Kies data

Puno Cultuur & geschiedenis

Puno Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

1. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

Ga terug naar de natuur in het Andesgebergte en ga op zoek naar condors, lama's en alpaca's in hun natuurlijke omgeving. Bewonder onderweg het majestueuze landschap en de afgelegen dorpjes. Dag 1: Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Arequipa, waarna je op zoek kunt gaan naar lama's, alpaca's en vicuña's in tussen de prachtige bergen van de Heilige Vallei van de Inca's. Vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route heb je een prachtig uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Vervolgens reis je verder naar Chivay  , de plaats aan het begin van de Colca Canyon, waar je gaat lunchen in een lokaal restaurant. Hierna wordt je afgezet bij je hotel in Chivay. 's Middags kun je genieten van vrije tijd. Dag 2: Je vertrekt 's ochtends vroeg uit Chivay om op weg te gaan naar het adembenemende uitzichtpunt Cruz del Condor. Je ziet de mooie dorpjes Coporaque en Maca, en tijdens een korte wandeling voordat je bij Cruz del Condor aankomt, kun je je weer een voelen met de natuur. Bij Cruz del Condor krijg je ongeveer een uur om naar deze prachtige vogels te kijken tijdens hun vlucht. Tijdens de hele excursie krijg je uitleg van een professionele gids. Eenmaal terug in Chivay krijg je daar weer een lunch, voordat je verder reist naar de stad Puno, waar je om 19:30 uur aankomt.

Van Cusco: 2-daagse Titicacameer Tour

2. Van Cusco: 2-daagse Titicacameer Tour

Begin aan een avontuurlijke tweedaagse tour door het Titicacameer. Ontdek enkele van de hoogtepunten in en rond Puno, Uros, Taquile en Cusco en stop met voldoende tijd om de lokale flair te absorberen en de belangrijkste bezienswaardigheden te ervaren. Overnacht in Puno en geniet onderweg van de smakelijke lokale keuken. Dag 1: Cusco naar Puno met stops Je wordt om 630 uur opgehaald bij je hotel om naar het toeristenbusstation in Puno te gaan. Geniet tijdens de reis van een reeks spannende stops bij verschillende centra en toeristische attracties. Begin met een rondleiding van 35 minuten door de Andahuaylillas Sixtijnse Kapel van de Amerika-tempel en bereid je voor om versteld te staan. Verken later het archeologische complex van Raqchi, voordat u Sicuani bereikt, waar u kunt gaan zitten om te genieten van een lunchbuffet in het restaurant. Bezoek 's middags het prachtige Paso la Raya, omgeven door met sneeuw bedekte bergen. Verken het Pucará Lithic Museum. Aankomst in uw hotel in Puno in Puno zullen zij op u wachten om u naar het hotel te brengen. Dag 2: Puno, Uros, Taquile, Cusco Je tweede dag begint vroeg met een ophaalservice van het hotel om 715 uur en een transfer naar de haven van Puno. Stap aan boord van uw boot en ga naar de Uros, waar u deelneemt aan een culturele demonstratie waarmee u de manier van leven van Uros kunt ontdekken. Bezoek de Taquile-eilanden en leer de lokale cultuur kennen. Maak een prachtige wandeling en vol ongelooflijke fotomomenten. Pauzeer 's middags voor de lunch in een lokaal restaurant waar een lokaal menu met gefrituurde forel en quinoasoep zal zijn, waar u het leven van de taquiles kunt zien. Keer dan 's middags terug naar Puno, meestal rond 16.00 uur. Daarna keert u terug naar het hotel waar u in de wachtkamer kunt wachten en zelf uit eten kunt gaan. Om 21:15 uur arriveert je transfer om je naar het busstation te brengen, waar je om 22:00 uur instapt. Aankomst in de Cusco-terminal om 5 uur 's ochtends en einde van de tour. Hier vindt u taxi's naar uw hotel.

Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

3. Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

Dag 1: Aankomst in Lima, stadstour Je tour begint wanneer je wordt opgehaald van het vliegveld, het is raadzaam om 's ochtends aan te komen. In de middag maak je een stadstour. Die avond verblijf je in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 2: Paracas, Ica en Huacachina met buggy's en sandboarden Bezoek de Ballestas-eilanden en Candelabrum, voor een wijn- en Pisco-demonstratie in Ica-stad. Later die dag kunt u deelnemen aan het rijden met buggy's en sandboarden in Huacachina. Die avond verblijf je wederom in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 3: Aankomst in Cusco Op uw derde dag arriveert u in Cusco, wordt u naar het hotel gebracht en heeft u een vrije dag om te acclimatiseren of om enkele plaatsen rond het historische centrum van Cusco te bezoeken. Die avond logeert u in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 4: Chinchero, Maras en Moray in de Heilige Vallei van de Inca's Begin met een bezoek aan het Chinchero-textielcentrum, voordat je verder gaat naar de archeologische vindplaatsen in Chinchero en Moray. Daarna maak je een rondleiding door de zoutmijnen in Maras voordat je de trein neemt van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, verblijf in het Golden Sunrise Hotel of iets dergelijks in Aguas Calientes. Dag 5: Machu Picchu Inca Citadel Op dag 5 verken je het adembenemende Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen. Na een volledige dag op deze heilige plek. In de middag neemt u de trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en arriveert u in Cusco met vervoer, u overnacht in het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 6: Humantay-meer Op je zesde dag trek je naar het Humantay-meer, dat dicht bij de besneeuwde Salkantay-berg ligt, je zult het eerste kamp van de beroemde Salkantay-trektocht kunnen leren kennen. Die avond logeert u wederom in het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 7: Regenboogberg Trek naar Rainbow Mountain, dat heel dicht bij de hoogste berg van Cusco ligt: de Ausangate Mountain, dit is een beroemde plaats rond Cusco. Na uw dag wandelen keert u 's nachts nog een keer terug naar het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 8: Route van de Zon Op dag 8 maak je een bustour tussen Cusco en Puno. Tijdens deze reis bezoekt u de Andahuaylillas-kapel, het archeologische complex van Raqchi, de La Raya-pas en het Lithic Museum van Pukara. Die avond verblijf je in het Qalasaya Hotel of vergelijkbaar. Dag 9: Titicacameer en de Uros- en Taquile-eilanden Op de laatste dag maakt u een speedboottocht op het Titicacameer, voordat u de Uros- en Taquile-eilanden gaat verkennen. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht waar uw tour zal eindigen.

Van Puno naar La Paz: boottocht op Copacabana en Isla del Sol

4. Van Puno naar La Paz: boottocht op Copacabana en Isla del Sol

Je wordt opgehaald bij je hotel in Puno voor een snelle transfer naar het stadsbusstation. Reis langs het Titicacameer naar de Boliviaanse kant van de grens tot je Copacabana bereikt en bewonder de adembenemende uitzichten over de kustlijn over de typische Altiplano-landschappen. U maakt een stop voor migratieprocedures voordat u naar Copacabana gaat. Begin je boottocht naar Sun Island, de bakermat van het Inca-rijk. Eenmaal op dit legendarische eiland bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten onder begeleiding van een gids. Ga daarna weer aan boord van de boot en ga verder naar Copacabana terwijl u geniet van het majestueuze panorama van het Titicacameer. Stap ten slotte in de lokale bus en word laat in de avond afgezet in La Paz.

Van Puno: 1-daags buskaartje naar Cusco met haltes

5. Van Puno: 1-daags buskaartje naar Cusco met haltes

Geniet van een 1-daagse transfer op een comfortabele, moderne bus van Puno naar Cusco. Stop onderweg om de hoogtepunten van de regio te zien. Begin met ophalen van Puno en reis eerst naar het Pukara Museum voor een geleid bezoek. Reis vervolgens over de La Raya-pas op 4335 meter hoogte. Stop in Sicuani voor een smakelijke lunchbuffet. Na de lunch bezoekt u Raqchi, ook bekend als de tempel van Wiracocha, de belangrijke Inca-leider. Neem daarna een korte rondleiding door de wijk Checacupe. Maak ten slotte een stop bij Andahuaylillas, bekend als de "Sixtijnse kapel van de Amerika's". Eindelijk arriveer je in de late namiddag in Cusco.

Cusco: The-Route-of-the-Sun Tour naar Puno

6. Cusco: The-Route-of-the-Sun Tour naar Puno

Je wordt tussen 6:25 uur en 6:45 uur opgehaald bij je hotel in Cusco, waarna je klaar moet staan voor de deur van je hotel of receptie. Vanaf daar zal de eerste stop zijn naar de Sixtijnse Kapel van Amerika, Andahuaylillas. Na de kapel ga je naar het archeologische centrum van Raqchi, waar je de mogelijkheid hebt om foto's te maken. Het wordt binnenkort tijd voor een lunchbuffet, waarvan je 45 minuten hebt. Na de lunch kom je aan in het Lithic Museum van Pukara. Daarna passeert u Kalasasaya, waarna u om ongeveer 17:00 uur in Puno aankomt.

Vanuit Cusco: Titicacameer met bezoek aan Uros en Taquile

7. Vanuit Cusco: Titicacameer met bezoek aan Uros en Taquile

Ontdek de schoonheid van het Titicacameer en zijn eilanden tijdens deze tweedaagse tour vanuit Cusco. Overnacht in een comfortabel 3-sterrenhotel en geniet van heerlijke lunches. Leer meer over de lokale Taquile-cultuur. Dag een: Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het busstation gereden om je bus naar Puno te nemen. Leun achterover en ontspan tijdens de schilderachtige rit naar de Andes-barokke Andahuaylillas-kerk. Verken de rijke kunstwerken in deze 16e-eeuwse jezuïetenkerk tijdens een rondleiding. Stap in de bus en ga naar het archeologische Inca-complex van Raqchi. Loop door het complex om de oude adobe en het metselwerk te bewonderen. Ga verder naar de stad Sicuani, waar u kunt genieten van een heerlijke lunchbuffet. Rijd naar La Raya waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op bergen die als heilig worden beschouwd. Ontdek de geschiedenis van oude culturen in het museum Litico Pukara voordat je naar je accommodatie in Puno gaat om uit te rusten voor de avond. Dag twee: Begin de dag met ophalen van uw hotel en vervoer naar de haven van Puno. Spring aan boord van een boot en bekijk de bergen en steden langs de oevers van het Titicacameer terwijl je naar het eiland Uros vaart. Neem deel aan een culturele demonstratie om een dieper inzicht te krijgen in de lokale Taquile-cultuur. Volg je gids tijdens een wandeltocht over het eiland. Lunch in een lokaal restaurant met vers gebakken vis en quinoacrème. Keer terug naar je hotel in Puno om uit te rusten of wat vrije tijd door te brengen met het verkennen van de omgeving. Vertrek om 21.30 uur naar Cusco en reis 's nachts om 's ochtends je accommodatie in Cusco te bereiken.

Van Cusco: tweedaagse trip naar de Puno- en Uros-eilanden

8. Van Cusco: tweedaagse trip naar de Puno- en Uros-eilanden

Reis naar Puno op deze tweedaagse reis vanuit Cusco. Ervaar historische en schilderachtige bezienswaardigheden, waaronder Andahuaylillas, de Tempel van de Wiracocha God en La Raya. Rijd naar de Uros-eilanden op een speedboot en een rondleiding over het eiland Taquile op dag 2. Dag 1: Cusco naar Puno Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in Cusco en transfer naar het busstation voor de toeristenbus naar Puno. Leun achterover, ontspan en geniet van de reis met veel stops bij attracties langs de schilderachtige route. Stop bij Andahuaylillas om de prachtige kapel te bezoeken. Pauzeer in Racchi om de tempel van de Wiracocha-god te ontmoeten en geniet vervolgens van een lunchstop in het prachtige La Raya. Vervolg uw reis met een bezoek aan het Pucará Site Museum. Aankomst in Puno in de late namiddag. Geniet van een transfer van het busstation naar uw hotelaccommodatie, met de avond vrij om de stad op uw gemak te verkennen. Dag 2: Puno en de drijvende eilanden naar Cusco Begin uw dag met ophalen en vervoeren naar de pier voor een speedboottocht naar de Uros-eilanden. Volg een rondleiding langs deze beroemde drijvende eilanden gemaakt van riet. Geniet van een cruise op het hoogst bevaarbare meer ter wereld naar het afgelegen eiland Taquile. Volg een rondleiding over het eiland en zijn schilderachtige uitzichtpunten, voordat je pauzeert voor de lunch in een lokaal restaurant. Na het eten begin je aan je reis terug naar Puno. Profiteer van wat vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen. Geniet van een diner in een van de vele restaurants van de stad (op eigen kosten), voordat u op de nachtbus stapt voor de terugreis naar Cusco.

Van Puno: Aramu Muru, Chucuito en Inca Uyo Trip

9. Van Puno: Aramu Muru, Chucuito en Inca Uyo Trip

Onze tour naar Aramu Muru heeft onderweg interessante stops. De eerste stop is in het dorp Chucuito, een koloniaal stadje, vlakbij de tempel van Inca Uyo met meer dan 20 penissen die in steen zijn uitgehouwen, waarschijnlijk gerelateerd aan de vruchtbaarheid. Daarna passeren we enkele Inca-graven die bekend staan als Molloco Chullpas Na het bezoek gaan we verder naar de Aramu Muru-poort, gelegen op een fantastische plek tussen rotsformaties, de tour omvat een korte wandeling rond. Totale tijd: 04:30 uur ongeveer van start tot finish.

Van Cusco: toeristische dagbus naar Puno met rondleidingen

10. Van Cusco: toeristische dagbus naar Puno met rondleidingen

Vertrek helder en vroeg vanuit Cusco voor een bustour naar Puno met prachtig uitzicht op bergen, meren en historisch heilige steden. Pak een lunch in Sicuani en stop bij de tempels van Andahuaylillas en Raqchi, Raya Pass en Pukara Lithic Museum voor rondleidingen door deze belangrijke Peruaanse bezienswaardigheden. Neem plaats voor de 10-uur durende tour door de zuidelijke corridor van de altiplano, het breedste deel van het Andesgebergte. Je eerste stop is St. Peter de Apostel van Andahuaylillas, een 16e-eeuwse kerk die bekend staat als de Sixtijnse Kapel van de Andes vanwege zijn extravagante muurschilderingen en gouden versieringen. De volgende is de Inka-tempel van Raqchi, waar je een glimp opvangt van het verre verleden en ziet hoe het leven was voor aanbidders van de zon. Na het verkennen van het uitgestrekte terrein, pauzeer je voor een lunchbuffet in de nabijgelegen stad Sicuani voordat je verder naar het zuiden gaat. Stijg op naar de Raya-pas op 4335 meter boven zeeniveau voor een panoramisch uitzicht op de Andes. Geniet van het adembenemende landschap vol zoetwaterzwembaden, met sneeuw bedekte bergen en verkopers die traditionele souvenirs verkopen. Bezoek ten slotte het Lithic Museum in Pukara om meer te weten te komen over de Inkan- en Aymaran-cultuur. Bekijk zeldzame artefacten en dwaal door de archeologische vindplaats van het museum om de fascinerende geschiedenis van de regio te waarderen. Elk bezoek duurt 20 tot 40 minuten, waardoor je tijd hebt om vragen te stellen, foto's te maken en in je eigen tempo te verkennen. Zodra je in Puno aankomt, ga je uit elkaar met de groep en word je naar je accommodatie gebracht.

  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Puno

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Puno?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Titicacameer

Overzicht activiteiten in Puno

Wil je alle activiteiten in Puno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Puno

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 166 beoordelingen

De tour stelt je in staat om de typische flora en fauna van het Andes-plateau te ontdekken (lama's, alpaca's, vicuna's, enz.), Je bezoekt een zeer hoog punt op meer dan 4900 meter om de sensatie van hoogte te ervaren en een uitstapje te maken naar de spa , klein maar echt schattig! We gaan dan naar het kruis van de condor waar we het geluk hadden om op een zeer heldere dag talloze condors te bewonderen. De gids was oorspronkelijk van de plaats en legde alles met veel motivatie en transport uit, ik heb echt genoten van alles over de tour?

Sterk aanbevolen! De gids (Victor), voorbereid, georganiseerd en altijd verbonden, liet ons een onderdompeling in het gebied ervaren. De tour liet ons adembenemende uitzichten zien: de mirador los Andes maar ook alle keren dat we stopten om terrassen, alpaca's, kandelaarscactussen te fotograferen. De Condor-show in de vroege ochtend was prachtig. Perfecte organisatie, tijden en bewegingen.

Vertraging om op te halen bij het hotel en te vertrekken voor de tour, maar geen probleem. De gids Paty leidde heel goed, met uitleg en kennis van de beste tijden en stopplaatsen. Verbazingwekkende landschappen, de vlucht van de condors is prachtig en alles ging heel goed, comfortabele bus en geweldige optie om tussen Arequipa en Puno te reizen.

Onze gids Peter was geweldig! Hij legde ons alles uit wat we moesten weten, hij gaf ons een goede briefing over hoogteziekte. De Canyon was prachtig, we namen de tijd om alles te zien. Het eten was erg goed en de overdracht ging goed. Kortom, ik raad het aan!

Comfortabele pendelrit van 14 personen. Veel uitleg onderweg, frequente stops om foto's te maken...