Kies data

Puno Sightseeingrondvaarten

Puno Sightseeingrondvaarten: Onze meest aanbevolen

Titicacameer 2-daagse tour naar Uros, Amantani en Taquile

1. Titicacameer 2-daagse tour naar Uros, Amantani en Taquile

Ontdek de eilanden van het Titicacameer tijdens deze tweedaagse tour vanuit Puno. Breng de nacht door bij een gastgezin op het eiland Amantani en leer over lokale tradities. Dag 1: Uros-eilanden en Amantani Ga per motorboot naar de legendarische drijvende rieteilanden. Op Amantani Island breekt de tour in kleinere groepen voor een verblijf bij lokale families. Trek naar de top van de berg om de tempels van de Pachamama en Pachatata te zien. Authentiek eten wordt bereid en muziek uitgevoerd door uw aangewezen familie. Dag 2: Taquile-eiland – Puno Na het ontbijt maakt u een korte boottocht naar het nabijgelegen eiland Taquile en ontmoet u de lokale bevolking die bekend staat om hun ingewikkelde weefsels. Keer na de lunch terug naar Puno en arriveer tussen 15:15 en 15:30 uur.

Titicacameer, Uros en Taquile-dagtour

2. Titicacameer, Uros en Taquile-dagtour

Geniet van een boottocht op het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden Uros. De bewoners van het meer worden de Waterstam genoemd en hebben hun eigen eilanden gebouwd met een lokale suikerrietsoort. Ook hun huizen en boten zijn van dit materiaal gemaakt. De volgende stop is Taquile Island, bewoond door Quechua-sprekers die unieke en effectieve sociale systemen en handweeftechnieken hebben ontwikkeld. Stop voor een typische lunch in het dorp Taquile. Maak een wandeling door de heuvels en archeologische vindplaatsen van dit 6 kilometer lange eiland voordat je per boot terugkeert naar Puno.

Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

3. Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

Vertrek vanuit Puno op de eerste dag van de tour en ga naar de drijvende eilanden van Uros en bewonder het adembenemende landschap rondom. Geniet vervolgens van een 3 uur durende motorboottocht naar het Amantani-eiland en zie lokale families de heuvel af rennen om je te verwelkomen. Ontmoet je aangewezen gastgezin en dompel jezelf onder in hun traditionele cultuur en manier van leven. Geniet met het gezin van een typische lunch gemaakt van natuurlijke lokale producten en neem tot het avondeten deel aan interculturele activiteiten. Bekijk na het diner een traditionele show met uw gezin voordat u de nacht bij hen thuis doorbrengt. Begin op dag twee van de tour met een vroeg ontbijt met je gastgezin. Na een emotioneel afscheid is het tijd om te vertrekken naar Taquile Island, een traditionele Quechua-sprekende gemeenschap, gelegen in het hart van het Titicacameer. Bewonder de prachtige haven van Taquile en loop vervolgens over een smal pad omhoog naar het midden van het eiland. Kijk tijdens de wandeling naar de adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder de nabijgelegen Boliviaanse bergketen. Zodra je op de top van de wandeling bent aangekomen, luister je naar je lokale gids die verhalen en anekdotes deelt over het traditionele leven op Taquile. Geniet later van wat vrije tijd om rond te dwalen en te verkennen en ontspan vervolgens in een lokaal restaurant voor de lunch. Daal ten slotte af naar de haven en spring aan boord van de boot terug naar Puno.

Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

4. Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

Dag 1: Aankomst in Lima, stadstour Je tour begint wanneer je wordt opgehaald van het vliegveld, het is raadzaam om 's ochtends aan te komen. In de middag maakt u een stadstour. Die avond verblijft u in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 2: Paracas, Ica en Huacachina met buggy's en sandboarden Bezoek de Ballestas-eilanden en Candelabrum, voordat je een wijn- en Pisco-demonstratie krijgt in de stad Ica. Neem later die dag deel aan buggyrijden en sandboarden in Huacachina. Die avond verblijft u wederom in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 3: Aankomst in Cusco Op je derde dag arriveer je in Cusco, word je naar het hotel gebracht en heb je een vrije dag om te acclimatiseren of om enkele plaatsen in het historische centrum van Cusco te bezoeken. Die avond logeer je in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 4: Chinchero, Maras en Moray in de Heilige Vallei van de Inca's Begin met een bezoek aan het textielcentrum van Chinchero, voordat je verder gaat naar de archeologische vindplaatsen in Chinchero en Moray. Daarna maak je een rondleiding door de zoutmijnen in Maras voordat je de trein neemt van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, waar je verblijft in het Golden Sunrise Hotel of vergelijkbaar in Aguas Calientes. Dag 5: Machu Picchu Inca Citadel Op dag 5 verken je de adembenemende Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen. Na een volledige dag op deze heilige plek. Neem 's middags de trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en arriveer in Cusco met vervoer. U overnacht in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 6: Humantay-meer Op je zesde dag trek je naar het Humantay-meer, dat dicht bij de besneeuwde Salkantay-berg ligt, waar je het eerste kamp van de beroemde Salkantay-trek kunt leren kennen. Die avond logeer je wederom in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 7: Rainbow Mountain Trek naar Rainbow Mountain, dat heel dicht bij de hoogste berg van Cusco ligt: de Ausangate-berg, dit is een beroemde plaats rond Cusco. Na uw wandeldag keert u 's nachts terug naar het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 8: Route van de Zon Op dag 8 maak je een bustour tussen Cusco en Puno. Tijdens deze reis bezoekt u de Andahuaylillas-kapel, het Raqchi Archeologisch Complex, de La Raya-pas en het Lithic Museum van Pukara. Die avond verblijft u in het Qalasaya Hotel of vergelijkbaar. Dag 9: Titicacameer en de Uros- en Taquile-eilanden Op de laatste dag maak je een speedboottocht over het Titicacameer, voordat je de Uros- en Taquile-eilanden gaat verkennen. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht waar uw tour eindigt.

Van Puno naar La Paz: boottocht op Copacabana en Isla del Sol

5. Van Puno naar La Paz: boottocht op Copacabana en Isla del Sol

Je wordt opgehaald bij je hotel in Puno voor een snelle transfer naar het stadsbusstation. Reis langs het Titicacameer naar de Boliviaanse kant van de grens tot je Copacabana bereikt en bewonder de adembenemende uitzichten over de kustlijn over de typische Altiplano-landschappen. U maakt een stop voor migratieprocedures voordat u naar Copacabana gaat. Begin je boottocht naar Sun Island, de bakermat van het Inca-rijk. Eenmaal op dit legendarische eiland bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten onder begeleiding van een gids. Ga daarna weer aan boord van de boot en ga verder naar Copacabana terwijl u geniet van het majestueuze panorama van het Titicacameer. Stap ten slotte in de lokale bus en word laat in de avond afgezet in La Paz.

Van Puno: kajak van een halve dag op de drijvende eilanden van Uros

6. Van Puno: kajak van een halve dag op de drijvende eilanden van Uros

Deze kajaktocht op het Titicacameer begint met een pick-up van je hotel naar de haven van Isla Esteves om ongeveer 08:00 uur, waar je alle professionele uitrusting/uitrusting meeneemt die nodig is om te kajakken. U peddelt ongeveer een uur tot aan de eilanden van de Uros. Tijdens de reis ziet u alle biodiversiteit van het Titicacameer, bestaande uit de vogels, flora en fauna en het landschap van het Titicacameer. Zie daarnaast een eiland dat volledig uit rotsen is gemaakt wanneer je eindelijk aankomt op het eiland Uros, waar de lokale bevolking je warm zal verwelkomen en uitleg zal geven over de activiteiten. Keer terug naar uw hotel om ongeveer 11.30 uur.

Van Puno: boottocht naar de drijvende eilanden van Uros Totora

7. Van Puno: boottocht naar de drijvende eilanden van Uros Totora

Geniet van een prachtige reis naar de Uros-eilanden vanuit Puno. Deze eilanden liggen in het Titicacameer en u komt er per boot terwijl u vanuit uw luie stoel geniet van het prachtige landschap. De Uros zijn eilandengroep gemaakt van een riet genaamd Totora. De inwoners van Uros leven al meer dan 2 eeuwen zo. Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en onder de Uros heeft dit meer veel gemeenschappen aan de Peruaanse en Boliviaanse kant. Dit is zeker een plek die je moet bezoeken als je naar het zuiden van Peru komt.

Van Puno: 2-daagse Titicacameer Uros, Amantani en Taquile

8. Van Puno: 2-daagse Titicacameer Uros, Amantani en Taquile

Beleef een geweldige ervaring tijdens deze tweedaagse tour op het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden Uros, Taquile en Amantani. Overnacht in Amantani en geniet van een prachtige zonsondergang op het meer. Ontdek hoe mensen leven in dit deel van Peru en leer over de activiteiten die ze elke dag doen. Geniet van het eten dat tijdens deze tour wordt geserveerd, het is gemaakt met regionale en zeer verse ingrediënten. Vergeet de stad en absorbeer gewoon de positieve energieën van het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld en een van de mooiste in heel Zuid-Amerika.

Van Puno: Uros-eilanden, Titicacameer en Taquile-dagtour

9. Van Puno: Uros-eilanden, Titicacameer en Taquile-dagtour

Geniet van een volledige dag op het drijvende eiland Uros en Taquile. Ontsnap uit Puno en geniet van de prachtige gemeenschappen in het Titicacameer. Tijdens deze tour leer je over de economische activiteiten die plaatsvinden op elk van de eilanden, zoals vissen, landbouw en oogsten. De mensen die op de eilanden wonen, genieten van veel rust, maar missen veel openbare voorzieningen omdat ze een beetje ver van de stad liggen. Op het eiland Uros is het interessant om te zien hoe mensen leven op drijvende eilanden gemaakt van een riet genaamd Totora, aan de andere kant, op het eiland Taquile, is het leven een beetje normaler, maar het is heel interessant om een wandeling te maken en de lokale bevolking te zien.

  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Puno

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Puno?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Titicacameer

Overzicht activiteiten in Puno

Wil je alle activiteiten in Puno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.