Kies data

Puno Speedboot- & jetboottours

Puno Speedboot- & jetboottours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Puno: dagtocht naar de Uroseilanden en Taquile

1. Vanuit Puno: dagtocht naar de Uroseilanden en Taquile

Je vertrekt vanuit Puno en reist naar de drijvende eilanden van het Urosvolk op het Titicacameer. Je krijgt uitleg van je gids over hoe deze eilanden zijn gecreëerd door de lokale bevolking door middel van gedroogd totorariet. Leer over de geschiedenis van dit gebied en kom in contact met de lokale bevolking om meer te horen over hun leven op het water. Vervolgens vaar je naar het eiland Taquile in het grootste deel van het Titicacameer. Ervaar het leven op het meer van dichtbij en geniet tegelijkertijd van het prachtige uitzicht op het Andesgebergte. Hoor meer over de bewoners van Taquile, hoe deze afstammen van de Inca's en grotendeels uit boeren en wevers bestaan, en hoe deze enkele specifieke Inca-tradities hebben behouden. Maak een wandeling met een gemiddelde moeilijkheidsgraad over het eiland, dat bekend staat om zijn handgeweven kunst en collectieve boerderijen, en geniet van een lunch met lokale producten in een lokaal restaurant. Vervolgens keer je terug naar Puno aan de oever van het meer om je tour te beëindigen.

Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

2. Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

Dag 1 Ontmoet elkaar 's avonds op het busstation in Cusco en stap in je nachtbus naar Puno, de bus vertrekt om 21.30 uur vanuit Cusco. Het adres van de terminal is Industrial 550. Dag 2 Na een nacht op de weg arriveert u 's ochtends rond 05.30 uur in Puno. Transfer naar ons partnerhostel waar u uw bagage gratis kunt stallen terwijl u op tour gaat. Neem vervolgens de boot naar de Uros-eilanden voor een rondleiding door de beroemde drijvende rieteilanden. Vaar over het hoogst bevaarbare meer ter wereld naar het afgelegen eiland Amantani. Geniet van een rondleiding op het eiland Amantani. Leer de traditionele geschiedenis, levensstijl en culturen van de eilandgemeenschap. Neem rond 12:30 uur de boot naar het schiereiland Llachon. Lunch in het kustdorp Llachon. Wees getuige van de seizoensgebonden activiteiten van deze landelijke gemeenschap en geniet van wat vrije tijd in een van de meest pittoreske schuilplaatsen aan het Titicacameer. Geniet in Puno van wat gratis om de stad te verkennen of ga uit eten in een van de vele restaurants voordat je om 21:30 uur vanuit ons partnerhostel op je nachtbus terug naar Cusco stapt. Dag 3 Laat je 's ochtends afzetten bij je hotel of hostel in Cusco.

Van Cusco: tweedaagse trip naar de Puno- en Uros-eilanden

3. Van Cusco: tweedaagse trip naar de Puno- en Uros-eilanden

Reis naar Puno op deze tweedaagse reis vanuit Cusco. Ervaar historische en schilderachtige bezienswaardigheden, waaronder Andahuaylillas, de Tempel van de Wiracocha God en La Raya. Rijd naar de Uros-eilanden op een speedboot en een rondleiding over het eiland Taquile op dag 2. Dag 1: Cusco naar Puno Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in Cusco en transfer naar het busstation voor de toeristenbus naar Puno. Leun achterover, ontspan en geniet van de reis met veel stops bij attracties langs de schilderachtige route. Stop bij Andahuaylillas om de prachtige kapel te bezoeken. Pauzeer in Racchi om de tempel van de Wiracocha-god te ontmoeten en geniet vervolgens van een lunchstop in het prachtige La Raya. Vervolg uw reis met een bezoek aan het Pucará Site Museum. Aankomst in Puno in de late namiddag. Geniet van een transfer van het busstation naar uw hotelaccommodatie, met de avond vrij om de stad op uw gemak te verkennen. Dag 2: Puno en de drijvende eilanden naar Cusco Begin uw dag met ophalen en vervoeren naar de pier voor een speedboottocht naar de Uros-eilanden. Volg een rondleiding langs deze beroemde drijvende eilanden gemaakt van riet. Geniet van een cruise op het hoogst bevaarbare meer ter wereld naar het afgelegen eiland Taquile. Volg een rondleiding over het eiland en zijn schilderachtige uitzichtpunten, voordat je pauzeert voor de lunch in een lokaal restaurant. Na het eten begin je aan je reis terug naar Puno. Profiteer van wat vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen. Geniet van een diner in een van de vele restaurants van de stad (op eigen kosten), voordat u op de nachtbus stapt voor de terugreis naar Cusco.

Van Puno: Uros-eilanden en Taquile per snelle boot met lunch

4. Van Puno: Uros-eilanden en Taquile per snelle boot met lunch

Breng de dag door met het ontdekken van het natuurlijke en culturele erfgoed van het Titicacameer. Een van de eerste etnische groepen in de Andes-regio, de Uro-mensen bouwden hun huizen en middelen van bestaan op drijvende eilanden gemaakt van riet. Tour per boot over de eilanden voordat je stopt bij Taquile om de lokale bevolking te ontmoeten en te genieten van een traditionele lunch op het meer. Het avontuur begint met het ophalen van het hotel vanuit het centrum van Puno om 07:00 uur. Rijd naar de oevers van het meer voordat je in een boot springt voor de 1,5 uur durende reis naar Taquile. Vaar comfortabel op een snelle boot met een ervaren gids. Er zijn toiletten aan boord beschikbaar en onderweg geniet je van een prachtig uitzicht op het meer. Bij aankomst in Taquile kunt u een wandeling van 1 uur maken over het eiland. Stop bij een dorp om een culturele demonstratie van de lokale bevolking te zien en leer de kunst van het textiel maken van Taquile, die door UNESCO werd erkend om zijn immateriële erfgoed. Om 12:00 uur wordt een lunch met quinoa-soep, verse vis en groenten geserveerd. Geniet van de lokale smaken terwijl u meer te weten komt over het dagelijkse leven op het eiland. Loop na de lunch terug naar het hoofddok in Taquile voor de terugreis. Om 15.30 uur arriveert de groep in Puno voor inlevering van het hotel.

Puno: Uros en Taquile Islands Tour in een speedboot

5. Puno: Uros en Taquile Islands Tour in een speedboot

De tour begint met het ophalen van geselecteerde hotels in Puno en gaat naar de haven waar je speedbootavontuur begint. Stap aan boord van uw boot voor een dag en ga vervolgens het water op om de reeks drijvende eilanden te ontdekken, bevolkt door de voorouderlijke Uros-samenleving. De mensen hebben hun huizen gebouwd op de kunstmatige eilanden in het Titicacameer die zijn gemaakt van een soort riet, de Totora-plant. Terwijl je rond de eilanden vaart, leer je over de geschiedenis, cultuur en tradities van de Uros-bevolking, en hoe hun fascinerende manier van leven zelfs in de moderne tijd gedijt. Ga dan verder naar het eiland Taquile, ooit onderdeel van het Inca-rijk, waar de overblijfselen van deze ongelooflijke cultuur nog steeds zichtbaar zijn. Ontmoet op het eiland Taquile de lokale bevolking en wees getuige van hun cultuur en tradities uit de eerste hand. Bekijk een unieke ambachtdemonstratie en leer hoe de gemeenschap gedijt door hun vaardigheden. Geniet ten slotte van een traditionele en smakelijke lunch voordat je terugkeert naar Puno.

Van Puno: bezoek Amantani Island en uros Locals met lunch

6. Van Puno: bezoek Amantani Island en uros Locals met lunch

Je wordt 's ochtends rond 07.00 uur opgehaald bij je hotel in Puno. Ontspan terwijl je je een weg baant naar de eilanden. Luister terwijl je deskundige gids uitlegt hoe de lokale bevolking deze eilanden heeft gebouwd met behulp van blokken gedroogd riet. Ontdek de geschiedenis van de plaats en communiceer met de bewoners om meer te weten te komen over hun leven in het water. Cruise naar het eiland Amantani, gelegen aan het Titicacameer. Ervaar het leven op het meer van dichtbij en geniet van een adembenemend uitzicht op de Andes. Maak een aantal prachtige foto's voordat je gaat lunchen in een restaurant met een Peruaans menu zoals verse forel uit het Titicacameer. In de middag keert u terug naar Puno.

Van Puno: Uros Taquile Sillustani-tour van een hele dag

7. Van Puno: Uros Taquile Sillustani-tour van een hele dag

Tijdens deze tour kun je het eiland Uros, Taquile bezoeken en over land naar Sillustani gaan. Reizen per speedboot betekent minder reistijd om bij terugkomst tijd te hebben om de Sillustani-ruïnes te bezoeken. Deze tour naar het eiland Taquile omvat een speedboottocht, die tussen 06:50 en 07:05 wordt opgehaald bij uw hotel om naar de haven van Puno te worden gebracht, waar u een snelle boot neemt en inschepen naar uw bestemming van de drijvende eilanden van Uros. Je Spaans/Engels sprekende gids zal het leven van deze geweldige mensen voor je vrijgeven. Ga dan naar de haven van Taquile (1 uur en 15 minuten rijden), het eiland waar je in 20 minuten naar een lokaal restaurant loopt en een heerlijke forel (of omelet) eet. Neem de tijd om (op eigen gelegenheid) over het eiland te wandelen. Daarna ga je naar het paradeterrein om iets meer te weten te komen over het leven van Taquileños en je te laten zien hoe ze hun textiel leefden. Keer om ongeveer 14:20 terug naar het eiland en arriveer om ongeveer 15:30 in Puno. Ga dan meteen op een privétour door de beroemde Sillustani chullpas, waar je de lagune genaamd Umayo kunt ontdekken en de Inca- en pre-Inca-graven kunt bezoeken.

Veelgestelde vragen over Puno

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Puno?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Titicacameer

Overzicht activiteiten in Puno

Wil je alle activiteiten in Puno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Puno

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2 beoordelingen

Ich war von diesem Tour sehr gut überrascht. Super Organization en Erklärungen vom Guides. Ich war ein bisschen skeptisch weil ich viele Kommentare darüber gelesen habe, dass es sehr turistisch ist und nicht mehr so autentisch. Ich muss zustimmen aber es gibt ein Grund warum es so ist. Das war eine der interessesten Erlebnisse für mich in Peru en wurde jedem empfehlen. Mir geht´s nicht darum ob sich die Einwohnern für die Turisten bekleiden, sondern wie sie dort leben und diese schwimmende Inseln bauen. Und ein Tip.. die Armbänder die man in Taquile zu verkaufen vinde gibt es wirklich nur dort. Ich thoughte es gäbe noch in Cuzco, aber gar nicht. Und die sind wirklich die schönste und autentischste. Schade, hätte ich das vorher gewusst.

Van het ophalen bij het hotel, de reis per boot, het bezoek aan de verschillende eilanden en hun bewoners, het eten en alle informatie, alles werkte heel goed. We hadden elk genoeg tijd en waren 's avonds helemaal tevreden.

Echt een leuke tour!! Alles verliep zoals gepland en de beschikbaarheid van alle operators was maximaal, Manuel onze gids was erg goed en voorbereid. Echt geweldige lunch ook. Ik kan het alleen maar aanraden. Goed gedaan

De activiteit was erg goed, erg punctueel met zijn schema's, de gids erg vriendelijk en weet veel over het onderwerp in het algemeen, een erg leuke en interessante ervaring

Super goed. U passeert de eilanden Uros en vervolgens Taquile waar u luncht. Super vriendelijke gids, zeer behulpzaam en goed geïnformeerd in uitleg.