Kies data

Puno Rondvaarten & boottochten

Puno Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Lake Titicaca 2-daagse tocht naar Uros, Amantani en Taquile

1. Lake Titicaca 2-daagse tocht naar Uros, Amantani en Taquile

Ontdek de eilanden van het Titicacameer tijdens deze tweedaagse tour vanuit Puno. Breng de nacht door in een gastgezin op Amantani Island en leer over lokale tradities. Dag 1: Uros-eilanden en Amantani Ga per motorboot naar de legendarische drijvende rieteilanden. Op Amantani Island wordt de tour opgedeeld in kleinere groepen voor een verblijf bij lokale families. Trek naar de top van de berg om de tempels van de Pachamama en Pachatata te zien. Authentiek eten wordt bereid en muziek uitgevoerd door uw aangewezen familie. Dag 2: Taquile-eiland – Puno Na het ontbijt maakt u een korte boottocht naar het nabijgelegen eiland Taquile en ontmoet u de lokale bevolking die bekend staat om hun ingewikkelde weefsels. Keer terug naar Puno na de lunch, aankomst tussen 15:15 en 15:30 uur.

Ronde van Lake Titicaca, Uros en Taquile

2. Ronde van Lake Titicaca, Uros en Taquile

Geniet van een boottocht op het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van Uros. De bewoners van het meer worden de Waterstam genoemd en hebben hun eigen eilanden gebouwd met een lokaal type suikerriet. Ook hun huizen en boten zijn van dit materiaal gemaakt. De volgende stop is Taquile Island, bewoond door Quechua-sprekers die unieke en effectieve sociale systemen en handweeftechnieken hebben ontwikkeld. Stop voor een typische lunch in het dorp Taquile. Maak een wandeling door de heuvels en archeologische vindplaatsen van dit 6 kilometer lange eiland voordat je per boot terugkeert naar Puno.

Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

3. Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

Vertrek vanaf Puno op de eerste dag van de tour en ga naar de drijvende eilanden van Uros en bewonder het adembenemende landschap rondom. Geniet vervolgens van een 3 uur durende motorboottocht naar het Amantani-eiland en zie hoe lokale families de heuvel af rennen om u te verwelkomen. Maak kennis met uw aangewezen gastgezin en dompel uzelf onder in hun traditionele cultuur en manier van leven. Geniet van een typische lunch met het gezin gemaakt van natuurlijke lokale producten en neem deel aan interculturele activiteiten tot het avondeten. Na het diner, bekijk een traditionele show met je familie voordat je de nacht thuis doorbrengt. Op dag twee begint de tour met een vroeg ontbijt met uw gastgezin. Na een emotioneel afscheid is het tijd om naar Taquile Island te vertrekken, een traditionele Quechua sprekende gemeenschap, gelegen in het hart van het Titicacameer. Bewonder de prachtige haven van Taquile en loop vervolgens langs een smal pad naar het centrum van het eiland. Wandel langs de wandeling naar de adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder het nabijgelegen Boliviaanse gebergte. Zodra je op de top van de wandeling aankomt, luister je naar je lokale gids en deel verhalen en anekdotes over het traditionele leven op Taquile. Later, geniet van wat vrije tijd om rond te dwalen en te verkennen en ontspan vervolgens in een lokaal restaurant voor de lunch. Daal tenslotte af naar de haven en spring aan boord van de boot terug naar Puno.

Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

4. Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

Dag 1: Aankomst in Lima, stadstour Je tour begint wanneer je wordt opgehaald van het vliegveld, het is raadzaam om 's ochtends aan te komen. In de middag maak je een stadstour. Die avond verblijf je in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 2: Paracas, Ica en Huacachina met buggy's en sandboarden Bezoek de Ballestas-eilanden en Candelabrum, voor een wijn- en Pisco-demonstratie in Ica-stad. Later die dag kunt u deelnemen aan het rijden met buggy's en sandboarden in Huacachina. Die avond verblijf je wederom in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 3: Aankomst in Cusco Op uw derde dag arriveert u in Cusco, wordt u naar het hotel gebracht en heeft u een vrije dag om te acclimatiseren of om enkele plaatsen rond het historische centrum van Cusco te bezoeken. Die avond logeert u in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 4: Chinchero, Maras en Moray in de Heilige Vallei van de Inca's Begin met een bezoek aan het Chinchero-textielcentrum, voordat je verder gaat naar de archeologische vindplaatsen in Chinchero en Moray. Daarna maak je een rondleiding door de zoutmijnen in Maras voordat je de trein neemt van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, verblijf in het Golden Sunrise Hotel of iets dergelijks in Aguas Calientes. Dag 5: Machu Picchu Inca Citadel Op dag 5 verken je het adembenemende Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen. Na een volledige dag op deze heilige plek. In de middag neemt u de trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en arriveert u in Cusco met vervoer, u overnacht in het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 6: Humantay-meer Op je zesde dag trek je naar het Humantay-meer, dat dicht bij de besneeuwde Salkantay-berg ligt, je zult het eerste kamp van de beroemde Salkantay-trektocht kunnen leren kennen. Die avond logeert u wederom in het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 7: Regenboogberg Trek naar Rainbow Mountain, dat heel dicht bij de hoogste berg van Cusco ligt: de Ausangate Mountain, dit is een beroemde plaats rond Cusco. Na uw dag wandelen keert u 's nachts nog een keer terug naar het Ayni Cusco Hotel of iets dergelijks. Dag 8: Route van de Zon Op dag 8 maak je een bustour tussen Cusco en Puno. Tijdens deze reis bezoekt u de Andahuaylillas-kapel, het archeologische complex van Raqchi, de La Raya-pas en het Lithic Museum van Pukara. Die avond verblijf je in het Qalasaya Hotel of vergelijkbaar. Dag 9: Titicacameer en de Uros- en Taquile-eilanden Op de laatste dag maakt u een speedboottocht op het Titicacameer, voordat u de Uros- en Taquile-eilanden gaat verkennen. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht waar uw tour zal eindigen.

Van Puno naar La Paz: boottocht op Copacabana en Isla del Sol

5. Van Puno naar La Paz: boottocht op Copacabana en Isla del Sol

Je wordt opgehaald bij je hotel in Puno voor een snelle transfer naar het stadsbusstation. Reis langs het Titicacameer naar de Boliviaanse kant van de grens tot je Copacabana bereikt en bewonder de adembenemende uitzichten over de kustlijn over de typische Altiplano-landschappen. U maakt een stop voor migratieprocedures voordat u naar Copacabana gaat. Begin je boottocht naar Sun Island, de bakermat van het Inca-rijk. Eenmaal op dit legendarische eiland bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten onder begeleiding van een gids. Ga daarna weer aan boord van de boot en ga verder naar Copacabana terwijl u geniet van het majestueuze panorama van het Titicacameer. Stap ten slotte in de lokale bus en word laat in de avond afgezet in La Paz.

Van Puno: kajak van een halve dag op de drijvende eilanden van Uros

6. Van Puno: kajak van een halve dag op de drijvende eilanden van Uros

Deze kajaktocht op het Titicacameer begint met een pick-up van je hotel naar de haven van Isla Esteves om ongeveer 08:00 uur, waar je alle professionele uitrusting/uitrusting meeneemt die nodig is om te kajakken. U peddelt ongeveer een uur tot aan de eilanden van de Uros. Tijdens de reis ziet u alle biodiversiteit van het Titicacameer, bestaande uit de vogels, flora en fauna en het landschap van het Titicacameer. Zie daarnaast een eiland dat volledig uit rotsen is gemaakt wanneer je eindelijk aankomt op het eiland Uros, waar de lokale bevolking je warm zal verwelkomen en uitleg zal geven over de activiteiten. Keer terug naar uw hotel om ongeveer 11.30 uur.

Van Puno: 2-daagse Titicacameer Uros, Amantani en Taquile

7. Van Puno: 2-daagse Titicacameer Uros, Amantani en Taquile

Beleef een geweldige ervaring tijdens deze tweedaagse tour op het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden Uros, Taquile en Amantani. Overnacht in Amantani en geniet van een prachtige zonsondergang op het meer. Ontdek hoe mensen leven in dit deel van Peru en leer over de activiteiten die ze elke dag doen. Geniet van het eten dat tijdens deze tour wordt geserveerd, het is gemaakt met regionale en zeer verse ingrediënten. Vergeet de stad en absorbeer gewoon de positieve energieën van het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld en een van de mooiste in heel Zuid-Amerika.

Van Puno: Uros-eilanden, Titicacameer en Taquile-dagtour

8. Van Puno: Uros-eilanden, Titicacameer en Taquile-dagtour

Geniet van een volledige dag op het drijvende eiland Uros en Taquile. Ontsnap uit Puno en geniet van de prachtige gemeenschappen in het Titicacameer. Tijdens deze tour leer je over de economische activiteiten die plaatsvinden op elk van de eilanden, zoals vissen, landbouw en oogsten. De mensen die op de eilanden wonen, genieten van veel rust, maar missen veel openbare voorzieningen omdat ze een beetje ver van de stad liggen. Op het eiland Uros is het interessant om te zien hoe mensen leven op drijvende eilanden gemaakt van een riet genaamd Totora, aan de andere kant, op het eiland Taquile, is het leven een beetje normaler, maar het is heel interessant om een wandeling te maken en de lokale bevolking te zien.

Van Puno: boottocht naar de drijvende eilanden van Uros Totora

9. Van Puno: boottocht naar de drijvende eilanden van Uros Totora

Geniet van een prachtige reis naar de Uros-eilanden vanuit Puno. Deze eilanden liggen in het Titicacameer en u komt er per boot terwijl u vanuit uw luie stoel geniet van het prachtige landschap. De Uros zijn eilandengroep gemaakt van een riet genaamd Totora. De inwoners van Uros leven al meer dan 2 eeuwen zo. Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en onder de Uros heeft dit meer veel gemeenschappen aan de Peruaanse en Boliviaanse kant. Dit is zeker een plek die je moet bezoeken als je naar het zuiden van Peru komt.

  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Puno

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Puno?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Titicacameer

Overzicht activiteiten in Puno

Wil je alle activiteiten in Puno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.