Kies data
Puno

Culinair & nachtleven

Puno Culinair & nachtleven: Onze meest aanbevolen

Van Arequipa: tweedaagse trektocht naar Colca Canyon

1. Van Arequipa: tweedaagse trektocht naar Colca Canyon

Begin aan een tweedaagse trektocht naar de Colca-kloof, twee keer zo diep als de Grand Canyon en een ongelooflijk zicht. Kijk uit voor meer dan 100 soorten vogels, meer dan 300 soorten planten en meer dan 30 soorten cactussen. Ga naar Condor's Cross voor het beste uitkijkpunt in Zuid-Amerika om de Andes Condor te zien, een sierlijke vogel met een spanwijdte van maximaal 3 meter en een gewicht tot 12 KG. Dag 1: Arequipa - Chivay - Condor's Cross - Sangalle Na een vroege ochtend (rond 3: 00-3: 30 uur) ophalen bij je hotel, ga je naar Cabanaconde in de Colca Canyon. Dit is ongeveer 6 uur rijden van Arequipa en onderweg stop je voor het ontbijt. Ga verder naar Condor's Cross voor een panoramisch uitzicht op de kloof en de beroemde Andes-condor. Kom aan het begin van je trektocht aan en begin een afdaling van ongeveer 3 uur van 3.300 tot 2.100 meter boven zeeniveau in de kloof. Na aankomst lunch je en neem je de tijd om uit te rusten in San Juan de Chuccho. Vervolg je reis en passeer de steden Cosñirhua en Malata. Wandel verder de kloof in tot je Sangalle bereikt, het diepste deel van de kloof en 1900 meter boven zeeniveau. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat en enkele eenvoudige accommodatie. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Geniet van het diner en breng hier de nacht door Dag 2: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend (rond 05:00 uur) en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met behulp van zaklantaarns voor verlichting. Geniet van een spectaculair uitzicht op de zonsopgang en ontbijt bij aankomst in Cabanaconde. Ga richting Chivay en bekijk onderweg pre-Inca-terrassen, archeologische ruïnes en koloniale steden. Kom rond het middaguur aan bij de warmwaterbronnen. Neem eventueel een duik in de warmwaterbronnen en ontspan in water van 38 ° C. In Chivay kun je lunchen in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 tot 2325 meter boven zeeniveau, langs een nationaal reservaat en Pampa Cañahuas. Dit is een leefgebied voor de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen (lama, alpaca, vicuña en guanaco). Kom laat in de middag aan in Arequipa en zet je af bij het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Je komt rond 18.45 uur aan in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Lake Titicaca 2-daagse tocht naar Uros, Amantani en Taquile

2. Lake Titicaca 2-daagse tocht naar Uros, Amantani en Taquile

Ontdek de eilanden van het Titicacameer tijdens deze tweedaagse tour vanuit Puno. Breng de nacht door in een gastgezin op Amantani Island en leer over lokale tradities. Dag 1: Uros-eilanden en Amantani Ga per motorboot naar de legendarische drijvende rieteilanden. Op Amantani Island wordt de tour opgedeeld in kleinere groepen voor een verblijf bij lokale families. Trek naar de top van de berg om de tempels van de Pachamama en Pachatata te zien. Authentiek eten wordt bereid en muziek uitgevoerd door uw aangewezen familie. Dag 2: Taquile-eiland – Puno Na het ontbijt maakt u een korte boottocht naar het nabijgelegen eiland Taquile en ontmoet u de lokale bevolking die bekend staat om hun ingewikkelde weefsels. Keer terug naar Puno na de lunch, aankomst tussen 15:15 en 15:30 uur.

Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

3. Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

Je wordt aan het begin van deze daguitstap naar het Titicacameer opgehaald bij je accommodatie in Puno. Een Engelssprekende gids begeleidt je op weg naar de eilanden Uros en Taquille die in het meer liggen. Uros is een groep eilanden met gebouwen die volledig van totorariet gemaakt zijn. Er leeft een kleine gemeenschap die teruggaat tot de pre-Incatijd. Breng wat tijd door met de lokale bewoners en bezoek vervolgens Taquile, een eiland met een cultuur die dichter bij de Boliviaanse Aymara ligt. Je krijgt een lokaal bereide lunch op het eiland en bezoekt dan een lokale coöperatie en bekijkt de vaardigheden van de lokale wevers. Je gaat terug naar Puno en je accommodatie na een uniek inkijkje in de culturen van deze eilanden.

Sightseeing-bustour van een hele dag tussen Cusco en Puno

4. Sightseeing-bustour van een hele dag tussen Cusco en Puno

Begin je tour om 07:00 uur als je vertrekt. Geniet van een rondleiding door de kerk San Pedro de Andahuaylillas, die wordt beschouwd als een van de mooiste religieuze gebouwen in de Andes dankzij de rijke decoratie. Ga verder voor een rondleiding door het archeologische complex van Raqchi, de thuisbasis van landbouwterrassen, een kunstmatige lagune, Inca-huizen en de tempel van Wiracocha God, een bedevaartsoord tijdens de Inca-tijden. Ga zitten voor een lunchbuffet in de stad Sicuani om heerlijke Peruaanse gerechten te proeven, voordat je verder gaat naar Abra La Raya, een natuurlijke en politieke grens. Zie de imposante Chimboya-berg torenhoog op 5300 meter hoogte. Bezoek het Lithic Museum van Pucara en ontdek een oude beschaving die 2000 jaar geleden in de hoogvlakten ontstond. Bekijk de vele antropomorfe ontwerpen die in steen zijn uitgehouwen, aanbeden door de Pucara-beschaving. De beschreven route is de route van Cusco naar Puno; als u ervoor kiest om de tour in de tegenovergestelde richting te doen, wordt uw reisroute omgedraaid.

Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

5. Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

Dag 1 Ontmoet je chauffeur 's avonds op het busstation in Cusco en stap in je nachtbus naar Puno. Dag 2 Na een nacht onderweg arriveert u 's ochtends in Puno. Transfer naar je hostel waar je je koffers voor de dag kunt achterlaten. Neem vervolgens de boot naar de Uros-eilanden voor een rondleiding door de beroemde drijvende rieteilanden. Geniet van een cruise door het hoogst bevaarbare meer ter wereld om het afgelegen eiland Taquile te bereiken. Bij aankomst in Taquile kunt u genieten van een rondleiding over het eiland, waarbij u enkele van de beste uitzichtpunten kunt bekijken voordat u stopt voor de lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch begint de reis terug naar Puno. Geniet in Puno van wat gratis om de stad te verkennen of ga uit eten in een van de vele restaurants voordat je aan boord gaat van je nachtbus terug naar Cusco. Dag 3 Laat je 's ochtends afzetten bij je hotel of hostel in Cusco.

Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

6. Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

Vertrek vanaf Puno op de eerste dag van de tour en ga naar de drijvende eilanden van Uros en bewonder het adembenemende landschap rondom. Geniet vervolgens van een 3 uur durende motorboottocht naar het Amantani-eiland en zie hoe lokale families de heuvel af rennen om u te verwelkomen. Maak kennis met uw aangewezen gastgezin en dompel uzelf onder in hun traditionele cultuur en manier van leven. Geniet van een typische lunch met het gezin gemaakt van natuurlijke lokale producten en neem deel aan interculturele activiteiten tot het avondeten. Na het diner, bekijk een traditionele show met je familie voordat je de nacht thuis doorbrengt. Op dag twee begint de tour met een vroeg ontbijt met uw gastgezin. Na een emotioneel afscheid is het tijd om naar Taquile Island te vertrekken, een traditionele Quechua sprekende gemeenschap, gelegen in het hart van het Titicacameer. Bewonder de prachtige haven van Taquile en loop vervolgens langs een smal pad naar het centrum van het eiland. Wandel langs de wandeling naar de adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder het nabijgelegen Boliviaanse gebergte. Zodra je op de top van de wandeling aankomt, luister je naar je lokale gids en deel verhalen en anekdotes over het traditionele leven op Taquile. Later, geniet van wat vrije tijd om rond te dwalen en te verkennen en ontspan vervolgens in een lokaal restaurant voor de lunch. Daal tenslotte af naar de haven en spring aan boord van de boot terug naar Puno.

2 Day Amantani Island Landelijk Toerisme Tour

7. 2 Day Amantani Island Landelijk Toerisme Tour

De excursie begint met een ochtend pick-up van het hotel naar de belangrijkste haven van de stad. Vertrekkend vanuit Puno stad, de boot stopt in de Uros drijvende eilanden, waar de gids de geschiedenis, het doel, en de weg naar drijvende eilanden te maken zal uitleggen. Na de uitleg zul je vrije tijd om te wandelen langs het eiland of gewoon interactie met de lokale bevolking. Doorgaan met de reis van de boot zal het hoofd naar Amantani Island waar de lokale familie zal wachten om je naar het huis, zal de lunch worden voorbereid door de familie met behulp van lokale producten. In de middag neemt de gids u mee naar de top van het eiland tot een van de meest prachtige zonsondergang in Peru (optioneel) te zien, zo niet, gewoon lopen rond het eiland te genieten van het fantastische uitzicht over het Titicacameer. 'S Avonds een welkome feest georganiseerd door de lokale bevolking zal worden gehouden in de comunal kamer. Diner en ontbijt zal worden verstrekt door de familie. De tweede dag na het ontbijt de leider van de familie brengt u naar de pier van het eiland om een boot te nemen om te rijden naar Taquile eiland, waar u te begeleiden zal de tradities van de eilandbewoners in Taquile die zeer speciale zijn in vergelijking met andere plaatsen in het meer uit te leggen . De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Taquile eiland. Keer terug naar Puno stad op de tweede dag.

Ronde van Lake Titicaca, Uros en Taquile

8. Ronde van Lake Titicaca, Uros en Taquile

Geniet van een boottocht op het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van Uros. De bewoners van het meer worden de Waterstam genoemd en hebben hun eigen eilanden gebouwd met een lokaal type suikerriet. Ook hun huizen en boten zijn van dit materiaal gemaakt. De volgende stop is Taquile Island, bewoond door Quechua-sprekers die unieke en effectieve sociale systemen en handweeftechnieken hebben ontwikkeld. Stop voor een typische lunch in het dorp Taquile. Maak een wandeling door de heuvels en archeologische vindplaatsen van dit 6 kilometer lange eiland voordat je per boot terugkeert naar Puno.

Van Puno: Sun Island en Copacabana 1-daagse tour

9. Van Puno: Sun Island en Copacabana 1-daagse tour

Je tour begint met een vroege ochtend pick-up van je hotel, waar je vervolgens naar Copacabana gaat. Bij aankomst op de grens van Peru en Bolivia worden uw paspoort en migratiekaart gecontroleerd door autoriteiten van beide landen. Eenmaal aangekomen in Copacabana bezoekt u het heiligdom van Copacabana en luncht u vervolgens in de stad. In de middag om 13.30 uur gaat de tour naar Sun Island. Geniet van een rit van 1,5 uur op een motorboot. Als je eenmaal op het eiland bent, strek je je benen tijdens een wandeling van 40 minuten. Bekijk de archeologische complexen van Pilko Kaina aan de kust van het eiland, de Chincana-ruïnes, de Tempel van de Sung, de Heilige Rots en de Ceremonietafel. Breng tijd door in het archeologisch museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van de indrukwekkende complexen. Je dagtour eindigt om 20:30 uur met een drop-off in je hotel in Puno.

Van Cusco: 2-daagse Titicacameer Tour

10. Van Cusco: 2-daagse Titicacameer Tour

Begin aan een avontuurlijke tweedaagse tour door het Titicacameer. Ontdek enkele van de hoogtepunten in en rond Puno, Uros, Taquile en Cusco en stop met voldoende tijd om de lokale flair te absorberen en de belangrijkste bezienswaardigheden te ervaren. Overnacht in Puno en geniet onderweg van de smakelijke lokale keuken. Dag 1: Cusco naar Puno met stops Je wordt om 630 uur opgehaald bij je hotel om naar het toeristenbusstation in Puno te gaan. Geniet tijdens de reis van een reeks spannende stops bij verschillende centra en toeristische attracties. Begin met een rondleiding van 35 minuten door de Andahuaylillas Sixtijnse Kapel van de Amerika-tempel en bereid je voor om versteld te staan. Verken later het archeologische complex van Raqchi, voordat u Sicuani bereikt, waar u kunt gaan zitten om te genieten van een lunchbuffet in het restaurant. Bezoek 's middags het prachtige Paso la Raya, omgeven door met sneeuw bedekte bergen. Verken het Pucará Lithic Museum. Aankomst in uw hotel in Puno in Puno zullen zij op u wachten om u naar het hotel te brengen. Dag 2: Puno, Uros, Taquile, Cusco Je tweede dag begint vroeg met een ophaalservice van het hotel om 715 uur en een transfer naar de haven van Puno. Stap aan boord van uw boot en ga naar de Uros, waar u deelneemt aan een culturele demonstratie waarmee u de manier van leven van Uros kunt ontdekken. Bezoek de Taquile-eilanden en leer de lokale cultuur kennen. Maak een prachtige wandeling en vol ongelooflijke fotomomenten. Pauzeer 's middags voor de lunch in een lokaal restaurant waar een lokaal menu met gefrituurde forel en quinoasoep zal zijn, waar u het leven van de taquiles kunt zien. Keer dan 's middags terug naar Puno, meestal rond 16.00 uur. Daarna keert u terug naar het hotel waar u in de wachtkamer kunt wachten en zelf uit eten kunt gaan. Om 21:15 uur arriveert je transfer om je naar het busstation te brengen, waar je om 22:00 uur instapt. Aankomst in de Cusco-terminal om 5 uur 's ochtends en einde van de tour. Hier vindt u taxi's naar uw hotel.

  • Meerdaagse tours
1 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Culinair & nachtleven in Puno

Welke andere activiteiten dan Culinair & nachtleven zijn de moeite waard in Puno?

Sitemap Puno

Wil je alle activiteiten in Puno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.