour met een vroeg ontbijt met uw gastgezin. Na een emotioneel afscheid is het tijd om naar Taquile Island te vertrekken, een traditionele Quechua sprekende gemeenschap, gelegen in het hart van het Titicacameer. Bewonder de prachtige haven van Taquile en loop vervolgens langs een smal pad naar het centrum van het eiland. Wandel langs de wandeling naar de adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder het nabijgelegen Boliviaanse gebergte. Zodra je op de top van de wandeling aankomt, luister je naar je lokale gids en deel verhalen en anekdotes over het traditionele leven op Taquile. Later, geniet van wat vrije tijd om rond te dwalen en te verkennen en ontspan vervolgens in een lokaal restaurant voor de lunch. Daal tenslotte af naar de haven en spring aan boord van de boot terug naar Puno.

Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

5. Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

Dag 1 Ontmoet elkaar 's avonds op het busstation in Cusco en stap in je nachtbus naar Puno, de bus vertrekt om 21.30 uur vanuit Cusco. Het adres van de terminal is Industrial 550. Dag 2 Na een nacht op de weg arriveert u 's ochtends rond 05.30 uur in Puno. Transfer naar ons partnerhostel waar u uw bagage gratis kunt stallen terwijl u op tour gaat. Neem vervolgens de boot naar de Uros-eilanden voor een rondleiding door de beroemde drijvende rieteilanden. Vaar over het hoogst bevaarbare meer ter wereld naar het afgelegen eiland Amantani. Geniet van een rondleiding op het eiland Amantani. Leer de traditionele geschiedenis, levensstijl en culturen van de eilandgemeenschap. Neem rond 12:30 uur de boot naar het schiereiland Llachon. Lunch in het kustdorp Llachon. Wees getuige van de seizoensgebonden activiteiten van deze landelijke gemeenschap en geniet van wat vrije tijd in een van de meest pittoreske schuilplaatsen aan het Titicacameer. Geniet in Puno van wat gratis om de stad te verkennen of ga uit eten in een van de vele restaurants voordat je om 21:30 uur vanuit ons partnerhostel op je nachtbus terug naar Cusco stapt. Dag 3 Laat je 's ochtends afzetten bij je hotel of hostel in Cusco.

Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

6. Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

Je wordt aan het begin van deze daguitstap naar het Titicacameer opgehaald bij je accommodatie in Puno. Een Engelssprekende gids begeleidt je op weg naar de eilanden Uros en Taquille die in het meer liggen. Uros is een groep eilanden met gebouwen die volledig van totorariet gemaakt zijn. Er leeft een kleine gemeenschap die teruggaat tot de pre-Incatijd. Breng wat tijd door met de lokale bewoners en bezoek vervolgens Taquile, een eiland met een cultuur die dichter bij de Boliviaanse Aymara ligt. Je krijgt een lokaal bereide lunch op het eiland en bezoekt dan een lokale coöperatie en bekijkt de vaardigheden van de lokale wevers. Je gaat terug naar Puno en je accommodatie na een uniek inkijkje in de culturen van deze eilanden.

Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

7. Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

Dag 1: Aankomst in Lima, stadstour Je tour begint wanneer je wordt opgehaald van het vliegveld, het is raadzaam om 's ochtends aan te komen. In de middag maak je een stadstour. Die avond verblijf je in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 2: Paracas, Ica en Huacachina met buggy's en sandboarden Bezoek de Ballestas-eilanden en Candelabrum, voor een wijn- en Pisco-demonstratie in Ica-stad. Later die dag kunt u deelnemen aan het rijden met buggy's en sandboarden in Huacachina. Die avond verblijf je wederom in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 3: Aankomst in Cusco Op uw derde dag arriveert u in Cusco, wordt u naar het hotel gebracht en heeft u een vrije dag om te acclimatiseren of om enkele plaatsen rond het historische centrum van Cusco te bezoeken. Die avond logeert u in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 4: Chinchero, Maras en Moray in de Heilige Vallei van de Inca's Begin met een bezoek aan het Chinchero-textielcentrum, voordat je verder gaat naar de archeologische vindplaatsen in Chinchero en Moray. Daarna maak je een rondleiding door de zoutmijnen in Maras voordat je de trein neemt van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, verblijf in het Golden Sunrise Hotel of iets dergelijks in Aguas Calientes. Dag 5: Machu Picchu Inca Citadel Op dag 5 verken je het adembenemende Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen. Na een volledige dag op deze heilige plek. In de middag neemt u de trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en arriveert u in Cusco met vervoer, u overnacht in het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 6: Humantay-meer Op je zesde dag trek je naar het Humantay-meer, dat dicht bij de besneeuwde Salkantay-berg ligt, je zult het eerste kamp van de beroemde Salkantay-trektocht kunnen leren kennen. Die avond logeert u wederom in het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 7: Regenboogberg Trek naar Rainbow Mountain, dat heel dicht bij de hoogste berg van Cusco ligt: de Ausangate Mountain, dit is een beroemde plaats rond Cusco. Na uw dag wandelen keert u 's nachts nog een keer terug naar het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 8: Route van de Zon Op dag 8 maak je een bustour tussen Cusco en Puno. Tijdens deze reis bezoekt u de Andahuaylillas-kapel, het archeologische complex van Raqchi, de La Raya-pas en het Lithic Museum van Pukara. Die avond verblijf je in het Qalasaya Hotel of vergelijkbaar. Dag 9: Titicacameer en de Uros- en Taquile-eilanden Op de laatste dag maakt u een speedboottocht op het Titicacameer, voordat u de Uros- en Taquile-eilanden gaat verkennen. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht waar uw tour zal eindigen.

Van Puno: Uros Floating Islands Rondleiding met gids

8. Van Puno: Uros Floating Islands Rondleiding met gids

Geniet 's ochtends van uw pick-up in uw hotel in het centrum van Puno en vaar over het Titicacameer om de eilanden te ontdekken die zijn gebouwd op riet van de inheemse Uros-bevolking. Krijg een prachtig uitzicht op het natuurreservaat en zoek naar dieren in het wild, zoals eenden, flamingo's en andere inheemse vogels. Ontvang een vriendelijk welkom van de lokale bevolking bij aankomst en luister naar hun traditionele liedjes. Hoor hun buitengewone geschiedenis van uw tweetalige gids en geniet van een prachtig uitzicht op ongeveer 70 kleine eilanden die gevoelig zijn voor driften! Krijg wat vrije tijd om rond de eilanden te lopen en te zien hoe ze zijn gemaakt. Verbeter uw ervaring en maak een ritje op een rietboot met de lokale bevolking. Drijf rustig over het meer en kijk hoe de wereld voorbijgaat.

Van Puno: Sun Island en Copacabana 1-daagse tour

9. Van Puno: Sun Island en Copacabana 1-daagse tour

Je tour begint met een vroege ochtend pick-up van je hotel, waar je vervolgens naar Copacabana gaat. Bij aankomst op de grens van Peru en Bolivia worden uw paspoort en migratiekaart gecontroleerd door autoriteiten van beide landen. Eenmaal aangekomen in Copacabana bezoekt u het heiligdom van Copacabana en luncht u vervolgens in de stad. In de middag om 13.30 uur gaat de tour naar Sun Island. Geniet van een rit van 1,5 uur op een motorboot. Als je eenmaal op het eiland bent, strek je je benen tijdens een wandeling van 40 minuten. Bekijk de archeologische complexen van Pilko Kaina aan de kust van het eiland, de Chincana-ruïnes, de Tempel van de Sung, de Heilige Rots en de Ceremonietafel. Breng tijd door in het archeologisch museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van de indrukwekkende complexen. Je dagtour eindigt om 20:30 uur met een drop-off in je hotel in Puno.

2 Day Amantani Island Landelijk Toerisme Tour

10. 2 Day Amantani Island Landelijk Toerisme Tour

De excursie begint met een ochtend pick-up van het hotel naar de belangrijkste haven van de stad. Vertrekkend vanuit Puno stad, de boot stopt in de Uros drijvende eilanden, waar de gids de geschiedenis, het doel, en de weg naar drijvende eilanden te maken zal uitleggen. Na de uitleg zul je vrije tijd om te wandelen langs het eiland of gewoon interactie met de lokale bevolking. Doorgaan met de reis van de boot zal het hoofd naar Amantani Island waar de lokale familie zal wachten om je naar het huis, zal de lunch worden voorbereid door de familie met behulp van lokale producten. In de middag neemt de gids u mee naar de top van het eiland tot een van de meest prachtige zonsondergang in Peru (optioneel) te zien, zo niet, gewoon lopen rond het eiland te genieten van het fantastische uitzicht over het Titicacameer. 'S Avonds een welkome feest georganiseerd door de lokale bevolking zal worden gehouden in de comunal kamer. Diner en ontbijt zal worden verstrekt door de familie. De tweede dag na het ontbijt de leider van de familie brengt u naar de pier van het eiland om een boot te nemen om te rijden naar Taquile eiland, waar u te begeleiden zal de tradities van de eilandbewoners in Taquile die zeer speciale zijn in vergelijking met andere plaatsen in het meer uit te leggen . De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Taquile eiland. Keer terug naar Puno stad op de tweede dag.

  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Puno

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Puno?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Titicacameer

Overzicht activiteiten in Puno

Wil je alle activiteiten in Puno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Puno

Ich war von diesem Tour sehr gut überrascht. Super Organization en Erklärungen vom Guides. Ich war ein bisschen skeptisch weil ich viele Kommentare darüber gelesen habe, dass es sehr turistisch ist und nicht mehr so autentisch. Ich muss zustimmen aber es gibt ein Grund warum es so ist. Das war eine der interessesten Erlebnisse für mich in Peru en wurde jedem empfehlen. Mir geht´s nicht darum ob sich die Einwohnern für die Turisten bekleiden, sondern wie sie dort leben und diese schwimmende Inseln bauen. Und ein Tip.. die Armbänder die man in Taquile zu verkaufen vinde gibt es wirklich nur dort. Ich thoughte es gäbe noch in Cuzco, aber gar nicht. Und die sind wirklich die schönste und autentischste. Schade, hätte ich das vorher gewusst.

Van het ophalen bij het hotel, de reis per boot, het bezoek aan de verschillende eilanden en hun bewoners, het eten en alle informatie, alles werkte heel goed. We hadden elk genoeg tijd en waren 's avonds helemaal tevreden.

Echt een leuke tour!! Alles verliep zoals gepland en de beschikbaarheid van alle operators was maximaal, Manuel onze gids was erg goed en voorbereid. Echt geweldige lunch ook. Ik kan het alleen maar aanraden. Goed gedaan

De activiteit was erg goed, erg punctueel met zijn schema's, de gids erg vriendelijk en weet veel over het onderwerp in het algemeen, een erg leuke en interessante ervaring

Super goed. U passeert de eilanden Uros en vervolgens Taquile waar u luncht. Super vriendelijke gids, zeer behulpzaam en goed geïnformeerd in uitleg.