Kies data

Puno Voor regenachtige dagen

Puno Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Van Cusco: toeristische dagbus naar Puno met rondleidingen

1. Van Cusco: toeristische dagbus naar Puno met rondleidingen

Vertrek helder en vroeg vanuit Cusco voor een bustour naar Puno met prachtig uitzicht op bergen, meren en historisch heilige steden. Pak een lunch in Sicuani en stop bij de tempels van Andahuaylillas en Raqchi, Raya Pass en Pukara Lithic Museum voor rondleidingen door deze belangrijke Peruaanse bezienswaardigheden. Neem plaats voor de 10-uur durende tour door de zuidelijke corridor van de altiplano, het breedste deel van het Andesgebergte. Je eerste stop is St. Peter de Apostel van Andahuaylillas, een 16e-eeuwse kerk die bekend staat als de Sixtijnse Kapel van de Andes vanwege zijn extravagante muurschilderingen en gouden versieringen. De volgende is de Inka-tempel van Raqchi, waar je een glimp opvangt van het verre verleden en ziet hoe het leven was voor aanbidders van de zon. Na het verkennen van het uitgestrekte terrein, pauzeer je voor een lunchbuffet in de nabijgelegen stad Sicuani voordat je verder naar het zuiden gaat. Stijg op naar de Raya-pas op 4335 meter boven zeeniveau voor een panoramisch uitzicht op de Andes. Geniet van het adembenemende landschap vol zoetwaterzwembaden, met sneeuw bedekte bergen en verkopers die traditionele souvenirs verkopen. Bezoek ten slotte het Lithic Museum in Pukara om meer te weten te komen over de Inkan- en Aymaran-cultuur. Bekijk zeldzame artefacten en dwaal door de archeologische vindplaats van het museum om de fascinerende geschiedenis van de regio te waarderen. Elk bezoek duurt 20 tot 40 minuten, waardoor je tijd hebt om vragen te stellen, foto's te maken en in je eigen tempo te verkennen. Zodra je in Puno aankomt, ga je uit elkaar met de groep en word je naar je accommodatie gebracht.

Van Cusco: Puno en Uros-eilanden 2-daagse trip

2. Van Cusco: Puno en Uros-eilanden 2-daagse trip

Reis naar Puno op deze tweedaagse reis vanuit Cusco. Ervaar historische en schilderachtige bezienswaardigheden, waaronder Andahuaylillas, de tempel van de Wiracocha-god en La Raya. Rijd met een speedboot naar de Uros-eilanden en maak een rondrit over het eiland Taquile op dag 2. Dag 1: Cusco naar Puno Begin uw dag met ophalen van uw hotel in Cusco en transfer naar het busstation voor de toeristenbus naar Puno. Leun achterover, ontspan en geniet van de reis met veel stops bij bezienswaardigheden langs de toeristische route. Stop bij Andahuaylillas om de prachtige kapel te bezoeken. Pauzeer in Racchi om de tempel van de Wiracocha-god te ontmoeten en geniet vervolgens van een lunchstop in het prachtige La Raya. Vervolg uw reis met een bezoek aan het Pucará Site Museum. Aankomst in Puno in de late namiddag. Geniet van een transfer van het busstation naar uw hotelaccommodatie, waarbij u de avond vrij heeft om de stad op uw gemak te verkennen. Dag 2: Puno en de drijvende eilanden naar Cusco Begin uw dag met ophalen en vervoer naar de pier voor een tocht per speedboot naar de Uros-eilanden. Volg een rondleiding langs deze beroemde drijvende eilanden gemaakt van riet. Geniet van een cruise op het hoogst bevaarbare meer ter wereld naar het afgelegen eiland Taquile. Volg een rondleiding over het eiland en de schilderachtige uitzichtpunten, voordat je pauzeert voor de lunch in een lokaal restaurant. Begin na het eten aan je reis terug naar Puno. Profiteer van wat vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen. Geniet van een diner in een van de vele restaurants van de stad (op eigen kosten), voordat u op de nachtbus stapt voor de reis terug naar Cusco.

Cusco: The-Route-of-the-Sun Tour naar Puno

3. Cusco: The-Route-of-the-Sun Tour naar Puno

Je wordt tussen 6:25 uur en 6:45 uur opgehaald bij je hotel in Cusco, waarna je klaar moet staan voor de deur van je hotel of receptie. Vanaf daar zal de eerste stop zijn naar de Sixtijnse Kapel van Amerika, Andahuaylillas. Na de kapel ga je naar het archeologische centrum van Raqchi, waar je de mogelijkheid hebt om foto's te maken. Het wordt binnenkort tijd voor een lunchbuffet, waarvan je 45 minuten hebt. Na de lunch kom je aan in het Lithic Museum van Pukara. Daarna passeert u Kalasasaya, waarna u om ongeveer 17:00 uur in Puno aankomt.

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Puno

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Puno?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Titicacameer

Overzicht activiteiten in Puno

Wil je alle activiteiten in Puno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.